Jump to content

Ποια μητρικη 875-865 Προτεινετε?

AlienHack

Recommended Posts

Μετα απο αυτο το μικρο ατυχημα που ειχε η μητρικη μου και επιασε κυριολεκτικα φωτια

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=179424#post179424

Πρεπει να την αντικαταστησω

Βεβαια σκεφτομαι να παρω την ιδια ( Abit IC-7 ) γιατι ειμαι φανατικος της Abit, ξερω οτι στο overclocking δεν πιανονται (εχω ειδη 3 Abit μητρικες) αλλα απτην αλλη 1-2 πραγματα με εχουν κουρασει στις ABIT.

Ενα βασικο ειναι το undervolting , ειναι γνωστο οτι οι Abit και κυριος οι IC7 series εχουν σοβαρα προβληματα undervolt. Μιλαμε στο BIOS πρεπει να βαζω παντα λιγο ρευμα παραπανω για να επιτυχω την επιθυμητη ταση , Π.Χ. θελω 1.650 V ? πρεπει να δηλωσω 1.675 V στο ΒΙΟS για νa εχω στα windows 1.650 idle kai 1625 load

συν το οτι δεν ειναι σταθερες οι τασεις αλλα πεζουν πανω κατω...

Δευτερο προβλημα ο σενσορας της θερμοκρασιας. ΕΙναι γνωστο οτι εχει τα μαυρα χαλια του στις μητρικεα ABIT με 875 - 865 τσιπ. Δειχνει 10C πανω και πεζει-πηδαει σαν τρελος.

ΜΕ αυτα και αυτα σκεφτομαι να παρω καμια ASUS?? P4C800-E?? Αυτο που θελω απτην μητρικη ειναι βασικα να σηκωνει FSB μπολικα. 300+ και σταθερα βεβαια.. εχετε ν απροτεινετε τιποτα?

Επισης μηπος να παω σε 865 ? ειναι ποιο φθηνα και δεν υπολοιπονται πια τα 875 σε επιδωσεις.. Ta 2 Abit IS7 και IS7-E που εχω σηκονουν με τα ιδια cpu ακριβος τα ιδια Overclock που σηκονε και η συνχορεμενη IC7...οποτε γιατι τα εxtra φραγκα?

καθε βοηθεια ειδικα απο εμπειρους αλλα Hi-Pro θα ηταν πολυτημη, thanks.:flower:

εχω μια στο γραφειο τετοια, την λιμπιζομαι εδω και καιρο , θα την ξυλονα να την δοκιμασω και θα εβαζα καμια IS7 αλλα ειναι στον σερβερ και τρεχει 24/7..

Ειναι revision Α2, αυτη ειναι?

πιστευεις οτι κατα τα αλλα στα OC θα ειναι μια χαρα? Εγω αυτο το συμπερασμα εβγαλα. Οσα εδινε η IC7 εδιναν και οι "μικρες" IS7 k IS7-E .

Οσο για τις UTT .. τι παιζει με το PAT? δεν το πανε μια?

Επισης κανα μοντελο ASUS ή αλλη μαρκα με 865 και που να δινει ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο 2.8 V στις μνημες απο default υπαρχει? γιατι οι twinmos Twister 3700 που εχω δεν πανε βημα πανω απο 232-235 με 2.8 V , οποτε λεω να τις ριξω λιγο ζουμι αλλα να γλυτοσω το moding την μητρικης αν μπορω...

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 12:20]

πιστευεις οτι κατα τα αλλα στα OC θα ειναι μια χαρα? Εγω αυτο το συμπερασμα εβγαλα. Οσα εδινε η IC7 εδιναν και οι "μικρες" IS7 k IS7-E .

Οσο για τις UTT .. τι παιζει με το PAT? δεν το πανε μια?

Επισης κανα μοντελο ASUS ή αλλη μαρκα με 865 και που να δινει ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο 2.8 V στις μνημες απο default υπαρχει? γιατι οι twinmos Twister 3700 που εχω δεν πανε βημα πανω απο 232-235 με 2.8 V , οποτε λεω να τις ριξω λιγο ζουμι αλλα να γλυτοσω το moding την μητρικης αν μπορω...

Ναι UTT και PAT ΔΕΝ πάνε μαζί....... ;)

Νομίζω ότι η ABIT AI7 δίνει 3.2Volts στις μνήμες.....

AlienHack

Αν σε ενοχλει το ελαχιστο undervolt που κανουν τα Ic-7 ασε καλυτερα τις Asus

Απο τα μειον της Αβιτ ειναι βεβαια η δυσκολια στον μονταρισμα εν αντιθεση με τις Asus

Αποτι καταλαβαινω δεν θελεις να αλλαξεις επεξεργαστη οποτε για 478 δοκιμασε αυτο που σου ειπε ο προ

Διαβασα για τις AI7 και ολοι λενε οτι ειναι κορυφαιες. Σε ολους τους τομεισ (δεν βρηκα βεβεα σχόλεια για την ακριβεια του θερμομετρου τους αλλα.. )

Αλλα δεν βρηκα στην αγορα της θεσσαλονικης. Βασικα δεν τις φερνουν πια, μονο αν βρω σε κανα μαγαζι στοκ. Ηδη εψαξα αλλα χορις επιτυχια..

Hipro, Δοκιμασα χθεσ την "μικρη" μου IS7, απογοητευτικα, ενω στην IC7 ο αστερατος 2.8 μου ηταν σταθερος στα 4.1 με την IS7 δεν σηκωνε σταθερα ουτε στα 3.8 , ολα τα αλλα χαρακτηριστικα, μνημες, καρτεσ, τροφοδοτικο κτλ ηταν τα ιδια. Επισης κατι που προσεξα, ενω στην ΙC7 τα mosfets του ρευματος ηταν απο 7-8 μεχρι 20 C στην IS7 ψηνονταν στους 50-65 !!! Ειναι λογο του οτι η IC7 εχει 4 phase power ενω η IS7 3phase?

Δεν ξερω τι εφτεξε παντος δεν πηρα το OC που επερνα απο την IC7 μετο ιδιο CPU τσιπ... :-(

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 09:46]

Hipro, Δοκιμασα χθεσ την "μικρη" μου IS7, απογοητευτικα, ενω στην IC7 ο αστερατος 2.8 μου ηταν σταθερος στα 4.1 με την IS7 δεν σηκωνε σταθερα ουτε στα 3.8 , ολα τα αλλα χαρακτηριστικα, μνημες, καρτεσ, τροφοδοτικο κτλ ηταν τα ιδια. Επισης κατι που προσεξα, ενω στην ΙC7 τα mosfets του ρευματος ηταν απο 7-8 μεχρι 20 C στην IS7 ψηνονταν στους 50-65 !!! Ειναι λογο του οτι η IC7 εχει 4 phase power ενω η IS7 3phase?

Δεν ξερω τι εφτεξε παντος δεν πηρα το OC που επερνα απο την IC7 μετο ιδιο CPU τσιπ... :-(

ΑΙ7 δε βρίσκεις πουθενά να πάρεις......?

UPDATE : Τζαμπα κατηγορησα την καημενη την IS-7 . Τελικα εκει που ειχα δοκιμασει τα παντα και ειχα αρχισει να απελπιζομαι με αυτην την μητρικη, ειπα να κανω και ενα update το bios γιατι το ειχα ξεχασει στην βερσιον 17 ενω τωα ειχε βγει η 23, μετα απο την αναβαθμηση η μητρικη συμπεριφερεται "αψογα" μετραει με καλυτερη ακριβια τις θερμοκρασιες και το καλυτερο? Overclockarei το ιδιο κ ισος καλυτερα απο την IC7!!!!

4.2 ο 2.8...

Απλος θελει ανεμιστηρα στα mosfets και κανει ΤΡΕΛΛΟ overvolt kai undervolting , πχ. ενω στο bios CPU δινω 1.750 στα windows to MBM (το ξερω οτι καλυτερα με πολυμετρο αλλα δεν εχω ευκαιρο) διχνει 1.765 idle και 1.690 full load... και εκραζα την αημνηστη IC7.. :rip:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.