ionas1442169305 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Ειπα να ρωτησω καποια πραγματα γενικα σε οτι εχει να κανει με την επεξεργασια του ηχου μεσω προγραμματων οπως guitar rig/pro,και αλλα...(οποιο αλλο προγραμμα γνωριζεται κ σχετιζεται με κιθαρα θα το εβλεπα με ενδιαφερον)Το προβλημα ειναι οτι θελω να δω τις δυνατοτητες του επεγερξαστη πριν τον υπερχρονισω και συγκεκριμενα με το προγραμματακι που κοιταω τωρα(guitar rig 4)το οποιο τρεχει με παρα πολυ καλλες επιδωσεις...δηλαδη με την καρτα ηχου της μητρηκης τρεχω σε ποιοτητα 192000 sample rate 512 με ενα προγραμματακι το asio4all που μειωνει το latency κ συγκεκριμενα παιζω σε 5,5 ms με τις παραπανω ρυθμισεις,κ επανερχομαι το προβλημα ειναι οτι σε high quality δεν τρεχει ορισμενες φορες χωρις το hq δεν εχω κανενα προβλημα κ παιζουν ολα ρολοι,απο οσο ξερω το hq διπλασιαζει το sample rate με συνεπεια να φορτωνει το cpu load του προγραμματος(το οποιο ειναι εικονικο κ δεν εχει σχεση με τα πραγματικα δεδομενα)τωρα σε high performance κ σε turbo mode παλι που το τρεχω δεν ανταποκρινετε σε ολα,η μονη λυση ειναι να κανω λιγο oc κ να δω διαφορες η γινετε να απενεργοποιησω τon περιορισμο που δινει το προγραμμα?αν καποιος ειδικευεται ας δωσει τα φωτα του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Δεκέμβριος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?Βασικά δέν παίζει να έχεις 192000 sample rate με onboard κάρτα ήχου.Το asio software είναι καλό αλλά έχει τα όρια του.Άν κάνεις και ταυτόχρονη εγγραφή ξένα τελείως onboard και πάρε μιά ημιεπαγγελματική κάρτα ήχου απο 200-300 ευρώ να κάνεις την δουλειά σου σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Δεκέμβριος 24, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Γενικα με 192000 κ 512 σε 0 sample rate latency με asio τρεχει σ 5,5 ms(2,8 στο input k 2,7 proccesing out 0) χρονο αποκρισης με ενεργοποιημενο HQ διπλα απο το cpu load παιζει σχεδον τα περισσοτερα αλλα σε μερικα βγαζει overload κ εγγραφη κανει κανονικα χωρις προβλημα,αρα απο αυτα βλεπεις οτι ι καρτα ηχου περιοριζει μονο τα 2,8 ms ενω ο cpu τα υπολοιπα 2,7 οπου επισης για το cpu load ευθηνεται η ταχητητα του επεξεργαστη για αυτο κ ειπα να τον ξανεβασω λιγο για να τα παιζει ολα σε hq,δεν μιλαω για φυσιολογικα sample rates οπως 88000 κ κατω οπου δεν παιζει προβλημα υπερφορτωσης,κατι ακυρο τωρα που ξεχασα να ρωτησω πριν πως γινεται οσο κατεβαζω rate να ανεβαινει η αποκριση με τις ιδιες ριθμισεις εννοω?? αν εχεις καποιο αλλο προγραμματακι να προτεινεις αντι του ασιο κ γενικα για κιθαρα θα σου ημουν ευγνωμων!!! Υ.Γ. ο επεξεργαστης δουλευει ορισμενες φορες σε turbo mode (x21) αλλα κ σε high performance(20) κατι που εχει ευφανης διαφορα μεσα στο προγραμμα,του οποιου τα στατιστικα φορτωσης επεξεργαστη διαφερουν απο τα πραγματικα...ionas added 1 Minutes and 31 Seconds later...Α και κανα εφφε εχτρα κ ενισχυτες...αν παιζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Δεκέμβριος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Καταρχήν εγώ πρότιμώ το ampitube 2 με τα διάφορα plugin του. Αλλά και το guitar rig δέν είναι κακό. Δεν έχω να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για asio. Εγώ γνωρίζω ότι πολοί χρησιμοποιούν το asio4all σε onboard κάρτες. Πάντως εγώ αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι ακόμη και άν έχει 192 δειγματοληψία. οι Α/D converters που έχει δέν είναι υψηλής ποιότητας για να επεξεργαστεί καλά το σήμα. επίσης δέν είναι ούτε asio 2 συμβατή, για αυτό χρησιμοποιείς το πρόγραμμα που λές για να κάνει την εξωμείωση του ASIO. Εγώ για παράδειγμα έχω εδώ και 4 χρόνια την παρακάτω.H οποία προορίζεται ειδικά για αυτήν την δουλειά. Οπότε απο την στιγμή που παίζεις με simulation μήν ζητάς και HQ με onboard κάρτα. Η κάρτα που έχεις (ADI AD2000B) είναι σίγουρα πολύ καλή για αναπαραγωγή, αλλά δέν είναι κατάλληλη για ημι - ή επαγγελματική χρήση. η κάρτα μου E-mu 1212m Mastering grade 24-bit/192kHz converters - the same A/D converters used in Digidesign's flagship ProTools HD 192 I/O Interface delivering an amazing 120dB signal-to-noise ratio Hardware-accelerated effects - over 600 standalone and E-MU Power FX VST plug-in effects with no CPU overhead PatchMix™ DSP zero-latency hardware mixing and monitoring - with super-flexible patchbay - no external mixer needed Comprehensive analog and digital I/O plus MIDI - 12 inputs and 12 outputs, plus MIDI I/O Compatibility with most popular audio/sequencer applications - ultra-low latency 24-bit/192kHz ASIO 2.0 and Stereo WDM drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Δεκέμβριος 25, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Μαλιστα,προς το παρον δεν υπαρχει λογος αν κ θα γινει κ αυτο,μιας κ ειναι παρα πολυ καλα με την συγκεκριμενη οποτε κατσε να τα ψαξω λιγο πρωτα...ουτος η αλλως με τον ενισχυτη κ τα ηχεια που δουλευω τωρα τι ποιοτητα studio να βγαλω λες κ θα καταλαβω διαφορα απο τα 48 στα 192,μια χαρα ειναι,θα δω κ το προγραμματακι που μου προτεινες,να σ καλα κ ευχαριστω!!! ερωτηση:εσυ τι συστηματακι εχεις κ τα δουλευεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Δεκέμβριος 25, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 εσυ τι συστηματακι εχεις κ τα δουλευεις? Το έχω σε όχι σχετικά καινούργιο μηχάνημα,AMD 4400X2 2,3GHZ4GB ramWinXP 32bit (Για συμβατότητα με πολλά vst plugin)Κάρτα ήχου E-mu 1212mΌπως καταλαβαίνεις δέν είναι θέμα επεξεργαστή γιατί ή κάρτα μου και ή καθε κάρτα αυτής της κατηγορίας και πάνω , έχει ισχυρό επεξεργαστή για audio proccesing ο οποίος δέν χρειάζεται ισχύ απο τον CPU.Ενώ με το virtulaziation του asio στον CPU ή δουλειά πάει εκεί.Ένας άλλος γνωστός μου για να καταλάβεις έχει.AMD 3200+ 2GB RAMRME DSP 9632 32-Channel 24-Bit/192kHz (Αυτή είναι ακόμη καλύτερη απο αυτή που έχω εγώ.)Ο οποίος με αυτό το σύστημα κάνει κανονικά mastering και ενγγραφές επαγγελμάτικού επιπέδου.Οπότε το 80% είναι θέμα κάρτας ήχου και RAM και το 20% CPU.Εγώ δέν σου λέω να πάρεις κάρτα σόνει και καλά. Απλά με virtualaziation στον cpu μήν περιμένεις να δουλέυουν όλα στο full όπως θές εσύ.Σε πολλές περιπτώσεις τα 48khz είναι μιά χαρά, άντε στ 86khz.Άσχετο, ψάξε και για ένα Guitar pro 5 άν θες . Άν δέν το εχεις θα σου αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Δεκέμβριος 27, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Ναι φυσικα και δουλευω με guitar pro αλλα αλλη η χρηση του,οπως ειπαμε λοιπον το οτι κατεαφερνω κ τρεχω σε ποιοτητα 192Khz χωρις προβλημα οφειλετε στον επεξεργαστη κ στην μνημη αρα δεν εχω λογο να αλλαξω καρτα εφοσον ουτε επαγγελματικη χρηση κανω ετσι απλα για χομπι οταν εχω χρονο παιζω...δεν το σηζητω για 88khz οπου τρεχει με HQ στα 50% χρησης CPU,οποτε κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Φεβρουάριος 15, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2010 Για να μην ανοιγω νεο thread Πανω στο ιδιο περιπου ζητημα εχω ενα περιεργο προβλημα:οταν λοιπον βαζω απο το epu-6 engine τις ρυθμισεις στο high performance ακουω καποια περιεργα παρασιτα στον ενισχυτη οταν παλι το βαλω σε Max power saving mode μια χαρα,τι λετε να φταιει εγω οσο εψαξα κ τσεκαροντας δεν βρηκα κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ririco Φεβρουάριος 17, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2010 Δες μηπως δεν ειναι muted το ηχειο του υπολογιστη(pc speaker).Μου εχει τυχει σε 2 asus προσφατα.Μολις το εκανα mute δεν ακουγοταν τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas1442169305 Φεβρουάριος 21, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Εχω την εντυπωση πως ειναι απο το ηχειο κ οχι απο το speakeraki αλλα θα δοκιμασω πως κανω mute ομως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.