bkbilly Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το dual boot του υπολογιστή μου. Ας τα πάρουμε από την αρχή... Είχα εγκατεστημένα τα Windows 7 και σε άλλον σκληρό εγκατέστησα τα Ubuntu... Αποφάσισα στις διακοπές να πάρω τα Win7 μαζί μου και έτσι πήρα μόνο τον έναν σκληρό... Όταν τον έβαλα στον υπολογιστή του αδερφού μου και bootαρα από τον σκληρό μου, μου έλεγε αυτό: (Grub loading. error: no such disc grub rescue>) Έκανα διάφορα πειράματα και τώρα μου βγάζει αυτό: (bootmgr is missing) Αυτά που έχω δοκιμάσει (που πιστεύω οτι θα μου πείτε) είναι τα παρακάτω: Έχω μπει μέσω του CD των win7 και έχω κάνει Startup Repair και μέσω command του CD δοκίμασα αυτά: bootrec.exe /fixmbr, bootrec.exe /fixboot, bootrec.exe /rebuildbcd... Επίσης έχω κάνει Format στον μικρό partition που δημιουργούν αυτόματα τα Win7. Έχω δοκιμάσει και άλλα, αλλά δεν θυμάμαι... Πάντως κανένα από τα παραπάνω δεν λειτούργησε Το startup repair που έχουν μέσα τα windows μου λέει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω... Μήπως έχετε καμία ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Δεκέμβριος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Επειδη κ εγω εχω ενα παρομοιο προβλημα μεταξι win 7 και ubuntu κ δεν μπορουσα να αλλαξω το default boot το οποιο γινεται μονο μεσα απο linuχ,ο grub εχει δωθει ως default κ εχει τις ειθμισεις να bootarei κ απο λινουξ αλλα δεν βρισκει το λειτουργικο για να ανοιξει αρα μαλλον πρεπει να βοοταρεις απο linux οταν γυρισεις αλλαζοντας τις ριθμισεις,παντος ειναι ενα προγραμματακι το easybcd αν δεν κανω λαθος με το οποιο αν εχεις προσβαση στο σκληρο κανεις επανεγκατασταση το boot των windows κ το καθηστας default...ισως ακομα αμα bootareis με καποιο προραματακι οπως spotmau κ επαναφερεις τις ριθμισεις του bootloader... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Δεκέμβριος 24, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Αν μπορούσα να μπω σε γραφικό περιβάλλον, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να το φτιάξεις... Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν μπαίνω καθόλου στα Windows... Αν ξέρει κανένας τίποτα τότε PLEASE HELP!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Δεκέμβριος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 To mbr (grub) και για τα δυο λειτουργικα ειναι στον αλλο δισκο που αφησες στο σπιτι :p, γι'αυτο δεν μπορεις να μπεις. Οταν τον βαλεις παλι επανω στο συστημα σου θα δουλεψει κανονικα, μην τον παιδευεις αλλο θα το διαλυσεις. stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Δεκέμβριος 25, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 για αυτο σ ειπα αν εχεις προσβαση σε γραφικο περιβαλλον μεσω του αδερφου σου τον σκληρο,ετσι ωστε να βρεις το προγραμματακι κ να βοοταρεις μετα απο CD στον αλλο δισκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Δεκέμβριος 27, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Το οτι θα λειτουργεί όταν πάω στον δικό μου υπολογιστή το ξέρω... Υπάρχει ένα προβληματάκι και γι αυτό καίγομαι! Τα windows δεν τα έχω ενεργοποιήσει και αυτή την εβδομάδα θα σταματήσουν να λειτουργούν... Επίσης τον υπολογιστή μου τον έχω αφήσει στην Λάρισα! τώρα είμαι Αθήνα... Λογικά θα κάνω format... δεν το γλιτώνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.