Jump to content

Powercolor HD5870 LCS....πώς να την ψύξω???

letitburn

Recommended Posts

Καλισπέρα καταρχήν σαν νέος στην παρέα σας :001: .Ασχολήθηκα και έριξα μία καλή ματιά στο Forum και εντυπωσιάστικα με τις πληροφορίες που έχει!!! Αλλά θα χρειαστώ την βοήθεια σας για να βγάλο άκρη :021:...Απόκτησα πρόσφατα μια κάρτα την Powercolor LCS ATI RADEON HD 5870(LCS requirements:1.Internal or external PC Liquid Cooling System that hasthe capacity to dissipate 200W of heat for this graphic card 2.LCS tubing with 3/8'' or 1/2'' inner diameter) http://www.powercolor.com/Global/products_features.asp?ProductID=6610# ...την αγόρασα απο το e-**** σαν μοναδικη 5870 σε stock.Λοιπόν όταν τους ρότησα τί είναι αυτό το LCS μου είπαν τι σιμαίνουν οι λέξεις αλλά δεν ήξεραν τι ακριβώς ήταν,οπότε μετά απο 10 λεπτά και με τηλεφωνήματα που έκαναν μου εξήγησαν ότι έχει μέσα ένα υγρο που ''κυκλοφορεί'' και ψύχει την κάρτα και εγώ σαν άσχετος ρότησα ''σίγουρα δεν θέλει καμία εξωτερικη παροχή;;;;'' ..απάντηση ''ΟΧΙ''...οπότε μήν το κουράζω άλλο θέλω υδρόψυξη....:098:.....Έκανα μια σχετική έρευνα αλλα χάθηκα στην ποικιλία:αντλίες.ψυγείο,tank κτλπ..Θέλω να ψύξω ΜΟΝΟ την κάρτα γραφικών, τί ακριβώς χρειάζομαι π.χ μέγεθος-χωρητικότητα ψυγείου/τανκ???..ανοιχτό κύκλωμα θα βάλω και έξω απο το PC το ψυγείο,τανκ,αντλία σε όχι μεγαλύτερη απόσταση απο 'μισό μέτρο'.Είδα στο Πλα*σ*ο ότι έχει απ' όλα..τί προτείνεται;;

Επίσης έκανα την χαζομάρα και το ξεκίνησα το PC νομίζοντας ότι η κάρτα είχε μέσα δικό της υγρό :067: shoot me ....μετά απο 2-3 λεπτά μου έκλεισε η οθόνη ...και λίγο αργότερα κατάλαβα τι έγινε.... άφησα να κρυώσει 4-5 λεπτα και έκανα Reset να δώ αν ανάβει η οθόνη....ευτυχώς άναψε...λέτε παρόλα αυτα να έκανα ζημιά στην κάρτα?

...Και συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων,ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν μικρότερο post :085:

1ον η κάρτα δεν έχει πάθει τίποτα, μην αγχώνεσαι.

Για εμένα μπορείς άνετα να πας την κάρτα πίσω και να τους κράξεις κιόλας γιατί ο υπάλληλος σου είπε ότι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Αν θες να την κρατήσεις τότε γνώμη μου έιναι να βάλεις ολοκληρωμένη υδρόψηξη αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την καλή. Τσέκαρε πρώτα ότι το κουτί σου κάνει για υδρόψυξη γιατί αλλιώς θα αρχίσεις τις πατέντες και επειδή από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις πείρα με αυτά μάλλον θα παιδευτείς.

Πες και τα υπόλοιπα κομμάτια του PC για να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και να είσαι σίγουρος ότι βρήκες το κατάλληλο μέρος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εμένα με έχουν βοηθήσει αρκετά εδώ τα παιδιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι:I7 2.66 //6GB DDR Tr channel//HD raptor 150GB//1000w coolermaster silent pro//p6t deluxe v2//Windows 7 32bit...κάρτα γραφικών ξέρετε :p....Αλλά δέν θέλω μεγάλες ιστορίες ...οσο γίνεται πιο μικρό σύστημα υδρόψυξης..μόνο κάρτα...δέν θέλω μεγάλα ψυγεία κτλπ..έχω μικρό χώρο στην διάθεσή μου...το Κουτί υποστηρίζει Water cool sys..

Κατ' αρχήν βάλε win 7 Χ64!!!!!!!!

Όσο για την υδρόψυξη δεν είδα κάτι από ΠΛΑΙΣΙΟ η e-shop που να μου άρεσε εκτός από ένα ψυγειάκι http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling/Radiators/Black-Ice-Radiator-Gtx-120-WAIC-019.htm

Βέβαια δεν είμαι και ο πλεον αρμόδιος για να σου πω ακριβώς τι να πάρεις μιας και δεν έχω κάνει υδόψυξη. Πάντως δεν είδα ποικιλια από ρεζερβουαρ.

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Jason πρωτα απ'ολα βαλε x64 λειτουργικο γιατι ειναι κριμα να χαραμιζονται 3Gb μνημης.

Τελος για την καρτα η γνωμη μου ειναι να την γυρισεις πισω και να παρεις μια αεροψυκτη,εκτος κι αν θελεις να μπλεξεις στον κοσμο της υδροψυξης,αν κατσεις και στησεις νερακι παντως δεν συμφερει να το εχεις μονο για την VGA.

εσυ πρεπει να πηρες την τελευταια που ειχαν, δεν υπαρχει ουτε για δειγμα καρτα στο e-shop μιλαμε για μεγαλη καταντια κ κατα τη γνωμη μου πηγαινε τη πισω αμα ειναι να σου στοιχισει αυτη η καρτα οσο μια 5970 καλυτερα πηγαινε αλλαξε τη κ παρε την 5970!!!εννοειται να βαλεις κ windows 7 x64 ultimate!!

Σαν αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gigabyte-VGA-PCI-EX-Gigabyte-5970-R597D5-2GD-B-R597D5-2GD-B.htm ..32bit ειναι λόγο Aion η cryengine 1 δεν μπορεί να αξοιοποιησει τα 64bit ..μαλλον θα σας ακούσω και θα την πάω πίσω ομως....η αεριζόμεη ψύκτρα της σαν φένεται καλή....ευχαριστό για τις συμβουλές

Κοίτα, απ όσο ξέρω γενικά οι "μαμάδες" ψύκτρες της ΑΤΙ κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι κάρτες αντέχουν.

Φαντάζομαι πως σε μια 5870 θα μπορέσεις να βάλεις μια Accelero (για αέρα μιλάμε πάντα), απ αυτές που είναι για τις 4870, μιας κ ο σχεδιασμός πλακέτας αν θυμάμαι καλά είναι ίδιος (ψάχτο λίγο, μη σε πάρω και στο λαιμό μου). Με τη συγκεκριμένη θα έχεις πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερη ησυχία και μεγαλύτερο o/c

Phant0m added 1 Minutes and 1 Seconds later...

εσυ πρεπει να πηρες την τελευταια που ειχαν, δεν υπαρχει ουτε για δειγμα καρτα στο e-shop μιλαμε για μεγαλη καταντια κ κατα τη γνωμη μου πηγαινε τη πισω αμα ειναι να σου στοιχισει αυτη η καρτα οσο μια 5970 καλυτερα πηγαινε αλλαξε τη κ παρε την 5970!!!εννοειται να βαλεις κ windows 7 x64 ultimate!!

Δυστυχώς απ ότι διαπίστωσα η κατάντια αυτή αφορά σχεδόν όλα τα ελληνικά καταστήματα.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.