Lagandian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Είχα αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή κατά το 2005 απο την Multirama μάρκα Multirama.Αυτό τον υπολογιστή τον μετέφερα τακτικά λόγου ότι ήμουν φοιτητής στην Κοζάνη.Χάλασε περίπου μετά από 2,5 χρόνια που τον είχα αγόρασα, ενώ είχα έρθει ένα εξάμηνο στην Αθήνα που τελείωσα από την σχολή και δεν το μετακινούσα.Ένα χρόνο πριν χαλάσει ο πρώτος υπολογιστής είχε αγοράσει η αδελφή μου ένα φορητό από το Πλαίσιο μάρκας TurboX. Χαλάει και ο δεύτερος 1,5 χρόνια μετά από την αγορά του.Λόγου ότι ασχολούμαι με τους υπολογιστές είχα τον πρώτο και μετά τον άλλον που χάλασε ο πρώτος σε ένα γραφείο στην Αθήνα στο δωμάτιό μου που είναι μονοκόμματο γραφείο-βιβλιοθήκη και εκεί που είχα τοποθετήσει τους υπολογιστές είναι γύρω-γύρω κλειστό σαν ράφι. Αλλά είχα προσέξει και είχα αφήσει περίπου μια παλάμη κενό χώρο γύρο απο τους υπολογιστές και περισσότερο χώρο στην μεριά που έβγαινε ο ζεστός αέρας.Κοινά που έχουν και οι 2 φορητοί είναι ότι τους είχα στο ίδιο γραφείο στην ίδια πρίζα και τους χρησιμοποιούσα για όλες τις δουλειές (gaming, internet και video) στην ίδια πρίζα(πολύπριζο) έχω τον modem, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ηχεία 2 καναλιών, και το φως του γραφείου.Όλες οι άλλες συσκευές δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα και δουλεύουν ακόμα.Και οι 2 φορητοί χάλασαν απροειδοποίητα χωρίς να παρουσιάσουν τίποτα όλο τον προηγούμενο καιρό.Η βλάβη και στους 2 είναι στην κάρτα γραφικών και συνέβη και στους 2 ως εξής. Την προηγούμενη μέρα πριν χαλάσουν δούλευαν κανονικά και δεν γινόταν καμία δύσκολη διεργασία ούτε παρουσίασαν καμία δυσλειτουργία. Την επόμενη ξεκινησαν κανονικά αφού ήταν σβηστά και μετά απο λίγα λεπτά χρήσης τους χάλασε η εικόνα.Έδειχνε κατεστραμένα τα χρώματα στον πρώτο και είχε χωριστεί στα δύο στον άλλον η οθόνη και έδειχνε την ίδια εικόνα και στα 2, μετατοπισμένη και αλλοιωμένα τα χρώματα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και χάλασαν και οι 2 και χάλασαν όταν γινόταν απλή χρήση τους και στο ίδιο κομμάτι. Δεν τους έκανα βίαια χτυπήματα, δεν έκανα καμία επέμβαση στο hardware τους, έπαιζα παιχνίδια και στους δύο και δεν είχαν προβλήματα όταν έπαιζα αλλά ούτε μετά.Όποιος ξέρει ή υποψιάζεται κάτι να γράψει στο forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Η ποιότητα κατασκευής φταίει και το γεγονός ότι όταν φτιάχνουν φθηνιάρικους υπολογιστές όλα σε ένα δεν επισκευάζονται ή δεν συμφέρει η επισκευή. Πάει όλος ο υπολογιστής στο καλάθι των αχρήστων. Κι εμένα ένα laptop έχει τα ίδια συμπτώματα. Το άνοιξα, το καθάρισα από σκόνες αλλά τίποτα. Χάλασε η καρτούλα γραφικών, μια radeon, αλλά δεν μπόρεσα να βρω ανταλλακτικό. Έτσι αγόρασα άλλο laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr bill Ιανουάριος 6, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Να υποθεσω και στους 2 οτι ειχαν καρτα γραφικων nvidia??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lagandian Ιανουάριος 6, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Τα πήγα και τα δύο για να δω αν γίνεται τίποτα και το κόστος ερχόταν στο να πάρω καινούργιο. Γιατί το κακό με τους φορητούς είναι ότι δεν πουλάνε σκέτες κάρτες γραφικών. Αλλά έχω περίπτωση γνωστού μου που έχει υπολογιστή φορητό τουλάχιστων μια δεκαετία και δουλεύει ακόμα,που δεν είναι απο αυτες τις μάρκες.Lagandian added 0 Minutes and 37 Seconds later...Να υποθεσω και στους 2 οτι ειχαν καρτα γραφικων nvidia???Όχι ο πρώτος ATI και ο δεύτερος NVIDIAΜου είπαν στο πλαίσιο ότι πρέπει να φταίει η θερμοκρασία. Ναι αλλά δεν θα έπρεπε να σβήνει απότομα για να ψυχθεί αντί να το κάψει και δεν έκαναν δουλειά τα ανεμιστιράκια. Επιπλέον γιατί μετά από μεγάλο διάστημα και όχι μόλις έπαιξα το πρώτο παιχνίδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr bill Ιανουάριος 6, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Οι Nvidia καρτες γραφικων ειχαν (και ισως να εχουν) προβλημα στην παραγωγη λογω υλικων κατασκευης. Για την Ati δεν εχει ακουστει κατι βεβαια αστοχιες ειχε και η ιδια σαν εταιρεια.Και στις δυο περιπτωσεις η καταπονηση που δεχεται η καρτα γραφικων λογω θερμοκρασιων ειναι μεγαλη. Επισης κανεις ιδιοκτητης δεν θελει το λαπτοπ του να κανει σαν τουρμπινα οποτε οι εταιρειες μειωνουν την ταχυτητα περιστροφης του ανεμιστηρα με συνεπεια να επιδεινωνετε το προβλημα. Δυστυχως η επιβαρυνση αυτη ειναι σωρευτικη και δεν εχει πλην ελαχιστων περιπτωσεων αμεσο αποτελεσμα.Καποια στιγμη η καρτα γραφικων τα παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lagandian Ιανουάριος 6, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Μπορώ με κανένα εργαλείο να πειράζω τις μέγιστες στροφές σε ένα φορητό Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr bill Ιανουάριος 6, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Τωρα πλεον ειναι αργα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι για το Τurbo X δεν ειναι στην εγγυηση. 2 χρονια δεν δινουν? Αν οχι τοτε ειναι παρανομο οπως εχει χιλιωειπωθει στο φορουμ.Ειναι οδηγια της ΕΕ ολες οι ηλεκτρονικες συσκευες να εχουν 2 χρονια εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lagandian Ιανουάριος 6, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Τωρα πλεον ειναι αργα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι για το Τurbo X δεν ειναι στην εγγυηση. 2 χρονια δεν δινουν? Αν οχι τοτε ειναι παρανομο οπως εχει χιλιωειπωθει στο φορουμ.Ειναι οδηγια της ΕΕ ολες οι ηλεκτρονικες συσκευες να εχουν 2 χρονια εγγυηση.Ρωτάω γιατί πάλι έχω αγοράσει φορητό και αν πειράξω τις στροφές στους ανεμιστήρες ίσως δεν μου χαλάσει αμέσως.Η εγγύηση όταν τον αγόρασα ήταν ένα χρόνο όπως έγραφε η απόδειξή, μετά από λίγους μήνες ξεκίνησε στα 2 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 6, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Για δες μήπως είναι clevo και οι 2...γιατί είτε ati ή nvidia....all barebones by clevo είναι το μαύρο τους το χάλι...και κυρίως οι vga τους που είναι είτε custom ή soldered on board και δεν ακολουθούν ποτέ πρότυπο ΜΧΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lagandian Ιανουάριος 6, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Για δες μήπως είναι clevo και οι 2...γιατί είτε ati ή nvidia....all barebones by clevo είναι το μαύρο τους το χάλι...και κυρίως οι vga τους που είναι είτε custom ή soldered on board και δεν ακολουθούν ποτέ πρότυπο ΜΧΜ.Ναι clevo ήταν και οι 2. Τι είναι το πρότυπο ΜΧΜ Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 6, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 MXM....πάντως μόλις βρήκες τον λόγο που σου πεθάναν 2 φορητοί με το ίδιο fault. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 6, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Τα περισσότερα laptop που βλέπουμε νομίζω ότι είναι ταϊβανέζικα clevo στην πραγματικότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 6, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 compal+quanta (90% της αγοράς) είναι....φτιάχνει και η clevo για brands......αλλά σσσσσσ....μη μάθει κανείς που χει το Χ-Ψ "επώνυμο" ότι είναι ΚΑΡΑ-κινεζιά της πεντάρας, θα παρεξηγηθεί κοσμάκης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 7, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Δε νομίζω ότι θα χαλαστεί ο κόσμος. Οικονομία και αξιοπιστία θέλει. Το πλαίσιο αλλά νομίζω και τα μουλτιράμα, για όσο καιρό τουλάστιχον έχεις την εγγύηση σε υποστηρίζουν μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.