Jump to content

550 watt Για καινουργιο PC. Ειναι αρκετα?

louster35

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψηνομαι να αναβαθμησω επεξεργαστη, μνημες και μητρικη. Αλλα δεν ψηνομαι καθολου να δωσω λεφτα και για καινουργιο τροφοδοτικο!!!

Βρισκομαι αναμεσα σε :

A) core i5 750

geil 2 X 2 Gb ddr 2133

asus ASUS P7P55D

B) phenom II 955 BE

geil 2 X 2 Gb ddr 2133

MSI MSI 790FX-GD70

Εβαλα και τα 2 σε περιπτωση που ξερει καποιος αν το ενα χρειαζεται περισσοτερο ρευμα π.χ.

Τι λετε θα αντεξει το τροφοδοτικο? Ενα chieftec στα 550 watt ειναι κ εχω κ μια HD 4850 για GPU

Κατω απο κανονικες συνθηκες σκεφτομαι μαλλον ναι... κατω απο Overclocking συνθηκες ομως!???

P.S. εκανα καταλαθος post αυτο το thread και στα ΝΕΑ του forum μου φαινεται... χιλια συγνωμη στους mods lol

Μια χαρά θα τα βγάλει πέρα το τσιφτεκάκι. Εγώ έχω 1000άρι (μου είχε κάτσει) PSU με 9750 και 4870 το οποίο βλέπω ότι χαραμίζεται οπότε θα πάει σε φίλο και θα μείνω με το 560άρι chieftec που έχω. Είναι υπέρ αρκετό.

Για overclocking δεν νομιζω οτι φτανει...δεν θα του δωσεις περιπου 1.5V? Δεν θα ανεβασεις και λιγο την καρτα? Δεν θα εχεις επανω ενα-δυο δισκους και ενα DVD-RW?Ισως μια PCI καρτα και δυο-τρια ανεμιστηρια?

Θελεις ενα 750αρι με ολα αυτα για να εισαι ενταξει, ειδικα αν πας στον 955BE.

stealth

Αν μιλάμε για normal overclocking δεν θα έχεις πρόβλημα. Εξάλλου δεν έχεις και βαρύ hardware. Αν τώρα θέλεις να ξεζουμίσεις κυριολεκτικά και το τελευταίο MHz από την κάρτα και τον επεξεργαστή, ε ένα PSU των 150€ θα βοηθήσει προςαυτή την κατεύθυνση.

Πάνω από 600W αξίζει μόνο αν έχεις καμιά διπλή κάρτα γραφικών π.χ. 4870 Χ2 ή GTX295 που τραβάει τα άντερά της και κανέναν i7 ή Phenom στα 140W.

Αν κάνω λάθος ας μιλήσει και κανένας άλλος.

Υ.Γ. Με πρόλαβε ο stealth. Δεν τον είδα, ήταν προφανώς σε stealth mode :D

Δεν εχω καμια PCI καρτα. 2 Χ 120mm ανεμιστηρακια απο το κουτι κ αλλο ενα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη : Noctua NHU-12P

2 dvd( το ενα DVD-RW) και εναν σκληρο δισκο

Δηλαδη καλυτερα να παω με τον i5 λετε?

Ηθελα να του κανω ενα καλουτσικο overclock αφου εχω και καλη ψυκτρα...

Δηλαδη καλυτερα να παω με τον i5 λετε?

Ηθελα να του κανω ενα καλουτσικο overclock αφου εχω και καλη ψυκτρα...

Δεν θα το ελεγα μεχρι να λυθει το προβλημα με το socket.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=50369

Tα πολλα Watt τα τρωει το overclocking, δοκιμασε με το 550αρι με χαλαρο overclocking και βλεπεις, αν ειναι τσιτωμενο συνεχεια παιρνεις ενα αλλο.

stealth

Ναι βασικα κι εγω συτο σκεφτομουν τωρα. Ας το παρω κι αν δω οτι εχω προβληματα κανω χαλαρο εως καθολου overclocking μεχρι να παρω τροφοδοτικο.

Σκεφτομουν αν ειναι να παρω, να παρω κατι που να κρατησει στο μελλον. To Nexus silent modular 1000W βρηκα σε καλη τιμη.

Το θεμα ειναι οτι ναι μεν θα αντεχει πολλα watt που ενδεχομενως να καινε οι μελλοντικες πλατφορμες αλλα απο την αλλη ποσα χρονια αντεχει ενα PSU πριν να αρχισει να χαλαει απο μονο του?

Η γνώμη μου ...

Στο τροφοδοτικό ΔΕΝ κάνουμε συμβιβασμούς και δέν επιλέγουμε φτηνιάρικες λύσεις (ειδικά άν ασχολούμαστε και με o/c).

Το καλό και ποιοτικό τροφοδοτικό αποτελεί τη ραχοκοκκαλία του συστήματος μας.

Θα στήσεις καινούργιο σύστημα ... με τροφοδοτικό 3ετίας+ ???

Ξέρεις ότι πιθανή αστοχία-βλάβη τροφοδοτικού ... μπορεί να πάρει μαζί του αρκετά από τα περιφερειακά μας.

Προτείνω την αγορά ενός καλού 750Watt.

Αν δέν υπάρχουν τα χρήματα ... καλύτερα να κάνεις υπομονή και αποταμίευση :)

Εγώ με σχεδόν ίδια σύνθεση

δηλαδή AMd 9950 + 4870

Άλλαξα το παλιό μου 550W με ένα 750w της coolermaster γιατι δέν τα σήκωνε λόγω το ότι το έιχα 3 χρόνια (Άρα θα είχε πέσει γύρω στα 450W)

Που σημαίνει βούρ για οικονομικό αλλά και αξιόπιστο 750w τροφοδοτικό.

Πω Πω αυτο το thread με οδηγησε σε μεγαλη ξενερα!

Μολις τελειωσα να διαβαζω για τα socket problems του 1156 σε διαφορα sites

και τωρα μου λεει και ο Τασος οτι χρειαζομαι τροφοδοτικο και δυστηχως φαινεται να ξερει γενικοτερα τι λεει... Taso εισαι μηπως ο hipro5 που θυμαμαι πριν κατι χρονια που διαβαζα πολυ εδω στο φορουμ?

εδω χαροπαλευω να μαζεψω τα χρηματα ως εχει... αντε να βρω κ για τροφοδοτικο lol.

Ασε που θελω να βαλω και καποια πραγματα για πωληση στο τμημα με τις αγοραπωλησιες και δεν μπορω επειδη δεν εχω πολλα posts sto forum....

Μια χαρά θα τα βγάλει πέρα το τσιφτεκάκι. Εγώ έχω 1000άρι (μου είχε κάτσει) PSU με 9750 και 4870 το οποίο βλέπω ότι χαραμίζεται οπότε θα πάει σε φίλο και θα μείνω με το 560άρι chieftec που έχω. Είναι υπέρ αρκετό.

Κάθισα πριν λίγο και δοκίμασα το Chieftec 560W σε full load. Μια χαρά. Το φορτίο πρέπει να ξεπέρασε τα 360W μόνο όταν πήγα το voltage του 9750 στο 1.4V από 1.3V που είναι το default μιας και σε αυτή την δοκιμή άρχισε να χτυπάει συναγερμούς ένα Mustec UPS που έχω και το οποίο είναι για μέχρι 360W. Να πω ότι όταν λέω full load εννοώ full load ή αλλιώς= 4870 99% utilization + 9750 100% utilization.

Η 12άρα έπεσε κάπου στο 11.84V, από 12.10V ελάχιστη τιμή, με βάση το hardware monitor κατά το full load, το οποίο δεν φάνηκε να δημιουργεί το οποιοδήποτε θέμα.

Επιμένω λοιπόν ότι ένα καλό και ποιοτικό 550άρι αρκεί για overclocking με μονή κάρτα γραφικών. Και όταν λέω ποιοτικό δεν εννοώ προφανώς των 30€.

To δικο μου PC σε full load i7@3.82GHz C0 HT on τρεχει rosetta@home και η 4890 τρεχει distributed.net rc5-72 με 3 δισκους τραβαει 474-478W και εγω πιστευω ενα καλο 550αρι φτανει...

attachment.php?attachmentid=26006&stc=1&d=1259088835

post-80-1442175602,6746_thumb.jpg

το πιάτο από πάνω τι σκοπό έχει?

Ετρωγα γαλακτομπουρεκακι... :040: Ειναι διπλης χρησης συστημα τραπεζακι-PC...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.