geo7dlx Ιανουάριος 30, 2010 Author #41 Ιανουάριος 30, 2010 Να σαι καλα ρε φιλε. ΟΚ. Λοιπον για την ενημερωση στον σκληρο εχω καποιες ερωτησεις.Στον 7200,11 ειναι το αρχειακι μονο εκεινου του ποστ ή εχει βγει πιο καινουριο?Να κανω και στον 7200,12 ενημερωση ? Υπαρχει νεοτερη εκδοση για την σειρα?Θα πρεπει να τον/τους αδειασω πριν την ενημερωση ή δεν εχει να κανει?geo7dlx added 5 Minutes and 6 Seconds later...Να υποθεσω επισης οτι η σειρα TX ειναι κατωτερη σε σχεση με την HX στα τροφ. της Corsair?geo7dlx added 6 Minutes and 24 Seconds later...Με τα 70 ευρω που μενουν αν παρω το 750αρι μπλε με την 88% αποδοτικοτητα σκεφτομαι που μπορω να τα επενδυσω στο πλαισιο. Ειδα αρχικα αυτα:http://www.plaisio.gr/Campaign/Quick/All/Corsair/Computers/Tuning/Aircooling/RAM-Coolers.htm
lunatic89 Ιανουάριος 30, 2010 #42 Ιανουάριος 30, 2010 Το μπλε εχει πιστοποίηση silver ενω το πορτοκαλί έχει την απλή....Και μόνο αυτό τα λέει όλα.... Σύγκριση κάνεις επιλέγοντας ένα κουτάκι που έχει δίπλα του κάθε προϊόν και μετά πατάς εκεί που λέει σύγκριση... Δε νομίζω να έχει βγει πιο καινούριο... Για τον 12 δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κάτι άρα δεν τον πειράζεις... Δεν χάνεις δεδομένα...
lunatic89 Ιανουάριος 30, 2010 #43 Ιανουάριος 30, 2010 Όχι ξέχνα τα δεν σου χρειάζονται...Πεταμένα λεφτά είναι... Αυτά χρειάζονται αν θες να παίξεις με κάνα άζωτο... Που και τότε άχρηστα είναι αν έχεις κανάν delta...
geo7dlx Ιανουάριος 30, 2010 Author #44 Ιανουάριος 30, 2010 Μαλιστα. Χιλια ευχαριστω. Edit: Λοοοοοολ. Βρηκα στην ντουλαπα εναν 80αρη fan αν δεν κανω λαθος και λεει πανω του Delta Electronics 1)Ειναι αυτο που νομιζω??????:033: 2)Για το υπολοιπο κομματι του σκεπτικου μου τι λετε? Γενικοτερα παντως το συμπερασμα που βγαζω ειναι να παω για το 750αρι seasonic ή το Thermaltake ToughPower. Απο εκει και μετα αντε ακομα ενα σκληρο και οπως το εχω ανοιχτο να του τραβηξω ενα καθαρισμα με το blower, να του αλλαξω παστουλα απο arctic silver σε CooLaboratory (νομιζω οτι ο πατος της UltraX δεν πρεπει να εχει προβλημα να την αντεξει... ή κανω λαθος) και να βαλω και ανεμιστηρες αλλους που εχω παρει απο καιροhttp://www.plaisio.gr/Computers/Tuni...1225SL12SH.htm http://www.hwreviewlabs.com/index.ph...fans&Itemid=60 Ανεμιστηρες εχω 2 νοκτουα 120αρηδες μπροστα που θα αλλαχτουν λεω τωρα εγω με τους παραπανω, συν αλλαγη τον πισω που ειναι NZXT της εταιριας του Case με εναν ακομα απο τους παραπανω, και θα αφησω τους 2 πανω 140αρηδες NZXT καθως και τον ενα στο πλαινο πλεξυ 120αρη μιας και ειναι σαν κουμπωμενος με περτσινια και δεν ξερω αν τα βγαλω αν θα διαλυθει το γυρω γυρω. Επισης για να καταλαβαινω κι ολας τι λεμε εχω αντιληφθει σωστα? αν είναι για update πήγαινε σε Am2+ η AM3 Εσύ μου λες επι της ουσιας αν ειναι να αλλαξω πλατφορμα απο Intel -> AMD, με μητρικη και cpu3) Μάλλον δε με κατάλαβες.Ό,τι και να κάνεις στο παρόν σύστημα δεν πρόκεται να χρειαστείς πάνω από 750w. Στο μελλον θα ειναι οκ απο αναβαθμισιμοτητα?
lunatic89 Ιανουάριος 30, 2010 #47 Ιανουάριος 30, 2010 Σε αυτόΕσύ μου λες επι της ουσιας αν ειναι να αλλαξω πλατφορμα απο Intel -> AMD, με μητρικη και cpuΣτο μελλον θα ειναι οκ απο αναβαθμισιμοτητα? Ναι μια χαρά....
Hodad1442169305 Ιανουάριος 30, 2010 #48 Ιανουάριος 30, 2010 Παιχνιδια παιζω, μετατροπες βιντεο κανω, τι να σου πω δεν αξιζει?Αφου πλεον οι εφαρμογες τρεχουν πιο γρηγορα με τους τετραπυρηνους, τους εκμεταλευονται σε μεγαλο βαθμο. Σου απάντησε και άλλο παλικάρι παραπάνω απ ό,τι είδα. Φυσικά πολύ καλύτερος από τον E6600 σου αλλά και πολύ ακριβός. Εκτός ότι σου 'τρώει' όλο το πιστωτικό, βάζεις και λεφτά από πάνω και χωρίς να υπολογίζουμε τροφοδοτικό. Σκέψου ότι με λιγότερα λεφτά παίρνεις: Όχι ο 620 δεν είναι καλύτερος από τον Q9650 ούτε η συγκεκριμένη Gigabyte είναι η αντίστοιχη Maximus Formula για AM3, σε καμία περίπτωση αλλά πουλώντας τον επεξεργαστή-μνήμες-μητρική που έχεις τώρα 'βγάζεις' λεφτά για τουλάχιστον ένα πολύ καλό τροφοδοτικό. Αποτέλεσμα να έχεις ένα σύστημα καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα, socket που είναι αναβαθμίσιμο και το κυριότερο χωρίς να δώσεις φράγκο. Οπότε για μένα 2 είναι οι καλύτερες επιλογές: Τροφοδοτικό στο κατοστάρικο (π.χ. Silverstone Element 650W) + Intel Q8300 ή Πουλάς μητρική-επεξεργαστή-μνήμες και πας για 'ολική' αναβάθμιση. Αν πάλι τίποτε από αυτά δε σου κάνει, πάρε το τροφοδοτικό που γουστάρεις μέσα στο ποσό του πιστωτικού που έχεις και τελειώνει το θέμα. Έτσι κι αλλιώς χαμένος δε θα έχεις βγει.
artking Ιανουάριος 30, 2010 #49 Ιανουάριος 30, 2010 Να αναφέρω κάτι το οποίο μάλλον πολλοί έχουν παρεξηγήσει... Το efficiency στα τροφοδοτικά μάλλον είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να κοιτάει κάποιος. Όσο μεγαλύτερο είναι τόσο λιγότερο ρεύμα πάει χαμένο και τίποτα άλλο. Είναι γενικά μια ένδειξη ότι είναι καλής ποιότητας τροφοδοτικό ίσως, αλλά μέχρι εκεί. Σταθερότητα στην τάση που δίνει και κάποια άλλα στοιχεία είναι το κλειδί για σταθερά τροφοδοτικά που μπορούν να εγγυηθούν την μεγάλη διάρκεια ζωής του hardware.
lunatic89 Ιανουάριος 30, 2010 #50 Ιανουάριος 30, 2010 Η πιστοποίηση βγαίνει συναρτήσει της αποδοτικότητας που μπορεί να προσφέρει ένα τροφοδοτικό υπό όλες τις περιστάσεις... Σαφώς και είναι από τα πρώτα που κοιτάμε σε ένα τροφοδοτικό...
artking Ιανουάριος 30, 2010 #51 Ιανουάριος 30, 2010 Κάνεις λάθος. Effiniency είναι ο λόγος των watt που προσφέρει στο σύστημα προς τα watt που τραβάει από την πρίζα του σπιτιού μας. Τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι η αποδοτικότητα που λες.
lunatic89 Ιανουάριος 30, 2010 #52 Ιανουάριος 30, 2010 Η πιστοποίηση βγαίνει συναρτήσει της αποδοτικότητας που μπορεί να προσφέρει ένα τροφοδοτικό υπό όλες τις περιστάσεις... Σαφώς και είναι από τα πρώτα που κοιτάμε σε ένα τροφοδοτικό... Κάνεις λάθος. Effiniency είναι ο λόγος των watt που προσφέρει στο σύστημα προς τα watt που τραβάει από την πρίζα του σπιτιού μας. Τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι η αποδοτικότητα που λες. Δεν βλέπω που κάνω λάθος... Εγώ είπα απλά το πως βγαίνει η πιστοποίηση και ότι η γνώμη μου είναι ότι είναι απ τα πρώτα που θα έπρεπε να κοιτάμε σε ένα τροφοδοτικό γιατί το θεωρώ σημαντικό...Επίσης στο λινκ που έδωσα νωρίτερα (http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977705&Products=1265393,1221787,1287397,1030116,1018264)κοίτα την προστασία του μπλε... Αν ήταν μάπα δεν θα το πρότεινα....
artking Ιανουάριος 31, 2010 #53 Ιανουάριος 31, 2010 Δεν είπα ποτέ ότι το Corsair είναι κακό τροφοδοτικό. Ίσα ίσα που είναι από τις πολύ καλές μάρκες(rebranded CWT βέβαια τα περισσότερα και κάποια rebranded Seasonic).Επίσης έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι χαρακτηριστικά συσκευών από site μαγαζιών(χωρίς να θέλω να πω ότι είναι λάθος τα συγκεκριμένα).Απλά εγώ είπα κάτι στην αρχή και προσπάθησες να με διορθώσεις λέγοντας για την πιστοποίηση(φαντάζομαι την 80+). Και σου εξηγώ τι είναι το efficiency πάνω στο οποίο στηρίζεται η πιστοποίηση λοιπόν. Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά πάντως η πιστοποίηση αφορά το efficiency και μόνο αν δεν κάνω λάθος ενώ εσύ γράφεις για "την αποδοτικότητα που μπορεί να προσφέρει ένα τροφοδοτικό υπό όλες τις περιστάσεις". Αν αποδοτικότητα=efficiency κανένα πρόβλημα, απλά διαφωνούμε στο πόσο σημαντικό είναι για ένα τροφοδοτικό, γιατί εγώ σαφώς δεν την κοιτάω πρώτα. Αν όμως εννοείς ότι αποδοτικότητα είναι οι γενικές επιδόσεις του τροφοδοτικού(η λέξη δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γι'αυτό χρησιμοποιώ το "efficiency" από την αρχή), τότε απλά κάνεις λάθος.
mariosalice Ιανουάριος 31, 2010 #54 Ιανουάριος 31, 2010 Το αλλο σεναριο λεει πως βαζω μερικα ακομα απο την τσεπη μου και παιρνω απο Πλαισιο μονο το παρακατωhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-2-Quad-9650-s775-3-00-GHz-Cache-12-MP-Box-BX80569Q9650.htm και απο εδω το τροφοδοτικο. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=51483 Πιστευω να ειναι καλο. Αν διαβαζει ο πεπας παρακαλω p.m. ή εδω να μου πει την γνωμη του. Τι λετε παιδια? Δες αυτή τη σύνθεση Ήθελες να δώσεις 285 ευρώ για τον επεξεργαστή Intel Core 2 Quad 9650 (s775, 3.00 GHz, Cache 12 MP, Box) 285 ευρώ και 100 ευρώ για τροφοδοτικό. Αντί λοιπόν να δώσεις 285 ευρώ για επεξεργαστή Q9650, δώσε τα για τα προιόντα πλατφόρμας P55 που φαίνονται στο link (στην εικόνα). Μητρική 99 ευρώ Επεξεργαστής 179 ευρώ Μνήμη 4GB 90 ευρώ Σύνολο 368 ευρώ Δηλαδή με 83 ευρώ παραπάνω έχεις ένα πολύ πιο γρήγορο και πολύ καλύτερο υπολογιστή. Πούλα παλιά μητρική μνήμες και επεξεργαστή 60 ευρώ. Θα φύγουν την ίδια στιγμή. Ήρθες στα ίσια οικονομικά. Βάζεις και 24 ευρώ από την τσέπη σου γιατί είσαι και χουβαρντάς. Αν δεν είσαι, μην αγοράσεις 100 ευρώ τροφοδοτικό αλλά 45 ευρώ αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/L-C-600W-8600BTXW.htm Τώρα σου μείναν και ευρώ στην τσέπη (σε σχέση με το σχέδιο που εσύ πρότεινες) και έχεις καλύτερο υπολογιστή. Είδες λοιπόν γιατί δεν συμφέρει να αγοράζεις παλιά? _________________________ Ακόμα πιο λιανά να το κάνω. Αγόρασε τα παρακάτω Αυτά κάνουν 373 ευρώ, συν 45 ευρώ για το τροφοδοτικό 600W http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/L-C-600W-8600BTXW.htm ΣΥΝΟΛΟ 418 ευρώ Έχεις πιστωτικό 219 ευρώ Άρα βάζεις από την τσέπη σου 199 ευρώ Μπορείς να πουλήσεις τα παλιά σου.
mariosalice Ιανουάριος 31, 2010 #55 Ιανουάριος 31, 2010 Το έκανα πολύ πρόχειρα το παραπάνω βασισμένος στο αρχικό link που έδωσα.Μπορείς να το ψάξεις ακόμα καλύτερα.Για παράδειγμα μπορείς αντί να δώσεις 98 ευρώ για τις ADATA μνήμες 2 x 2GB DDR3 1333 dual channel, να δώσεις 95ευρώ για τις Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9DHX)http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-4Gb-Kit-TW3X4G1333C9DHX.htm
lunatic89 Ιανουάριος 31, 2010 #56 Ιανουάριος 31, 2010 Δεν είπα ποτέ ότι το Corsair είναι κακό τροφοδοτικό. Ίσα ίσα που είναι από τις πολύ καλές μάρκες(rebranded CWT βέβαια τα περισσότερα και κάποια rebranded Seasonic).Επίσης έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι χαρακτηριστικά συσκευών από site μαγαζιών(χωρίς να θέλω να πω ότι είναι λάθος τα συγκεκριμένα).Απλά εγώ είπα κάτι στην αρχή και προσπάθησες να με διορθώσεις λέγοντας για την πιστοποίηση(φαντάζομαι την 80+). Και σου εξηγώ τι είναι το efficiency πάνω στο οποίο στηρίζεται η πιστοποίηση λοιπόν. Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά πάντως η πιστοποίηση αφορά το efficiency και μόνο αν δεν κάνω λάθος ενώ εσύ γράφεις για "την αποδοτικότητα που μπορεί να προσφέρει ένα τροφοδοτικό υπό όλες τις περιστάσεις". Αν αποδοτικότητα=efficiency κανένα πρόβλημα, απλά διαφωνούμε στο πόσο σημαντικό είναι για ένα τροφοδοτικό, γιατί εγώ σαφώς δεν την κοιτάω πρώτα. Αν όμως εννοείς ότι αποδοτικότητα είναι οι γενικές επιδόσεις του τροφοδοτικού(η λέξη δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γι'αυτό χρησιμοποιώ το "efficiency" από την αρχή), τότε απλά κάνεις λάθος. Efficiency σημαίνει αποδοτικότητα.Το "υπο ολες τις περιστασεις" το είπα επειδή τα μετράνε σε 20%, 50% και 100% load για να δουν τι κάνουν....Δεν εχω συναντήσει τροφοδοτικό με καλή πιστοποίηση (οχι την απλή 80+) να μην έχει και τις κατάλληλες προστασίες...
mariosalice Ιανουάριος 31, 2010 #57 Ιανουάριος 31, 2010 Συμφωνώ απόλυτα για την πιστοποίηση 80+ ή ακόμα καλύτερα την 85+. Είναι τουλάχιστον εγγύηση καλής ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας. Τα τροφοδοτικά με πιστοποίηση 80/85+ ελέγχονται αυστηρά και δεν παίζει να βάλουν οι κατασκευαστές σκάρτα υλικά. Έτσι είναι ακριβά.Όταν το budget είναι περιορισμένο, ο πολύς κόσμος αγοράζει μέτριο τροφοδοτικό. Το καταλαβαίνω. Πρότεινα μάλιστα και παραπάνω, ένα 600W τροφοδοτικό με 45 ευρώ. Γιατί? Μα αφού όλοι προτείνουν μάπα τροφοδοτικά που δεν έχουν πιστοποίηση 85+ γιατί να μην το κάνω κι εγώ. Στο κάτω κάτω αυτό που πρότεινα κοστίζει όσο αξίζει. Τα άλλα πουλιούνται ακριβότερα από ότι αξίζουν και η ποιότητα είναι ακριβώς ίδια με αυτό που πρότεινα. Πολύ παλιά, τα πολύ μάπα τροφοδοτικά ήταν ο κανόνας. Δεν υπήρχαν ξεχωριστά τροφοδοτικά. Αγοράζαμε τροφοδοτικό μαζί με το κουτί. Τα ακριβά κουτιά είχαν καλύτερα τροφοδοτικά. Αλλά όλα ήταν πολύ χειρότερα από το χειρότερο σημερινό τροφοδοτικό. Κι όμως σπάνια έσκαγε το τροφοδοτικό. Όχι ότι δεν τύχαινε. Απλά ήταν εξαιρετικά σπάνιο. Βέβαια και τα φορτία δεν ήταν πολύ μεγάλα.Είχα διαβάσει ένα συγκριτικό πριν από δύο χρόνια, από τον Jonny Guru, όπου δοκίμασε πάνω από 100 φθηνά τροφοδοτικά μαζί. Όταν ζορίστηκαν στο 90%, κάτω από μεγάλη θερμοκρασία (όπως σε ένα κουτί που δεν αερίζεται καλά), έσκασαν τα περισσότερα, ενώ κάποια πήραν φωτιά.Άρα αν πάρουμε φθηνό τροφοδοτικό, προσέχουμε λίγο. Δεν αφήνουμε ανοικτό τον υπολογιστή όταν φεύγουμε από το σπίτι μην πάρει φωτιά, δεν υπερχρονίζουμε και δεν το φορτώνουμε με SLI, Crossfire, πολλούς δίσκους και ανεμιστήρες. Κρατάμε τη βασική σύνθεση.
mariosalice Ιανουάριος 31, 2010 #58 Ιανουάριος 31, 2010 Άλλο ένα τροφοδοτικό 27 ευρώ ίδιο με το άλλο στα 45, αλλά με 500W.http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/L-C-500W-8500BTXW.htmΑυτά ζεσταίνονται πολύ γιατί είναι passive PFC.Προφανώς θα κάνουν και πολύ θόρυβο.Κατά τα άλλα και τα Watt δεν τα πιάνουν με τίποτα.Αλλά μέχρι 250W τα σηκώνουν.Για απλό σύγχρονο υπολογιστή με δύο δίσκους και μια κάρτα είναι ΟΚ
geo7dlx Ιανουάριος 31, 2010 Author #59 Ιανουάριος 31, 2010 Το πισι δεν κλεινει. Ενα αυτο. Το κουτι αεριζεται πολυ καλα με 6 ανεμιστηρες. Τωρα τι να σας πω. Μαρεσε η προταση της συνθεσης αλλα το μονο που προβληματιζομαι ειναι το τροφοδοτικο και αν η μητρικη θα μπορει να κλοκαρει. geo7dlx added 19 Minutes and 46 Seconds later... Με ενδιαφερει να μην, ας μου επιτραπει η εκφραση, "ξεφτυλισω" την συνθεση. Το τροφοδοτικο με προβληματιζει, θα μου πειτε με τετοιας γενιας επεξεργαστη θες να κλοκαρεις ακομα δεν τον πηρες με τοσο μικρο budget?..... ειναι και αυτο μια αποψη........ Ειμαι μπερδεμενος. Σκεφτομαι να κανω το εξης. Εχω ενα case απλο μαυρο με τυπικη ψυξη 2 ανεμιστηρες, να του βαλω μεσα την μητρικη μου με τον επεξ, και τις μνημες που εχω, εναν σκληρο 160gb sata, να παρω το απλο τροφοδοτικο που μου λετε και να το βαλω εκει, μια 7600 gpu 256mb (εκτος και αν εχετε την ευγενικη καλοσυνη να μου παρασχετε τους modded drivers για sli για να βαλω 2 σε διαταξη), ενα dvd rom αντε και απλο writer και να το δωσω για μια καλη τιμη που θα μου επιτρεψει να παρω κατι καλυτερο στην συνθεση. Δεν ξερω αν η Enzotech Ultra-X Cpu cooler μου μπαινει σε 1366 socket ή 1156 αν ειναι ας που με να την εχω πανω στο συστημα που θα δωσω και να βαλω αυτην που δινει η intel στο νεο για αρχη. Επισης εχω μπερδευτει με τις κατηγοριες επεξ. και sockets οπως εχουν γινει με την σειρα i, κλπ. geo7dlx added 29 Minutes and 31 Seconds later... Τι λετε?
pokemon6401442169101 Ιανουάριος 31, 2010 #60 Ιανουάριος 31, 2010 Αντί για i5 εγώ θα έλεγα AM3, η ψύκτα σου έχει μαζί ανταλλακτικό για AM2 η AM3; (99% πρέπει να έχει)Mobo 86Ευρώ και με Sata 3:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-770TA-UD3-AM3-DDR3-770-770TA-UD3.htmCPU με 143Ευρώ και 3,2GHz:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-Ii-X4-955-3-2Ghz-8Mb-HDZ955FBGIBOX.htm
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.