iliasf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 Χρόνια πολλά σε όλους.Το δώρο μου για τις γιορτές είναι μαύρη οθόνη μετά το γέμισμα της μπάρας των ΧΡ.Δοκίμασα σε ''VGA mode'' και όλα δουλεύουν κανονικά.Δεν μπορώ να αυξήσω την ανάλυση και από τα ''properties'' η κάρτα ''NVIDIA GeForce Go 7600'' λέει ότι δουλεύει κανονικά.Στην οθόνη βλέπω κόκκινα τετραγωνάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Δεκέμβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις τους drivers της nvidia πλήρως (πχ. βλέπε driver sweeper) από safe mode, και κατόπιν bootάρωντας κανονικά να περάσεις τον driver από nvidia.com ή από το site του κατασκευαστή του laptop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasf Δεκέμβριος 26, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Προσπάθησα να απεγκαταστήσω από την προσθαφαίρεση και να εγκαταστήσω ξανά τον driver της κάρτας αλλά δεν ειδα καμμιά διφορά.Δεν ξέρω το driver sweerer αν ειναι απαραίτητο αλλά δεν ξέρω πως γίνεται.Νομίζω πως πάω για κάρτα;(!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Δεκέμβριος 27, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Προσπάθησα να απεγκαταστήσω από την προσθαφαίρεση και να εγκαταστήσω ξανά τον driver της κάρτας αλλά δεν ειδα καμμιά διφορά.Δεν ξέρω το driver sweerer αν ειναι απαραίτητο αλλά δεν ξέρω πως γίνεται.Εδώ είναι το λινκ για να το κατεβάσεις, διάλεξε με ή χωρίς installer (δηλαδή portable), ότι επιθυμείς. Μπες σε Safe Mode ώστε να μην φορτώσει drivers για την κάρτα κατά το boot. Αυτό που κάνει το παρακάτω πρόγραμμα είναι να καθαρίζει όσο καλύτερα γίνεται το σύστημα από υπολείμματα του driver της nvidia, ώστε περνώντας τα καινούρια να μην έχεις conflicts και άλλα συναφή.Μακάρι να βοηθήσει να ξεμπερδεύειςDriver Sweeper LinkΝομίζω πως πάω για κάρτα;(!)Νόμιζα ότι μιλάμε για κάρτα γραφικών laptop, NVIDIA GeForce Go 7600. Δεν αλλάζουν σε όλα τα λάπτοπ κάρτες γραφικών. Συνήθως βρίσκονται ενσωματωμένες πάνω στην μητρική και γι αυτό είναι μη αντικαταστίσιμες. Πραγματικά αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο μάλλον πρέπει να αλλάξεις και όλη την μητρική. (Σε συμφέρει να αγοράσεις καινούριο λάπτοπ αν αυτή είναι όντως η περίπτωση :012:)Αν σου είναι εύκολο ανέφερε το μοντέλο του laptop να δούμε παραπάνω πληροφορίες. Επίσης αν έχει ακόμα εγγύηση, στείλτο να ξεμπερδέυεις.Τέλος, λογικά πρέπει να έχει το λάπτοπ κάποια έξοδο vga (d-sub, hdmi), για δοκίμασε αν έχεις κάποια οθόνη / tv πρόχειρη με την αντίστοιχη σύνδεση, να βεβαιωθείς ότι δεν στέλνει corrupted / black τα γραφικά...Για να κάνεις εναλλαγές μεταξύ των οθονών, ο συνδυασμός (νομίζω δουλεύει σε όλα τα λάπτοπ), είναι FN+F5, αλλιώς κάντο από control panel της nvidia ή από properties (δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasf Δεκέμβριος 29, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Με installer από το Sweeper καθάρισα τους driver της nvidiaΝαι η κάρτα γραφικών είναι σε laptop HEL 80 Phoenix Technologies, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB.Δεν είναι ενσωματωμένη πάνω στην μητρική. Από την έξοδο vga (d-sub),δοκίμασα σε άλλη οθόνη και στέλνει corrupted/matrix γραφικά...Τώρα το δουλεύω σε VGA mode με ανάλυση 1024 by 768 στα 16 bit.Είναι πιό υποφερτά αφού τα γραφικά έχουν γίνει γαλάζια και δεν χτυπάνε στο μάτι.Όλοι οι συνδυασμοί της κάρτας και της οθόνης είναι μη επιλέξιμοι.Το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι στην άλλη οθόνη.Επίσης δεν κλείνει σε stand by γιατί βλέπει την κάρτα γραφικών και βγάζει μύνημα ότι δεν το αφήνει.Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.