Jump to content

Laptop memmory and memtest

geo7dlx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες έχω εδώ ένα laptop το οποιο πας να του βάλεις λειτουργικό και στην οθόνη που πρέπει να επιλέξεις σκληρό για το format ότι windows και να βάλεις δεν βλέπει σκληρό. Το bios όμως τον βλέπει τον toshiba που έχει επάνω. Είναι turbox παλιό εκτος εγγύησης. Έτρεξα διαφορα διαγνωστικά από το Hiren' s Boot CD και όλα βγήκαν ok. Τα προγράμματα διάγνωσης βλέπουν κανονικά το δίσκο.

Μετά πήγα στις μνήμες και εκεί είναι που θέλω βοήθεια. Όταν τρέχω συγκεκριμένες επιλογές, το MemTest βγάζει errors και κολλάει το πρόγραμμα ενώ με άλλες είναι καθαρό το αποτέλεσμα μεχρι τελους. Τι παίζει με το memtest και πως μπορω να βρω τι φταιει που δεν βλεπουν τα λειτουργικα σκληρο?:021::021:

Αν είναι SATA ο σκληρός θα πρέπει μέσα στις επιλογές του bios να βρείς που λέει για SATA native support (ή κάτι παρόμοιο) και να το κάνεις disable.

Έχει 3 επιλογές μια disable μια ατα και μια raid

geo7dlx added 1 Minutes and 53 Seconds later...

δεν δέχεται κανένα λειτουργικό. σε επίπεδο διαγνωστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν command line inteface και όχι κάποιο gui ο σκληρός φαίνεται και σκανάρεται. μόλις πχ τρέχω χρ live cd μέσω bart pe και έχω διαφορες εκδόσεις και δικες μου και άλλων tpt.

sorry για το greeklish αλλα τώρα καίγομαι. μόλις βρω ευκαιρία θα κάνω convert.

please help

geo7dlx added 7 Minutes and 47 Seconds later...

δοκίμασα και τα 3 αλλα tpt.

στο βίος ο σκληρός αναφέρεται όταν είναι σε ΑΤΑ ως εξής:

PCI SCSI: ΣΑΤΑ 378 thanks2Plus D0

geo7dlx added 2 Minutes and 19 Seconds later...

Υποψιάζομαι ότι χρειάζομαι κάποιον proprietary scsi driver αλλα το παιδί που μου το έδωσε δεν ξέρει από pc και μου λέει δεν είχε μαζί κάτι και έχει γίνει format παλιότερα οποτε recovery partition δεν βρήκα. Είναι και παλιό pentium 4 έχει. Το καλώδιο όμως συνδεσμολογίας είναι ΕΊΔΕ το μακρύ και όχι σατα

Ο δίσκος είναι καινούριος;

Δοκίμασες να "bootάρεις" με live CD (κατα προτίμηση ubuntu) ώστε να δείς άν βλέπει τον δίσκο και να τον κάνεις format; :047:

Το pc είναι παμπάλαιο. Format έχει γίνει από διαφορα προγράμματα μέσα από διαφορα live cd αλλα είναι όπως φαίνεται πλέον θέμα driver. Πρέπει να βρω (γιατί το να φτιάξω είναι κομμάτι δύσκολο) windows cd/dvd με ενσωματωμένο driver για controller τις "Promise"

geo7dlx added 26 Minutes and 11 Seconds later...

Τελικά παίδες το βρήκα. Είχα ένα δισκάκι με τα χρ και όλα τα driverpacks συμπιεσμένα εννοείται και μόλις του έβαλα στο βίος raid αντί για είδε/σατα διάβασε από το δισκάκι τον οδηγό για τον controller και άρχισε το format.

Pfffffff. Τι ήταν αυτό πια..... Thanks!!!!:023:

Καμαρι μου το ξερω αλλα μια με το λαπτοπ που επρεπε να παραδωσω, μια τωρα με την ιωση που με ταλανιζει 2 βδομαδες, δεν ειχα μυαλο για τπτ αλλο.:047::047:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.