Jump to content

Δορυφορικος δεκτης

gblakas

Recommended Posts

καλημέρα ,

δε ξέρω αν είμαι στο σωστή θεματολογία, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Σκέπτομαι να αγοράσω Dreambox DM 600 S black που τόσα έχω διαβάσει για τις απεριόριστες δυνατότητες .

Θα θελα αν γνωρίζει κάποιος η διαθέτει κάποιο αποκωδικοποιητή της σειράς ενημερωτικά να με καθοδηγήσει ,γιατί είμαι πολύ άσχετος .

για να μην ανοιγω νεο θεμα...

Υπαρχει δορυφορικος δεκτης/καρτα για το pc με αναλογες η και καλυτερες δυνατοτητες απο ενα Dreambox?

Επισης αυτες οι καρτες εχουν δυνατοτητα για HDMI εξοδο?

Ευχαριστω

Πιστευω πως θα ηταν καλυτερα το θεμα να μεταφερθει στο ηχος-multimedia.

@gblakas

Ο δεκτης που αναφερεις ειναι combo DVB-S,DVB-T,DVB-C, εχει ομως ενα μειονεκτημα για την εποχη μας δεν κανει ληψη DVB-S2 που σημαινει οτι ξεχνας τα HD καναλια μιας και σχεδον ολα εκπεμπουν απο DVB-S2.

Η δυνατοτητες τετοιου ειδους δεκτων ειναι αναλογες με τις δυνατοτητες του χρηστη,πρεπει να εχεις βασικες γνωσεις Linux και δυκτιων για να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες τους στο 100%.

Αν το αποφασισεις γνωμη μου ειναι να πας σε καποιον HD.

@DaLooney

Σχεδον ολες οι καρτες που κυκλοφορουν εχουν τις ιδιες δυνατοτητες και ειναι ακομα ποιο ελαστικες απο τους δεκτες λογο software αρκει να υπαρχουν drivers για το λειτουργικο που θελουμε να φορτωσουμε στον υπολογιστη μας.

Οι δορυφορικες καρτες δεν βγαζουν εξοδους audio/video το μονο που κανουν ειναι να δεχονται και να διαβαζουν δεδομενα απο τον δορυφορο,στην περιπτωση μας αυτα τα δεδομενα που λαμβανουν ειναι ηχος και εικονα που με την σειρα τους αποκωδικοποιουνται απο τον CPU και την καρτα γραφικων (το μονο που χρειαζομαστε ειναι οι καταλληλοι codecs MPEG-1/2/4 κτλ δηλαδη ολη η δουλεια γινεται σε softmod) και στελνουν το σημα στα ηχεια και στην οθονη μας οποτε οπως καταλαβαινεις HDMI θα βγαλεις απο την καρτα γραφικων σου.;)

Ο 600αρις δεν είναι HD οπότε αν ενδιαφέρεσαι για HD κανάλια θα περιμένεις για τον 600HD που περιμένουμε να κυκλοφορήσει στον επόμενο μήνα ή θα πάς για τον 800αρι στα 450 ευρώ που έχει πολλές δυνατότητες.

Με αυτά τα μηχανάκια δεν χρειάζεστε κάρτες στον υπολογιστή γιατί με το καλώδιο δικτύου μπορείτε να δείτε TV απο τον αποκωδικοποιητή στην οθόνη του υπολογιστή.

Με αυτά τα μηχανάκια δεν χρειάζεστε κάρτες στον υπολογιστή γιατί με το καλώδιο δικτύου μπορείτε να δείτε TV απο τον αποκωδικοποιητή στην οθόνη του υπολογιστή

αυτό θέλω να μάθω.με το dreambox και μέσω ιντερνετ μπορώ να δω στο Pc τα δορυφορικά κανάλια και να μπορέσω να "σπάσω" τα κλειδωμένα ή θα χρειαστεί και πιάτο- κάτοπτρο ?

παιδιά ακούστε τι παίζει με το dreambox διότι κύπρο που σπουδάζω όλοι dreambox έχουνε.Δεν βάζουμε ποτέ νόβα. Το dreambox είναι ενα αποκοδικωποιητής όπου έχει την δυνατότητα να πιάνεις όλα τα δοριφορυκά κανάλια. Δεν είμαι καθόλοy ενημερωμένος για το πως λειτουργεί, απλά στην εγκατάστασή του χρειάζεται ένα δορυφορικό πιάτο και μια σύνδεση στο Internet.Από κει και μετά πρέπει να πας τον αποκωδικοιποιητή σε ένα μαγαζί που να σχετίζεται με τηλεοράσεις και τέτοια, που θα σου φορτώσει εκεί τα κανάλια.

Όλοι οι φίλοι μου έχουνε βάλει αλλά εγω αντιστέκομαι σθεναρά ακόμα γιατι θεωρω κλεψία να δώσω 600 γιούρια με εξοπλισμό και εγκατάσταση για ενα χρόνο απο την στιγμή που το dreambox το βρίσκω στο ebay γύρω στα 50 ευρώ, ενα πιάτο κάνει γύρω στα 90-100 και η καθαρή συνδρομή ειναι περίπου στα 12 ευρώ τον μήνα (ενας φίλος μου είχε τον εξοπλισμό από περσυ και φέτος απλά έκανε καινουργια σύνδεση που του βγαίνει 12 ευρώ τον μήνα).

Όπότε εγω ρωτώ. Είναι δυνατόν εγώ σαν μικρο παιδάκι που έιμαι να συνδεθώ τζάμπα(εκτός απο το κόστος εγκατάστασης που προφανώς θα το κάνει κάποιος ειδικός).?

βρε παοκι μη τα μπερδεύεις τα πράγματα. Τα μηχανάκια που βρίκες απο το ebay είναι μαϊμούδες που αν δεν ξέρεις και τα περάσεις καινούργιο λειτουργικό (image) που έχει time bomb (τι σου λέω τώρα) θα το κάψεις. Οπότε παίρνεις original με 2 χρόνια εγγύηση ή καλή μαϊμού με 100 ευρώ φθηνότερη αλλά πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις για να μην σου μείνει στα χέρια.

Δεν χρειάζεται να πας σε μαγαζί να περάσεις τα κανάλια, υπάρχουν προγράμματα για έτοιμες λίστες για την δουλεία αυτή.

Τα παραπάνω που δεν απάντησα είναι παράνομα οπότε μόνο με original κάρτες και πληρωμένη συνδρομή τα βλέπεις.

gblakas συνδέοντας το σε δίκτυο πατώντας την σελίδα του dreambox (ανάλογα τι ip το έχεις δώσει) μπαίνεις στο μενού και διαλέγεις κανάλια. Ενοοίτε οτι θα έχεις κάτοπτρο στραμμένο στον hotbird.

artist και 150 να έχει το dreambox εγώ τα δίνω δεν κολλάω εκεί.Απλά εγω θέλω να μάθω πόσο απλή είναι η διαδικασία να φορτώσω εγώ τα κανάλια

...στην ουσία να μην πληρώνω συνδρομή, να μην μπει μεσάζοντας στην μέση. Απλά να αγοράσω την συσκευή, το κάτοπτρο και να φέρω κάποιον να το εγκαταστήσει (να το ρυθμίσει και προς τη σωστή κατεύθυνση π.χ. προς τον δορυφόρο)...Και απο κει και μετά να κάνω τις ρυθμίσεις μόνος μου...Είναι εφικτό κάτι τέτοιο?

Για να δεις δορυφορικη χρειαζεσαι ενα κατοπτρο (πιατο+lnb) και εναν δεκτη ή εναν υπολογιστη με μια δοριφορικη καρτα PCI (αντι του δεκτη) με αυτον τον τροπο θα μπορεις να βλεπεις ολα τα FTA καναλια του δορυφορου.

Τωρα για ολα τα υπολοιπα υπαρχουν και κανονες στο Forum και καλο ειναι να τους διαβασουμε και να τους σεβαστουμε,υπαρχουν και τα pm...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.