Wizard! Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 Ακριβώς πριν 2 χρόνια, είχα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και τελικά μετά από αρκετή ταλαιπωρία, βρήκαμε ότι φταίει το τροφοδοτικό.Τις προάλλες, απλά αναζητώντας κάτι στο Google, έφαγα BSoD με πρόβλημα στη μνήμη. Φυσικά έτρεξα ολονύκτιο mem test αλλά και των Windows, χωρίς κανένα πρόβλημα.Γενικά το τελευταίο 2μηνο, έχω φάει κατά καιρούς μερικά BSoD στο άσχετο, είτε παίζοντας, είτε κάνοντας τίποτα, απλά είχα αφήσει το μηχάνημα ανοικτό και το βρήκα με BSoD. Ότι διαγνωστικά έχω τρέξει, πρόβλημα κανένα...Ένα άλλο κουλό που μου κάνει είναι ότι στα USB που είναι στο κουτί, ειδικά τα USB sticks και τους USB δίσκους, δεν τους βλέπει πάντα σωστά. Θεώρησα ότι φταίνε οι επαφές ή κάτι άλλο, αλλά εδώ στο γραφείο έκανε ακριβώς το ίδιο σε ένα συνάδελφο και μετά από αρκετό ψάξιμο, το πρόβλημα εξαφανίστηκε με την αλλαγή τροφοδοτικού...Εδώ και μήνες το μόνο που άλλαξε στο pc είναι οι 4 δίσκοι, από 4x320GB, έγιναν 4x1TB, αν και προβλήματα είχα πριν την αλλαγή. Το τροφοδοτικό αυτό το επέλεξα γιατί δεν έκανε προβλήματα στην παλαιότερη σύνθεση, σε αντίθεση με ένα Tagan 700 εξαμήνου που με είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα. Μπορεί να χάλασε σταδιακά; Μπορεί να το χαλάει κάτι; Το σύστημα πλέον δε δουλεύει 24/7 και είναι πάνω σε UPS MGE 1200va.Edit: Εδώ και 15 ημέρες τα έχω γυρίζει όλα default, αλλά συνεχίζει και τα κάνει...
stealth1442169213 Νοέμβριος 16, 2009 #2 Νοέμβριος 16, 2009 Για το 1000αρι τις Cooler Master λες?Περιεργο να τα εφτυσε σε δυο χρονια...ειχα διαβασει καλες κριτικες γι'αυτο.Ειναι δυσκολο χωρις τα καταλληλα εργαλεια να το μετρησεις, αν μπορεις βρες ενα τροφοδοτικο δανεικο για λιγες μερες να δεις αν θα κανει το ιδιο.Εγω παντως με τοσα που βλεπουμε και εχει τρομαξει το ματι μας θα τα εβγαζα ολα απο πανω και θα κοιταζα μεσα στο socket να δω τι παιζει, δεν εχουν αναφερθει βεβαια προβληματα στο 1366 αλλα οποιος εχει την μυγα...Mπορει να εχει φαει καμια φλασια και το λειτουργικο...stealth
Wizard! Νοέμβριος 16, 2009 Author #3 Νοέμβριος 16, 2009 Το λειτουργικό θα πάει περίπατο σήμερα, καθότι ήρθαν οι SSD και θα περαστεί εκεί.Κι εγώ είχα ακούσει τα καλύτερα για το CM και για αυτό το επέλεξα. Έχω το PSU-Checker για να το ελέγξω, αλλά και στο Tagan, δεν έδειχνε κάτι όταν είχε το πρόβλημα... Όσο για δανεικό, δύσκολο, αφού δεν είναι κάτι που κάνει συχνά, αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα και κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες, οπότε δε μπορώ να το προκαλέσω.
Nos-Dio1442169068 Νοέμβριος 16, 2009 #4 Νοέμβριος 16, 2009 Τα τροφοδοτικα βγαζουν περιεργα προβληματα καμια φορα.Για να εισαι βεβαιος αφου κανεις φορματ πρεπει να δοκιμασεις αφου σου κανει αυτο το προβλημα καποιο αλλο για 15 μερες εφοσον το υποψιαζεσαι.Προτου κανεις αυτο..πρεπει μια μια να βγαζεις τις συσκευες που εχεις μονιμα επανω και δεν εννοω καρτες και τα σχετικα αλλα ολα αυτα τα usb και τα συναφη.Δυστυχως ψαχνωντας πας μεχρι να μηνεις με τα τελειως απαραιτητα.
mariosalice Νοέμβριος 16, 2009 #5 Νοέμβριος 16, 2009 Όσο μεγαλώνουν τα GB τόσο δυσκολότερα τα γίνονται τα πράγματα.Πιστεύω ότι με λειτουργικό στους SSD θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα εξαφανιστούν τα BSOD.Δεν ξέρω αν είδες και το θέμα των οδηγών.Είναι αιτία για ΜΟΤΘΠιθανότατα κάποιος δίσκος δεν είναι και τόσο καλός και το πιθανότερο είναι να φταίει ο δίσκος που έχει το λειτουργικό.Οι δίσκοι κρύβουν χαλασμένα sectors αυτόματα και κρυφά.Έτσι φαίνονται εντάξει για αρκετό καιρό στους ελέγχους, μέχρι να τους σωθούν οι αντικαταστάστες. Μετά αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα.
Wizard! Νοέμβριος 16, 2009 Author #6 Νοέμβριος 16, 2009 Δε θυμάμαι αν έχω τον 8.9 ή παλαιότερο... Αν κατάλαβα καλά υπάρχει 9.0 ή πρέπει να βάλω το Intel Rapid Storage Technology;
mariosalice Νοέμβριος 16, 2009 #7 Νοέμβριος 16, 2009 Intel Rapid Storage Technology, αλλά υποστηρίζεται σωστά από την τρίτη έκδοση του p55.Οπότε δοκιμάζεις. Δες και το link της Intel που έχω στο post για το p55.Εκεί λένε διάφορα.Πάντως με τους ssd ότι και να βάλεις θα δουλεύουν σωστά γιατί είναι μικροί δίσκοι και γρήγοροι και θα σταματήσουν τα προβλήματα.
Wizard! Νοέμβριος 16, 2009 Author #8 Νοέμβριος 16, 2009 Δύο πράγματα:1. Δεν το βρίσκω στο site της Intel αυτό, το κατέβασα από αλλού... Γιατί...;2. Δεν έχω Ρ55, αλλά Χ58
predator71442169227 Νοέμβριος 16, 2009 #9 Νοέμβριος 16, 2009 ενα παρομοιο προβλημα οπως το λες ειχε παθει ο jason83 κ τελικα ηταν η μητρικη που ειχε το προβλημα αν θυμαμαι καλα σε ddr3 1600mhz Που ειχε τις ετρεχε σε 1333(αναγκαστικα λογο cpu q9550)κ οταν ανεβασε το fsb στα 1600 για να παιξει τις μνημες στα στοκ ρολογια ετρωγε μπλε οθονες,επισης ειχε παρατηρηθει κ προβλημα στον κοντρολλερ για τα σατα,την αλλαξε την μητρικη κ βρηκε την υγεια του κ τροφοδοτικο ειχε το ιδιο με τις υπογραφης μου κ στους δισκους κ στην καρτα ολα ιδια(σε ποσοτητα παντα),να προσθεσω επισης οτι το λειτουργικο το ειχε σε ssd.αλλα κ σε μαμα οταν επαιζε το συστημα ηταν ασταθες πολυειχε δοκιμασει τις μνημες σε μεταμεσονυκτιο τεστ,εφερε τα ssd σε μενα να τα δοκιμασουμε αλλα τελεικα ηταν η μητρικη,κ με το που την αλλαξε ανεβασε cpu k μνημες κ παιζουν σταθεροτατα βεβαια να πω οτι αλλαξε κ το τροφοδοτικο οχι γιατι ειχε προβλημα κατι απλα πηρε το 1000αρι to coolermaster κ το 700αρι το εβαλε στο κατεβαστηρι του(καθαρα καταναλωτικο οργιο ηταν αυτο με το τροφοδοτικο).
Wizard! Νοέμβριος 26, 2009 Author #10 Νοέμβριος 26, 2009 Λοιπόν, οι αλλαγές που έγιναν αυτόν τον καιρό, ήταν 3:1. Αντικατάσταση των 2 σκληρών που ήταν το λειτουργικό με 2 Intel X-25M σε Raid02. Αλλαγή της κάρτας γραφικών με καινούρια ATI HD 58703. Format και εγκατάσταση Win7.64 από την αρχή.Σήμερα λοιπόν κι ενώ ένα διάφορα πράγματα παράλληλα (sync το κινητό, διαλογή κάποιων video για σβήσιμο/εγγραφή σε dvd, ανοικτούς 2 browsers, αντιγραφές σε εξωτερικό usb-hdd) έφαγα hard reset! Λίγη ώρα μετά κι ενώ έκανα λίγο πολύ τα ίδια πράγματα, αφού πριν έμειναν στη μέση, το έκανε ξανά...!!!
mariosalice Νοέμβριος 26, 2009 #11 Νοέμβριος 26, 2009 Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν συνδέεις τον εξωτερικό USB σκληρό δίσκο?Αν όχι, διάβασε παρακάτω.Με κάτι τέτοια είναι που σου πέφτουν τα μαλλιά. Να έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά και το χαμένο να μη σου κάνει το χατήρι να παίξει σωστά.Το χειρότερο είναι ότι δεν το κάνει κάθε φορά αλλά όποτε του έρθει, οπότε και δεν είναι εύκολο να βρούμε την αιτία εύκολα και γρήγορα.Hardware - ConflictsΛοιπόν, από όσα έγραψες, έμειναν για έλεγχο η μητρική, η μνήμη και το τροφοδοτικό.Εκτός και αν στο μηχάνημα υπάρχουν και άλλες συσκευές.Το τροφοδοτικό το βγάζω έξω. Μητρική και μνήμηΈλεγξε τη μνήμη ένα βράδυ με το πρόγραμμα που έχει η Microsoft.Εναλλακτικά βάλε δύο από τις τρεις μνήμες σε ζευγάρια, μέχρι να βρεις με ποιο συνδυασμό κολλάει, ώστε να εντοπίσεις ποια μνήμη έχει πρόβλημα.Έλεγξε τα pins του socket. Αν έχεις βαριά ψύκτρα, σφιχτά βιδωμένη χαλάρωσε λίγο τις βίδες ή βγάλε τη και βάλε τη μαμίσια πάνω για λίγο καιρό.Άλλες συσκευέςΚαλό είναι να μην έχουμε συνδέσει για λίγο καιρό άλλες συσκευές, όπως DVD, floppy, USB κτλ.Κάποιες φορές τα sata dvd ή τα καλώδια έχουν πρόβλημα και προκαλούν παράξενα BSOD.Software - λειτουργικό.Αν και το θεωρώ απίθανο να φταίει κάτι τέτοιο, γιατί έκανες νέα εγκατάσταση, δεν αποκλείεται να εγκατέστησες κάποια προβληματική εφαρμογή που είχες.Δες τι σφάλματα εμφανίζει ο υπολογιστής σου στο event viewer (πληκτρολόγησε το στο start και θα στο βρει) - Custom views - Administrative events.Αν υπάρχει κάποιο stop message δες κι αυτόhttp://aumha.org/a/stop.htm
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.