Jump to content

Artifacts από το post

mageneer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Λοιπόν είπα να ξεθάψω ένα αρχαίο pc που είχα κάπου κρυμμένο, γιατί μου ζήτησαν οι γονείς μου να έχουν και αυτοί πρόσβαση στο internet. Λοιπόν του έκανα format , του έβαλα win xp sp3 και γενικά του έβαλα όλα τα απαραίτητα και μπαίνει κανονικά internet με usb wifi κτλπ.

Πριν μια μέρα άρχισε να πετάει artifacts από το post με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διαφορα ανεξήγητα, όπως για παράδειγμα: full artifacts από το post μέχρι το win xp load screen και μετά όλα μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα και να εξαφανίζονται όλα τα artifacts!!!

Άλλη φάση, να έχει artifacts από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς καν να μπορεί να μπει στα windows και μάλιστα μερικές φορες πετούσε και blue screens of death.

Το αρχαίο σύστημα είναι: Ρ3@ 1Ghz / 512MB ram sdram / Intel 815EP chipset πάνω σε μια πράσινη Epox mobo / και η κάρτα που κάνει τα artifacts είναι μια 6800 nvidia @ 4x Agp με 128MB ddr ram νομίζω .

Οπότε αυτό που πιστεύω είναι ότι μάλλον θα τα έχουν παίξει τα μνημάκια τις κάρτας γραφικών, αφού καθώς ξέθαβα το παλιό hardware μου, βρήκα μια αθάνατη (8 ετιας ++) όπως φαίνεται ati rage fury με 32MB ram ! και μάλιστα χωρίς την παθητική τις ψύξη!!! (πρέπει να την είχα βγάλει κάποτε lol) και τέλος πάντων με αυτό το έκτρωμα πάνω ποστάρει χωρίς artifacts και μπαίνει και στα χρ κανονικά με του drivers της nvidia, τους τελευταίους παρακαλώ (ότι να 'ναι) αν και τα xp ξαναπέρασαν τους δικούς τους drivers για την συγκεκριμένη κάρτα...με λίγα λόγια μπάχαλο και κολλάει πολύ όταν μπαίνεις internet, σε σημείο να μην είναι usable.

Αυτό που ψάχνω είναι κάποια κάρτα γραφικών με agp support λογικά 8x ούτος η άλλος η mobo θα την ρίξει στα 4x, με έξοδο VGA οποσδήποτε αφού δεν υποστηρίζει η οθόνη dvi. Και όσο ποιο φτηνά γίνετε. Προφανώς οι απαιτήσεις τον γονιών μου είναι λίγο internet / mail / office / youtube / facebook έεεε και να παίζει καμια ταινιούλα λέμε τώρα.

Αυτή εδώ τι λέει? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514306

είναι φθηνή, όμως με προβληματίζει ότι έχει ddr2 μνήμη... επιρεάζει αυτό ?

αλλά έχει και πολύ μνήμη 512 MB . Υπάρχει περίπτωση να μην την αναγνωρίζει καν? Και μετά είναι αυτή εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514303 . Μ' αρέσει η πρώτη για να είμαι ειλικρινής, αλλα δεν ξέρω αν δεν την αναγνωρίζει... Γενικά πρέπει να παίζει πολύ το θέμα για bottleneck αλλά ok δεν υπάρχει και τπτ φθηνότερο ....

Παιδιά thnx για όποια βοήθεια !!

Κατεβασε το manual της μητρικης και κοιταξε αν γραφει καπου τι AGP slot εχει και ποσο ρευμα δινει (μπορει να το γραφει και επανω στην μητρικη).Αν θυμαμαι καλα οι μητρικες για Ρ2/Ρ3 εδιναν 1.8V στην AGP.

Αν παιρνει τις σημερινες καρτες δεν θα εχεις προβλημα.

stealth

Τελικά παρήγγειλα αυτήν εδώ --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514306 ... παρατήρησα ότι είχε τις ίδιες ακριβώς εγκοπές με την αρχαία radeon ενώ η 6800 είχε διαφορετικές εγκοπές, λογικά πρέπει να είναι και 1.5V οποτε λογικά όλα θα είναι καλά ας ελπίσουμε.

2 Ερωτήσεις...

1) πρέπει να βγάλω τα drivers που έβαλαν τα windows xp αυτόματα για την rage fury η θα βγούν αυτόματα?

2) η nvidia δεν λέει πουθενά στα drivers της suppoerted products 6200ΑΧ , παρα μονο άλλες εκδόσεις με 6200. είναι το 6200ΑΧ ίδιο με το 6200?

Οι drivers αυτοι ειναι ενσωματωμενοι στα windows και δεν τους κανεις απεγκατασταση, αν εχεις εγκαταστησει εσυ αλλους nVidia drivers παιζει να αναγνωρισει την καρτα κατευθειαν, ριξε μια ματια στον device manager, αν δεν την δει βγαλτους πριν περασεις αυτους για την 6200.

Λογικα πρεπει να εχει ενα CD με drivers μεσα στο κουτι της η καρτα, δοκιμασε αυτους πρωτα.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.