jimjim1442169315 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 μετα απο την συμφωνη γνωμη καποιων παιδιων απο το σαιτ απεκτησα την 4650 της msi.εκανα την τοποθετηση στο πισι, το ανοιξα και εβαλα μεσα το cd με τους drivers.εγινε η εγκατασταση αλλα σε καποιο σημειο μου εβγαλε ενα σφαλμα. λεω δεν γμται παμε παρακατω. πατησα να παω παρακατω και εγινε επανεκκινηση για να λειτουργησουν οι drivers.ΠΡΟΒΛΗΜΑ: το πισι δεν παιζει μουσικη. δεν βγαζει ηχο ουτε το media player , ουτε τα παιχνιδια, ουτε το youtube. εχει εγκατεστημενο το sound effect το οποιο μαλλον ειχε μπει μαζι με τα ηχεια. δεν θυμαμαι. αυτο το προγραμματακι κανει μια επιδειξη για να δεις αν παιζουν σωστα τα ηχεια. εχει μια μελισσα που γυριζει γυρω γυρω και αλλαζει η ενταση στο καθε ηχειο αναλογα με την θεση της μελισσας. σε αυτο το τεστ βγαζει κανονικα ηχο το πισι.επειδη οταν εψαχνα τα χαρακτηριστικα της καρτας γραφικων πριν την αγορασω ελεγε κατι για συστημα ελεγχου των ηχων σκεφτηκα οτι μαλλον κατι δεν πηγε καλα στην εγκατασταση. οποτε ειπα να μπω στο σαιτ να κατεβασω drivers. το cd επανω γραφει: download latest version http://event.msi.com/vga/afterburner/μπηκα σε αυτην την διευθυνση αλλα δεν ξερω καλα εγγλεζικα ουτε ξερω καλα απο υπολογιστες. απο οτι καταλαβα μετα την τοποθετηση της καρτας και το περασμα των drivers που περιεχει το cd , μπαινεις στο σαιτ και κανεις την καρτα να δουλευει κανονικα στις μεγιστες επιδοσεις της. ταυτοχρονα κανεις overlocking και αν θελεις αποθηκευεις καποια προφιλ.ισχυει κατι τετοιο ή λεω μπαρουφες επειδη δεν καταλαβα καλα???και αν ναι τοτε πως γινεται αυτο ???jimjim added 5 Minutes and 19 Seconds later...εκει που ειναι το download γραφει μεσα στα αλλα : MSI N240GT D5 1GB ....εγω ομως δεν εχω αυτην την καρτα. ειναι τυχαιο παραδειγμα η αναφορα της ??? να κατεβασω αυτους τους drivers ???
kinq1 Ιανουάριος 7, 2010 #2 Ιανουάριος 7, 2010 H 4650 είναι πιθανώς κάρτα γραφικών???? (δεν το διευκρινίζεις).Αν ναι, τότε τι σχέση έχει ο ήχος?Αυτό το afterburner από ό,τι καταλαβα δεν είναι driver αλλά overclock utility.Ποιο λειτουργικό σύστημα έχει το pc σου?Αν όντως είναι κάρτα γραφικών, κι άν όντως είναι πρόβλημα drivers, καλύτερα να κατεβάσεις τους τελευταίους από το site της ati (http://ati.amd.com).
jimjim1442169315 Ιανουάριος 7, 2010 Author #3 Ιανουάριος 7, 2010 ναι γραφικων ειναι. εχω xp pro με sp 3 αν θυμαμαι καλα. jimjim added 1 Minutes and 59 Seconds later... δεν ξερω τι σχεση εχει ο ηχος ... αλλα αυτος ειναι που την πληρωσε αυτο το προγραμμα κανει overlock ??? τοσο απλο ειναι δηλαδη το overlock?? και σου το δινει και η εταιρεια ? με το overlock δεν μειωνεται ο χρονος ζωης της καρτας?? jimjim added 1 Minutes and 30 Seconds later... το βρηκα. εκανε συνδεση και μου εβγαλε αυτην την σελιδα : file:///C:/Program%20Files/ATI/CIM/Reports/Report.xml ειναι το σφαλμα που προανεφερα. jimjim added 2 Minutes and 30 Seconds later... Διαχείριση εγκατάστασης του Catalyst™ Αναφορά εγκατάστασης 01/07/10 15:31:29 Πληροφορίες υλικού Όνομα ATI Radeon Graphics Processor Κατασκευαστής ATI Technologies Inc Αναγνωρισ. συσκευής 0x9498 Αναγνωρ. προμηθευτή 0x1002 Κώδικας κλάσης 0x030000 Αναγνωρισ. αναθεώρησης 0x00 Αναγνωρισ. υποσυστήματος 0x1602 Αναγνωριστικό προμηθευτή υποσυστήματος 0x1462 Άλλο υλικό Υπάρχοντα πακέτα Πακέτα για εγκατάσταση Catalyst Control Center Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 2009.0914.2131.36822 Μέγεθος: 150 Mbytes Διαχείριση εγκατάστασης ATI Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 3.0.745.0 Μέγεθος: 20 Mbytes ρόγραμμα οδήγησης οθόνης ATI Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 8.660.0.0000 Μέγεθος: 40 Mbytes AVIVO Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 10.0.0.40103 Μέγεθος: 3 Mbytes Πρόγραμμα οδήγησης ήχου HDMI Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 5.00.50000.17 Μέγεθος: 1 Mbytes Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable 32bit Τελική κατάσταση: Επιτυχημένη Έκδοση στοιχείου: 8.0.56336 Μέγεθος: 10 Mbytes Άλλες συσκευές που εντοπίστηκαν Κατασκευαστής ATI Technologies Inc Αναγνωρισ. συσκευής 0xaa38 Αναγνωρ. προμηθευτή 0x1002 Κώδικας κλάσης 0x040300 Αναγνωρισ. αναθεώρησης 0x00 Αναγνωρισ. υποσυστήματος 0xaa38 Αναγνωριστικό προμηθευτή υποσυστήματος 0x1462 Μηνύματα σφάλματος Εγκατάσταση εφαρμογής: αποτυχία πακέτου εγκατάστασης! jimjim added 12 Minutes and 30 Seconds later... τελικα πηρα τηλεφωνο στην τηλεφωνικη εξυπηρετηση και εφτιαξα τον ηχο. ρωτησα τον πωλητη για το overlocking που με παραπεμπει η ιδια η msi και μου ειπε καλυτερα να μην το κανω γιατι πρεπει να βαλω εξτρα ανεμιστηρες και κατι τετοια. τον ρωτησα αφου το overlocking ειναι σαν να βαζεις τουρμπινα στο αυτοκινητο οποτε χανεις εγγυησεις και τα παντα ... γιατι η εταιρεια με παραπεμπει σε κατι τετοιο ??? δεν πηρα καμια απαντηση της προκοπης. παντως σκεφτομαι να το κανω. το πισι μου εχει 2 ανεμιστηρες στο τροφοδοτικο , εναν στην φατσα και εναν στην πλατη κατω απο το τροφοδοτικο. συνολο 4. ε δεν πιστευω να εχει προβλημα. καμια γνωμη αλλη ???
sakattack1442169065 Ιανουάριος 7, 2010 #4 Ιανουάριος 7, 2010 εχει κυκλωμα ηχου για την HDMI θυρα. μαλλον επιλεχτηκε αυτο ως καρτα ηχου και επρεπε να διαλεξεις απο το Control Panel την κανονικη σου καρτα ηχου.
jimjim1442169315 Ιανουάριος 7, 2010 Author #5 Ιανουάριος 7, 2010 εχει κυκλωμα ηχου για την HDMI θυρα. μαλλον επιλεχτηκε αυτο ως καρτα ηχου και επρεπε να διαλεξεις απο το Control Panel την κανονικη σου καρτα ηχου.ακριβως αυτο !με το οβερλοκ τι παιζει ???να κανω να μην κανω ??βασικα το βγαζει σαν προγραμμα και επιλεγεις ποτε θελεις να δινει ...
αντωνης 55 Ιανουάριος 7, 2010 #6 Ιανουάριος 7, 2010 απο οτι καταλαβα δεν χρειαζεται να κανεις o/c φιλε μου δεν υπαρχει λογος και ουτε θα δεις καμια διαφορα εκτος απο τα bench.... και οσο αφορα το το θεμα που λες για την ζωη της καρτας με το ο/c θα σου απαντούσα στα ρολόγια ειδικα που αν θα κάνεις εσυ δεν θα τις τον μείωσή καθόλου ... σου συνιστώ να μην το κάνεις... περνα τους drivers τους τελευταίους απο ati να εισαι κομπλε οτι δεν παιζει κατι απο εκει....:001:
WizarD1416003179 Ιανουάριος 7, 2010 #7 Ιανουάριος 7, 2010 Ο ανθρωπος προφανως εννοει το MSI Afterburner στο οποιο εκτος απο τα ρολογια μπορεις να πειραξεις και την ταση του πηρυνα αλλα μεχρι ενα οριο οχι οπως στα BIOS που δινεις οσο ρευμα θελεις και δουλευει σχεδον με ολες τις καρτες κι ας μην ειναι της MSI.Τεσπα και να το κανεις μην περιμενεις να δεις και τπτ το σημαντικο σε αποδοση....και προσεχε με το ρευμα...
viper1442169065 Ιανουάριος 8, 2010 #8 Ιανουάριος 8, 2010 Αυτό το MSI Afterburner κάνει για όλες τις κάρτες?Σκέφτομαι να το δοκιμάσω με την 4850 μου.
lunatic89 Ιανουάριος 8, 2010 #9 Ιανουάριος 8, 2010 Υπάρχει και το evga precision για αυτη τη δουλεια. Αν θυμαμαι καλα δεν μπορεις να πειράξεις ρεύματα σε αυτό αλλά είναι πολύ ευχρηστο και λειτουργικό. Κάνει για όλες τις κάρτες
WizarD1416003179 Ιανουάριος 8, 2010 #10 Ιανουάριος 8, 2010 Προσωπικα το Αfterburner το εχω δοκιμασει μονο σε 4890 καρτες αλλα λογικα κανει για ολη τη σειρα 4xxx.Για χαλαρες καταστασεις ειναι πολυ καλο σου δινει την δυνατοτητα να φτιαξεις και profiles που θελεις να χρησιμοποιεις καθε φορα.Αν θελεις περισσοτερο ρευμα υπαρχει και το GPUTool απο Τechpowerup πολυ καλο και αυτο,αν δε μεινεις απο κανενα ικανοποιημενος η λυση μετα ειναι modded bios :001:
viper1442169065 Ιανουάριος 8, 2010 #11 Ιανουάριος 8, 2010 Προσωπικα το Αfterburner το εχω δοκιμασει μονο σε 4890 καρτες αλλα λογικα κανει για ολη τη σειρα 4xxx.Για χαλαρες καταστασεις ειναι πολυ καλο σου δινει την δυνατοτητα να φτιαξεις και profiles που θελεις να χρησιμοποιεις καθε φορα.Αν θελεις περισσοτερο ρευμα υπαρχει και το GPUTool απο Τechpowerup πολυ καλο και αυτο,αν δε μεινεις απο κανενα ικανοποιημενος η λυση μετα ειναι modded bios :001:Παίζω από την αρχή που πήρα την 4850 με μονταρισμένο ΒΙΟΣ, απλά μου αρέσει να δοκιμάζω και νέα software..Το GPUTool δίνει όσο ρεύμα θες?
WizarD1416003179 Ιανουάριος 8, 2010 #12 Ιανουάριος 8, 2010 Παίζω από την αρχή που πήρα την 4850 με μονταρισμένο ΒΙΟΣ, απλά μου αρέσει να δοκιμάζω και νέα software..Το GPUTool δίνει όσο ρεύμα θες? Το Αfterburner ειναι παραλληλα και monitoring αν θελεις μπορεις για παραδειγμα να βλεπεις τα FPS,την θερμοκρασια της GPU,την ταση κτλ (οτι θελεις εσυ επιλεγεις) σε real time την ωρα που παιζεις εγω γιαυτο το εχω βαλει περισσοτερο. Το GPUTool δινει οσο ρευμα επιτρεπεται απο softmod (voltera) σε μερικες καρτες νομιζω οτι δεν γινοτανε να δωσεις παραπανω απο καποιο σημειο και μετα ετρωγε limitation (αν εισαι με αερα δεν εχεις προβλημα μιας και οι temps θα σε σταματησουν πριν προλαβεις να τερματισεις το ρευμα) το καλο ειναι οτι μπορεις να αλλαξεις και την ταση στις μνημες. To GPUTool ειναι καλο για να τεσταρεις την καρτα σου πριν την flashαρεις για να δεις μεχρι που μπορει να παιξει χωρις προβληματα,ετσι μετα μπορεις ανετα να φτιαξεις τα settings του BIOS οπως σε βολευουν χωρις φοβο. Απ'την στιγμη που παιζεις με μονταρισμενα BIOS το μονο που μπορεις να βελτιωσεις ειναι οι μνημες λογο vmem.
jimjim1442169315 Ιανουάριος 9, 2010 Author #13 Ιανουάριος 9, 2010 το msi afterburner με αφηνει να πειραξω μονο το core clock και το memory clock. την ταχυτητα του ανεμιστηρα την αλλαζει μονο του. επισης σου δειχνει θερμοκρασιες και κατι αλλες μετρησεις που κανει.εγω το δοκιμασα να το τσιτωσω αλλα δεν καταλαβα καμια διαφορα .... πιο πολυ για ψυχολογικους λογους ειναι απο οτι καταλαβα .........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.