Jump to content

ποια καρτα γραφικων οεο ???

jimjim1442169315

Recommended Posts

ε ναι, κι εγω συμφωνησα με αυτο που ειπες απο την αρχη, να βολευτεις τωρα με την καρτα μονο και ολοκληρη αλλαγη να κανεις μετα απο 6 μηνες- 1χρονο.

Αλλιως τι? λες δε δινεις 60Ε για μνημη και σωστα.

αλλα μετα λες να δωσεις τωρα 120 ευρω... παλι μονο για μνημη ουσιαστικα.

Δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα.

και μετα θα μπεις στο τριπακι να αλλαξεις και cpu και θα καταληξεις το λιγοτερο στα 250 συνολο?

για ενα ξεπερασμενο και παλι συστημα.

Με 250Ε παιρνεις ανετα ενα καλυτερο ΑΜ3 πακετο ακομα και τωρα.

Για αυτο σου λεω μην κανεις τετοια σταδιακη αλλαγη που θα σε οδηγησει παλι σε ξεπερασμενο συστημα.

Οταν θα αλλαξεις, να αλλαξεις ολοκληρο το πακετο cpu-mobo-ram.

Το οποιο δεν ειναι υποχρεωτικο να κοστιζει 500. Μπορει να κανει και 1000, μπορει ομως και 250 οπως ειπα πιο πανω. Οτι και να παρεις ομως θα ειναι καλυτερο απο μεσοβεζικες λυσεις.

ειναι τελειως λαθος ο συλλογισμος μου? επειδη υπαρχουν πολλες αλλες προτεραιοτητες , αν παω για καινουριο συστημα θα παω μετα το καλοκαιρι ισως και μετα απο ενα χρονο ...

Τοτε μην κανεις τιποτα...αφου αντεξες ακομα με τον P4 περιμενε τους 6Cores CPUs και τις νεες GPUs.

αυτο που λεω ειναι να δωσω κανα 100ρικο τωρα και να παρω ddr3 2gb (με δυνατοτητα να προσθεσω κι αλλο) και μια μητρικη με socket 775 οπως ο επεξεργαστης μου με δυνατοτητα να κουμπωνει επανω και 4πυρηνος.

σιγουρα σε κανα μηνα θα βγει ο 12 πυρηνος επεξεργαστης, αλλα θα κοστιζει 3000 ευρω. τι να το κανω ?

δεν εχω την αναγκη, ουτε την οικονομικη δυνατοτητα να κυνηγαω οτιδηποτε καινουριο βγαινει.

μια μητρικη και 2 g μνημη δεν νομιζω να πεσει πολυ κατω απο το 100ρικο που σκεφτομαι να δωσω τωρα. οποτε την αγοραζω τωρα και διπλασιαζω την μνημη μου.

μετα απο κανα τριμηνο ενας 4πυρηνος που τωρα κανει 200 ευρω θα εχει πεσει στα μισα. οποτε καπου εκει αλλαζω και επεξεργαστη. αυτο ειναι το σκεπτικο μου. και το νεο πλεον pc υπολογιζω θα με βγαλει 3-4 χρονια οπως με εβγαλε το τωρινο.

δεν λεω να αλλαξω μητρικη και μνημη και μετα απο 6 μηνες να κανω κατι απο την αρχη.

αν περιμενω 6 μηνες ή ενα χρονο για να αλλαξω κατι ολοκληρωτικα , παλι δεν θα παω στον 12πυρηνο επεξεργαστη που μολις κυκλοφορησε και κοστιζει 7000 ευρω.

τωρα εχει βγει καινουριο σοκετ το 1366 (ή οπως αλλοιως το λενε). οταν καθομαι στο pc δεν με ενδιαφερει τι σοκετ εχει μεσα το κουτι.

εαν μιλαμε για ιδιο επεξεργαστη (σε επιδοσεις) και μνημη εχει σημασια το σοκετ ?

δεν ξερω και πολλα και το σοκετ το φανταζομαι σαν το καρε στις ζαντες. 4μπουλωνες και 5μπουλωνες που δεν παιζουν κανενα ρολο στις επιδοσεις ενος αυτοκινητου.

με αυτην την βαση προτεινετε μου τι να κανω, και οχι με το τι αναμενεται να κυκλοφορησει σε 1 μηνα.

ή αν στα ιδια λεφτα πηγαινοντας σε amd παιρνω πολυ περισσοτερα σε δυνατοτητες και επιδοσεις.

δεν εχει κανενα νοημα να δωσεις τωρα τα μισα και μετα 3 μηνες τα αλλα μισα.

Δωσε τα τοτε ολα μαζι και παρε οτι ειναι πιο συμφερον.

Αυτο λεω απο την πρωτη στιγμη.

μεταξυ 775 και ΑΜ3 , ασυζητιτι το 2ο.

Αυτη τη στιγμη 142Ε ο 955, 53Ε μια MSI μητρικη, 4GB DDR3 85E

συνολο 280 χωρις παραχωρησεις.

Αν ειναι πολλα, κανεις μια παραχωρηση στη cpu ή στη μνημη.

εννοεις τον : AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box ???

οταν λες χωρις παραχωρησεις τι εννοεις??

ειναι τοπ σημερα ?

εμενα ειναι pentioum 4 , 3 ghz. οταν αυτος που προτεινεις ειναι 3,2ghz με 4 πυρηνες σημαινει οτι ειναι 4 φορες πιο γρηγορος τουλαχιστον ??

δηλαδη ειναι σαν να εχουμε ενα αυτοκινητο με μοτερ 300 αλογα και ενα αυτοκινητο με 4 μοτερ απο 320 αλογα το καθενα ???

msi μητρικη καλο ακουγεται. 4 gb μνημη 85 ευρω ??? μμμ να η πρωτη παραχωρηση !!! χαχαχα

τροφοδοτικο εχω 350 w. θα χρειαστει αλλο ??

βασικά τα ghz δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να συγκρίνεις παλιούς και νέους επεξεργαστές, αφού έχουν και διαφορετική cache κτλ..

psu οποσδήποτε πάνω από 350w. Ας με διορθώσει κανείς αν κάνω λάθος αλλά 350w είναι λίγα

σου ειπα τις φτηνοτερες τιμες χωρις παραχωρησεις,

δηλ εννοω οτι δεν σου προτεινα φτηνοπραγματα που δεν αξιζουν μονο και μονο για να φαινεται χαμηλη η τιμη.

- η cpu ειναι η καλυτερη δυνατη (μαζι με τον 965 στα 163Ε).

- η μητρικη ειναι καλη και μαρκας. Δεν ειναι δηλ καμια φτηνιαρικη, απλως για να σου προτεινω ενα φτηνο μοντελο που βρηκα στο skroutz.

Δεν εχει μονο CrossFire και περιεργα raid (5,10), που δεν σε νοιαζουν.

(και firewire, που ανετα βαζεις μια PCI καρτα των 10Ε αν το χριεαζεσαι)

- με τη μνημη επισης σου ειπα με ποια θα εισαι απολυτα καλυμενος για τα παντα.

Δεν χρειαζεσαι ουτε περισσοτερη, ουτε ακριβοτερη.

Σιγουρα μπορεις να κανεις οικονομια, αγοραζοντας αρχικα μονο ενα στικ 2GB και αφηνοντας το αλλο για αργοτερα. (κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι καλυτερη τακτικη, παρα να παρεις 2*1GΒ)

Oποτε ειτε με 85Ε για 4GΒ, ειτε με τα μισα δηλ 40-45Ε για 2GB και παλι καλυτερα θα εισαι απο τα 2GΒ DDR2 που ηθελες να αγορασεις στα 60

και στη cpu επισης μπορεις να κανεις περισσοτερη οικονομια (αν και δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο για 20-30Ε)

Γιατι ναι, ειναι τοπ σημερα στην ΑΜ3 πλατφορμα, ειναι καλυτερος απο τους Core2 που θα εβαζες στο 775 και για να παρεις κατι καλυτερο σε Intel πρεπει να πας σε i5 ή i7

για ολα αυτα σου λεω να μην κανεις τη σταδιακη "αναβαθμιση" στο 775 που λες.

ΥΓ

τροφοδοτικο ακουγεται λιγο το 350αρι, αλλα αφου ηδη σε καλυπτει με την τοστιερα Ρ4 που εχεις, πιθανον να σε καλυψει και με τον ΑMD. Ετσι κι αλλιως αλλα ενεργοβορα πραγματα δεν εχεις, και την καρτα την 4650 (που δεν τραβαει πολυ ρευμα, δεν θελει καν εξωτερικη τροφοδοσια) την εχεις ηδη βαλει.

Οποτε χωρις o/c πιθανον να σε καλυψει.

δηλαδη οι καλυτεροι επεξεργαστες της amd αυτη τη στιγμη ειναι ο 955 και ο 965 ???

ο αναλογος pentioum ποιος ειναι και ποσο κοστιζει ??

υπαρχει καποιο πινακακι που να δειχνει τι ψαρια πιανουν ???

crosfire, raid, firewire τι περιπου ειναι ??? :)

εριξα μια ματια στις μητρικες και χαθηκα. ποιος ο λογος να κανει μια μητρικη 300 ευρω αντι για 50 ??? δηλαδη αν εγω παρω μια με 50 ευρω τι ειναι αυτο που θα λειπει απο τον αλλον που εδωσε 300 ??

ειδα για παραδειγμα της asrock με το chip 770 και την asrock με το chip 785 .... τι ρολο παιζει το τσιπ στην μητρικη ? ειναι καθοριστικης σημασιας οπως στην καρτα γραφικων για παραδειγμα ?

μια και ειπα γραφικων ... μηπως ειναι κουταμαρα να εχω σε ενα συστημα εναν 955 απο την μια με 2 gb μνημη ddr3 ... και απο την αλλη να εχω για γραφικα μια 4650 ? μηπως παω να βαλω δισκοφρενα απο porsche σε ενα yugo ?

δηλαδη δινοντας σημερα 250 ευρω μηπως κανω μια τρυπα στο νερο ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.