malmsteenjl Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Καλησπέρα Χρειάζομαι την βοήθειά σας για να στήσω ένα Raid 1 array.Έχουμε τα εξής.Το σύστημα μου είναι σε δίσκο 640Gb windows 7θέλω να στήσω raid 1 με 2 δίσκους 80Gb που έχω στους οποίους θα αποθηκέυω τα projects και τα αρχεία τους (κυρίως websites).Βρήκα αυτόν τον οδηγό αλλά είναι για εγκατάσταση συστήματος σε raid.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=46545&highlight=raid+%EF%E4%E7%E3%FC%F2Επίσης τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο Software raid και στο Hardware raid καί στην περίπτωση μου τί είνια προτιμότερο?Επίσης υπάρχει πρόβλημα άν οι δίσκοι δέν είναι πανομοιότυπα μοντέλα? Δηλαδή είναι 2 χ 80 GB Western Digital αλλά διαφορετικές εκδόσειςΕυχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 9, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Οκτώβριος 9, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 δεν υπαρχει πιο απλο πραγμα.βαζεις στον raid controller τους 2 δισκους (δεν πειραζει και τελειως διαφορετικοι να ειναι, δουλευει) και απλα βαζεις την επιλογη raid1 κατα την εκκινηση που θα δει οτι εβαλες δυο νεους δισκους και θα σε ρωτησει.(ακριβεις λεπτομερειες θα βρεις στο manual, αλλα συνηθως ειναι κατι απλο) μετα τον βλεπεις σαν ενα δισκο 80GB. κανεις διαμορφωση και φορματ οπως θα εκανες σε οποιοδηποτε δισκο. τιποτα αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 9, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Λοιπόν τα έκαν αυτά που είπες βάση των οδηγιών της motherboard, αλλά με πετάνε τα windows 7 σε bluescreen.Καμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Οκτώβριος 9, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 μηπως δεν εχεις περασμενον τον raid driver?αν και κανονικα δε θα πρεπε αυτο να κολλαει.για αποσυνεδεσε τους 80αρηδες, μπες στα win, περασε τον driver και ξαναδοκιμασε.επισης, για πες τι μητρικη εχεις και πως συνδεεις τους δισκους, να σε βοηθησει και καποιος που εχει την ιδια.εδω μετεφερει κανεις ευκολα win απο μονό δισκο σε raid1, μου φαινεται περιεργο να δυσκολευεσαι με το να εχεις το raid σε δισκο αλλο απο τα win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 9, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Η μητρική είναι ή Asus M3a78-t Επίσης να σου πώ ότι δέν βρίσκω drivers για windows7 και των vista μου βγάζει error. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Οκτώβριος 9, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 ενταξει, τοτε ισως αυτο να φταιει.δεν ξερω δεν εχω και τη μητρικη, βασικα εγω το εχω κανει σε ΑΜ2 με 780g και winXP.μαλλον πρεπει να περιμενεις για driver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΥΡΗΝΑΣ Οκτώβριος 9, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Καταργεις το ραιδ.Ρυθμιζεις τον κοντρολλερ σου σε ide mode apo to bios.Φορτωνεις windows και ακολουθεις αυτα τα βηματα:1. Exit all Windows-based programs.2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.4. Locate and then click the following registry subkey:HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.6. In the Value data box, type 0, and then click OK.7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.RebootΑλλαζεις τον κοντρολλερ σου σε ραιδ μοδε απο το βιος.Φορτωνεις τα windows και αναβαθμιζεις τον ahci/raid storage controller με αυτους τους ραιδ driversΚανεις επανεκκινηση και δημιουργεις το ραιδ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 9, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Βασικά το κλειδί που μου λές δέν υπάρχει .Επίσης έχω το εξής πρόβλημα οι raid drivers απο το cd της μητρικής είναι με αρχείο install.exe το οποίο ανοίγει αλλά μετά βγάζει σφάλμα.Κατέβασα αυτούς που μου είπες τους drivers απο vista αλλά είναι μονο 3 αρχεία χωρίς installation exe. Αυτά πώς τα εγκαθηστώ?Είναι πρώτη φορά που στήνω Raid οπότε σας παρακαλώ μήν θεωρείτε τίποτε δεδομένο ως γνωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΥΡΗΝΑΣ Οκτώβριος 9, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Ασε το σεταπ της ασους. Τα εγκαθιστας κανοντας αναβαθμιση τους drivers απο τη διαχειριση συσκευων Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 9, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Ασε το σεταπ της ασους. Τα εγκαθιστας κανοντας αναβαθμιση τους drivers απο τη διαχειριση συσκευων Ναι αλλά σε πιά συσκευή ?Δέν βλέπω πουθενά raid controller.Να υπενθημίσω ότι μιλάμε για windows 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malmsteenjl Οκτώβριος 10, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2009 Λοιπόν μετά απο σχεδόν 10 ώρες ψαξίματος το βρήκα.Έκανα τα bios update τα οποία δίνουν την δυνατότητα 1-4 raid Και 5-6 IDEΣτις προηγούμενες προσπάθειες άφηνα τον μονό δίσκο με το σύστημα στο sata1 δηλαδή μέσα στο raid για αυτό με πέταγε σε BSOD αφού δέν είχε τους οδηγούς.Οπότε άργησα αλλά μου έκοψε έβαλα το σύστημα στο sata 5 ο οποίος τον διαβάζει κανονικά ώς IDE και τους 2 δίσκους με raid 1 στα 2-3.Έτσι με το που Bootαραν τα windows βρήκαν τον raid controller και τελικώς κατάφερα να εγκαταστήσω τους Drivers των vista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Οκτώβριος 10, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2009 ωραια.γι αυτο σου ειπα να δεις το manual, γιατι κατι τετοιες μικροδιαφορες σε καθε μητρικη δεν μπορει να τις ξερει οποιος δεν την εχει.ενω τελικα ειναι κατι το πολυ απλο.καλες δουλειες :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.