Jump to content

Αλλος ενας που παει για υδροψυξη(μικρες αποριες λογω ανασφαλειας :Ρ)

Shadow KnighT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω σας!!!

Επ'ευκαιρια που εβαλα κι εγω DSL αποφασισα να κανω και δωρο στο pc μου μια υδροψυξη λογω θορυβου το βραδυ που κοιμαμαι.Εριξα ενα καλο ψαξιματακι στο forum και εχω βγαλει τα συμπερασματα τι θα κανω και τι θα παρω,απλα θελω και ενα confirm απο τους πιο εμπειρους.Εχουμε και λεμε λοιπον:

Αντλια Eheim1250 η Hydor L35

Ψυγειο απο Ford Transit 87

Block απο Eleven(προφανως :Ρ)

Block VGA(ισως)

Σωληνες Tygon

Handmade shroud με τις (αψογες) οδηγιες του soki

2χ120 Fans

Οπως φαινεται πηγαινω για κλειστο κυκλωμα,μιας και αφενως ψαχνω καμια πατεντα να το στριμωξω μεσα στο κουτι(χλωμο μιας και το Thermaltake VM2000 ειναι καπως στριμοκωλο ακομα και μονο με μια agp) και αφετερου δε θελω να εχω τανκ μιας και δεν εχω χωρο.Οχι οτι δε μπορω να βρω,αλλα καλυτερα χωρις.Εξαερωση οπως το κοβω θα κανω με τη μεθοδο των ανεστραμμενων Τ που ειχα διαβασει εδω καπου.Ερωτησεις τωρα:

1)Η Eheim εχει γυρω στα 70 απο εξωτερικο και 80 κατι απο μουλτιραμα απ'οτι ειδα.Η Hydor ποσο?Αξιζουν τα 50l/h παραπανω της Eheim οσον αφορα την τιμη η απλα δεν υπαρχει καμια διαφορα?Και απο που μπορω να την πετυχω φθηνοτερα?Κανα υποπτο ενυδρυοπλειο ξερω γω :Ρ

2)Για το ψυγειο ειδα ενα μαγαζι στη δαφνη στο αντιστοιχο θεμα,εκει θα εχει ετοιμα τα ρακορ απανω η πρεπει να μου τα βαλει καποιοσ? Τα ρακορ εννοειται :Ρ

3)Τι μεγεθη ρακορ χρειαζομαι?

4)Καταστηματα για σωληνες ειδα παρα πολλα και ψιλοχαθηκα,μπορει καποιος που το χει ψαξει να πει ενα καλο και φθηνο που να το βρισκω ευκολα?

5)Block για VGA ποσο πηγαινει περιπου?

6)Και τελευταιο το θεμα του νερου και των προσθετων.Λογικα θα ψαξω για αποσταγμενο,και αν δε βρω παω για απιονισμενο.Επισης το WFI δειχνει πολυ kickass αλλα παει καπως πολυ.Τελικα ποια προσθετα ειναι καλυτερα?Εχω δει να βαζουν παραφλου,οινοπνευμα,μεθανολη,ενας ειχε βαλει και βοτκα(δε θυμαμαι τι μαρκα :Ρ).

Αυτα τα μαλλον πολλα,σορρυ για το μεγαλο ποστ,thnx για τις απαντησεις σας.Και αν εχω πει τπτ υποπτο μη πετατε :tomato:

1) eheim δαγκωτο... δεν ειναι τα 50παραπανω αλλα και η ποιοτητα κατασκευης...(80??? πιο λιγο νομιζω)

2) Αναλογα το ψυγειο... αν δεν τα εχει, παιρνεις τα ρακοε απο μαγαζι με υδραυλικα, και πας σε εναν ψυγεια να σου τα βαλει (τα ρακορ εννοειτε...)

3) 1\2 δδουλευουν οι πιο πολλοι (μιση ιντσα)

4)tygon απο multirama αλλα ειναι ακριβοι (κορυφη βλεπεις) αλλιως απο μαγαζι με υδραυλικα αλφαδολαστιχο (0,60 το μετρο περιπου)

5) καπου 40-50 ευρω νομιζω (ρωτα τον 11)

6) κανε μια αναζητηση και θα βρεις πααααααααρα πολα θεματα σχετικα με προσθετα.

Και εγω Eheim/tygon θα προτεινα. Το computer4u εχει καλυτερες τιμες απο το multirama οποτε να προτιμησεις αυτο.

1. Εheim 1250 (1048 δεν αξιζει γιατι η διαφορα τιμης ειναι μικρη)... Multirama: 69.62 VS Computer4u: 62.66.

2. Tygon σωληνες.................Multirama: 14,51 VS Computer4u: 13,06

Οι τιμες που αναφερω ειναι τελικες! Συγκρινα αυτα τα 2 καταστημα γιατι τα συγκεκριμενα προιντα μονο εκει τα εχω δει.

Oσο αναφορα το μπλοκ , 11 rulezz by far.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.