Jump to content

Την πολυτιμη βοηθεια σας για αγορα SSD

stratos20041442169102

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βρε παλικαρια την βοηθεια σας......

Δεν εχω παρακολουθησει σχεδον καθολου το "θεμα" SSD ......οποτε λοιπον σημερα πηρα αποφαση να εγκαταστησω ΕΝΑΝ SSD σχετικα αποδοτικο και σε καλη τιμη..... Βασικα θα περαστει το λειτουργικο και τιποτα αλλο...( πιθανον Win7 ) .

Πιστευω λοιπον πως τα 60-64GB ειναι αρκετα για την "δουλεια" που το θελω.....

Με βαση λοιπον τα χαρακτηριστικα του υπολοιπου PC μου θα ηθελα να μου προτεινεται την καλυτερη επιλογη.....

( ASUS P6T Deluxe - i7 940 - 6GB OCZ Gold )

Με μια ματια εκανα ενα συγκριτικο στα εξης προιοντα:

Συγκριση Αγορας SSD - Plaisio

ΒΟΗΘΕΙΑ......μην κανω καμια "γκαφα".....εχω τρομαξει κιολας με "κατι" ασυμβατοτητες που ακουω "δεξια-αριστερα"....:(

ριξε μια ματια εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=44912 τα παιδια τα λενε αναλυτικα

Θα ελεγα, αν δεν ειναι προβλημα η τιμη πανε για τον intel. Eγω προσωπικα επελεξα τον G.Skill Falcon 1 64gb που ειχε το πλαισιο με 130 ευρω. Μεχρι στιγμης ο δισκος πεταει. 220 read, 100 write (παροτι επρεπε να ειναι κοντα στο 135) 0.1 access time, και παροτι ειναι ο μισος γεματος, η ταχυτητα παραμενει σταθερη.

Intel χαλαρά πιστεύω. Και εγώ αυτόν επέλεξα με το δικό σου budget και μετά από πολύ ψάξιμο σε reviews κλπ. Ορίστε τα αποτελέσματά μου στο CrystalDiskMark με το τελευταίο firmware εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο AHCI:

--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

Sequential Read : 260.581 MB/s
Sequential Write : 88.438 MB/s
Random Read 512KB : 189.953 MB/s
Random Write 512KB : 88.349 MB/s
Random Read 4KB : 21.569 MB/s
Random Write 4KB : 52.913 MB/s

Test Size : 100 MB
Date : 2010/01/17 0:23:06

CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

Sequential Read : 262.144 MB/s
Sequential Write : 86.947 MB/s
Random Read 512KB : 202.590 MB/s
Random Write 512KB : 86.516 MB/s
Random Read 4KB : 20.620 MB/s
Random Write 4KB : 52.097 MB/s

Test Size : 500 MB
Date : 2010/01/17 0:28:04

Βλέπεις ότι ειδικά το write υπερβαίνει κατά πολύ το θεωρητικό όριο των 70ΜΒ/s που δίνει η Intel, ενώ οι επιδόσεις του στα 4KB που παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο για την ταχύτητα του λειτουργικού(που είναι αυτό που πρακτικά σε ενδιαφέρει περισσότερο) είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες του ανταγωνισμού.

Σαν γνήσιος AMDάς προτείνω Intel. Στους SSD είναι μάλλον μονόδρομος.

Και να σκεφτείς ότι εγώ είμαι πράγματι γνήσιος AMDάς(no offense, απλά δεν ξέρω αν μιλάς σοβαρά ή κάνεις πλάκα :p )...

ειναι καλη η τιμη του ιντελ για τα λεφτα του τις επιδοσεις του κ τα γιγα που προσφερει παντως εγω αν αξιωθω κ το παρω αποφαση για ssd ocz θα παρω ειναι μακραν η καλυτερη επενδυση ακομα κ απο τους ιντελ κ απο θεμα τιμης αλλα κ στο οτι χαλανε γρηγορα οποτε καθε 6μηνο εισαι με το καινουριο μοντελο βαση εγγυησης!!κ δεν χανεις κ δεδομενα γιατι υποτιθεται οτι εχει το λειτουργικο μονο οποτε ειναι μια η αλλη ενα φορματ στην αρχη κ μετα απο ενα 6μηνο παλι!!!

LOL τα σπάει το σκεπτικό σου... Αλλα οι πολύ γρήγοροι OCZ(αρκετά για να με κάνουν να σκεφτώ να μην πάρω intel) είναι αρκετά ακριβότεροι από 200 ευρώ. Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.