Jump to content

Fermi: λίγα τα MHz και τα G/T-Flops, πολλά τα W

sakattack1442169065

Recommended Posts

για να μην ξεχνιομαστε, ειμαστε στο subforum που λεει: "ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Χωρίς αυτή οι απλοί χρήστες δεν βλέπουν PC.Χωρίς αυτή οι GAMERS δε ζουν..."

να το κανουμε τι εμεις τωρα το gpgpu?

αυτο το baraCUDA μου θυμιζει το ανεκδοτο που λεει "...δεν πας καλυτερα για ψαρεμα?" :033:

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Δες τη νέα είδηση που ανέβασα (όταν την βάλουν δηλαδή) για την Infosys.

Α και μην ξεχνάμε ότι GPGPU υποστηρίζει και το DX11. Και χρησιμοποιείται GPGPU στα παιχνίδια κατά κόρον είτε ως physics είτε αργότερα ως ray tracing αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Όπως φαίνεται το πάνε προς ray tracing, στα παιχνίδια, οπότε κάθε κάρτα που δεν θα τα καταφέρνει ως GPGPU θα είναι παρελθόν.

το stream και το opencl μπορουν να χρησιμοποιηθουν το ιδιο και απο τις 2 εταιριες ?

Ναι. Πιστεύω ότι θα δούμε τέτοιες υλοποιήσεις. Μην ξεχνάμε ότι η Microsoft θα προωθήσει το DirectCompute 11 οπότε πιστεύω ότι θα πιάσει στα παιχνίδια. Από την άλλη τόσο η Nvidia όσο και η AMD θα προσπαθήσουν να βάλουν optimized κώδικα στα παιχνίδια, ο καθένας για τη δική του τεχνολογία (cuda - stream). Το πιθανότερο είναι η Nvidia με το πρόγραμμα The Way It's meant to be Played, θα έχει σημαντικά ισχυρότερη παρουσία με Cuda κομμάτια κώδικα και με υποστήριξη Physx.

Εναν gamer το μονο που τον ενδιαφερει ειναι η τιμη της καρτας και τα FPS που βγαζει στα παιχνιδια ολα τα αλλα ειναι "αλλα λογια ν'αγαπιομαστε"

Δηλαδή τον gamer δεν τον νοιάζουν ο θόρυβος, η ζέστη, το physx, η ποιότητα, ο ήχος, η σταθερότητα, το directcompute11, ή αν μια κάρτα γραφικών κάνει antivirus scanning και code-decode video στο 1/10 του χρόνου από μια άλλη? Από τη στιγμή που μια κάρτα παίζει άνετα όλα τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν σε συγκεκριμένη ανάλυση, δεν δίνω δεκάρα για τα FPS.

Η τιμή πάλι είναι σχετικό θέμα. Δεν μπαίνουν όλοι οι gamers στο ίδιο τσουβάλι. Άλλος μπορεί να θέλει να παίζει με PS3 στη B&O BeoVision 4-103 που κοστίζει 124.000 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται η βάση και το PS3).

attachment.php?attachmentid=25967&stc=1&d=1258508093

και

attachment.php?attachmentid=25970&stc=1&d=1258508712

vs.

Δηλαδή τον gamer δεν τον νοιάζουν το directcompute11, ή αν μια κάρτα γραφικών κάνει antivirus scanning και code-decode video στο 1/10 του χρόνου από μια άλλη?

τι να λεμε τωρα....

:nopity::nopity::nopity:

attachment.php?attachmentid=25969&stc=1&d=1258508117

post-11-1442175595,6979_thumb.jpg

post-11-1442175595,7702_thumb.jpg

post-11-1442175595,8141_thumb.jpg

Ε ναι ξέχασα να βάλω και το eyefinity ανάμεσα στα άλλα.

Shoz για την παράλειψη. Η πρόταση μου γίνεται έτσι λοιπόν.

Δηλαδή τον gamer δεν τον νοιάζουν το eyefinity, ο θόρυβος, η ζέστη, το physx, η ποιότητα, ο ήχος, η σταθερότητα, το directcompute11, ή αν μια κάρτα γραφικών κάνει antivirus scanning και code-decode video στο 1/10 του χρόνου από μια άλλη?

Άλλος μπορεί να θέλει να παίζει με τρεις B&O BeoVision 4-103 που κοστίζουν 124.000 ευρώ η κάθε μια (στην τιμή περιλαμβάνεται η βάση).

Άν και νομίζω ότι ξέχασες τη six. Πες μου και το ξαναδιορθώνω.

ηθελα να τονισω οτι η μια εταιρεια εχει ηδη πραγμα που σαλευει και το βλεπεις και μενεις με το στομα ανοιχτο, ενω η αλλη προσπαθει να μας συγκινησει με ιστοριες για baraCUDES. :033:

Δηλαδή τον gamer δεν τον νοιάζουν ο θόρυβος, η ζέστη, το physx, η ποιότητα, ο ήχος, η σταθερότητα, το directcompute11, ή αν μια κάρτα γραφικών κάνει antivirus scanning και code-decode video στο 1/10 του χρόνου από μια άλλη? Από τη στιγμή που μια κάρτα παίζει άνετα όλα τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν σε συγκεκριμένη ανάλυση, δεν δίνω δεκάρα για τα FPS.

Πέρα από το PhysX που αναφέρεις και το οποίο έχει αμφιλεγόμενη αξία, τα υπόλοιπα είναι από ασήμαντα μέχρι απολύτως άσχετα και μου θυμίζουν αντίστοιχες λίστες των Intelάδων πριν χρόνια όταν θέλανε να δείξουν ότι ο Prescott ήταν καλύτερος από τον Athlon64, διότι μπορούσαν π.χ. να παίζουν και ταυτόχρονα να κάνουν και virus scanning (hyperthreding). Επιπλέον κάνεις το γνωστό λάθος που κάνουμε όλοι ή έστω οι περισσότεροι. Χρησιμοποιείς στα επιχειρήματά σου την φράση "που με ενδιαφέρουν".

Ο gamer θέλει FRAMES PER SECOND και ποτέ αυτά δεν είναι αρκετά. Δεν είναι αρκετά διότι μπορεί να θέλει να παίζει σε μεγάλη ανάλυση με max λεπτομέρεια και όλα τα εφέ, σε πολλαπλές οθόνες τύπου Eyefinity, μπορεί να θέλει να παίξει ένα game που δεν έχει βγει ακόμα και το οποίο θα γονατίζει ακόμα και Fermi ή 5870, μπορεί να θέλει σε μελλοντικό τίτλο να ενεργοποιήσει το Tessellation μπορεί, μπορεί, μπορεί. Όλα αυτά τα μπορεί έχουν σχέση με το game, δεν έχουν σχέση με το virus scanning, το κρύο ή την ζέστη, το encoding ή το directcompute. Όταν κάποιος δεν ασχολείται με τα fps, τα εφέ και τα γραφικά τότε είναι user όχι gamer.

Η τιμή πάλι είναι σχετικό θέμα. Δεν μπαίνουν όλοι οι gamers στο ίδιο τσουβάλι. Άλλος μπορεί να θέλει να παίζει με PS3 στη B&O BeoVision 4-103 που κοστίζει 124.000 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται η βάση και το PS3).

Προφανώς δεν μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι. Η πλειοψηφία όμως θα προτιμήσει ένα video wall με BorderLess οθόνες όπως η 42SL9000 της LG παρά μια οθόνη όπως η B&O BeoVision 4-103.

Τα ίδια λέμε Γιάννη μόνο που εσύ το ανέλυσες παραπάνω.

Από τη στιγμή που μια κάρτα παίζει άνετα όλα τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν σε συγκεκριμένη ανάλυση, δεν δίνω δεκάρα για τα FPS.

Βάζω τη δική μου άποψη, γιατί δεν μπορώ να βάλω στο τσουβάλι όλους τους gamers. Τι είμαι? Εκπρόσωπος τους?

Αυτή η άποψη εκφράζει εμένα, γιατί πιστεύω ότι είναι και η πιο σωστή.

Άλλος θέλει 200FPS στα παιχνίδια και συγκινείται που η κάρτα του είναι καλύτερη από την άλλη που δίνει 100FPS στην ίδια οθόνη και στην ίδια ανάλυση και ποιότητα.

Εμένα αντίθετα με ενδιαφέρει περισσότερο να μου γράφει το παιχνίδι το ελάχιστο score (δείκτη εμπειρίας των Windows) για τις συνήθεις αναλύσεις οθόνης, ώστε να παίζει άνετα στη μέγιστη ποιότητα.

Τρομερό το να παίζεις με μαύρα κενά μεταξύ των αντικειμένων ίσως ακόμα και του ίδιου σου του χαρακτήρα...

τωρα που πηρες το "μωρο", στησε εκει 3 οθονες να το δεις με τα ιδια σου τα ματια και να μας καλεσεις και μας να παρουμε λιγο ματι... :003:

(αν και ειναι ακομα λιγο δυσκολο να βρεις μετατροπεα DP->DVI ή οθονη με DP)

Ειλικρινα δεν ξερω απο που ν'αρχισω...

@Θορυβος.

Ποσες συγχρονες καρτες γνωριζεις που σε idle κανουνε θορυβο?και απο τις δυο πλευρες καμια καρτα δεν ειναι θορυβωδες,το μονο που μπορει καποιος να πει ειναι οτι σε κατασταση full load οταν παιζει καποιο παιχνιδι οτι η μια κανει λιγακι παραπανω θορυβο απο την αλλη ΑΛΛΑ ειλικρινα πες μου αν γνωριζεις καποιον gamer που να παιζει με απενεργοποιημενο τον ηχο.Η φανα της καρτας ειναι το τελυταιο πραμα που θα ακουστει σε αυτες τις καταστασεις.

@Ζεστη

Με την σημερινη κατασταση των 4πυρηνων επεξεργαστων πιστευω πως ειναι ανουσιο να μιλαμε για "ζεστη" σε καρτες γραφικων.Απο την στιγμη που καποιον δεν τον ενδιαφερει το O/C τι τον νοιαζει αν η καρτα δουλευει π.χ στους 80C αντι για 65C , οι περισσοτεροι δεν εχουν καν μετροπρογραμματα εγκαταστημενα στους υπολογηστες τους.

@Physx

Το Νο1 υπο αμφισβητηση θεμα της nVidia...προσωπικα δεν ειδα καμια διαφορα στα παιχνιδια...

@Ηχος

???

@Ποιοτητα+Σταθεροτητα+Directcompute11

Μπορεις να εξηγησεις τι εννοεις?

@Antivirus+Video

Aν πιστευεις οτι ενας gamer θα δωσει ενα Α ποσο για καρτα γραφικων και βασικο του κριτηριο θα ειναι τα δυο παραπανω.......σιγουρα δεν ειναι στραβος ο γιαλος... δεν λεω οτι ειναι κακα απο την στιγμη που υπαρχουν αλλα σιγουρα δεν αποτελουν κριτηριο αγορας ενος gamer.

Από τη στιγμή που μια κάρτα παίζει άνετα όλα τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν σε συγκεκριμένη ανάλυση, δεν δίνω δεκάρα για τα FPS.

Eδω ειμαι σιγουρος οτι κατι δεν εχεις καταλαβει σωστα,για να παιζει μια καρτα ανετα το Χ,Ψ παιχνιδι εξαρταται ΑΜΕΣΑ απο τα FPS στα οποια ειναι ικανη να το τρεχει,ειναι συγκοινωνουντα δοχεια,πως ειναι δυνατον να λες οτι δεν δινεις δεκαρα για τα FPS αλλα σε ενδιαφερει να παιζει ανετα τα παιχνιδια??Απο τα FPS εξαρταται αν ενα game ειναι playable ή unplayable,μπορεις να το παιξεις σε χαμηλοτερη ποιοτητα γραφικων αλλα σε καμια περιπτωση δεν γινετε να το παιξεις οταν τα FPS ειναι χαμηλα.

Και δεν μιλαμε οταν η Α καρτα τρεχει ενα παιχνιδι με 100FPS π.χ και η Β καρτα με 200FPS ειναι δυσκολο να δεις διαφορες μεταξυ τους (αν και στο online gaming τα 100FPS διαφορα παιζουν σημαντικο ρολο) αλλα οταν τα FPS κυμαινονται αναμεσα στα 30 με 60 τουλαχιστον το δικο μου ματι μπορει να δει τις διαφορες και δεν πιστευω να ειμαι ο μονος.

Αν είναι να σου λέω ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα ή από που να αρχίσω να απαντάω στις κοτσάνες σου, θα βριζόμαστε χωρίς λόγο.

Εμένα με νοιάζει να παίζει άνετα ένα παιχνίδι, εσένα σε νοιάζουν τα FPS. Τέρμα η κουβέντα λοιπόν στο θέμα αυτό με σένα.

Για όποιον άλλον όμως ενδιαφέρεται θα πω ότι παλιότερα είχα διαβάσει μια ανάλυση από έγκυρη ιστοσελίδα που ασχολείται με μετρήσεις και γράφει κριτικές για κάρτες γραφικών, όπου είχε μια πολύ καλή ανάλυση γιατί τα FPS σκέτα και ξεκάρφωτα δεν λένε τίποτα για την εμπειρία που ζούμε στα παιχνίδια και κατάργησε τις μετρήσεις FPS στα reviews που γράφει.

Αν μια κάρτα βγάζει 60FPS μέσο όρο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι παίζει άνετα ένα παιχνίδι. Ακόμα και από τα ελάχιστα FPS δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί μπορεί να είναι στιγμιαία 10FPS για ένα δευτερόλεπτο σε διάρκεια bench 5 λεπτών, ή 15FPS για ένα 1 λεπτό.

Κανείς gamer δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αν μια κάρτα γραφικών βγάζει 100FPS μέσο όρο στο Crysis στα 1920Χ1200, όταν η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια, δείχνει σπασίματα στην κίνηση και τεχνουργήματα ή αν κρασσάρει.

Αν η κάρτα κάνει σαν αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση και πετάει καυτό αέρα το καλοκαίρι δεν νομίζω ότι αφήνει ασυγκίνητους τους gamers.

Αν δεν παίζει ο ήχος από το HDMI ή αν είναι απαράδεκτος ή αν σφυρίζουν τα ηλεκτρονικά της κάρτας ή αν κολλάει το ποντίκι εξ αιτίας των οδηγών της, δεν μπορεί να είναι ΟΚ η εμπειρία του gamer.

Τα παραπάνω είναι ανεξάρτητα από συγκεκριμένες εταιρίες ή κάρτες γραφικών.

Δεν κάνω ανάλυση ποια κάρτα ή ποια εταιρία είναι καλύτερη ή χειρότερη, ούτε αφήνω αιχμές αυτού του τύπου. Είναι γενικές, διαχρονικές παρατηρήσεις.

Ειλικρινα τοσα ποστς η διαφωνια σας ποια ειναι?Αν μια καρτα γραφικων ειναι μονο για FPS η ειναι καλο να εχει και εξτρα features??Προφανως αν εχουν τα ιδια FPS θελουμε και τα features.Αν οχι αναλογα τη διαφορα και την αντοχη στο χρονο.Δεδομενου ομως οτι δεν θα αντεξει πολυ,δηλαδη 1 χρονο αντε 1,3 η καρτα με τα features και τα μειωμενα FPS θα παιζει ολα τα παιχνιδια jet και το ξερουμε αυτο... γιατι το πολυ να εχουν 10-15% διαφορα στα frames.

Τωρα αν καποιος προτιμαει το eyefinity απο το baraCUDA(μου αρεσε αυτο) ειναι δικαιωμα του και αποψη/λογικη του.

Αν είναι να σου λέω ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα ή από που να αρχίσω να απαντάω στις κοτσάνες σου, θα βριζόμαστε χωρίς λόγο.
Κανενας δεν εγραψε και κανενας δεν αφησε να εννοηθει κατι τετοιο...το μονο που εγινε ειναι οτι μου προξενησε την περιεργια που στο καλο τα βλεπεις ολα αυτα τα ελλατωματα/μειονεκτηματα.

Κατα καιρους εχω τιμησει και τις δυο εταιριες και εχω μεινει ευχαριστημενος κι απο τις δυο και οι δυο τους εχουν ελαττωματα και προτερηματα,τωρα αν εσυ προσπαθεις να κανεις το ασπρο μαυρο λες και εχεις καποιο συμφερον απο πισω (αυτη ειναι προσωπικη μου αποψη γιατι πραγματικα δεν μπορω να εξηγησω το λογο για τον οποιο καποιος προσπαθει με επιμονη να βγαλει μια εταιρια στον "αφρο" και την αλλη "σκαρτη") και σου χαλαω την διαφημηση της nVidia θα σε παρακαλουσα να με συγχωρεσεις.

Εμένα με νοιάζει να παίζει άνετα ένα παιχνίδι, εσένα σε νοιάζουν τα FPS. Τέρμα η κουβέντα λοιπόν στο θέμα αυτό με σένα.
Αποψη σου και σεβαστη,εγω παντως εδω και χρονια συνδιαζω το smooth gaming με τα FPS αν κανω καποιο λαθος ας βγει καποιος να μου το πει και να μου εξηγησει που κανω το λαθος και γιατι και ποιο ειναι το σωστο.
και οι δυο τους εχουν ελαττωματα

"μου προξενησε την περιεργια που στο καλο τα βλεπεις ολα αυτα τα ελλατωματα/μειονεκτηματα".

Φίλε μου πάρε τα FPS σου και παίξε ότι παιχνίδια θέλεις, αλλά σταμάτα να παίζεις με το βιολί σου.

Αν την είδες "εκτελεστής" που μου χαλάει τη διαφήμιση χρειάζεσαι βοήθεια.

τι να λεμε τωρα....

:nopity::nopity::nopity:

attachment.php?attachmentid=25969&stc=1&d=1258508117

Κανείς gamer δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αν μια κάρτα γραφικών βγάζει 100FPS μέσο όρο στο Crysis στα 1920Χ1200, όταν η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια, δείχνει σπασίματα στην κίνηση και τεχνουργήματα ή αν κρασσάρει.

Αν η κάρτα κάνει σαν αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση και πετάει καυτό αέρα το καλοκαίρι δεν νομίζω ότι αφήνει ασυγκίνητους τους gamers.

Αν δεν παίζει ο ήχος από το HDMI ή αν είναι απαράδεκτος ή αν σφυρίζουν τα ηλεκτρονικά της κάρτας ή αν κολλάει το ποντίκι εξ αιτίας των οδηγών της, δεν μπορεί να είναι ΟΚ η εμπειρία του gamer.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΑΜD-ΑΤΙ...

Ευχαριστω δημοσιως τον ent που με τις γνωσεις του και την αντικειμενικοτητα του πανω απ'ολα μου εδειξε ποια ειναι τα λαθη στο να επιλεξω ΑΤΙ και με εβαλε στο σωστο δρομο της μιας και μοναδικης nVidia.....:040:

Εγραψα οτι και οι ΔΥΟ εχουν ελαττωματα και προτερηματα ΕΣΥ του εβγαλες τα ματια....

Προφανως καποιος αλλος συνεχιζει να παιζει το βιολι του...:040:

Είπα να σβήσω τα βιολιά. Τι λέτε, να το γυρίσουμε στα όργανα ή να μείνουμε στο θέμα?

Ωραία. Θα επανέλθω εγώ στο θέμα. Οι εφαρμογές που μπορούν να ωφεληθούν από CUDA και ανάλογες τεχνολογίες (πλην αυτών που έχουν να κάνουν με γραφικά απαιτήσεων) είναι όσες δουλεύουν σήμερα κυρίως με SSE. Ερωτήσεις κρίσεως:

1. Πόσες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο καθένας μας σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν SSE;

2. Τι ποσοστό του χρόνου ωφέλιμου χρόνου μηχανής χρησιμοποιούν;

3. Σε τι ποσοστό χρηστών αναλογούν;

4. Ποιός κατασκευαστής GPU έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ποιές οι επιδόσεις του;

Δύσκολα μας βάζεις. Θα πω τι χοντρικά έχω ακούσει/καταλάβει, που μπορεί και να είναι λάθος.

Η Centrino πλατφόρμα πουλάει το μεγαλύτερο αριθμό GPUs, αλλά το κόστος κάθε μονάδας και το κέρδος που προκύπτει συνολικά δεν ξέρω αν υπολογίζονται στα στατιστικά που κυκλοφορούν.

Έχω την εντύπωση ότι οτιδήποτε έχει σχέση με vector υπολογισμούς Fast Fourier transformation και multimedia, επιταχύνονται από τα streaming extentions. Φαντάζομαι ότι όλοι τα χρησιμοποιούμε (πχ ακόμα κι όταν βλέπουμε youtube)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.