mariosalice Ιανουάριος 14, 2010 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Μην ξεχνάμε ότι η Intel έβγαλε και 40GB SSD.Θα έβαζα πάνω το λειτουργικό μόνο και βασικά προγράμματα.Οι Clarkdale είναι ότι πρέπει για μικρή κατανάλωση, σε περίπτωση που στηριχτούμε στο ενσωματωμένο GPU. Το ερώτημα είναι αν καλύπτει τις ανάγκες μας. Γιατί αν δεν τις καλύπτει αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει ενσωματωμένα γραφικά, είτε στη CPU είτε στη GPU.Βασικά το πρώτο ποστ φωτογραφίζει ακριβώς τον clarkdale, χωρίς έξτρα κάρτα γραφικών.Νομίζω ότι η Intel θα βγάλει πολύ χρήμα από αυτούς τους επεξεργαστές.Ο λόγος είναι ότι επίκειται το SP windows 7 και αμέσως μετά όλοι περιμένουν οι εταιρίες να αναβαθμίσουν τα αρχαία XP και τα PC που τα φιλοξενούν. Μιλάμε για τεράστιο όγκο επενδύσεων, αφού ουσιαστικά τα PCs των εταιριών σε ποσοστό πάνω από 95% δεν έχουν αναβαθμιστεί.Ε, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη λύση από τον Clarkdale γι' αυτή τη δουλειά.Δυστυχώς η AMD φαίνεται λίγη μπροστά στην Intel, παρότι διαθέτει IGP, εξ αιτίας της λιθογραφικής μεθόδου και της κατανάλωσης.Αυτό λοιπόν που εμείς οι home users θα φτύναμε ως εντελώς άχρηστο, δηλαδή ένα διπύρηνο επεξεργαστή που δεν έχει memory controller ενσωματωμένο στη CPU αλλά στην GPU, που μάλιστα είναι στο ίδιο κουτάκι με τη CPU, είναι θεικό για να αποτελέσει την καρδιά των υπολογιστών των εταιριών για εργασίες γραφείου.Βέβαια, υπολογίζω ότι η intel δεν θα κρατήσει τις σημερινές τιμές αλλά θα κάνει ειδικές συμφωνίες με τις εταιρίες για μαζικές παραγγελίες υπολογιστών.Γιατί διαφορετικά, με τις τιμές που έχουν οι clarkdale μόνο για κορόιδα κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 14, 2010 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Νομίζω ότι η Intel θα βγάλει πολύ χρήμα από αυτούς τους επεξεργαστές.Η Intel ήδη βγάλει ένα κάρο λεφτά. Μόλις ανακοίνωσε αποτελέσματα και ήταν πολύ όμορφα για την ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w4tt4n4b3 Ιανουάριος 15, 2010 Author #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 Σας ευχαριστώ όλους...Για να είμαι ειλικρινής κλείνουμε προς i5 σε συνδυασμό με μια gigabyte P55-A UD3R...Για τροφοδοτικό κάτι σε modular από Corsair, seasonic ή enermax -εχω διαβασει για ενα πραγματικό αθόρυβο... To τροφοδοτικο θα είναι είναι 450 μίνιμουμ...Υπάρχει και η εναλλακτική AMD. Εχω μηχάνημα με Phenom II 920 x4 (2,8ghz) με MSI 790GX με ενσωματωμένη ATi Radeon 3300HD ready αλλά πιστεύω ότι ακόμα και αν δεν παίζει κανείς παιχνίδια η εξτρα κάρτα είναι καλύτερη λύση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Ιανουάριος 15, 2010 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 Αν δεν παίζεις παιχνίδια τι να την κάνεις την έξτρα κάρτα γραφικών? Αν πάντως πάς σε Clarkdale να έχεις υπόψιν σου πως μόνο με τα H55, H57 ενεργοποιείται η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών! Με τα Ρ55 θές έξτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.