Jump to content

Τρελαινομαι....με την GA-K8NXP-SLI

blade_pan

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Απλα παρατησα το o/c με αυτην τη mobo...Με κουρασε,με εκνευρισε,ενω ο cpu ειναι διαμαντι...

Ελεος πλεον......ολα στραβα!:mad:

Για πες ρυθμίσεις, τάσεις, timings τα πάντα. Τι μνήμες, σε ποια σλοτ είναι, τι psu έχεις κλπ. Όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Οι μνημες ειναι pqi turbo,στo 1+3 slot,με ταση +0,2 απο την normal δηλαδη 2,8....

Προσπαθησα αρχικα να χαλαρωσω timings μνημων για να ανεβασω fsb...ετσι εβαλα μεσα απο αρκετες επιλογες 2,5-3-3-7....μετα βαζω fsb 250 * 11,δεν εμπαινε στα win... δοκιμαζω 240,230 τπτ κολλουσε...

Εν το μεταξυ εβαζα 1Τ και μου εβλεπε τις μνημες σαν 100....????....Ελεεινο!

ειχα το ΗΤ *4 και *3 πανω απο τα 250...τελικα καταφερε να μου σπασει τα νευρα αφου αναβοσβηνε σε καθε αλλαγη που εκανα!

Το τροφοδοτικο ειναι ενα thermaltake 480w...

Για tccd θα δοκίμαζα 2.5-3-3-5 ετσι τα έχω δει να πηγαίνουν καλά. Ξεκίνα από χαμηλά, δε βάζεις 250 και ελπίζεις να μπουτάρει. Τι ρυθμίσεις δίνει για τις μνήμες στο bios (όλες);

Πιο αναλυτικά αλλιώς δε θα βγάλουμε άκρη ποτέ.

max memclock 200 (συνήθως παίζει καλύτερα από τα υπόλοιπα)

cas latency 2.5

row cycle time (trc) 11

row refresh cycle time (trfc) 14

ras to cas (trcd) 3

row to row (trrd) 0-3 (δε ξερω τι θα παίξει καλύτερα με τα pqi)

min ras active (tras) 5

row precharge (trp) 3

write recovery (twr) 2-3

write to read (twtr) 2

read to write (trwt) 2-3

refresh period 2x3120

Enable 2T disabled

παίξε με αυτά ξεκινώντας από χαμηλά (200)

BIOS εννοείτε και memtest. Αμα το cpu σου πηγαίνει σίγουρα με 11x καλώς, αλλιώς 10x. Βρες πρώτα που πάνε οι μνήμες και ψάχνεις το cpu ξεχωρίστά μετά. Απλά δεν έχει νόημα να ψάχνεις μνήμες με το cpu πολύ χαμηλά, δεν είναι καθόλου ενδεικτικό που πηγαίνουν τότε.

Αρχική απάντηση από blade_pan [21-03-2005 22:57]

Οι μνημες ειναι pqi turbo,στo 1+3 slot,με ταση +0,2 απο την normal δηλαδη 2,8....

Προσπαθησα αρχικα να χαλαρωσω timings μνημων για να ανεβασω fsb...ετσι εβαλα μεσα απο αρκετες επιλογες 2,5-3-3-7....μετα βαζω fsb 250 * 11,δεν εμπαινε στα win... δοκιμαζω 240,230 τπτ κολλουσε...

Εν το μεταξυ εβαζα 1Τ και μου εβλεπε τις μνημες σαν 100....????....Ελεεινο!

1+3?! Γιατί? εκεί είναι το dual channel ή στο 1+2?

multi χαμήλωσες ποτέ? update bios? έπαιξες και με τις άλλες ρυθμίσεις στις μνήμες? ανέβασες και τα υπόλοιπα ρεύματα?

τις μνήμες τις βάζεις μόνος σου στα 200 - δεν είναι πρόβλημα

μου φαίνεται πολύ παράξενο πάντως, τη στιγμη που σε 2-3 άλλα μηχανήματα, με υποδεέστερες μνήμες, είχε τα 250 στο πολύ χαλαρό - ΑΝΕΤΑ! ... πόσο μάλλον με TCCD!

• 4 weeks later...

Δεν τρελαινομαι πλεον με την δικια μου Giga.....

Τσεκαρετε τι επεξεργαστης και τι mobo ειναι πρωταεδω :...: :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.