Jump to content

P5QC Sound Drivers Ubuntu 9.10

VBMAN1442169213

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά.

Χθες εγκατέστησα ubuntu στο pc μου. Η μητρική μου είναι η asus P5qc.

Δυστυχώς δεν λειτουργεί ο ήχος. Βρήκα κάτι drivers από την asus αλλά δεν ξέρω πως να τα εγκαταστήσω. Έχει κανείς κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ

:081:

Καλησπέρα παιδιά.

Χθες εγκατέστησα ubuntu στο pc μου. Η μητρική μου είναι η asus P5qc.

Δυστυχώς δεν λειτουργεί ο ήχος. Βρήκα κάτι drivers από την asus αλλά δεν ξέρω πως να τα εγκαταστήσω. Έχει κανείς κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ

:081:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=919619

Αν ξέρεις αγγλικά εδώ τα λέει όλα...

Ελπίζω να βοήθησα.. ότι θες ρωτάς.. :)

ΥΓ Σύμφωνα το άρθρο κανονικά δεν έχεις πρόβλημα με την audio card... και εμένα που ήταν παλιά asus τα βρήκε μόνο του.... το έχεις συνδέσει στο internet μήπως βρει DRIVERS??? Τέλος πάντων το άρθρο έχει τα πάντα για αυτή τη mobo!!

Go to asus.com support and download P5QC motherboard's LinuxDrivers.zip

Unzip the file to a folder of your choice. cd into the .../LAN/AR8121-linux-ver1.0.0.7/src folder and...

sudo KBUILD_NOPEDANTIC=1 make
sudo KBUILD_NOPEDANTIC=1 make install
# substitute your kernel version in the folder name below:
cd /lib/modules/2.6.24-19-generic/kernel/drivers/net/atl1e
sudo insmod ./atl1e.ko

Instantly the ethernet worked - no reboot required.

Exo katevasi ta divers alla den mporo na katalavo se pio fakelo mpenoun...

Χθες τα εβαλα κι εγω με καθαρο install στο συστημα της υπογραφης μου και παιζει αψογα,ριξε μια ματια στο Hardware (System/Preferences/Sound/[tab] Hardware) την αναγνωριζει?

Aν ναι επελεξε την και απο κατω στο Profile επελεξε το αναλογο Output συμφωνα με τα ηχεια σου.

Επεισις στο tab Οutput αν εχεις πανω απο 1 device ηχου κοιτα ποια ειναι τσεκαρισμενη,σε εμενα τις αναγνωριζει κανονικα και τις δυο: Internal Audio Analog Surround 5.1 και HD48x0 Audio Digital Stereo (HDMI) της ATI.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.