phrk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2010 Καλησπερα. Χθες πηρα ενα καινουργιο κουτι για τον υπολογιστη μου και εχει 3 προσθετους ανεμιστηρες. Αυτο που θελω να κανω ειναι να τους συνδεσω με ενα panel για να ελεγχο τις στροφες. Και να το συνδεσω με τη μητρικη για να βλεπω θερμοκρασια. Το panel που βρηκα ειναι αυτο εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Modding/Front-Panels/Lian-Li-Lcd-Panel-Tr-5B-5-25-Thermometer-Black-C99-TR-5B-00.htm ξερει κανεις πως μπορω να μαθω εαν ειναι συμβατοι οι ανεμιστηρες με το panel; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Ιανουάριος 31, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2010 Σύνδεσες τους ανεμιστήρες και δεν δουλεύουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
phrk Ιανουάριος 31, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2010 Σύνδεσες τους ανεμιστήρες και δεν δουλεύουν?Οχι, οι ανεμιστηρες δουλευουν. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μαθω εαν το panel ειναι συμβατο με τους ανεμιστηρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtiano1442169233 Φεβρουάριος 27, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2010 Δεν ξερω αν παρακολουθεις ακομα,phrk,το θεμα που ανοιξες αλλα και για την ενημερωση των υπολοιπων που εχουν την ιδια απορια,εξαρταται απο 2 παραγοντες:1. Ποσες 3-πινες τροφοδοσιες για fans βγαζει το matherboard σου.2. Ποσα καλωδια σχηματος ταυ (διακλαδωση) εχει στη συσκευασια του ο fan controler. (η 1 ακρη στον ανεμιστηρα,η 2 στον fancontroler και απο την μεση του μηκους του καλωδιου αυτου φευγει αλλο ενα καλωδιο που παει στην fan τροφοδοσια του motherboard.Ολα 3-πινα βισματακια).ΑΛΛΑ...και αυτα να μην συμβαινουν ολο και καποια ενδειξη θα εχει ο fan controler για την καταναλωση του καθε ρυθμιστικου σε volt or amper.Στους παλιοτερους το καταλαβαινες απο το ποσο ζωηρα αναβε το καθε λαμπακι στο αντιστοιχο ρυθμιστικο (εστηνες και λιγο αυτι να ακουσεις τα γκαζια του ανεμιστηρα).Στα νεοτερα μοντελα σιγουρα εχει αριθμητικη ενδειξη.πχ ενας ανεμιστηρας που στα 12ν εχει 1500 στροφες,στα 6 θα εχει 750 περιπου.Αντε μερικες φορες η κλιμακα των Ωμ του ποντεσιομετρου να μην συμπεσει ακριβως με την κλιμακα αποκοπης volt στον ανεμιστηρα αλλα η διαφορα αυτη δεν θα ειναι μεγαλη απο την μια,και απο την αλλη θα το καταλαβουμε με την ακοη μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchrisober1442169310 Ιούνιος 21, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2010 εχω και γω το ιδιο προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Ιούνιος 22, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 για να μην ανοιγω νεο θεμα, θελω να ρωτησω και εγω κατι.εχω ξεκινησει και φτιαχνω ενα πανελ με ροοστατες για να χειριζομαι τις στροφες των ανεμηστηρων στο κουτι, και εχω 2 ρωτησεις σχετικα με τη συνδεσμολογια.1. αν βαλω το ροοστατη στο καλωδιο του ανεμιστηρα που συνδεεται με το 3-πινο της μητρικης, υπαρχει περιπτωση να παθει κατι η μητρικη εξαιτιας του ροοστατη? ή πρεπει να δωσω ρευμα απο ενα molex?2. αν τελικα παρουν ρευμα απο molex οι ανεμηστηρες και θελω να βλεπω, πχ απο το everest, τις στροφες των ανεμηστηρων, μπορω να το κανω αυτο συνδεωντας μονο το κιτρινο καλωδιο του ανεμιστηρα στο αντοιστοιχο του 3-πινου της μητρικης και τα αλλα 2 στο molex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Ιούνιος 22, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 για να μην ανοιγω νεο θεμα, θελω να ρωτησω και εγω κατι.εχω ξεκινησει και φτιαχνω ενα πανελ με ροοστατες για να χειριζομαι τις στροφες των ανεμηστηρων στο κουτι, και εχω 2 ρωτησεις σχετικα με τη συνδεσμολογια.1. αν βαλω το ροοστατη στο καλωδιο του ανεμιστηρα που συνδεεται με το 3-πινο της μητρικης, υπαρχει περιπτωση να παθει κατι η μητρικη εξαιτιας του ροοστατη? ή πρεπει να δωσω ρευμα απο ενα molex?2. αν τελικα παρουν ρευμα απο molex οι ανεμηστηρες και θελω να βλεπω, πχ απο το everest, τις στροφες των ανεμηστηρων, μπορω να το κανω αυτο συνδεωντας μονο το κιτρινο καλωδιο του ανεμιστηρα στο αντοιστοιχο του 3-πινου της μητρικης και τα αλλα 2 στο molex?1. Ο ροοστάτης που θα βάλεις πρέπει να αντέχει αρκέτα αλλιώς θα κάει. Καλύτερα είναι με κύκλωμα.2. Ναι σωστά τα λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Ιούνιος 23, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 απο τις δοκιμες που εχω κανει μεχρι τωρα με ενα ροοστατη, εχω παρτηρισει οτι ζεσταίνετε λιγο. τωρα αν θα καει θα δειξει.αυτο που με νοιαζει ειναι αν κινδυνεύει η μητρικη, με το ροοστατη στο κοκκινο καλωδιο του ανεμιστηρα και συνδεμενο στο 3-πινο της μητρικης, που ειναι και ο πιο απλος τροπος να το φτιαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.