Nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2005 Πρόσφατα απόκτησα ένα modem/router Alcatel SpeedTouch 530 για σύνδεση ADSL over PSTN από την "vivodi". Το ότι εδώ και 12 μέρες μετά την παραλαβή του υλικοί η "vivodi"/ΟΤΕ κάνουν ******** και ακόμα ΔΕΝ ανάβει το "@" το οποιο υποδεικνεύει πως έχει σήμα η γραμμή μου είναι μια άλλη ιστορία.... Anyway ήθελα νά κανω μερικές "διευκρινιστικές" ερωτήσεις! Κάνω υποθέσεις και θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύουν η κάνω λάθος: a) Γιατί τα ADSL modems χαρακτηρίζονται ως modem/ρόυτερς και όχι απλά ως modems only? Από ότι έχω καταλάβει μονος μου, τα ADSL modems "δίνουν" ip addresses σε όλα τα clients(pc) που είναι συνδεδεμένα πάνω σε αυτό. Αυτό το κάνουν για να μπορέσουν να μοιράζουν δηλαδή το internet που παίρνουν από τον provider στα αλλα pc? Αν ναι, τότε χρησιμοποιούν DHCP για να το κάνουν αυτό? Το οποιο με την σειρά του σημαίνει πως έχουν κάποια τέτοια ενσωματωμένη hardware λειτουργία μέσα τους, which means κάποιο τσιπάκι για να κάνει αυτήν την δουλειά? Στέκουν τα παραπάνω? τα έχω καταλάβει καλά?!?! Αν ναι τότε ο λόγος που λέγονται "και" ρόυτερς είναι το ότι λειτουργούνε ως gateway(ως ο ενδιάμεσος τρόπος δηλαδή για να βγαίνουν τα pc μας προς το internet?) Για να γίνει το παραπάνω πρέπει να έχουμε δώσει τιμή στο gateway field μέσα στο tcp/ip properties τις ιδιότητας δικτύου τις ethernet κάρτας του κάθε υπολογιστή μας, που θέλει πρόσβαση στο net? Δηλαδή με αλλα λόγια να έχουμε κάνει apply την ip address του adsl modem μας στο πεδίο gateway οποτε να ξέρουν τα clients μέσο ρίου host θα βγούν στο net? Επίσης και το modme με την σειρά του θα πρέπει να ξέρει σε ποια pc να steileit a data άρα η σχέση είναι αμφίδρομη "λιεκ" this: client(gateway ip address) <====> ADSL modem(client'σ ip address) το ίδιο και για τα αλλα clients? Αν θα μπορούσα αυτό να γίνει αυτόματα χωρίς να κάνουμε εμείς manually τις ρυθμισεις? Και να γίνεται αυτόματα τότε πως στο καλο ξέρει/αποφασίζει ποσα πχ έχουμε στο lan και ποια ip address θα "παρει" το καθένα? Ρύθμιση παραμέτρων IP των Windows Προσαρμογέας Ethernet Ασύρματη σύνδεση δικτύου: Κατάσταση μέσου . . . . . . . . : Έχει αποσυνδεθεί Προσαρμογέας Ethernet Τοπική σύνδεση: Επίθημα DNS συγκεκρ. σύνδεσης . : lan Διεύθυνση IP. . . . . . . . . . : 10.0.0.1 Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . : 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη. . . . . . . : 10.0.0.138 Έχω την "υποσψια" πως το router έχει 2 ip addresses μια εσωτερική και μια εξωτερική. ΓΙΑΤΊ? Μια δεν του φτάνει? Γιατί δεν χρησιμοποιεί την 10.0.0.138 που του έδωσε ο manufacturer για χρήση και στο lan αλλα και στο internet? Που einait ο πρόβλημα? Και τα αλλα clients έτσι λειτουργούν και αυτά με 2 ip addresses each? c) τι είναι το port forwarding που ακούγεται και σε τι χρειάζεται ακριβώς? Έχει σχέση με το hardfireall του ADL modem? Ευχάριστο και συγγνώμη αν σας κούρασα.... πρέπει να καταλάβω όμως τι παίζει. Προσαρμογέας PPP "vivodiι" DSL: Επίθημα DNS συγκεκρ. σύνδεσης . : Διεύθυνση IP. . . . . . . . . . : 212.205.226.232 Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . : 255.255.255.255 Προεπιλεγμένη πύλη. . . . . . . : 212.205.226.232 Edit: Ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που σου μεταφραζω εγω ή καποιος αλλος καταχωρηση σου. Ολοι δυσκολευτηκαμε στην αρχη αλλα το συνηθισαμε στην πορεια. Υ.Γ Καλως ηρθες στο φορουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Φεβρουάριος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Κανε edit το ποστ σου και γραψτο στα Ελληνικα πλζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik Φεβρουάριος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 παιδια συγνωμη ποθ το εγραψα στα ξενα αλλα at the same time απατνοθσα στο usenet σε ενα thread και απο κεκτημενη ταχυτητα το εγραπσα και αθτο σε greeklsih.πλεαζε δεν αντεχο να χαναγραπσο ΟΛΟ αθτο στα ελληνικα αλλα επισης απο δω και στο εξης τηα ειμαι πιο προσεχτικοσ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Φεβρουάριος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Οι ερωτήσεις που κάνεις ειναι βασικές αρχές τεχνολογίας δικτύων. Πήγαινε βρες τι ειναι το ΝΑΤ και θα απαντηθεί το πρώτο σου ερώτημα, καθως και εν μέρει το δεύτερο. Ο ISP σου δινει 1 ip και εσύ μπορείς μέσω ΝΑΤ να έχεις οσα pc θελεις απο πίσω. Ξανά, τσέκαρε τι ειναι το ΝΑΤ.Και κανε edit το ποστ σου, δεν ειναι τοσα πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik Φεβρουάριος 21, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 οκ θα τσεκαρω τιν ειναι το νΑΤ αλλα θελω και τα σχολια σας πανω στο θεμα.δηλδη αν καταλαβα καλα εχω αγορασει απο τιν VIVODI 1 Dynamic ip address?ps. Paidia synxoreste me alla mperdeuomia kai dyskoleuomai YPERVOLIKA otan prospatho na grapseo elliika. Mou pairnei 10 fores perissotero xrono kai kano para polla orthografiko. Kyriolektika em peirazei sta neura. Sygnomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Φεβρουάριος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Από ότι έχω καταλάβει μονος μου, τα ADSL modems "δίνουν" ip addresses σε όλα τα clients(pc) που είναι συνδεδεμένα πάνω σε αυτό. Αν το ρυθμισεις ναι δινει ip addresses μονο του στα pc που ειναι συνδεμενα ξεκινωντας απο μια ip που τη ρυθμιζεις εσυ, η default σε μενα ειναι 192.168.1.1. Αυτό το κάνουν για να μπορέσουν να μοιράζουν δηλαδή το internet που παίρνουν από τον provider στα αλλα pc? Ναι. Αν ναι, τότε χρησιμοποιούν DHCP για να το κάνουν αυτό? Το οποιο με την σειρά του σημαίνειπως έχουν κάποια τέτοια ενσωματωμένη hardware λειτουργία μέσα τους, which means κάποιο τσιπάκι για να κάνει αυτήν την δουλειά? Στέκουν τα παραπάνω? τα έχω καταλάβει καλά?!?! Ναι εχουν static DHCP Αν ναι τότε ο λόγος που λέγονται "και" ρόυτερς είναι το ότι λειτουργούνε ως gateway(ως ο ενδιάμεσος τρόπος δηλαδή για να βγαίνουν τα pc μας προς το internet?) Αλλο ρουτερ και αλλο gateway. Για να γίνει το παραπάνω πρέπει να έχουμε δώσει τιμή στο gateway field μέσα στο tcp/ip properties τις ιδιότητας δικτύου τις ethernet κάρτας του κάθε υπολογιστή μας, που θέλει πρόσβαση στο net?Δηλαδή με αλλα λόγια να έχουμε κάνει apply την ip address του adsl modem μας στο πεδίο gateway οποτε να ξέρουν τα clients μέσο ρίου host θα βγούν στο net? Κοιτα δεν ειναι απαραιτητο να ενεργοποιησεις το static DHCP server του μοντεμ/ρουτερ, μπορεις να μοιρασεις τη συνδεση κανοντας αυτο που λες αλλα αν ενοργοποιησεις το static DHCP server τοτε στο tcp/ip properties της καρτας δυκτιου του καθε υπολογιστη επιλεγεις Obtain IP και DNS server aytomatically και βαζεις στο static DHCP τις IP για primary & secondary dns του ISP σου και τη ΜAC address της καρτας δυκτιου του καθε υπολογιστη στις ρυθμισεις LAN μαζι με την ΙΡ που θες να εχει π.χ εγω στα δυο πισια μου εχω 192.168.1.2 και 192.168.1.3. Έχω την "υποσψια" πως το router έχει 2 ip addressesμια εσωτερική και μια εξωτερική. ΓΙΑΤΊ? Μια δεν του φτάνει? Μια για το εσωτερικο δυκτιο και μια για το εξωτερικο, intranet & internet c) τι είναι το port forwarding που ακούγεται και σε τι χρειάζεται ακριβώς?Έχει σχέση με το hardfireall του ADL modem? Nαι εχει σχεση με το hardware firewall του modem, επιλεγεις ποιες ports θα δεχονται δεδομενα. Ουφ.. αν εχω κανει καποιο λαθος ας με διορθωσει καποιος.. ειναι και αργα παω για :zzz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Μια χαρα τα πες defiant, δυο μικρες διορθωσουλες (?) εχω να κανω μονο: 1.Δεν χρειαζεται να βαλεις MAC Adress των NICs στον Router, εκτως και αν μιλας για WiFi.... τοτε ναι! 2.το ΝΑΤ δεν εχει σχεση με τον firewall, και εμενα που δεν εχει firewall θελει ΝΑΤ Συνδεει πορτες της WAN IP με καποια LAN IP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik Φεβρουάριος 24, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Μερικές επιπλέον ερωτήσεις :-)1) Γιατί δεν χρίζεται να βάλει MAC address τον Nics στον Router. Ειδικά στην περίπτωση τις DEfiant έχει δόσεις 2 ίδιες ip addresses μέσα στο lan configuration του modem. 192.168.1.2 οποτε ο μονος τρόπος να ξεχωρίζουν είναι οι μοναδικές MAC addresses οι οποιες προσδιορίζουν τις κάρτες μονοσήμαντα!Also Defiant said that:Κοιτα δεν ειναι απαραιτητο να ενεργοποιησεις το static DHCP server του μοντεμ/ρουτερ,μπορεις να μοιρασεις τη συνδεση κανοντας αυτο που λες αλλα αν ενοργοποιησεις το static DHCP server τοτε στο tcp/ip properties της καρτας δυκτιου του καθε υπολογιστη επιλεγεις Obtain IP και DNS server aytomatically και βαζεις στο static DHCP τις IP για primary & secondary dns του ISP σου και τη ΜAC address της καρτας δυκτιου του καθε υπολογιστη στις ρυθμισεις LAN μαζι με την ΙΡ που θες να εχει π.χ εγω στα δυο πισια μου εχω 192.168.1.2 και 192.168.1.2.Τελικά τι απο τα 2 ειναι προτιμότερο? να ενεργοποιήσω ή όχι το στατικ DHCP? Genika einai kaytero na mathoume sta clients poios einai o router tous i ston router mas poia einai ta paidia tou? ;-)2) Ώστε το NAT συνδέει μια πόρτες τις WAN ip με μια LAN ip e? Γεφυρώνει δηλαδή το χάσμα? Είναι απαραίτητο το NAT? Γιατί αν δεν το βάλουμε τι θα γίνει? Δεν θα μπορεί το εσωτερικό μας lan να βλέπει internet? Μα αφού έτσι και αλλιώς ο router ξέρει όλες ip τιs ip τοte ti to θέλουμε το γιοφύρι? :-) Καθώς επίσης γιατί η σχέση WAN ip με LAN ip είναι 1 -> πολλά?3) Έχουμε ένα adsl modem/router και 4 clients. Είναι το ίδιο να ενώσουμε τα cleints στο router με usb καλώδιο και το ίδιο αν αν τα ενώναμε μέσο RJ-45?4) Lan μεταξύ 2 pc γίνεται είτε με παρουσία router συνδέοντας τα 2 pc πάνω στο router απευθείας μέσο crossover UTP καλωδίου μεταξύ τον 2 pc χωρίς παρουσία router. Αν αντί για crossover χρησιμοποιούσαμε USB καλώδιο θα είχαμε πάλι δίκτυο μεταξύ τον 2 pc? Η δεν γίνεται lan μεταξύ 2 pc χωρίς απαραίτητος να έχουμε κάρτα δικτύου?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 ωπα ωπα...... πηρες φορα....1.ΜΑC ADRESS θες αν η συνδεση ειναι μεσω WiFi, αλλιως (σε hub/switch) δεν χρειαζεται να βαλεις...ο Defiant ηθελε να γραψει 192.168.1.2 και 192.168.1.3, εκανε λαθος... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 2 PC στο LAN ιδια IP, θα παιξει ip conflict.....DHCP Server θα βαλεις.... τις καρτες σεταρετες σε Auto Obtain2.πολλα προγραμματα (κυριως p2p) χρησιμοποιουν μη standard ports (δικα τους), εκει χρειαζεσαι ΝΑΤ3. Εδω μπερδευτικες πολυ ασχημα.... Δικτυο μεσω USB ξεχνα το! το RJ45 ειναι τηλεφωνικο καλωδιο isdn αν δεν κανω λαθος..... Η συνδεση ρουτερ-pcs θα γινει με UTP καλωδια, απαραιτητο ενα switch που θα συνδεθουν ολα πανω... εκτως αν παρεις royter με ενσωματωμενο switch4.To FTP (aka CrossOver) ειναι για να συνδεσει 2 καρτες δικτυου μεταξυ τους, αλλα δεν μπορεις να προσθεσεις καποιον αλλο..... πχ ΡΟΥΤΕΡ-ΠΙΣΙ (1 πισι) ή ΠΙΣΙ με ΠΙΣΙ (μονα τους)για να εχεις λαν θες καρτα δικτυου.... ειτε WIFI ειτε 10/100/1000....... ΝΟ USB! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Φεβρουάριος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKillerτο RJ45 ειναι τηλεφωνικο καλωδιο isdn αν δεν κανω λαθος Τα UTP καλώδια χρησιμοποιούν RJ45 κλιψάκια Αρχική απάντηση από SlotKillerTo FTP (aka CrossOver) Το FTP δεν είναι αναγκαστικά Cross. Το FTP απλά είναι shielded UTP. cableFoil Twisted-Pair (FTP) - the extra foil shielding protects against Electro Magnetic Interference (EMI) and Radio Frequency Interference (RFI) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από DJDΤο FTP δεν είναι αναγκαστικά Cross. Το FTP απλά είναι shielded UTP. ενα κροςς που ειχα παρει πριν χρονια εγαφε FTP αντι για UTP και θεωρησα πως τα cross λεγοντε FTP.... αφου ολα τα αλλα καλωδια που εχω γραφουν UTP πανω...sorry... Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Φεβρουάριος 24, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller Μια χαρα τα πες defiant, δυο μικρες διορθωσουλες (?) εχω να κανω μονο: 1.Δεν χρειαζεται να βαλεις MAC Adress των NICs στον Router, εκτως και αν μιλας για WiFi.... τοτε ναι! 2.το ΝΑΤ δεν εχει σχεση με τον firewall, και εμενα που δεν εχει firewall θελει ΝΑΤ Συνδεει πορτες της WAN IP με καποια LAN IP! Για το πρωτο ειμαι 100% σιγουρος οτι θελει τη MAC address τουλαχιστον ετσι δουλευει το ZyXEL 650H που εχω, και οχι δεν λεω για WiFi. Τωρα για το δευτερο που λες ναι αλλο Firewal και αλλο NAT αλλα δεν καταλαβα που ειπα οτι το ΝΑΤ εχει σχεση με το firewall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Φεβρουάριος 24, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Δεν υπάρχει λόγος για sorry αλοίμονο. Στην ουσία στο FTP είναι ένα UTP το οποίο είναι τυλιγμένο (επιστημονικός όρος ) με πολυεστερικό "αλουμινόχαρτο" για λιγότερες παρεμβολές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 24, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 14:04] Δεν υπάρχει λόγος για sorry αλοίμονο. Στην ουσία στο FTP είναι ένα UTP το οποίο είναι τυλιγμένο (επιστημονικός όρος ) με πολυεστερικό "αλουμινόχαρτο" για λιγότερες παρεμβολές. Συμπληρώνοντας να πω ότι ΚΑΙ τα βύσματα θα πρέπει να είναι θωρακισμένα με μεταλλικό περίβλημα απ'έξω και το "αλουμινόχαρτο" αυτό το καλωδίου να συνδέεται σε αυτό το μεταλλικό περίβλημα του βύσματος αλλιώς ΔΕΝ κάνουμε δουλειά.......Δηλαδή αν ΔΕΝ συνδέσουμε το αλουμινόχαρτο του καλωδίου μας στο μεταλλικό περίβλημα του βύσματος είναι σα να έχουμε ένα "κλασσικό" UTP καλώδιο ΙΣΩΣ και χειρότερα λόγο χωρητικοτήτων που θα δημιουργηθούν μετά μεταξύ των εσωτερικών καλωδίων και του "αγείωτου" αλουμινόχαρτου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Φεβρουάριος 24, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Σωστά. Ευχαριστώ, ξέχασα να αναφέρω για τα βύσματα Να και πως μοιάζουν τα κλιψάκια: Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Φεβρουάριος 24, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 1) Γιατί δεν χρίζεται να βάλει MAC address τον Nics στον Router. Ειδικά στην περίπτωση [Β]τις DEfiant[/Β] έχει δόσεις 2 ίδιες ip addresses μέσα στο lan configuration του modem. 192.168.1.2 οποτε ο μονος τρόπος να ξεχωρίζουν είναι οι μοναδικές MAC addresses οι οποιες προσδιορίζουν τις κάρτες μονοσήμαντα! Κοιτα πρωτα απ'ολα δεν ειμαι ουτε πολλες ουτε αδερφη, ειμαι ενας Και δευτερον οπως ειπε και ο SlotKiller ηθελα να γραψω 192.168.1.2 και 192.168.1.3 2) Ώστε το NAT συνδέει μια πόρτες τις WAN ip με μια LAN ip e? Γεφυρώνει δηλαδή το χάσμα? Είναι απαραίτητο το NAT? Γιατί αν δεν το βάλουμε τι θα γίνει? Δεν θα μπορεί το εσωτερικό μας lan να βλέπει internet? Μα αφού έτσι και αλλιώς ο router ξέρει όλες ip τιs ip τοte ti to θέλουμε το γιοφύρι? :-)Καθώς επίσης γιατί η σχέση WAN ip με LAN ip είναι 1 -> πολλά? Λοιπον ΝΑΤ = Network Address Translation = περνει την ΙΡ του LAN δυκτιου σου και την "μεταφραζει" στην εξωτερικη ΙΡ και τοι αντιστροφο.Στο ΝΑΤ ρυθμιζεις ποιες πορτες θα ειναι ανοιχτες και σε ποιες ΙΡ θα πηγαινουν.Αυτο λεγεται port forwarding. Δεν μπορω να καταλαβω τι λες παρακατω αλλα εχεις μπερδευτει αρκετα και σε λιγο θα ξαχασω και αυτα που ξερω :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από defiant Για το πρωτο ειμαι 100% σιγουρος οτι θελει τη MAC address τουλαχιστον ετσι δουλευει το ZyXEL 650H που εχω, και οχι δεν λεω για WiFi. ZyXEL 650R here..... δεν χρειαστηκε ποτε να βαλω MAC Adress... ιδου και τα σεττινγκς του ΛΑΝ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Φεβρουάριος 24, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Static DHCP δεν εχεις βαλει?Wireless ειπες ειναι το δικο σου ε?Ισως να ειναι διαφορετικα στο ασυρματο. Να οι δικες μου ρυθμισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Ρε συ αυτο ειναι για να δινει στατικες ip σε καθε πισι.... ...νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω... να μην παιρνει ο καθενας με την σειρα το ip.... εμενα δεν εχει κατι τετοιο, και ΔΕΝ ειναι Wireless.... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ STATIC IPs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik Φεβρουάριος 24, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Καταρχάς Defiant σε περνούσα για κορίτσι βλέποντας αυτήν την μουνάρα που έχει για λόγο :-) Που να πάει το μυαλό μου πως είσαι αγόρι! ;-)1) Episis DEN exo vgalei akri genikos! An den orisoume poia mac address tha parei poia specific ip address tote einai san na leme tou adsl modem/router oti kathe fora pou einai na apodosei ip addresses na apodidei opoia ip address thelei se opoia NIC thelei ,diladi opoia ip address thelei se opoio pc goustarei apo auta pou einai connected pano tou! Auto omos DEN mou fainetai kai toso kalo. Den tha eprepe to kathe pc sto lan na exei mia sygekrimeni static ip address i opoia tha ginentai kathe fora applied stin Nic tou?2) Sto Cleint Ip Pool Starting Address giati xekinate oloi vazontas 192.168.1.x kai oxi kapoia alla tyxeia noumera. Starting address legetai giati auto pairnetai os vasi gia naarxisei kai na synexistei i onomatodosia ton ip address?3) Akoma den katalava ti paizei me to NAT, se ti akrivos xreiazetai akthos kai gia to Port Forwarding.....4) Ritoriki erotisi: Giati prepei na apodidoume sta pc ip addresses etsi oste na ta prosdorizoume monosimanta sto lan i sto inet genika? Den einai kati to peritto afou etsi kai allios oi MAC Addresses einai monadikes kai kanoun akrivos tin idia douleia?!?5) Eipe kapoios parapano pos LAN meso usb ksexnato. Giati diladi na yparxei LAN meso UTP conenctions ston adsl/router kai oxi meso usb connections sto adsl/router?Ego diladi pos exo syndesei to speedtouch 530 meso usb me to pc mou kai antalasei dodmena mia xaroula? Ana valo kai 2o pc pali to idio tha kano. Tha to syndeso me usb ston adsl router gia na pairnei/dinei ta data kai meso tou nrouter tha epikoinonoun kai sto LAN. Pou kollaei i douleia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.