malmsteenjl Νοέμβριος 20, 2009 Author #41 Νοέμβριος 20, 2009 Παιδιά εγώ έχω αυτά τα αποτελέσματα. Γιατί τόση διαφορά? Παίζει ρόλο που ο φίλος έχει intel chipset και σε Achi mode ενώ εγώ σε IDE με amd chipset? Εχω και εγώ απενεργοποιήσει τα σχετικά που αναφέραμε. Το σύστημά μου είναι AMD 9950 AM2+ 4GB RAM DDR2 ASUS M3A78-T (790GX με SB750) Ο δίσκος είναι όπως και του φίλου ό Intel Postville G2R5
Wizard! Νοέμβριος 20, 2009 #42 Νοέμβριος 20, 2009 Μάλλον, γιατί κι εγώ που τους έχω με Intel/ACHI είμαι στα πάνω νούμερα.
mogolfiero Νοέμβριος 20, 2009 #43 Νοέμβριος 20, 2009 Δεν μπορω να καταλαβω την λοξα των SSD. Απο την στιγμη που μιλαμε για ιδιο δισκο, εστω και με διαφορετικο συστημα θα επρεπε οι ρυθμισεις να ειναι κοντα. Εδω μιλαμε για χαοτικες διαφορες. Δεν λεω ο painkiller ειναι σε IDE ενω εγω σε AHCI, αλλα παλι δεν δικαιολογουνται. Απο αποδοση δεν βλεπω πουθενα να κολωνει αλλα παλι θα επρεπε να ειναι πιο ψηλα! Θα μπορουσα να πω με επιφυλαξη οτι το IDE mode ευνοει λιγο τα Read και ριχνει τα Write? Δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια βεβαια
malmsteenjl Νοέμβριος 20, 2009 Author #44 Νοέμβριος 20, 2009 Δέν ξέρω αλλά δέν είναι υπερβολικό που στα 4Κ ουσιαστικά σέρνεται το write?
mogolfiero Νοέμβριος 20, 2009 #45 Νοέμβριος 20, 2009 Eλα ντε!! Εμενα ειναι "μια χαρα" το write γυρω στα 35-40mb αλλα το read ειναι χαλια! Αν και μου ειπαν οτι οποιαδηποτε τιμη πανω απο 8mb στο read ειναι μια χαρα! Τι να πω... Το αποτελεσμα που ηθελα να πετυχω παντως το πετυχα Ειτε εχω ανοιχτο το φορητο ειτε κλειστο κανει τον ιδιο θορυβο!! Και ανοιγει σε 30 sec σε συγκριση με τα 60++ που ηθελε πρωτα. Οποτε ας γραφει λιγο πιο αργα ο δισκος, θα του την χαρισω αντε
malmsteenjl Νοέμβριος 21, 2009 Author #46 Νοέμβριος 21, 2009 Δέν μου λές μήπως του έχεις περάσει καινούργιο Firmware?γιατί εγώ τον πήρα προχτές και υπέθεσα ότι θα είναι ήδη με το τελευταίο firmware
mogolfiero Νοέμβριος 21, 2009 #47 Νοέμβριος 21, 2009 Οχι τιποτα δεν πειραξα, το firmware που εχει ειναι 02G9 απο οτι ειδα.Περιμενω και εγω το TRIM + Toolbox για να δω αν θα εχει διαφορα.
Wizard! Νοέμβριος 21, 2009 #48 Νοέμβριος 21, 2009 Δέν μου λές μήπως του έχεις περάσει καινούργιο Firmware?γιατί εγώ τον πήρα προχτές και υπέθεσα ότι θα είναι ήδη με το τελευταίο firmwareΔεν είναι. Αυτό με το Trim που έβγαλαν, αποσύρθηκε γιατί είχε προβλήματα. Θα βγει σύντομα άλλο, ίσως και την άλλη εβδομάδα.
mogolfiero Νοέμβριος 21, 2009 #49 Νοέμβριος 21, 2009 Λοιπον εστειλα τους drivers της Intel για το AHCI/ATAPI κλπ και χρησιμοποιω τωρα τους drivers των Windows. Tα αποτελεσματα μου βελτιωθηκαν , αλλα το 4k Read παραμενει εκει γυρω στα 14mb/sec. Περιεργο!
malmsteenjl Νοέμβριος 21, 2009 Author #50 Νοέμβριος 21, 2009 Η διαφορες του Achi με το IDE ποιές είναι ?Και εμένα υποστηρίζει ACHi αλλά έχω ενεργοποιημένο και το RAID σε 2 άλλους δίσκους, παίζουν και τα 2 ταυτόχρονα?Αν γίνεται με συμφέρει να ενεργοποίησω το ACHi?
Manos27 Οκτώβριος 18, 2010 #51 Οκτώβριος 18, 2010 Παιδια θα επανελθω λιγακι σε αυτα που γραφατε στις πρωτες σελιδες... Λοιπον,εχω προβλημα με την αλλαγη συχνοτητας του system restore σε win7 pro x64.Αφου μπω στη registry ακολουθω την διαδρομη HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore αλλα δεν ειναι πουθενα το RPGlobalInterval ωστε να το αλλαξω.. Μπορει να μου πει καποιος τι παιζει????
dimisd1442169115 Δεκέμβριος 11, 2012 #52 Δεκέμβριος 11, 2012 Στον υπολογιστή μου έχω ορίσει page file σε μηχανικό σκληρό και την cache του Firefox στις μνήμες. Βάσει αυτών η χρήση youtube και γενικά ότι έχει να κάνει με streaming, θα πειράξουν τον ssd που έχω σαν κύριο σκληρό;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.