Jump to content

Διέρρευσε ήδη η 5670

sakattack1442169065

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

To Hardwarezone την πατησε λιγακι και βιαστηκε να δημοσιευσει το review

του για την 5670.

Οταν καταλαβαν τι εγινε, το κατεβασαν και ετσι τωρα το λινκ δεν δουλευει.

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=3109

Θα δουλεψει παλι σε λιγες ωρες που ληγει το NDA για ολους.

Ομως... τις φωτο δεν τις κατεβασαν απο το server τους :033:

comparison.jpg

ΕDIT: τωρα που δουλευει το link, εβγαλα τις φωτο, πατε εκει να τις δειτε. :033:

ή εδω http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3720

Βασικα φαινεται καλη μεχρι τα 1600 για οποιον δεν καιγεται για επιδοσεις.

Δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο την 4670, για να πεις οτι οποιος εχει ηδη μια τετοια καρτα θα σκεφτει να την αλλαξει με την 5.

Μαλλον προς 5770 θα παει ενας τετοιος. Ή προς 5830 που λενε οτι θα βγει συντομα.

Μια χαρά η 5670. Η 5830 δυστυχώς για μένα μεταφράζεται σε

"Μην περιμένετε μειώσεις τιμών στις 5850/5870"

http://www.eteknix.com/news/ati-radeon-hd5830-the-promiscuous-gfx-card-from-amd/

ATI Radeon HD5830: The Promiscuous GFX card from AMD

χα χα, ελεος, τι αλλο θα γραψουν, ακου Promiscuous GFX card :033:

.

sakattack added 16 Minutes and 54 Seconds later...

.

http://www.legitreviews.com/article/1187/1/

Να και οι μικρες που βγηκαν επισης. 5500 & 5450. Για ΗΤPC κλπ

radeon_5450_5500.jpg

Ετσι συνεχιζεται η επελαση η ATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:067: :067: :067: :067:

Και σε συνδιασμο με τις χαζομαρες της nvidia τα βλεπω σκουρα στο πρασινο στρατοπεδο που πιο πολυ θυμιζει καμπινγκ τελευταια!!!!!!!!!

(Ασχετο)Ριχτε και μια ματια εδω:

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?p=491426#post491426

καλυτερα να παιζω με την onboard του μομπο,για πια επελαση μιλαμε jason?επειδη εβγαλε 5 καρτες κ κατι τρεχει στα γυφτικα?δεν ειναι τυχαιο πως οι περισσοτεροι οταν βγει ο φερμι θα αρχισουν να βγαζουν στο σφυρι τις καρτες τους(ατι)εκει ναι θα γινει επελαση!!!

Μιλατε ολοι για τον Fermi σαν να ειναι η πιο κορυφαια καρτα!!!!!!

Μιλατε για μια καρτα που δεν εχει βγει ακομα!!!!!!!

Μιλατε για μια καρτα που εχει ενα σκασμο προβλήματα πριν καν κυκλοφορησει!!(να θυμισω τις καμενες σοκολατες gpu)

Να θυμισω επισης το προσφατο post του sakattack

Συγκεκριμενα, τα GFlops που θα εχουν σε Double Precision (χρησιμο στο GPGPU) θα ειναι 520-630 αντι για 768 που κυκλοφορουσε.

(Η ΑΤΙ 5870 εχει 544)

Το συμπερασμα ειναι οτι δεν καταφερνουν να πιασουν τα ΜΗz που στοχευαν.

(Στο αλλο thread ειχε τονιστει οτι και οι ιδιοι δεν ηξεραν τι MHz θα πιανει, οταν καταφερουν να το φτιαξουν... )

Αυτο (το DP) υποτιθεται οτι ηταν και το δυνατο σημειο της αρχιτεκτονικης, για να υποστηριξει το GPGPU.

Aντιθετα, σε Single Precision δεν θα ηταν αναλογικα το ιδιο δυνατη.

Οχι τυχαια, Single Precision νουμερα δεν αναφερονται καθολου.

Στα αρθρα, υπολογιζουν αναλογικα οτι θα ειναι ~1.05-1.26 ΤFlops.

H ATI 5870 εχει 2.72 ΤFlops Single Precision, που ειναι και το πιο βασικο στα games.

(Και στο αλλο thread ειχε τονιστει οτι πολλα ελεγαν για το GPGPU αλλά τιποτα για 3D performance... )

Tελος αναφερει "typical power" 190W.

Yποθετουν TDP ~220W, και αδυνατη την κυκλοφορια 2πυρηνου μοντελου,

οταν η 5870 εχει 188W και μεθαυριο κυκλοφορει τη διπυρηνη 5970.

Αντε και βγαινει ο FERMI!!!!

Αντε και ειναι +2%-5% πανω απο την 5870!!

Και τι εγινε?

Τοσοι μηνες πρηξιμο για το τιποτα!!!

βγαινουν επισης κ αλλα νεα δεν το βαζω ολοκληρο ετσι μονο για το 5% που ειπες οτι θα ειναι καλυτεροι...................................

Those in the know are claiming that Fermi despite the yield and thermal issues is only about 20% faster than Cypress, while Hemlock smokes it. The combination of low yields, high thermals, and marginally better performance than Cypress could be conspiring to place Nvida in the position of having to release the card

Ναι ΟΚ και τι μας ειπες τωρα?

οτι ειναι πιο ζεστη (high thermals) αλλα οτι ποσοστιαια εινα καλυτερη απο την 5870.

επισης να ξερεις οτι σε 2πυρηνη μην περιμενεις να την δεις (λογω καταναλωσης και θερμοκρασιας)

και κατι τελευταιο απο το δικο σου post

Hemlock smokes it:067: :067: :067: :067: :067: :067: :067: :067:

Βασικα πρεπει να περιμενουμε ακομα ποσους μηνες για να δουμε τι και πως και ποσο ειναι το Fermi.

Και το βασικο που πολλοι ξεχνανε ειναι οτι η nvidia παει για την επομενη γενια gpu χωρις να εχει βγαλει μεσαιες ή μικρες καρτες απο την προηγουμενη (το GT200)

Δηλ καρτες σαν αυτες που συζηταμε τωρα και που οπως λεει και στο Αnandtech ειναι αυτες που αποτελουν τα 2/3 της αγορας.

Και απο οτι φαινεται ουτε και με αυτη τη γενια θα βγαλει.

Και το 2010, εκδοσεις της 8800 του 2006 θα συνεχισει να πουλαει.

ΥΓ. ολο ξεχναω οτι μολις εβγαλε αυτες τις σουπερ καρτες τις 240/220 που ουτε να τις διαφημισει δεν ηθελε :003:

Αν το Fermi είναι 20% ποιο γρήγορο μιλάμε για αποτυχία της Nvidia, σε πρώτη έστω φάση.

@predator7

Μην ξεχνας οτι η ΑΤΙ ειναι ενα βημα πιο μπροστα,ενα βημα καλυτερα προετοιμασμενη απο την nVidia,"παιζει" με Ηardware που ειναι δοκιμασμενο πολυ καιρο πριν σε σχεση με την nVidia,με λιγα λογια:"κρυβει ασσο στο μανικι."

Θυμησου τις τιμες και τις επιδoσεις των 280GTX k 285GTX....τωρα θυμησου τις τιμες και τις επιδoσεις των 275GTX k 4870-4890...αν ειναι η nVidia να μου δωσει Fermi τον Μαρτιο-Απριλιο(πχ) και η ΑΤΙ ενα μηνα μετα μου πεταξει την 5xxx(πχ) ασε...δεν θα φαμε εχει γλαρο....:033::033:

Τα παραπανω δεν τα διαβασα και δεν μου τα ειπε κανενας,αυτα μου λεει η λογικη μου με οσα εχω δει να συμβαινουν τα προηγουμενα χρονια,μπορει να πεφτω και εξω.

Μην μιλαμε ομως συνεχεια απο το Σεπτεμβριο για Fermi-Fermi-Fermi και Fermi δεν εχουμε δει ακομα, ουτε ενα επισημο στοιχειο του δεν ξερουμε.Ασε τα 20% και τις παπατζες που γραφει ο καθε ασχετος στο νετ και οι αλλοι στον Tom 4% yield γραφουνε να τους πιστεψουμε???

χαιρομαι που ολοι το εκλαμβανετε ετσι,δεν ειμαι fan boy ισα ισα εβγαλα την 295 στο σφυρι να παω σε ατι(δεν με πολυκαιει να την πουλησω,εγω καιγομαι με τις δηλωσεις μου!!!τεσπα ομως)εγω πιστευω το εξης: οπως ειπε κ ο φιλος ο sakattack περι rebranding πλησιασε αλλα το εχασε λιγακι στα μοντελα,η nvidia στοχευει με αυτο που θα φερει οτι θα αντεξει κ θα της φερει αποτελεσματα για 2 γενιες καρτων που θα βγαλει η ati στην ουσια οταν η ατι επαιζε σε ddr5 η nvidia επαιζε σε ddr3(γνωστα μην τα ξαναλεμε)ακομα κ τωρα ομως αν παρατηρησετε που η nvidia δεν εχει καρτες καινουριες με τη σειρα 200 ακομα ηταν μεσα στην αγορα με τα 55 νανα κ τις παλιες πλεον ddr3,k χτυπαει στα ισα περιπου την σειρα 5χχχ με προηγουμενης γενιας καρτες,βεβαια αυτο που την καιει ασχημα ΤΩΡΑ ειναι οτι πλεον δεν εχει διαθεσιμοτητα αλλα κ ποικιλια αρκετη για ολα τα γουστα,αλλα κ παλι δεν θα βγαλει πολλα μοντελα 3-4 καρτες σειρας 300 θα βγαλει κ θα χτυπησει την ποικιλια της ατι,οπως προειπα εβγαλα την 295 στο σφυρι δεν λεω τους λογους λιγο πολυ ευννοητοι αλλα στο να παω στην 5870 ειναι φανερο οτι θα παω σε κατι το οποιο ειναι κατωτερο κ στην ουσια δεν αξιζει να κανω τετοια αλλαγη το να δω το dx11 δεν ειναι κατι το οποιο ειναι εφημερο κ αναγκαιο την παρουσα εποχη,επισης το να παω σε 5970 παλι το βρισκω ανουσιο 600ευρω+200 τουλαχιστον για κουτι κ ας εχω full tower (οπως κ οι περισσοτεροι βεβαια θα πρεπει να αλλαξουν κουτι)δε λεω η καρτα τα σπαει αλλα τα 80fps σε σχεση με 50 που βλεπω σε ενα παιχνδι εγω με την 295 δεν ειναι λογος να με κανει να την αλλαξω αλλα ουτε κ να πεσω ακομα ποιο κατω βλεπε 5870(σε μερικες περιπτωσεις παντα),οποτε δεν εχω εναλακτικη λυση απο το να περιμενω τη σειρα 300.θα μου πειτε ουτε τοτε θα εχει γιατι τα παιχνιδια θα ειναι τα ιδια,σιγουρα θα ειναι τα ιδια απλα θα εχω επιλογες σε κατι καινουριο κ καλυτερο οχι κατωτερο(τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω μπορει να ειμαι κ λαθος)

παραδειγματα για dx11,eyefinity κτλ δεν με συγκινουν καθολου

κατι το οποιο με εκανε να το σκεφτω για την 5870 ηταν το θεμα καταναλωσης αλλα κ παλι εδω που τα λεμε κ 5-10 ευρω να ερθει φθηνοτερα το ρευμα δεν θα σωθω κιολας οποτε τωρα που τα γραφω αυτα αποσυρω κ την αγγελια κ κραταω την καρτα!!!!

οταν βγει η σειρα 300 δεν θα μου φανει καθολου παραλογο να βγαινουν καρτες ατι σε αγγελιες, μιλαω αποκλειστικα για τον εαυτο μου χωρις να θελω να παρω το μερος της nvidia αλλα ουτε κ να θαψω την ατι απλα λεω οτι δεν με καλυπτει στις καρτες της ως προς επιλογη αγορας βεβαια με 2 επιχειρηματα φθηνα ξερω οτι δεν γλυτωνω αλλα ετσι σκεφτομαι το ολο θεμα σιγουρα δεν ειπα κατι καινουριο αλλα επειδη εχω μπει κ γω στο τρυπακι οπως ολοι μας με το hardware ειναι καποιες σκεψεις μου κ τις παραθετω οσο γινεται απλα περιμενω απλα να συμπληρωσετε τα κενα που ξεχασα!!!

H nvidia ειναι πισω...πρεπει να κανει κατι θαυμαστο.Μου θυμιζει την Intel που ειχε "ονειρο" τα ghz και δεν της καθησαν.Καπου εχει βαλτωσει...πρεπει να βγαλει κατι νεο και επαναστατικο αλλα το εχει ριξει αλλου το βαρος.Δεν πιστευω ομως οτι θα ειναι συνεχεια ετσι..καποτε εκανε τη διαφορα η ΑΤΙ με τις 9ΧΧΧ σειρες,τωρα παλι κανει τη διαφορα...τροχος ειναι και γυριζει.Οτι σε συμφαιρει παιρνεις καθε φορα και εισαι ωραιος...

@predator7

σιγουρα επειδη βγηκε η σειρα 5 δεν σημαινει οτι οποιος εχει μια 295 πρεπει να τρεξει να την αλλαξει. Και σιγουρα μπορεις να περιμενεις να δεις τι θα ειναι η σειρα 3 της NV.

Φιλολογικα συζητωντας ομως 2-3 πραγματακια,

κατ΄αρχην η μικροτερη καταναλωση δεν νοιαζει καποιον για τα 5-10Ε της ΔΕΗ.

Τον νοιαζει για τη χαμηλοτερη εκλυομενη Θ και αρα λιγοτερο θορυβο απο ανεμιστηρα, λιγοτερη θερμοτητα μεσα στο κουτι, μικροτερη καταπονηση του τροφοδοτικου κλπ

Μετα, κατσε πρωτα να βγει το Fermi, να δεις τι θα κανει, πως θα το κανει και ποσο θα κοστιζει. Προς το παρον ολες οι ενδειξεις ειναι οτι θα υπαρχουν 2 μοντελα, εκ των οποιων το μεγαλο (380) θα ειναι για λογους γοητρου. Δηλ με το ζορι θα μαζεψουν μερικα τσιπακια που να σηκωνουν μεγαλα MHz για να βγαλουν ενα περιορισμενης διαθεσιμοτητας μοντελο και να λενε οτι εχουν το τοπ gpu.

Επισης ολες οι ενδειξεις λενε οτι οι Fermi θα κοστιζουν ακριβα, και θα εχουν πολυ υψηλες Θ.

Δηλ για τους πολλους δεν θα ειναι και κανενα κελεπουρι.

Οποτε μην εισαι σιγουρος οτι οταν βγει το Fermi θα δεις τιποτα τρελλες αγγελιες για πωληση 5870 & 5970.

Τελος στο θεμα μας, με την τακτικη της NV, ειναι μαλλον απιθανο να δουμε μεσαιες και μικρες καρτες να βγαινουν απο τη γενια του Fermi.

Σιγουρα οχι μεσα στο 2010.

Ενω η ΑΤΙ ειχε ηδη 1 χρονο στην αγορα μικρες της προηγουμενης γενιας, και τωρα μεσα σε 4 μηνες ανανεωσε ολη τη γκαμα της και θα εχει να προσφερει 54xx -55xx - 5670 (ισως και 5650) - 5750 & 5770 και τελος 5830 & 5850 εκει γυρω στα 200Ε

Πως θα την ανταγωνιστει εκει η NV, που ακομα με τα καταλοιπα της 8800 παλευει?

Εκει ειναι το θεμα, γιατι εκει ειναι και οι μεγαλες πωλησεις.

Και καλα λες οτι τα κουτσοκαταφερνε πριν με εκδοσεις της 8800 στα 55nm

Αλλα τωρα στα 40nm τι θα κανει?

Το μεγαλο προβλημα της NV αυτη τη στιγμη ειναι οτι σε ολες τις κατηγοριες πρεπει να ανταγωνιστει την ΑΤΙ εχοντας τσιπακια που κοστιζουν περισσοτερο να τα παραγει και εχουν χειροτερη αποδοση.

Αν δε λυσει αυτο το προβλημα και αρχισει να εχει μειωση εσοδων απο τις vga, τοτε ειναι που θα κινδυνεψει στα αληθεια με καταρρευση.

Και πολυ αμφιβαλω αν οι νεες αγορες του GPGPU που προσπαθει να βρει, θα της δωσουν τα $ που φανταζεται.

Μαλλον φοβηθηκε το φαντασμα της Ιντελ και του Larrabee και βρεθηκε να κυνηγαει χιμαιρες...

χτυπαει στα ισα περιπου την σειρα 5χχχ με προηγουμενης γενιας καρτες
Πως τις χτυπαει ακριβως με τριανταφυλλα ή τους πεταει το γαντι??:033:
η nvidia στοχευει με αυτο που θα φερει οτι θα αντεξει κ θα της φερει αποτελεσματα για 2 γενιες καρτων που θα βγαλει η ati
Τελος στο θεμα μας, με την τακτικη της NV, ειναι μαλλον απιθανο να δουμε μεσαιες και μικρες καρτες να βγαινουν απο τη γενια του Fermi.
Αυτο ειναι αντιεμπορικο και δεν ταιριαζει στην γνωστη μεχρι τωρα nVidia,βασικα δεν την συμφερει ουτε την ιδια (βλεπε το συνεχομενο rebranding που εκανε) δλδ αν η κατωτερη καρτα της κοστιζει 250+ ευρω πως θα χτυπησει τις σειρες 56xx 57xx??Δεν ειναι ολοι διατεθημενοι να δωσουν τοσα χρηματα για καρτα γραφικων,γιατι πολυ απλα δεν τους χρειαζεται.(Η τιμη βγαινει αν λαβουμε υποψην μας την τιμη της 5850+το 20% των Fermi και παλι πιστευω λιγα ειπα..)Μην τα βλεπουμε μονο απο την δικη μας πλευρα δεν ειναι ολοι τοσο πορωμενοι :p ο απλος κοσμακης που φτιαχνει PC για τις πλεον κλασικες δουλειες και για να παιζει και κανα παιχνιδακι δεν προκειται να δωσει πανω απο 150-200 Ευρω (και πολλα λεω) για καρτα.

Βασικα αυτη την περιοδο και για αρκετο καιρο ακομα απ'οτι φαινεται..(μας εχουν ταραξει στο DX9) οσοι ειναι κατοχοι nVidia σειρας 2xxGTX και ΑΤΙ 48xx και δεν τους ενδιαφερουν τα benchmarks δεν υπαρχει λογος για αναβαθμιση,αν οι εταιριες παιχνιδιων δεν σοβαρευτουν κι αν δεν μας δωσουν περισσοτερο απαιτητικα παιχνιδια ποιος ο λογος???

Για να ξεκαθαρισω και την θεση μου,τα εχω "σταξει" και στις 4 εταιριες του χωρου κατα καιρους,συμπαθω περισσοτερο AMD-ATI γιατι πιστευω πως αυτες οι δυο μας πουλανε λιγοτερα φουμαρα για μεταξωτες κορδελες απ'οτι οι αλλες δυο.

ΥΓ

Εχετε δει πολλες 295GTX k 4870X2 να πωλουνται?Εκτος απο τους benchακιδες ποιος αλλος θα τις πουλησει?Ποιον δεν καλυπτουν για games αυτες οι καρτες?Δλδ αν αγορασω τωρα μια 5970 και βγουνε οι 395GTX και 5990(πχ) δεν θα με καλυπτει η καρτα και θα πρεπει να την πουλησω.

ασχετο απο πτωση τιμων τι ξερεται? γιατι θελω να παρω gpu κ εχω στο νου μου να περιμενω μεχρι να βγει η fermi για να πεσουν λιγο οι τιμες στις ατι σειρες 5χχχ, ισχυει κατι τετιο η τζαμπα περιμενω να παω να παρω μια 5850,(αν κ θα προτιμουσα 5870)...

λογικα θα πεσουν τοτε οι τιμες, και ειδικα αν επαληθευτει ο Peppas που λεει οτι τo Φερμι θα ειναι πολυ καλυτερο.

Βεβαια θα παιξει ρολο και σε τι τιμη και τι διαθεσιμοτητα θα βγουν οι ΝV.

Αν λοιπον εχεις περιθωριο να περιμενεις μερικους μηνες (γιατι καναδυο μηνες τουλαχιστον θα τους φαμε), τοτε περιμενε.

Αν σου φαινεται πολυς καιρος, παρε τωρα.

Αν λοιπον εχεις περιθωριο να περιμενεις μερικους μηνες (γιατι καναδυο μηνες τουλαχιστον θα τους φαμε), τοτε περιμενε.

Αν σου φαινεται πολυς καιρος, παρε τωρα.

παμε για μαρτιο παιδες!!!!!!!!! οπως και να εχει παντως, οποισδηποτε εχει μια 260 η μια 4890 ειναι καλημενος και με το παραπάνω για το 2010, απο εκει και περα υπομονη και βλεπουμε

ολοι στη σειρα για φερμι μαγκες!!!μπορειτε να μου εξηγησετε πως μπορει καποιος να παιρνει μια 5970 κ να την βγαζει για πουλημα?κ να ειναι απλα δουλεμενη μερικες μερες?απλα επειδη εχω την απορια ρωταω!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.