Jump to content

Τρελαινομαι....με την GA-K8NXP-SLI

blade_pan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδες μετα απο πολλες ωρες και μικροπροβληματα εχω ερθει σε ενα νεο προβλημα....και λεω να ρωτησω εσας...τους συναδελφους γιατι το κεφαλι μου παει να σπασει...

Η κυρια GA-K8NXP-SLI δεν εχει επιλογη boot απο serial-ata και οταν κανω setup τα win μετα οταν κανει restart μου ξαναρχιζει απο το cd-rom...

:crazy: :red:

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Τι εννοείς από το CD-ROM.......

Eβαλες με το γνωστό F6 την δισκέτα με τους drivers?????

Mην πατάς κανένα πλήκτρο κατά την διάρκεια της εκκίνησης την ώρα που σου διαβάζει τα CDROM .......

Βγάλε το CDrom από τον οδηγό επειδή είναι BOOTABLE και ξαναδοκίμασε.....

A-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι !!!

Ψαξε για ΒΟΟΤ sequence του "στυλ..." Bootable add-in cards".

Βασικα, που εχεις βαλει το σκληρο στα sata nvidia ή στα sata του controller (8 sata δεν εχει?)

Αν τα εχεις βαλει στον controller, σιγουρεψου οτι στο bios εχεις βαλει την παραπανω επιλογη σαν πρωτο boot (Bootable add-in cards).

Αν τα εχεις βαλει στο καναλι της nvidia φανταζομαι οτι θα επρεπε να τα αναγνωριζει το bios στην πρωτη οθονη...

edit: τωρα ειδα την απαντηση του Δημητρη. Λες να εχει κανει το κλασσικο, βαζω τους σκληρους στον silicon image και δεν παταω F6 να βαλω drivers??:p

Ολα καλα εβαλα και τα windows μια χαρα...και παιζω ενα παιχνιδι μετα απο καμποση ωρα...Τσουπ κολλαει!Παω bios και βλεπω 77C...Ωπα!!

Τι παιζει ρε παιδες...ακομη δεν εχω κανει ο/c και ειμαι με μια xp-120 και enermax uc-12fab.

Τσουπ...εφοσον κολλησε παιζει να ειναι πραγματικη η ενδειξη, οποτε δες αν παταει καλα η ψυκτρα. Αλλιως σιγοβραζουμε το "κοτοπουλο" κανα 3ημερο στους 77 με prime και μετα πηγαινουμε για RMA... :)

Ρε παιδια που οφειλεται αυτο δεν καταλαβαινω...

Μαλλον εδω http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=180474#post180474 γμτ....

Πω εχω νευρα τωρα!Προγραμμα της giga λεει 96C ενω τα bios 55...Τι να πω εσεις ποσο εχετε με την παρομοια ψυκτρα και cpu?

Εχει κανεις την ιδια mobo να μου πει τπτ...?

Παιδια τα πραγματα χεοροτερεψαν....Ειναι καταραμενο...αναβει το pc και δεν δινει σημα στην οθονη...Και οταν βγαζω τς μνημες δεν κανει θορυβο η mobo...

μη μου πειτε οτι εχει χαλασει κατι....Συριε τι θα κανω???!!!!

Δε τα πιάνεις από την αρχή με τη stock ψύκτρα γιατί στο άλλο thread που ανέβασες ανάθεμα και αν κατάλα τι πρόβλημα παίζει.

Δεν καταλαβες?stock ψύκτρα δεν εχω...Ανεβαζει θερμοκρασια και δεν καταλαβαινω γιατι...

Στο αλλο thread ειπα πως η επιφανεια για την cpu της xp-120 δεν εχει απο πανω ολη φυλλα αλουμινιου...στην μια ακρη ειναι οι σωληνες...Και αυτο ειναι το θεμα πως ο cpu ειναι μισος-μισος...Αν βεβαια παντου εχει την ιδια θερμοκρασια τοτε ειναι αλλου το προβλημα...

Τι να το κανω τωρα δε δινει σημα στην οθονη!!

1) Κατ' αρχάς, για να διορθωθεί το πρόβλημα που ανέφερες με το boot, δοκίμασε να κατεβάσεις από το site της Gigabyte το τελευταίο BIOS. Η τελευταία έκδοση για τη μητρική σου είναι η F6 και θα τη βρεις ε δ ώ. Εϊχα και εγώ παλιότερα πρόβλημα με τον S-ATA δίσκο μου στην 8KNXP (Intel 875P), αλλά λύθηκε με BIOS upgrade.

2) Όσο για το πρόβλημα με τη θερμοκρασία που αναφέρεις, έλεγξε αν η ψύκτρα έχει απόλυτη επαφή με τον επεξεργαστή. Δες αν η ψύκτρα εμποδίζεται από κάποιον πυκνωτή (μήπως σε δυσκόλεψε η εγκατάσταση της ψύκτρας;). Αφαίρεσε την ψύκτρα, καθάρισε πολύ καλά την επιφάνεια του επεξεργαστή και της ψύκτρας με οινόπνευμα ή ασετόν, βάλε Arctic Silver ή Ceramique και ξαναεγκατέστησε την ψύκτρα. Έχε υπόψη σου ότι αυτή η ψύκτρα έχει πολλά προβλήματα ασυμβατότητας, ειδικά με τις Gigabyte.

Επικοινώνησα με τη Thermalright και θα μου απαντήσουν σε 1-2 μέρες για τη συμβατότητα με τη μητρική σου.

1.Εχω το F6 bios...και οκ βρηκα πως να κανω boot...

2.Την εχω βαλει κανονικα την ψυκτρα αλλα δεν χερω γιατι ανεβαζει τετοια temp...

(Το αλλο thread ειναι δικο μου...:D )

Αν δεν έχει ηχείο η buzzer, πώς να κάνει beep; Εμένα η δικιά μου δεν είχε buzzer επάνω όταν την αγόρασα. (Σκέφτομαι να βάλω κανα ηχειάκι και να το συνδέσω εκεί για τί θα γίνει καμιά στραβή και δεν θα ξέρω τι γίνεται!)

blade_pan: Δες αν έχει buzzer η μητρική σου. Συνήθως είναι κοντά στην μπαταρία.

Λοιπόν, η Thermalright μου απάντησε κιόλας από χθες το βράδυ αμέσως αφού έστειλα την ερώτηση (μπράβο εξυπηρέτηση :jump: )

Dear Nick,

If you are not going to use the DPS daughter card at the edge of the board, an XP-120 is compatible with this board.

Thanks for choosing Thermalright!

Δηλαδή η ψύκτρα είναι απολύτως συμβατή με τη μητρική σου, εφ' όσον δεν εγκαταστήσεις την κάρτα DPS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.