Jump to content

Εξωτερικός σκληρός για back up

caterpillar

Recommended Posts

Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι σε FAT32? Ξαναλέω και τους δύο σκληρούς που έχω (1ΤΒ και 1.5ΤΒ), όταν τους αγόρασα ήταν σε FAT32. Εάν ισχύει αυτό, θα πρέπει να κάνει πλήρες format.

για πιο πραγμα να ειναι σιγουρος?

εγω ειπα απλα, εαν ο δισκος δεν εχει δεδομενα που χρειαζονται, να κανει το παλικαρι ενα quick formart σε ntfs να τελειωνει η ιστορια να μη μπλεκει με convert.

Στο δευτερο σκελος, γιατι θα πρεπει να κανει πληρες φορματ και οχι γρηγορο εαν ο δισκος ειναι ήδη σε ntfs? μια χαρα δουλευει και το γρηγορο.

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Λοιπόν θέλοντας και μη έκανα chkdsk και στο καπάκι convert to NTFS αφού ήταν όντως FAT32.

Μετά ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά.

Ευχαριστώ για τα tips.

Τώρα γιατί έβγαλε όλα αυτά τα Bad links στην αρχή δεν ξέρω.

Ελπίζω να μην ξανασκάσει κάτι περίεργο.

Λοιπόν θέλοντας και μη έκανα chkdsk και στο καπάκι convert to NTFS αφού ήταν όντως FAT32.

Μετά ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά.

Θα δοκιμάσω κ γω τ'απόγευμα να δω τι θα γίνει!

Ευχαριστω για την βοήθεια.

caterpillar added 11 Minutes and 9 Seconds later...

Ο σκληρός που πήρα έχει κουμπάκι για on/off στο πίσω μέρος, που είναι πολύ βολικό. Έχω και άλλο εξωτερικό σκληρό, που δεν έχει τέτοιο κουμπάκι και έχω βάλει διακόπτη ρεύματος με έξτρα μπαλαντέζα, ανάμεσα στο καλώδιο τροφοδοσίας και την μπρίζα.

Εννοούσα ότι ο συγκεκριμένος εξωτερικός σκληρός δεν κυκλοφορεί κ χωρίς κουμπάκι.

Δεν καταλαβαίνω ποιος μπορεί να θέλει 1.5ΤΒ σε FAT32!?

Όντως είναι πολύ κουφό αυτό που κάνουν, δεν μπορώ να δω την λογική τους.

Όντως είναι πολύ κουφό αυτό που κάνουν, δεν μπορώ να δω την λογική τους.

Μήπως γι'αυτό τον είχε το get it now??

Μήπως γι'αυτό τον είχε το get it now??
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !!! Τί δουλειά έχει ένα κατάστημα με το format των δίσκων; Λαλακία της W.D. είναι ή το έκανε για λόγους συμβατότητας με άλλα λειτουργικά.
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !!! Τί δουλειά έχει ένα κατάστημα με το format των δίσκων; Λαλακία της W.D. είναι ή το έκανε για λόγους συμβατότητας με άλλα λειτουργικά.

Δεν είναι W.D, είναι VERBATIM και στα διαγνωστικά SAMSUNG!

Πάντως το convert γίνεται στο τσακ μπαμ, οπότε δεν πειράζει.

Ξέρει κανείς τι εγγύηση έχουν αυτοί οι δίσκοι?

Δεν είναι W.D, είναι VERBATIM και στα διαγνωστικά SAMSUNG!

Εντάξει δεν μπορουν όλες οι εταιρίες να κατασκευάζουν σκληρούς, συνεργάζονται όμως.

Όπως π.χ. με τους φακούς στις φωτογραφικές μηχανές.

Εδώ ολόκληρη Toshiba βάζει σκληρό άλλου...

Ξέρει κανείς τι εγγύηση έχουν αυτοί οι δίσκοι?

Ο συγκεκριμένος που πήραμε έχει 2 χρόνια.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !!!Τί δουλειά έχει ένα κατάστημα με το format των δίσκων;
το έκανε για λόγους συμβατότητας με άλλα λειτουργικά.

το 2ο εννοούσα :)

Τους σκληρούς τους αφήνουν σε αυτό το φορμάτ καθαρά για λόγους συμβατότητας. Υπόψη, πχ το PS3, θέλει fat32 εάν θυμάμαι καλά, για να διαβάσει τον εξωτερικό σκληρό.

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί ένω το pc που έχει πάνω τον Verbatim έχει κλείσει κανονικά με shutdown, κάποιες φορές μετά από BOOT δεν βρίσκει καθόλου τον δίσκο?

Και με αναγκάζει να πηγαίνω και να τον ανοιγοκλείνω από το On/Off για να τον βρει.

Καμιά ιδέα για να μπορώ μέσα από το δίκτυο να κάνω το PC να τον βρίσκει?

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί ένω το pc που έχει πάνω τον Verbatim έχει κλείσει κανονικά με shutdown, κάποιες φορές μετά από BOOT δεν βρίσκει καθόλου τον δίσκο?

Και με αναγκάζει να πηγαίνω και να τον ανοιγοκλείνω από το On/Off για να τον βρει.

Καμιά ιδέα για να μπορώ μέσα από το δίκτυο να κάνω το PC να τον βρίσκει?

Για να δω αν κατάλαβα:

Το pc είναι στο Off, αλλά ο σκληρός είναι συνδεδεμένος σ'αυτόν κ σε κατάσταση On.

Κάνεις boot στο pc κ δε "φαίνεται" ο σκληρός στο My computer.

Σωστά?

Για να δω αν κατάλαβα:

Το pc είναι στο Off, αλλά ο σκληρός είναι συνδεδεμένος σ'αυτόν κ σε κατάσταση On.

Κάνεις boot στο pc κ δε "φαίνεται" ο σκληρός στο My computer.

Σωστά?

ετσι ακριβώς

Λοιπόν μου κάνει κάτι κουλά ο σκληρός.

Εκεί που στα καλά καθούμενα βλέπω 1 ταινία που τρέχει μέσα από τον σκληρό, ξαφνικά το video σταματάει.Σα να χάνει το αρχείο.

Επίσης την ίδια στιγμή αρχίζει και ψάχνει με το Autoplay, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν πρωτοσυνδέσεις ένα φλασάκι για πρώτη φορά σε ένα pc.

Με λίγα λόγια, στο άσχετο χάνεται ο δίσκος και μετά επανέρχεται.Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ή να αρχίσω να ανησυχώ για την διάρκεια ζωής του??

Δεν νομίζω ότι φταίει ο δίσκος. Τα ίδια συμπτώματα είχα δει σε ένα pc και τελικά είχε πρόβλημα η μητρική στα USB ports. Έχεις κοιτάξει για bios updates, chipset drivers, κτλ, κτλ... ?

Κοίτα η μητρική μου είναι η ASUS A8N SLI.

Είναι αρκετά παλιά, αλλά ποτέ δεν είχε προβλήματα στις υπόλοιπες λειτουργίες της.Τρέχει Win Xp Pro SP3, οπότε από πλευρά συστήματος πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι οκ.

Και κάποιες φορές μπορεί να το κάνει και 2 φορές μέσα σε 30 λεπτά, ενώ άλλη φορά να βλέπεις 1,5 ώρα και να μην γίνει τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.