@phonekiller Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2009 Λοιπόν έχω ένα acer 8930G το οποίο όμως δείχνει να υπερθερμαίνεται υπερβολικά και συγκεκριμένα η κάρτα γραφικών που έχει (nvidia 9600M) . Βασικά εκεί που έπαιζα για παράδειγμα wow 5-6 ώρες ++ χωρίς κανένα πρόβλημα τώρα δεν μπορώ να παίξω πάνω από 40 λεπτά και σε διάφορες περιπτώσεις ούτε πάνω από 20 λεπτά, γιατί αυτό που παθαίνει είναι να κλείνει ακαριαία, σαν να το βγάζεις από την πρίζα.Υποψιάστηκα τέλος πάντων ότι παίζει να υπερθερμαίνεται.... κατέβασα ένα πρόγραμμα το hardware sensors monitor για να δω πως πάει από θερμοκρασίες. Ο επεξεργαστής δείχνει να είναι κολλημένος στους 58 βαθμούς ούτε ποιο πάνω ούτε ποιο κάτω ανεξαρτητου cpu load (κάτι που το θεωρώ κουλό) . Τώρα το τρελό είναι με την κάρτα γραφικών...σε idle είναι στους 58-63 βαθμούς κελσίου χωρίς να κάνω τπτ εγώ. Μετά από 4-5 λεπτά με το screenaver " ταινίες " από τα windows 7 πάει στους 85 βαθμούς. Στο game χτυπάει 105-106 βαθμούς.Λογικά αυτό πρέπει να φτάει... αφού μετά από λίγο σταματάει και δεν προλαβαίνω να δω στους πόσους βαθμούς γίνεται αφού είναι σαν διακοπή ρεύματοςΤι να κάνω; Να τον ανοίξω να δω μήπως έχει μαζέψει βρωμιά ή μήπως έχει ξεκολλήσει η ψύχτρα;Να πω και κάτι άλλο μήπως έχει κάποια σχέση και αυτό... Πριν είχα windows vista 32bit (τώρα έχω win 7 32bit RTM) έπαιζα για παράδειγμα wow στο full 5-6 ώρες... μέχρι να βαρεθώ τέλος πάντων χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο ποτε.Εδώ και 3 βδομάδες που έχω τα win 7 μου παρουσιάστηκε σήμερα αυτό το πρόβλημα που τυχαίνει να είναι και η πρώτη φορά που παίζω κάποιο παιχνίδι μετά από 1 μήνα περίπου. Μήπως χάλασε η κάρτα γραφικών; τι να κάνω ρε παιδιά; να τον ανοίξω ;Υπάρχει ιστορικό με τη βρωμό κάρτα αυτή;
Wizard! Δεκέμβριος 18, 2009 #2 Δεκέμβριος 18, 2009 1. Καθάρισμα τις ψύκτρες και το ανεμιστηράκι2. Έλεγχο ότι γυρνάει γρήγορα3. Αλλαγή πάστας σε gpu/cpu
@phonekiller Δεκέμβριος 18, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 18, 2009 έχω μια arctic silver 5.... πρέπει να είναι 3ετιας xD λες να είναι ok ή να περάσω από πλαίσιο να πάρω καινούρια;
stealth1442169213 Δεκέμβριος 18, 2009 #4 Δεκέμβριος 18, 2009 Παρε Arctic Ceramique για την GPU, η AS5 ειναι καλη για την CPU και δεν νομιζω οτι παθαινει τιποτα.stealth
@phonekiller Δεκέμβριος 19, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 19, 2009 Λοιπόν ... τον άνοιξα ,άνοιξα και το ανεμιστηράκι του και γινόταν τις πόπης εκεί μέσα από σκόνη , αφού σε μια φάση είχα την εντύπωση ότι ήταν επίτηδες για μην περνάει η σκόνη τέλος πάντων το καθάρισα εντελώς, (δεν άλλαξα πάστες κτλπ) . Σε idle είναι γύρο στους 46-50 βαθμούς με το screensaver πάει γύρο στους 61-62 , και σε full load για 10 λεπτά πάει κάπου στους 77-78 max που παρατήρησα. Δλδ περίπου 30 βαθμούς διαφορά από πριν που ήταν βρώμικο (+- 3 απόκλιση). Βασικά δεν έχω ησυχάσει ακόμα για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να μου πείτε εάν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα από αυτά που χρησιμοποείται για ο/c να στρεσάρει όσο δεν πάει την gpu και παράλληλα να δείχνει και θερμοκρασίες για να δω περίπου σε τι κατάσταση είναι. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων ;-) UPDATE: έβαλα το FurMark στα ποιό τέρμα που είχε για μια ώρα και κάτι ψιλά, και το max που έπιασε ήταν 87 με μια τάση να κατεβαίνει στους 86 βαθμούς και πάλι στους 87 μετά από λίγο. screenshot εδώ :
DrYannof Δεκέμβριος 19, 2009 #6 Δεκέμβριος 19, 2009 Αυτό με τις 8xxx 9xxx κάρτες είναι λίγο πολύ γνωστό, στα λάπτοπ κυρίως, ότι παρουσιάζουν περίεργες θερμοκρασίες.Ωραία δουλειά με την σκόνη, αν μπορείς άλλαξε και πάστα σε κάτι πιο ποιοτικό όπως η AS Ceramique, θα δείς και από εκεί κάποια παρατηρήσιμη πτώση θερμοκρασίας πιστεύω.Τέλος αν το δουλεύεις αρκετές ώρες και θα ήθελες κάτι καλύτερο ρίξε μια ματιά σε προϊόντα όπως αυτό για παράδειγμα. Δες την σχετική κατηγορία για περισσότερες επιλογές.
lunatic89 Δεκέμβριος 20, 2009 #7 Δεκέμβριος 20, 2009 Τα προιοντα σαν αυτο που ειπε ο DrYannof πραγματι κανουν πολυ καλη δουλεια.Μπορεις να τρεξεις καποιο bench και να βλεπεις ταυτοχρονα θερμοκρασιες με ενα προγραμματακι της evga.evga precision
@phonekiller Δεκέμβριος 20, 2009 Author #8 Δεκέμβριος 20, 2009 Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις :-) Τώρα σχετικά με αυτό το pad με τα ανεμιστηράκια, σκεφτόμουν και 'γω να πάρω κάτι τέτοιο, όμως κολλάω στο γεγονός ότι πιθανότατα να γεμίζoυν σκόνη με ταχύτερο ρυθμό οι ψύχτρες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.