Jason83 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 Ξέρει κανένας τι ακριβώς παίζει με αυτή την ιστορία?Απ' ότι δίαβασα όταν έβγαλε το νέο firmware η intel υπήρχαν προβλήματα και κάποια SSD δεν ξαναδούλεψαν. Μετά βγήκε νέο το οποίο ήταν εντάξει. Παράλληλα το tool που είχε βγάλει με το πρώτο firmware ήταν και αυτό μάπα και το απέσυρε και ακόμα δεν έχει βγάλει νέο. To νέο firmware έιναι OK? Το έχει δοκιμάσει κανείς από εδώ?Με την εγκατάσταση του νέου firmware έχουμε TRIM το οποίο απ' ότι λένε είναι πολύ καλό για την υγεία του SSD μας και αυξάνει και λίγο τις επιδόδεις.Αξίζει να το βάλω ή θα έχουμε κλάματα? Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα κατεβάσω και θα εγκαταστήσω θα είναι το σωστό, γιατί έχω χάσει λίγο την μπάλα με αυτή την ιστορία!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Είναι οκ το τελευταίο και επίσης και το toolbox.Αν έχεις AHCI + Intel storage manager τότε χρειάζεσαι το toolbox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason83 Δεκέμβριος 26, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!Θα το βάλω και ο θεός βοηθός!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Δεκέμβριος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Και εγώ το έχω βάλει το 1.5 firmware και είναι ΟΚ, απλά έχω ubuntu 9.10 πάνω αντί windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason83 Δεκέμβριος 26, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 το εβαλα όλα ΟΚΣχετικα με το περιφημο TRIM, πρέπει να κάνω κάτι εγώ ή το κανουν τα win από μονα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Δεκέμβριος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Μπορεί κάποιος να θυμίσει πώς κάνουμε Firmware update?Επίσης οι δίσκοι μου είναι σε Ide mode στην μητρική αυτό είναι πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason83 Δεκέμβριος 26, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Κατεβάζεις το firmware απο το site της intel το οποιο ειναι σε μορφη iso.Το γραφεις στη χαμηλοτερη ταχυτητα και κανε και ενα verify data after burn για να εισαι σιγουρος.Ρυθμιζεις το pc απο το βιος να κανει boot απο το CD ROMΒεβαιώσου οτι οι δισκοι ειναι σε IDE η compatible mode και οχι σε raidΑν το chipset σου ειναι nvidia τοτε πρεππει να βαλεις το SSD σε αλλο mobo με intel chipset.Για καποια μοντελα motherboard της MSI παιζει καποιο προβλημα και σε καποια ports δεν αναγνωριζει το SSD (Δες το αρχειο με τις οδηγεις της intel για το ποια mobo ειναι αυτα)Αφου bootαρεις απο το CD που εγραψες απλα ακολουθα τα βηματα και σε 1 λεπτο τελειωσες.Πριν όμως κανεις οτιδηποτε διαβασε καλα το αρχειο με τις οδηγιες απο intel. Αν το κανεις ετσι δεν θα εχεις προβλημα.http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18363ελπιζω να σε καληψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Δεκέμβριος 27, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Και εγώ το έχω βάλει το 1.5 firmware και είναι ΟΚ, απλά έχω ubuntu 9.10 πάνω αντί windows.To FS σου είναι ext4?Αν ναι δεν νομίζω σε βοήθησε κάπου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 27, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Νομίζω ότι το trim υποστηρίζεται ή θα υποστηρίζεται από το ext4 σε επόμενο kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Δεκέμβριος 27, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Το ext4 ειναι ετοιμο για τους ssd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 27, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 παιδιά εγώ που θα πάρω τον νέο πισί σε λίγες μέρες και θα έχει μέσα τον 80αρη ssd χρειάζεται να κάνω update firmware ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 27, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Το ext4 ειναι ετοιμο για τους ssd!Ti σημαίνει ότι το ext4 είναι έτοιμο για τους SSD?Αυτό δεν μου λέει τίποτα ως απάντηση στο ερώτημα αν λειτουργεί το trim στα linux.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε αν λειτουργεί ή όχι το trim.Το σίγουρο είναι ότι τα Windows 7 και κάποιοι SSDs υποστηρίζουν το trim, αλλά κανείς δεν ξέρει αν λειτουργεί.Ας βγει η Intel ή η Microsoft να μας πούνε ότι λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένα chipsets ή με συγκεκριμένους οδηγούς πχ SATA της Microsoft ή Raid της Intel ή με κανέναν προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.