Jump to content

Απορίες για επεξεργαστές & μνήμες (amd vs intel)

kinq1

Recommended Posts

Εχω το σύστημα της υπογραφής μου (c2d-6700-overclock στα 3.5 ghz). Επειδή η αδερφή μου θέλει pc, λέω να της δώσω αυτό, και να φτιάξω καινούριο για την πάρτη μου. Επειδή το παρών σύστημα το έχω δύο χρόνια, κι επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις έκτοτε, έχω μερικές απορίες.

1) AMD Phenom II x4 965 AM3 (με overclock) vs intel core2 quad Q9550 με overclock = ποιο είναι ταχύτερο & πόσο % ? (3dstudio max).

2) Αν απενεργοποιήσω όλα τα core εκτός από 1, ποιος είναι ταχύτερος & πόσο ταχύτερος από αυτόν που έχω? (για παιχνίδια που δεν εκμεταλλεύονται πολλά core).

(οχι δεν θέλω i5/i7)

3) τι παίζει με μνήμες? ο amd παιρνει ddr3 & o intel ddr2? θέλω το μέγιστο υποστηριζόμενο από το mobo. 8 giga or what?

4) κάρτα γραφικών? να κρατήσω αυτή που έχω? (8800 gts/640mb) ή να πάρω άλλη (gt 240)? --ναί παίζω και παιχνίδια -ναι το ξέρω ότι η ατι είναι καλύτερη αλλά εγώ θέλω nvidia--

Με τα συστηματα που προτεινεις τρομακτικη διαφορα σε σχεση με το υπαρχον που εχεις δεν θα δεις και ο AMD και ο Intel παιζουν με DDR3 καρτα γραφικων κρατα αυτη που εχεις.Θα προτεινα αν δεν πας σε i7 κρατα αυτο που εχεις και φτιαξε στη αδερφη σου ενα οικονομικο PC...

Ναι αλλά... το σύστημα το πήρα πριν 2 χρόνια περίπου... το καλύτερο amd σύστημα -σήμερα-2 χρόνια μετά- δεν είναι καλύτερο? Δεν προχώρησε η τεχνολογία καθόλου? Βασικά ψηνόμουνα για amd, κι όχι για 2 παραπάνω core σε core2. Για τις μνήμες θέλω να ρωτήσω: Οι i7 παίρνουνε ddr 3 ανα τρεις ενώ οι amd ανα δύο? γιατί?

Επειδή όσο τα ψάχνω στο internet τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι: υπάρχουν 2 socket για i7 το 1366 & το 1156. Κάποιο από αυτά σύντομα θα καταργηθεί? Η διαφορά με τον i5 είναι το ht & η cache? Τελικά από ό,τι είδα σε μετρήσεις μόνο ο i7 έχει διαφορά με αυτό που έχω.

Η nvιdia θα βγάλει καινούρια κάρτα όπου ναναι? (σε 1-2 μήνες)? Το αν παίρνει τις μνήμες 2-2 ή 3-3 εξαρτάται από τον επεξεργαστή ή από το chipset?

Ο phenom 965 είναι καλύτερος από κάθε 775 socket επεξεργαστή. Στο 3Dmax παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών που συνήθως βάζουν nvidia Quadro/tesla η ΑΤΙ firestream/firegl/firepro. Στο θέμα i5 και i7, ο i5 σε περιορίζει σε mainstream δυνατότητες (δεν θα έχεις 2x 16x pci-e και τον απόλυτο cpu), ο i7 είναι καθαρά αν τα διαθέτεις αλλά από την στιγμή που ο phenom καλύπτει 99% τις απαιτήσεις δεν θα έδινα περισσότερα στην θέση σου.

Υ.Γ. Περίμενε να βγάλει η gigabyte και την καινούρια μητρική με sata-3 και usb 3.0, 790FXTA-UD5. Αξίζει και με το παραπάνω :D

Ο Phenom 965 φαίνεται καλός και φτηνός. Από chipset ποιο είναι το καλύτερο? (δεν με ενδιαφέρει sli/crossfire), μόνο ταχύτητα-θερμότητα-κατανάλωση. Επίσης, να μην έχει προβλήματα με 8 γιγα ραμ.

Ο Phenom 965 φαίνεται καλός και φτηνός. Από chipset ποιο είναι το καλύτερο? (δεν με ενδιαφέρει sli/crossfire), μόνο ταχύτητα-θερμότητα-κατανάλωση. Επίσης, να μην έχει προβλήματα με 8 γιγα ραμ.

Το καλύτερο (για την ώρα) είναι το 790FX, η σειρά 8xx αργεί ακόμη. Αν δεν έχεις σκοπό για crossfire τότε και το 770 είναι υπέρ αρκετό.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-GA-MA770T-UD3P-sAM3-DDR3-770.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-MA785GT-UD3H-AM3-VGA.htm

Αν δεν μπορείς να περιμένεις την 790FXTA-UD5 πάρε την προηγούμενη.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-MA790FXT-UD5P-sAM3-DDR3.htm

8GB ram έχω εδώ και 1 χρόνο++ με phenom 9950 από 5 διαφορετικά motherboard (Crosshair -> MSI K9A2 platinum -> Crosshair II -> ASUS M3A32MVP deluxe -> ASUS M3A79-t deluxe (σήμερα)) χωρίς πρόβλημα. Σε DDR3 το ερώτημα θα ήταν τι γίνεται με 16-32GB ram αλλά 4GB ανά DIMM σε desktop δεν είδαμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.