varachio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2010 Για ας μου πει κάποιος γιατί οι γνώσεις μου με εγκαταλείπουν με τούτη την κάρτα που πέτυχα πάλι... Φώτο high res ως παρακάτω...http://img15.imageshack.us/img15/5505/imgp2894b.jpghttp://img17.imageshack.us/img17/4102/imgp2895a.jpgΟ πυρήνας ανεβαίνει μια χαρά ως τα 450... η μνήμη όμως με αφήνει πίσω... δεν πάει πάνω απο 250 εκτός απο λίγες περιπτώσεις (π.χ. 3dm01 στο CL) που παίζει για λίγο 270... βλέπω απ το datasheet της μνήμης με voltage 2,5v η μνήμη παίζει ως 275... οι δικές μου φαίνεται να πρέπει να παίζουν default 300 αλλά με τάση 2,8-2,9v... παρακάτω τι μετράω default και idle...http://img534.imageshack.us/img534/7605/5700veidlevoltages1.jpgΣ' αυτή την τελευταία φώτο μάλλον η τάση της μνήμης είναι τα 2,6v και ο πυρήνας τα 1,23v... Στα 3D η τάση των 2,6v γίνεται 2,9v... Ο πυρήνας δεν φαίνεται να ανεβάζει τάση στα 3D... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2010 Πρίν από αρκετά χρόνια που είχα και εγώ μιά κανονική 5700 και έψαχνα για mod ... δέν υπήρχε κάτι.Είχα καταλήξει να παίζω με το nibitor ... και είμουν τυχερός γιατί υπήρχαν επιπλέον values στα vid tables του bios.Στο γράφω σαν εναλλακτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 15, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2010 Τάσο, γεια χαρά... καλά τα θυμάσαι, δεν υπάρχει τίποτα σχετικό για HW mod... οπότε πάμε μάλλον για παγκόσμια αποκλειστικότητα :042:...Νομίζω βρήκα το VR του πυρήνα... Στην φώτο που δίνω το chip κρύβεται απ το καλώδιο του ανεμιστήρα... το datasheet ειναι αυτο...http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/94381/STMICROELECTRONICS/LD1117.htmlΟ πυρήνας τροφοδοτείται μάλλον απο τα 1,5v (V-out) και τα 1,23v είναι το ref voltage... Σκιάζοντας την R1 αντίσταση (διάγραμμα σελ. 23) με B2 μολύβι είδα το V-out να πιάνει 1,64v... ήδη ο πυρήνας δουλεύει στα 500 κι ανεβαίνει... θα ποστάρω φώτο του mod μόλις είμαι σίγουρος... Η μνήμη με προβληματίζει... ακόμα και στα 245 μου κάνει νερά... όλοι παίζουν με μνήμες πάνω απο 270 έως και 300+... και αυτές που φοράει η κάρτα πρέπει να παίζουν τουλάχιστον 300... καλύτερα να έβρισκα το mod της μνήμης παρά του πυρήνα... δίνουν πολύ περισσότερο οι μνήμες παρά ο πυρήνας... για soft mod θα το κοιτάξω...τίποτα για την μνήμη μπορείς να σκεφτείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 16, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Ποια ειναι αυτη Κωστα, η FX5700 LE? Μα δεν βρισκεις και συ μια φορα μια σαν αυτην που εχω να μονταρω και εγω την δικια μου.:p Εχω μια Asus FX5700...με Sumsung 256MB... stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 16, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Ποια ειναι αυτη Κωστα, η FX5700 LE?Μα δεν βρισκεις και συ μια φορα μια σαν αυτην που εχω να μονταρω και εγω την δικια μου.:p Εχω μια Asus FX5700...με Sumsung 256MB... stealth Γιάννη αυτή που βρήκα εγω είναι μιλάμε η πιο περίεργη κάρτα που μου έτυχε EVER! έχω ρίξει μιλάμε πολύ διάβασμα και ψάξιμο μια βδομάδα τώρα για να καταφέρω τελικά χθές να κάνω "αποδεκτά" αποτελέσματα χωρίς να είμαι και απόλυτα ικανοποιημένος... δεν υπάρχει τίποτα πουθενά γι'αυτές τις κάρτες και μάλλον δεν είναι τυχαίο... Η δική μου είναι η VE έκδοση... Μόνο για την 5700 ultra βρήκα κάτι αλλά είναι τελειως διαφορετικές με αυτήν που δείχνω εδώ... θα ποστάρω λεπτομέρειες αλλα δεν θα βγάλετε και πολλά απ την μόντα που έκανα... το PCB δεν φαίνεται reference και όλων των IC που φοράει είναι δυσεύρετα τα datasheet... Έκανες εσύ τίποτα με την 5200? Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 κωστα την ξερω την μοντα ,αμα γουσταρεις φερε να την μοντάρουμε παρεουλα εδω.ειχα και εγω ακριβως μια ιδια και την ειχα μοντάρει ειναι μπελαλίδικη λιγο αλλα αμα της βρεις το κουμπί της ειναι κομπλέ.....αμα θες παρε με τηλ να συνενοηθουμε φιλε............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 Έκανες εσύ τίποτα με την 5200?Τιποτα ακομα...κωστα την ξερω την μοντα ,αμα γουσταρεις φερε να την μοντάρουμε παρεουλα εδω.αμα θες παρε με τηλ να συνενοηθουμε φιλε............Που να ελθη βρε ΤΟΝΥ και απο που να σε παρει τηλεφωνο, στην Κορεα ειναι ο ανθρωπος.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 17, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 κωστα την ξερω την μοντα ,αμα γουσταρεις φερε να την μοντάρουμε παρεουλα εδω.ειχα και εγω ακριβως μια ιδια και την ειχα μοντάρει ειναι μπελαλίδικη λιγο αλλα αμα της βρεις το κουμπί της ειναι κομπλέ.....αμα θες παρε με τηλ να συνενοηθουμε φιλε............Έλα Tony... αν τυχόν έχεις φώτο και θυμάσαι ποστάρισέ τις ρε φίλε... με έχει τρελάνει η πο*τ#να! Σηκώνω πυρήνα χάνω τις μνήμες, σηκώνω μνήμες χάνω τον πυρήνα... με ψηλά μνήμες πάντως πάει πολύ καλύτερα... Κατάφερα να παίξω πυρήνα 420 και... μνήμες 310! Αν μπορέσω να παίξω έστω 500/320 μιλάμε θα απογειωθεί... Θυμίζω οτι τα stock ρολόγια είναι 250/200... Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 17, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 Έλα Tony... αν τυχόν έχεις φώτο και θυμάσαι ποστάρισέ τις ρε φίλε... με έχει τρελάνει η πο*τ#να! Σηκώνω πυρήνα χάνω τις μνήμες, σηκώνω μνήμες χάνω τον πυρήνα... με ψηλά μνήμες πάντως πάει πολύ καλύτερα... Κατάφερα να παίξω πυρήνα 420 και... μνήμες 320! Αν μπορέσω να παίξω έστω 500/320 μιλάμε θα απογειωθεί... Θυμίζω οτι τα stock ρολόγια είναι 250/200...την θυμάμαι αλλα δεν εχω φώτο να σου στείλω κωστα ,οταν με το καλο κατέβεις ξερεις παρε με τηλ.εαν τα καταφέρω και την παρω απο εναν πιτσιρικά που του την εχω δώσει να παίξει και την τραβήξω φώτο να την δεις εχει καλός ειδαλως απο κοντά κωστη...ποτε γυρνας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 17, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 την θυμάμαι αλλα δεν εχω φώτο να σου στείλω κωστα ,οταν με το καλο κατέβεις ξερεις παρε με τηλ.εαν τα καταφέρω και την παρω απο εναν πιτσιρικά που του την εχω δώσει να παίξει και την τραβήξω φώτο να την δεις εχει καλός ειδαλως απο κοντά κωστη...ποτε γυρνας? Γυρνάω το Πάσχα με το καλό αν είμαι τυχερός και το βαποράκι περάσει όλα τα test με επιτυχία :109:... Αλλα χλωμό το βλέπω να ασχοληθώ ελλάδα με αυτήν την καρτούλα μια και έχω πιο "εξωτικά" σχέδια :040:... Τις ρετρό καρτούλες και το agp rig μου το έχω για να περνάω τα βραδάκια ευχάριστα εδώ στην Κορέα και να κάνω και μεταπτυχιακό στην ιστορία :112:... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 17, 2010 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 την θυμάμαι αλλα δεν εχω φώτο να σου στείλω κωστα ,οταν με το καλο κατέβεις ξερεις παρε με τηλ.εαν τα καταφέρω και την παρω απο εναν πιτσιρικά που του την εχω δώσει να παίξει και την τραβήξω φώτο να την δεις εχει καλός ειδαλως απο κοντά κωστη...ποτε γυρνας?Αν θυμάσαι τη μόντα ... πάρε τις φωτό του varachio ... και "ζωγράφισε" πάνω σε αυτές ... και ποστάρισέ τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 19, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Τελικά η καρτούλα ανέβηκε αξιοπρεπώς...http://www.hwbot.org/hardware/videocard/geforce_fx_5700_ve αλλά... Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι η καρτούλα με κάνει να αισθάνομαι τελείως noob! Τι θέλω να πω... Αυτό που νόμιζα οτι τροφοδοτεί τον πυρήνα τελικά δεν τον τροφοδοτεί... Το 1,23v είναι το ref voltage και το 1,5v είναι το v-out (1,5v) του mosfet... Ο πυρήνας απο το bios πρέπει να τροφοδοτείται με 1,29v... τα οποία δεν τα μετράω πουθενά με το πολύμετρο πάνω στο pcb... Οι μνήμες τελικά παίζουν ψηλά όπως θα έπρεπε αφού είναι εντός spec... αλλά όταν παίζουν εκεί ψηλά ο πυρήνας πάει μόνο 440 no matter τι voltage έχω επιλέξει στο bios... έχω αποκωδικοποιήσει αρκετά ICs πάνω στο pcb αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως συνδεονται όλα μεταξύ τους... Δεν θέλω να ποστάρω ακόμα λεπτομέρειες για τις μόντες που έκανα (βασικά pencil mod) για να μην μπερδέψω κανέναν, μια κι ακόμα εγω πάω στα τυφλά χωρίς να είμαι σίγουρος για το τι κάνω... I 'll keep you informed όταν θα βγάλω άκρη (και καλύτερα αποτελέσματα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Φεβρουάριος 28, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2010 Λοιπόν... για όποιον ίσως ποτέ ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο και για να κλείσω με κάποιο συμπέρασμα το thread... Το κύκλωμα που τροφοδοτεί τον πυρήνα είναι παρόμοιο με το παρακάτω: Και στην κάρτα πάνω είναι στην παρακάτω φώτο Σκιάζοντας την αντίσταση που φαίνεται παρακάτω: Ή οποία είναι η 10Κ προς την γείωση στο παραπάνω διάγραμμα, τότε μπορούμε εύκολα να δούμε την VGpu να ανεβαίνει απο 1,30v ακόμα και στα 2,1v ανάλογα με το πόσο σκιάζουμε την αντίσταση αυτή με μολύβι Β2... Αλλά, αν ξεπεράσουμε τα 1,41v τότε ακόμα και σε stock ρολόγια έχουμε artifacts και ενίοτε crashes... Κρατώντας την τάση του πυρήνα κάτω απο 1,41v ο πυρήνας ανεβαίνει μέχρι και στα 490 αλλά μόνο για ΑΜ3, eνώ τα άλλα 3D τα παίζει στα 480 ή κοντά εκεί... Foul stable ρολόγια με αυτό το mod χωρίς artifacts και χωρίς extra ψύξη είναι τα 460/320... Απο Nibitor, που πολύ σωστά πρότεινε κι ο Τάσος και Bios vgpu mod η καρτούλα δεν ακούει τίποτα παρ'όλο που υπάρχουν άπειρες επιλογές για voltage... Απλά δεν δουλεύεουν όμως... Το σύστημα ήταν μια ashrock 4coredual-sata2 με έναν QX9770 χωρίς volt mods... ακόμα... και με pure air cooling... http://img291.imageshack.us/img291/2227/systemphotown.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.