Jump to content

προβλημα με οθονη λαπτοπ

rayman144

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους

ανοιγει το λαπτοπ η οθονη ομως οχι

αν την γυρισεις στο φως διακρινεις το λογοτυπο

των xp και την μπαρα που φορτωνει

(κοινως δεν φωτιζει)

τρεις λογους υποθετω

inverter

καλωδιοταινια

ολη η οθονη

εχει αντιμετωπισει αλλος το ιδιο προβλημα?:098:

Σε οτι μηχανημα και να το πάθεις το ίδιο θα σου πουν. Αν εχεις εγγυηση εχει καλώς. Αν οχι όπως εγω από κάποιο σημείο και μετά δεν εχεις να χάσεις κάτι οπότε ανοιγεις την οθόνη και το καπακι στο φορητόνα δεις κατάσταση καλωδίων. Εγώ πολλές φορές εφτιαξα καλώδιο που ειχε κοπεί και μετα κανένα πρόβλημα. Σιγα μην κατσουν να σου κολλήσουν κομμένο καλώδιο.

Έχω να δω backlight off πάααααρα πολυ καιρό.....99% πάνε inverter ή ribbon ή και τα δύο. Ακόμα πιο σπάνια το m/b. Ακόμα κι αν είναι branded το lap σου, ψάξε λυσαλέα τα pn διότι ribbon+inverter θα τα βρείς απο compal, clevo, uniwill, marasst, quanta, foxxcon, bisonic, hanstar κλπ κλπ, στο 1/10 της τιμής που δίνει η αντιπροσωπία ή οποιοδήποτε service point. Ακόμα και οι οθόνες (θνητές διαστάσεις και res) κοστίζουν διψήφιο νούμερο για κτήση, απο προμυθευτή, παρά το half χιλιάρικο που ζητάνε εδώ κι εκεί.

Aκριβως το ιδιο προβλημα εχω και γω.Υπαρχουν πολυ φθηνα inverter στο ε-μπει 10-20 ευρω.Αγορασε οποσδηποτε ενα συμβατο με το λαπτοπ σου και αντικαταστησε το.Αν σου δουλεψει καλως,αν οχι μπορεις να τον συνδεσεις σε μια αλλη οθονη αν εχει το αναλογο βισμα εξοδου εικονας.Αν δεν ειναι ακριβο το λαπτοπ δεν αξιζει για την καμια να το πας για επισκευη :( .

Έχω να δω backlight off πάααααρα πολυ καιρό.....99% πάνε inverter ή ribbon ή και τα δύο. Ακόμα πιο σπάνια το m/b. Ακόμα κι αν είναι branded το lap σου, ψάξε λυσαλέα τα pn διότι ribbon+inverter θα τα βρείς απο compal, clevo, uniwill, marasst, quanta, foxxcon, bisonic, hanstar κλπ κλπ, στο 1/10 της τιμής που δίνει η αντιπροσωπία ή οποιοδήποτε service point. Ακόμα και οι οθόνες (θνητές διαστάσεις και res) κοστίζουν διψήφιο νούμερο για κτήση, απο προμυθευτή, παρά το half χιλιάρικο που ζητάνε εδώ κι εκεί.

Μια και έξω θα τα πάρει όλα. Μητρική δεν είναι με τίποτα από την στιγμή που βλέπει desktop έστω και αμυδρά.

Μητρική δεν είναι με τίποτα από την στιγμή που βλέπει desktop έστω και αμυδρά.

Να σου στείλω 5-6 m/b με off pwm inverter rail που έχω εδώ και κάθονται? Να δω πως θα δώσεις τάση στο inverter:105:.....

όπως είπα....σπάνια το m/b.

99% Inverter - Αν σου έπεσε όμως έλεγξε τον διακόπτη της οθόνης (αυτό που τον βάζει σε αναμονή) μήπως έχει σπάσει και γι΄αυτό δεν ανοίγει το backlight. Το΄χω πάθει μία φορά όταν άλλαξα το inverter αλλά πάλι δεν άνοιγε και ξαφνικά είδα το διακόπτη κολλημένο.

Αυτά...

Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το inverter και που τοποθετείται? Αναρωτιέμαι εάν μπορώ να κάνω την αλλαγή μόνος μου. Το θέμα είναι πως καταλαβαίνουμε ότι όντως αυτό φταίει?

• 2 months later...

πριν μια εβδομάδα πήγα το fujitsu siemens με το ίδιο πρόβλημα (δεν φαινόταν η οθόνη σχεδόν καθόλου )στο service τις echo ελλάς στην θεσσαλονίκη ,την αλλη μέρα με περνούν τηλ.και μου λεν είναι έτοιμο,το πρόβλημα σε ένα κομμένο καλωδιακή πίσω από την οθόνη,όση έχετε το ίδιο πρόβλημα αξίζει να το κάνετε μονη σας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.