Jump to content

Δυσκολια εκκινησης και αυτοματο κλεισιμο Η/Υ

george71442169179

Recommended Posts

Γεια σας,

ο υπολογιστης μου απο χθες εχει δυσκολια εκκινησης(παταω να ανοιξει και αφου παιρνει μπροστα το τροφοδοτικο κανονικα μετα απο 5 δευτερολεπτα κλεινει και μετα ξεκιναει παλι μονος του και ξανακλεινει...αν καταφερει να ανοιξει και να μπει στα windows μετα απο καποια λεπτα κανει shutdown ta windows!(δε κλεινει αποτομα δλδ)

Τωρα σας γραφω με τη ψυχη στο στομα μη κλεισει παλι!

Τι μπορει να φταιει ρε παιδες???παμε για αλλαγη τροφοδοτικου/μητρικη ή κατι αλλο?

Υ.Γ οι θερμοκρασιες φαινονται κανονικες / η χρηση cpu & ram επισης...και το συστημα ειναι στημενο 15 μηνες και δεν ειχε κανει τπτ παρομοιο.......

τα παιξε τελειως, παταω το κουμπι, ολα τα ανεμηστηρια γυρνανε και σβηνει...και μετα ξεκιναει μονο του και ξανα σβηνει(απο ξεκινημα μεχρι σβησιμο ειναι 4-5 δευτ.) , αν δε το κλεισω απο το διακοπτη του τροφοδοτικου θα το κανει αυτο συνεχεια...μαλλον για μητρικη το βλεπω το προβλημα...τι λετε να κανω? δεν εχω αλλα spare parts να κανω δοκιμες.

Υ.Γ 1 γραφω απο αλλο πισι....

Y.Γ 2 γινεται να εχει καει το τροφοδοτικο αλλα να γυριζει ο ανεμηστηρας του?

Ναι γίνετε να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό και να φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά αλλά να μην δίνει σωστό ρεύμα. Κοίταξε, αν έχει όντος η μητρική πρόβλημα που δεν τον νομίζω, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Πρώτα από όλα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Αν έχεις να δανειστείς κάποιο από κανά φίλο να το δοκιμάσεις ίσα ίσα. Να δεις αν όλα πάνε καλά. Και όταν τα κάνεις όλα αυτά, αποσύνδεσε τον δίσκο σου από πάνω. Δεν χρειάζεται να τον κλαις και αυτόν. Εφόσον κάνει κουλά και στην εκκίνηση, και δίσκο να μην έχεις πάνω, άμα βάλεις άλλο τροφοδοτικό θα καταλάβεις αν δουλεύει σωστά ή όχι.

Ναι γίνετε να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό και να φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά αλλά να μην δίνει σωστό ρεύμα. Κοίταξε, αν έχει όντος η μητρική πρόβλημα που δεν τον νομίζω, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Πρώτα από όλα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Αν έχεις να δανειστείς κάποιο από κανά φίλο να το δοκιμάσεις ίσα ίσα. Να δεις αν όλα πάνε καλά. Και όταν τα κάνεις όλα αυτά, αποσύνδεσε τον δίσκο σου από πάνω. Δεν χρειάζεται να τον κλαις και αυτόν. Εφόσον κάνει κουλά και στην εκκίνηση, και δίσκο να μην έχεις πάνω, άμα βάλεις άλλο τροφοδοτικό θα καταλάβεις αν δουλεύει σωστά ή όχι.

Αρχικα, ευχαριστω για την απαντηση φιλε.

Δοκιμασα με ενα αλλο παλαιοτερο τροφοδοτικο και κανει τα ιδια!

Ξεκιναει και σβηνει σχεδον αμεσως...και μετα το περιεργο ειναι οτι ξεκιναει παλι μονος του αμεσως μετα και φυσικα σβηνει σε 3-4 δευτ..αν δε το σβησω απο το διακοπτη του τροφοδοτικου θα το κανει ασταματητα.

Αρα ισως εχει το προβλημα η μητρικη? ο επεξεργαστης αν τον εχει παρει ειναι δυνατον να δημιουργει τετοιο προβλημα?

Αφού έβαλες άλλο τροφοδοτικό και κάνει τα ίδια τότε μάλλον ο αμέσως επόμενος ένοχος είναι η μητρική... Μιλάμε για παλιό pc? Όσο κουλό και αν ακούγεται άλλαξε το καλώδιο της μονάδας. Δοκίμασε και με άλλο πολύμπριζο. Απλά και χαζά πράγματα. Επίσης δοκίμασες να το ανοίξεις χωρίς να έχεις συνδεδεμένο τίποτα πάνω? Ούτε δίσκο ούτε cd-rom ούτε κάρτες. Βγάλε και την μπαταρία του pciou για κανά 5λεπτο.

Όταν λες ότι κάνει shutdown τα windows τι εννοείς? Χωρίς να βγάλει κάποιο μήνυμα ξεκινάει και κλείνει το pc κανονικά σαν να έκανες εσύ ο ίδιος τερματισμό?

Γενικά έλεγξε ότι χαζό σκεφτείς. Πριν πας στις πιο ζόρικες δοκιμές. Τώρα για το αν φταίει ο επεξεργαστής λίγο περίεργο μου φαίνεται. Αλλά τι να σου πω. Γενικά το όλο πρόβλημα είναι κουλό. Πιο πολύ σε θέμα τροφοδοσίας παραπέμπει παρά σε μητρική η επεξεργαστή. Αλλά όλα είναι πιθανά. Κοίτα και πάνω στην μητρική αν έχει κανένα φουσκωμένο/σκουριασμένο πυκνωτή.

Αφού έβαλες άλλο τροφοδοτικό και κάνει τα ίδια τότε μάλλον ο αμέσως επόμενος ένοχος είναι η μητρική... Μιλάμε για παλιό pc? Όσο κουλό και αν ακούγεται άλλαξε το καλώδιο της μονάδας. Δοκίμασε και με άλλο πολύμπριζο. Απλά και χαζά πράγματα. Επίσης δοκίμασες να το ανοίξεις χωρίς να έχεις συνδεδεμένο τίποτα πάνω? Ούτε δίσκο ούτε cd-rom ούτε κάρτες. Βγάλε και την μπαταρία του pciou για κανά 5λεπτο.

Όταν λες ότι κάνει shutdown τα windows τι εννοείς? Χωρίς να βγάλει κάποιο μήνυμα ξεκινάει και κλείνει το pc κανονικά σαν να έκανες εσύ ο ίδιος τερματισμό?

Γενικά έλεγξε ότι χαζό σκεφτείς. Πριν πας στις πιο ζόρικες δοκιμές. Τώρα για το αν φταίει ο επεξεργαστής λίγο περίεργο μου φαίνεται. Αλλά τι να σου πω. Γενικά το όλο πρόβλημα είναι κουλό. Πιο πολύ σε θέμα τροφοδοσίας παραπέμπει παρά σε μητρική η επεξεργαστή. Αλλά όλα είναι πιθανά. Κοίτα και πάνω στην μητρική αν έχει κανένα φουσκωμένο/σκουριασμένο πυκνωτή.

Το pc ειναι 15 μηνων...καινουργιο δλδ σχετικα..

τωρα δε μπορει καθολου να μπει στα windows...παταω να ανοιξει και αφου παιρνει το τροφοδοτικο και δινει ρευμα και οι ανεμιστηρες του ιδιου, ψυκτρας κ΄ καρτας γραφικων γυρνανε σβηνει απλα μετα απο 3-5 δευτ!

Το περιεργο ειναι οτι χωρις μετα εγω να το ξανανοιξω απο κατω αυτο με το που κλεισει ξεκιναει μονο του παλι και φυσικα σβηνει...οποτε το κλεινω απο το διακοπτη του τροφοδοτικου..οπως ειπα δοκιμασα με αλλο τροφοδοτικο και εκανε τα ιδια αρα το τροφοδοτικο ειναι μια χαρα..επισης αυτο για το καλωδιο τροφοδοσιας που λες, το δοκιμασα σε αλλο συστημα με παλιοτερα χαρακτηριστικα(socket 478 ktl..) και το ξεκινησε..αρα ουτε αυτο φταιει...εβγαλα και τη μπαταρια της μητρικης αλλα τα ιδια...

Αρα ολα δειχνουν οτι μαλλον φταιει η μητρικη...γινεται να εχει καει και να μην εβγαλε μυρωδια ή καπνο ή καποιο θορυβο κτλ???

Επισης οπως ειπα τη πρωτη μερα που το εκανε αυτο ,καποια στιγμη καταφερε να μπει κανονικα στα windows αλλα μετα απο μια 1 ωρα περιπου,την ωρα που πηγα να ανοιξω ενα παραθυρο,ακριβως τη στιγμη που κλικαρα πανω εκανε shutdown(δεν εσβησε αποτομα δλδ).

Εκτοτε απλα ανοιγει και κλεινει αμεσως...

Παω να τρελαθω ρε γμτ..και χρειαζομαι και το πισι για δουλεια και δε μπορω να βρω ποιο παρτ ακριβως φταιει για να το στειλω πισω γιατι ειμαι μεσα στην εγγυηση..

Υ.Γ Συγχωρεστε με για το μεγαλο ποστ αλλα προσπαθω να εξηγησω αναλυτικα τη συμπεριφορα του πισι για να καταλαβετε κι εσεις.

Ναι καλά έκανες και τα έγραψες αναλυτικά. Δεν ξέρω τι άλλο να σου προτείνω πριν αρχίσεις να ξηλώνεις πράγματα... Ένα τελευταίο. Μήπως από την ψήκτρα του cpu έχει βγει κανένα ποδαράκι? και ζεσταίνετε? Αν και είπες πάνω ότι είδες τις temp και είναι οκ...

Συνήθως δεν βγάζουν καμία μυρουδιά. Απλά κάτι τα τινάζει. Γενικά όλο το θέμα είναι κουλό. Μπορείς να δανειστείς από κάποιον φίλο έναν συμβατό επεξεργαστή να δοκιμάσεις? Έτσι ώστε να αποκλείσεις και τον επεξεργαστή και να στείλεις την μητρική? Δοκίμασε και με καμιά άλλη κάρτα γραφικών ποτέ δεν ξέρεις.

Κάντα αυτά όσο πιο γρήγορα μπορέσεις για να μην χάσεις χρόνο. Γιατί αν στείλεις την μητρική τότε θα κάνουν πόσες μέρες να την ελέγξουν… Περαστικά

Επειδη μου ειναι δυσκολο να βρω αλλο επεξεργαστη για δοκιμη θα ηθελα να ρωτησω αν με καμμενο επεξεργαστη ενα συστημα θα ειχε τετοια συμπεριφορα?

Δλδ με το που το ανοιγεις να κλεινει αμεσως...

Αν οχι, τοτε αφου ειναι σιγουρο πως δεν ειναι το τροφοδοτικο ουτε κατι αλλο (ακομα και αλλον δισκο δοκιμασα) τοτε μενει η μητρικη...

ρωταω για να τη στειλω πισω στο e-shop ...

Το προβληματικο παρτ θα το βαλω στη συσκευασια που ειχε οταν το πηρα, μαζι με τα απαραιτητα χαρτια, θα το παω στο καταστημα της Χαλκιδας και αυτοι θα το στειλουν Αθηνα για ελεγχο και αν ειναι θα στειλουν ενα καινουργιο?? επισης ποσες μερες περιπου παιρνει να σου στειλουν αλλο?

Υ.Γ ρωταω γιατι δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο στο παρελθον :(

Κανά 20ήμερο υπολόγιζε... Είναι και το θέμα της επιστροφής μεγάλη υπόθεση. Άμα ψάξεις μέσα στο forum θα δεις πολλά παράπονα... Ναι αν κρίνουν στην Αθήνα ότι όντος έχει πρόβλημα σου στέλνουν καινούριο.

Τώρα για το άλλο που λες, αν έχει καεί ο cpu ή δεν ανοίγει καθόλου το μηχάνημα, ή ανοίγει και δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. Αυτά έχω δει εγώ σαν συμπεριφορά.

Κανά 20ήμερο υπολόγιζε... Είναι και το θέμα της επιστροφής μεγάλη υπόθεση. Άμα ψάξεις μέσα στο forum θα δεις πολλά παράπονα... Ναι αν κρίνουν στην Αθήνα ότι όντος έχει πρόβλημα σου στέλνουν καινούριο.

Τώρα για το άλλο που λες, αν έχει καεί ο cpu ή δεν ανοίγει καθόλου το μηχάνημα, ή ανοίγει και δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. Αυτά έχω δει εγώ σαν συμπεριφορά.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Αρα σε εμενα που παιρνει μπροστα και κλεινει αμεσως ολα δειχνουν 99% τη μητρικη...να τη στειλω και βλεπω τι θα μου πουν???

Εχω νεα μετα απο καποιες ημερες απουσιας...

Τελικα πηγα τον Η/Υ σε ενα τεχνικο που ξερω να το κοιταξει και να μου πει με σιγουρια ποιο κομματι εχει το προβλημα για να το στειλω πισω με την εγγυηση...

Αυτος μου ειπε οτι πραγματι η μητρικη ειχε το προβλημα, οπως ολα εδειχναν, και πως το εφτιαξε, το τεσταρε ανοιχτο και με κατι προγραμματα για να δει αν δουλευει ρολοι και μου ειπε να παω να το παρω..

πραγματι ο υπολογιστης δουλευει κανονικοτατα...

Αλλα, πηγα να δω θερμοκρασιες μολις τον εβαλα με το speedfan και αρχισαν beeps, ολες οι θερμοκρασιες φυσιολογικες οπως ηταν παλια, αλλα η temp1 15C πανω!

Τα beeps σταματανε αν κλεισω το speedfan.

Θα περασω να του το πω να δουμε τι γινεται αλλα αναρωτιεμαι μεχρι να γινει αυτο μηπως ξερει κανεις τι μπορει να φταιει? χαλασαν οι αισθητηρες?

Υ.Γ 1 δοκιμασα και με SIW & everest μηπως ''τον πηρε'' το speedfan αλλα δειχνουν τα ιδια temp1...

Y.Γ 2 τι μπορει να εκανε ρε παιδια και την εφτιαξε?(ρωτησα αλλα δεν ελεγε λολ) - εγω νομιζα πως αν τον παρουν οι πλακετες πανε για πεταμα και δεν επιδεχονται επισκευης..

74090.jpg

84322.jpg

η γνωμη μου ειναι κατι αλλο θα ειχε και οσο αυτο που λες για της πλακέτες δεν της πετάνε μην εισαι σιγουρος πλεον ολα τα φτιαχνουνε, παραδειγματα πολλα και απο μεγαλα μαγαζια!

τα μπιμς που λες απο που τα ακους?

τα μπιμς που λες απο που τα ακους?

απο τη μητρικη...οταν ανοιγω το speedfan μονο...

και το περιεργο ειναι οτι σε idle & full load η θερμοκρασια ειναι ιδια! αρα ισως κατι δε παει καλα με τον αισθητηρα πιστευω..

Συνεχίζουν να μου φαίνονται όλα περίεργα :D . Αλλά άμα σταμάτησε να κλείνει τότε είσαι οκ.

:045: ναι σταματησε και λειτουργει κανονικα οπως πριν..

απλα βλεπω οτι η θερμοκρ. που διαβαζει η μητρικη για το συστημα ειναι αρκετα υψηλη χωρις να ειναι λογικο... λετε να φταιει ο sensor?

Βρηκα παλαιοτερες τιμες απο speedfan 08/2008

25345771de6.png

Οπως βλεπετε η temp1 τοτε και τωρα εχουν μεγαλη διαφορα και τοτε ηταν και Αυγουστος!

Λοιπον δοκιμασα εναν ανεμιστηρα πισω στο κουτι και δεν εγινε τπτ - καμια διαφορα.

μετα το εβαλα να φυσαει κατευθειαν πανω στη μητρικη απο τα πλαγια στο σημειο πανω απο τη καρτα γραφικων, εκει που ειναι η ψυκτρα κτλ και δεν εγινε τπτ - οι θερμοκρασια συστηματος στα υψη.

Τελος τον τοποθετησα παλι πλαγια να φυσαει προς τη μητρικη στο σημειο κατω απο τη καρτα γραφ. εκει που ειναι η southbridge και επεσε στους 34C!

Επισης ''παγωσε'' και η καρτα γραφικων(επειδη ειναι κοντα μαλλον) και οι στροφες απο το ανεμιστηρακι της πηγανε 0%!

Τι εγινε ρε παιδια? Να το αφησω ετσι? btw το καλλυμα ανοιχτο / αν το κλεισω ανεβαινει αλλα ειναι καλυτερα απο πριν.

Λίγο απειλητικό μου φαίνεται ότι δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι της κάρτα γραφικών. Πια κάρτα είναι και τι θερμοκρασία πιάνει χωρίς να δουλεύει το ανεμιστηράκι της? Αν μπεις να παίξεις ένα game συνεχίζει να μην δουλεύει?

Λίγο απειλητικό μου φαίνεται ότι δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι της κάρτα γραφικών. Πια κάρτα είναι και τι θερμοκρασία πιάνει χωρίς να δουλεύει το ανεμιστηράκι της? Αν μπεις να παίξεις ένα game συνεχίζει να μην δουλεύει?

Δουλευει κανονικα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.