melissa_virus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 Έχω το UPS Mustek 1400va κάπου 3 χρόνια και παραπάνω. Ως τώρα άριστη λειτουργία και η μπαταρία σε καλή κατάσταση. Είχε χάσει μεν ισχύ αλλά οκ ένα μισάωρο το κράταγε το pc. Μόλις πριν 20 λεπτά έγινε μια διακοπή ρεύματος… Άρχισε να ψιχαλίζει και φυσικά εδώ στην Μυτιλήνη με τις πρώτες ψιχάλες επιβάλετε μια διακοπή ρεύματος… Πάμε στο θέμα… Το UPS έχει μπλοκάρει. Όταν έγινε η διακοπή δεν έδωσε ρεύμα στο pc οπότε έκλεισαν τα πάντα. Και έκανε ένα συνεχόμενο beep για λίγα δευτερόλεπτα το οποίο σταμάτησε. Το UPS έχει μείνει με ανοιχτά τα λαμπάκια, και δεν σβήνει όταν πατήσω το κουμπί. Επίσης πίσω έχει ένα reset που ούτε γίνετε τίποτα άμα το πατήσω και αυτό… Για πείτε μου τι μπορώ να κάνω? Σκέφτομαι να το ανοίξω αλλά μάλλον δεν είναι και η καλύτερη ιδέα μιας και είναι ανοιχτό. Αλλά τώρα είμαι χωρίς UPS και τρέμει η καρδούλα μου… Πως θα το ξεμπλοκάρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Δεκέμβριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Mηπως εχει ενα reset με μια ροδέλα που πρέπει να την λασκάρεις για να το πατήσεις;Κατα τύχη το εκανα χθες σε ενα φιλο και επιασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Δεκέμβριος 2, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Το κοίταξα τώρα αυτό που λες, από τη μια το reset φαίνεται να είναι σαν νεκρό, δλδ είναι μεν κουμπάκι, το πατάω αλλά δεν δίνει την αίσθηση ότι πατιέται οπότε μπορεί να θέλει κάτι γύρισμα αυτό που είναι γύρω του. Αλλά δεν έχω πενσάκι για να το δοκιμάσω. Ώρα για ψάξιμο…melissa_virus added 20 Minutes and 46 Seconds later...Μπα τπτ. Δεν γίνετε να γυρίσει - πειστεί η κάποια εξωτερική παρέμβαση στο κουμπί. Μόνο εσωτερικά θα μπορούσα να το κάνω απευθείας reset αλλά δεν κλείνει ****το το ρημάδι με τίποτα!melissa_virus added 10 Minutes and 43 Seconds later...Άμα το ανοίξω και βγάλω τα καλώδια από τους πόλους της μπαταρίας/ιων, έναν έναν είναι επικίνδυνο από τη στιγμή που έχει μπλοκάρει και παραμένει ανοιχτό? Αυτό τώρα για να αποφορτιστεί θα περάσει καμιά εβδομάδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Δεκέμβριος 2, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Τελικά δεν θα το ανοίξω... Έχει βίδες αστέρι και δεν έχω το κατάλληλο κατσαβίδι προς το παρόν...Edit: Τελικά το άνοιξα. Βρέθηκε κατσαβίδι. Έβγαλα και με τα χίλια ζόρια τον έναν πόλο που ένωνε τις 2 μπαταρίες. Πέταξε μια σπίθα στον πόλο και έσβησαν τα λαμπάκια του. Σταμάτησε να γυρνάει και ο ανεμιστήρας. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αύριο οι πυκνωτές θα έχουν χάσει το φορτίο τους. Για να βγάλω την πλακέτα να δω τι παίζει. Να δω πως θα ξαναβάλω τον πόλο μετά που μου βγήκε η πίστη... Θα δω και που βρίσκετε και το ηχείο να το αποσυνδέσω και αυτό. Βέβαια πάνω από ελπίζω να μην έχει καεί τίποτα… Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Δεκέμβριος 3, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Ξεμπλόκαρε το UPS. Το δοκίμασα σε 1,2 τεχνητές διακοπές ρεύματος και δεν παρουσίασε πρόβλημα. Τώρα θα δείξει σε μια κανονική αν θα ξανακολλήσει. Δυστυχώς το ηχειάκι που παράγει αυτό τον σουπερ ντουπερ σπαστικό ήχο δεν το έβγαλα. Ήταν πάνω στην πλακέτα κολλημένο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Δεκέμβριος 3, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Μου έβαλες ιδέες τώρα με το ηχειάκι αλλα με το χάος που επικρατεί εδώ πέρα και μόνο στη σκέψη να το βγάλω από εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Δεκέμβριος 3, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Τι να σου πω. Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις από κολλητήρια και δεν ξέρω βέβαια πως είναι το ηχείο σε άλλα ups... Πάντος είναι πολύ ενοχλητικό αυτό το beep... Το θέμα βέβαια είναι οκ πες το ξεκολλάς και στα σκουπίδια... Μετά? Αν δεν υπάρχει μήπως δημιουργείτε πρόβλημα? Εγώ προσωπικά δεν κατέχω οπότε δεν ασχολήθηκα. Αφού ξεμπλόκαρε όλα οκ. Του έριξα και ένα καθαρισματάκι μέσα γιατί έχει 1kg σκόνη… Τους πυκνωτές τους είχα από μακριά και αγαπημένα γιατί δεν έχω ιδέα για πόση ώρα/ες μπορούν να μένουν φορτισμένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 3, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 το ηχειακι το εχω ξεκολησει απο ολα τα Mustek μου εδω και χρόνια χωρις κανενα προβλημα. παρε μια πενσα και απλα τραβα το Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Δεκέμβριος 3, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 ή κάρφωσέ του ενα μολύβι να κανει το τριζόνι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Δεκέμβριος 3, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 χαχαχα. οκ. άμα χρειαστεί να το ξανανοίξω που ελπίζω όχι, τότε θα μείνει χωρίς ηχείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.