Jump to content

Ανάμεσα σε τρεις 32άρες. Ποια να (μην) επιλέξω;

yanni

Recommended Posts

John είμαι ακριβώς στην ίδια φάση. Ψάχνω 32'' LCD, έχω όμως καταλήξει στην Samsung LE32B450. Από που πήγες να την πάρεις; Έμενα αυτό με την απεργία μου το είπαν στα praktiker που την έχουν προσφορά.

Άμα βρεις κάτι άλλο ενημέρωσε... Εγώ την ψάχνω την δουλειά μήπως την αγοράσω από pixmania. Δες και το μίτο εδώ

Άμα καταλήξεις κάπου αλλού ρίξε ένα σφύριγμα και εδώ...

Με την ευκαιρία, γιατί πας για την Β530 και όχι την Β450; Υποθέτω επειδή είναι Full HD έτσι;

Και εγώ πίστευα ότι πρέπει να πάρω Full HD άλλα διάβασα πολλά άρθρα στο διαδίκτυο που λένε ότι δεν έχει νόημα να πάρεις Full HD σε 32'' γιατί ο εγκέφαλος δεν μπορεί έτσι και αλλιώς να καταλάβει την διαφορά σε σχέση με την ανάλυση 1366 x 768 (HD Ready). Πρέπει να είναι τουλάχιστον 42'' και πάνω. Είναι θέμα καθαρά ματιών και εγκεφάλου. Είχα βρει ένα αναλυτικότατο άρθρο. Θα το ξαναψάξω και αν το βρω θα ποστάρω το link.

Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις ότι έχει όμως μια HD Ready LCD είναι ότι μπορεί να παίξει αναλύση 1920x1080p με downscaling (να ρίξει την εικόνα δηλαδή σε ανάλυση 1366 x 768 και να την παίξει)

edit:

Το βρήκα το post.

Διάβασε μια ανάλυση στο τέλος της σελίδας. Παρόμοια σχόλια έχω διαβάσει και σε άλλα forum οπότε θεωρώ ότι ισχύει

Ναι για το Full HD. Πληρώνεις αρκετά παραπάνω αλλά η οθόνη μέρος αυτών των extra χρημάτων στο επιστρέφει αν την χρησιμοποιήσεις μελλοντικά σαν PC monitor ή κατά την πώλησή της(μετά από 2-3 χρόνια θα αντικατασταθεί με αρκετά μεγαλύτερη, 46''+ ίσως).

...αν βέβαια χαλάσει, τα χάνεις!!! :p

Δε λέω η Samsung δίνει ρέστα σε σχεδιασμό αλλά σε τεχνικά χαρακτηριστικά έχει σxεδόν τα ίδι αμε την LG. Με γνώμονα την οικονομία και τη διαθεσιμότητα φυσικά σου προτείνω LG. Aν έχεις λίγο αστιγματισμό και μυωπία (όπως εγώ) δε θα καταλάβεις και μεγάλες διαφορές στην απόδοση των panels.

χαχαχα Σωστός ο dimisd!

Και έχει και δίκιο. H LG έχουν πολύ καλή αναλογία "τιμής/ποιότητας"

Πάντως και να μην έχεις τίποτα στα μάτια πάλι δεν θα καταλάβεις διαφορά. Δες το link που έδωσα πιο πάνω

χαχαχα Σωστός ο dimisd!

Και έχει και δίκιο. H LG έχουν πολύ καλή αναλογία "τιμής/ποιότητας"

Πάντως και να μην έχεις τίποτα στα μάτια πάλι δεν θα καταλάβεις διαφορά. Δες το link που έδωσα πιο πάνω

Εγώ εννοώ διαφορά σε πανελ με την ίδια ανάλυση δλδ αν δείς ματρόσκα και στις 3 δε θα καταλάβεις και πολλά πιστεύω. Η ανάλυση των 1080π όπως προείπε και άλλος φίλος είναι σαν επένδυση για το μέλλον και για σύνδεση με υπολογιστή. Καμμένο πίξελ σε lcd tv δεν έχω δει ακόμα άρα πιστεύω η εγγύηση για τα 0 πίξελς είναι απλά ψυχολογική. Είμαι φαν samsung στις τηλεοράσεις αλλά στην παρούσα φάση θα προτιμούσα την LG και ένα wd tv.

Η οθόνη ήρθε στην ώρα της. Θα μπορούσα να την είχα από εχτές, αλλά προτίμησα να μην πάω εγώ στο κατάστημα, αλλά να την παραλάβω στο σπίτι. Τιμή 452€. Ο λόγος που μου ήρθε ποιο φτηνά είναι ότι είχα προσφορά από το ShopCenter στην τιμή αυτή. Αν δείτε στην αρχική σελίδα του καταστήματος έχουν προσφορές στις τιμές μετρητής των Samsung. Αν ψάχνετε για Samsung μην κοιτάτε τις τιμές στο Skroutz, όσον αφορά το εν λόγω μαγαζί, πάρτε τους τηλέφωνο. Να είναι καλά και το Πλαίσιο προφανώς για την καλύτερη τιμή.

Δοκιμές από το απόγευμα και για HD αύριο, μεθαύριο. Χρειάζομαι ένα PSU πρώτα!

Kαλορίζικη John!

Ευχαριστώ! :D

Σε πρώτη φάση και στα πολύ βιαστικά, στα αναλογικά κανάλια και στα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα. Δεν την έχω ψάξει την TV, δεν έχω παίξει με ρυθμίσεις, αλλά νομίζω ότι απλά επιβεβαίωσα αυτό που όλοι πιθανόν ξέρουν. Ότι για τα σημερινά κάκιστης ποιότητας Ελληνικά κανάλια η καλύτερη επιλογή είναι μια καλή 4:3 CRT. Δεν κάθομαι καν να κάνω σύγκριση ανάμεσα στην CRT και την LCD που έχω, διότι δεν νοείται σύγκριση.

Το μόνο σήμα που έχω στείλει μέσω PC αυτή τη στιγμή είναι με composite. Μην βαράτε! Σε καράσυμπιεσμένο 700άρι AVI η εικόνα είναι μέτρια και πάλι χειρότερη από αυτή που βλέπεις σε μια CRT. Καλύτερη από αυτή των καναλιών, αλλά μέτρια. Το πράγμα αλλάζει πλήρως με HD σήμα, πάντα μέσω composite. Μπορεί η ανάλυση να μην ήταν η native, μπορεί να ήταν μόνο 1024Χ768, μπορεί να ήταν μέσω composite αλλά ήταν πάρα, πάρα πολύ καλή. Προφανώς όταν θα γίνει σύνδεση μέσω HDMI τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Για την ιστορία, χώρα κατασκευής είναι η Ουγγαρία.

john_dr εγώ τελικά πήρα την LG 32LH3000. Την βρήκα σε προσφορά, 449 εύρω.

Έχεις δίκιο για αυτό που λες για την ποιότητα στα ελεύθερα κανάλια. Σε εμένα τα περισσότερα είναι μέτρια, ελάχιστα χάλια. Αλλά αυτό είναι κάτι που το ήξερες από πριν πιστεύω... Αυτός ήταν και ένας λόγος που καθυστερούσα να πάρω LCD. Βέβαια τέλος του χρόνου υποτίθεται ότι θα αρχίσουν να εκπέμπουν τα κανάλια σε ψηφιακή μορφή MPEG-4. Εκεί θα είναι super τα πράγματα!

Τέλος πάντων, από την LG είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όταν βλέπω Blue-Ray ή παίζω Pro Evolution 2010 (μέσω HDMI από το PC) έχει απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γραφικά!

Καλορίζικη.

Εγώ ακόμα την ψάχνω. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μέσω HDMI αν και δυστυχώς η οθόνη φαίνεται να επεμβαίνει έστω και λίγο στο σήμα του HDMI (κείμενο πάνω σε λευκή σελίδα έχει αυξημένη αντίθεση γύρω του ή αλλιώς είναι ποιο φωτεινό το λευκό γύρω από τα γράμματα σε σχέση με την υπόλοιπη σελίδα). Όσον αφορά τα κανάλια περίμενα χειρότερη εικόνα από την LCD εξ αρχής, οπότε δεν με ενόχλησε. Και εγώ για αυτό το λόγο δεν καιγόμουν να πάρω LCD. Όσον αφορά το mpeg4 ελπίζω να δούμε ποιότητα και όχι μέτριες ψηφιοποιήσεις αναλογικών προβολών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.