Jump to content

Αλλαγή γραμματος σε σκληρο δισκο

Chaleas

Recommended Posts

Καλησπερα.Εκανα μια χαζομαρα πιο παλια και ειπα να την διορθωσω.Ειχα παρει εναν καινουριο δισκο 250 GB και τον εκανα παρτισιον σε 220 και 30.Αλλα Τα 30GB πηρανε το ονομα D: και τα πολλα C: . Οταν εβαλα το λειτουργικο το εβαλα στο 30αρι(δηλαδη στο D:).Τωρα θελω να βαλω καποιο αλλο λειτουργικο οπου μπαινει μονο στο C: .

Πως αλλαζω το γραμμα για να δεχθει οτι το λειτουργικο που εχω τωρα ειναι στο C:?

Παίζει ρόλο και με ποια σειρά έβαλες τα partition, άλλο π.χ. το [30GB]+[220GB] και άλλο το [220GB]+[30GB](μάλλον αυτό έχεις κάνει, το βλέπεις και από το disk management των windows), Να υποθέσω ότι και τα 2 που έχεις είναι πρωτεύον διαμέρισμα (primary) και όχι extended. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σβήσεις τα partition και να τα φτιάξεις από την αρχή (μικρότερο προς μεγαλύτερο) γιατί όταν πας να εγκαταστήσεις λειτουργικό, αρχίζει και βάζει τα γράμματα με την σειρά που τα βρίσκει. (1ο partition C:, 2o D: κ.α.) το drive letter που βρίσκεται το λειτουργικό ΔΕΝ αλλάζει.

Ωραιο αυτο που λες αλλα στον δισκο C απο τα 220 GB εχω γεματα τα 207GB. οπωσ καταλαβαινεις ειναι λιγο δυσκολο να τα σβησω για να ξανακανω παρτισιον. Γιαυτο ρωτησα μηπως υπαρχει καποιος τροπος ωστε να μην χασω οτι δεδομενα εχω μεσα στον δισκο μου

Πως μπορω νσ το κανω?Αν κανω τον C: --> Ε: τοτε μετα απο φορματ δε θα παρει ο D: το ονομα C απο μονο του?Θα μπω θα σβησω το παρτισιον του D:οπου ειναι το λειτουργικο μετα θατο ξαναδημιουργησω και ελπιζω να παρει το ονομα C: .Αν υπαρχει τροπος να γινει πεστε μου κι ας χρειαστει να κανω φορματ 5 φορες(που λεει ο λογος)

Αλλα δεν νομιζω να εννοεις μεσα στα windows να αλλαξω ονομα ε?Γιατι το εκανα αυτο αλλα οταν παω να κανω φορματ δεν φενοντε με αυτα τα ονοματα οι δισκοι μου.

Καλυτερα, αφου εχεις και προβλημα χωρου, παρε ενα μεγαλο δισκο ακομα, να μπορεσεις να "ξεφορτωσεις" εκει τα παντα απο τον μικρο και να τον ξαναφτιαξεις απο την αρχη.

Ετσι κι αλλιως παντα ειναι καλυτερα να εχεις τουλαχιστον 3 δισκους στο συστημα.

Καλυτερα, αφου εχεις και προβλημα χωρου, παρε ενα μεγαλο δισκο ακομα, να μπορεσεις να "ξεφορτωσεις" εκει τα παντα απο τον μικρο και να τον ξαναφτιαξεις απο την αρχη.

Ετσι κι αλλιως παντα ειναι καλυτερα να εχεις τουλαχιστον 3 δισκους στο συστημα.

Ευχαριστω πολυ.Αλλα ο τροπος αυτος ειναι ο ευκολος δρομος.Εγω ψαχνω τον δυσκολο :) :013:

Και μετα απο αυτο, θα παω να κανω εγκατασταση τα αλλα τα windows οπου μπαινουν μονο σε C: αυτοματα μετα το bootαρισμα και θα γινει? Θα το δοκιμασω.Βεβαια λεω ναδω τι χρειαζομαι οποσδηποτε απο το δισκο μου και να τα γραψω σε κανενα dvd πρωτα και μετα να δοκιμασω.Εγω φανταστηκα οτι θα μπω στο bios θα του πω να βλεπει τον C: ως D: και το αναποδο και θα τελειωνε η υποθεση. Τεσπα.Αν καποιος ξερει κατι αλλο θα περιμενω.Ετσι κι αλλιως το Σαβ/κο θα κανω οτι εναι να κανω:024:.

Σας ευχαριστω οπως και να 'χει για ακομη μια φορα :058:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.