Jump to content

5.1 αναπαραγωγη

Lovermanah

Recommended Posts

Για να παίζει ήχος από όλα τα κανάλια ( ηχεία ) πρέπει η πηγή ( η μουσική, το αρχείο ) να είναι πολυκάναλη.

Τα συνηθισμένα αρχεία ήχου είναι stereo ( δηλαδή 2.0 ), δηλαδή 2κάναλα ( front left, front right ) για αυτό και ακούς μόνο από τα 2 μπροστινά ηχεία [ το subwoofer παίζει λόγο του crossover στον ολοκληρωμένο ενισχυτή των ηχείων ].

Για να παίζουνε τα 2κάναλα αρχεία ήχου σε όλα τα ηχεία πρέπει να εφαρμοστεί κάποια upmixing μέθοδος ( όπως π.χ. το CMSS 3D της Creative Labs που το βρίσκεις στις SoundBlaster Audigy 2, 2 ZS, 4, X-Fi, etc ).

Δεν μας λες και ποιά κάρτα ήχου χρησιμοποιείς, την on-board να υποθέσουμε ?

Επαναφέρω το θέμα...

στο desktop σύστημα της υπογραφής...windows 7...παραθέτω και screenshots για την onboard κάρτα ήχου...

screen1, screen2

ηχεία έχω αυτά τα λίγο πιο παλιά...

κατά το test των 5.1 μέσα από τα windows..."παίζουνε" όλα τα ηχεία...

τα δικάναλα αρχεία...όμως, μόνο από τα δύο μπροστά και το sub όπως ορθά αναφέρει και ο φίλος...(με τα XP δεν είχα τέτοιο θέμα...έπαιζαν όλα τα ηχεία)

1. Ρυθμίσεις στο winamp έχω κάνει όπως έχει αναφερθεί σε άλλες συζητήσεις...

2. CMSS 3D δεν έχω καταφέρει να βρω μέσα από την κάρτα ήχου στα Win7...

3. Με αυτή τη καρτούλα λύνω το πρόβλημα μου???? (X-Fi)...είναι απαραίτητο για να ακούω τα δικάναλα από τα ηχεία αυτά να αγοράσω την κάρτα ή κάτι μου διαφεύγει??????????

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

επειδη και γω προσφατα το εψαξα, μετα απο την αλλαγη απο vista σε 7 που εκανα ειχα παλι το ιδιο προβλημα! δεν επαιζε 5.1! αυτο επειδη εγκατεστησε αλλους drivers γιατι δεν υπερχε για τα 7 ο αντιστοιχος που χρησιμοποιουσα στα vista και περιηχε μεσα το CMSS-3D. Ψαξε λιγο στο ιντερνετ μηπως βρεις το ιδιο που χρησιμοποιουσες ωστε να ξαναορισεις τις ρυθμισεις που ειχες και παλια...

όντως έτσι είναι...σε αυτό το θέμα τα 7 έχουν προβληματίσει αρκετό κόσμο...

αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως είναι αν με την αγορά μίας εξωτερικής κάρτας...πάλι θα έχω θέμα να ψάξω να βρω drivers...

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τις onboard(πιθανόν μάλιστα να λύνεται πιο έυκολα με αυτές). Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με Creative Audigy 2 ZS. Το CMSS το ενεργοποιώ και δεν αλλάζει τίποτα, ρύθμιση των windows σε σχέση με speaker fill δεν υπάρχει και το μόνο που βρίσκω από τα windows είναι να στέλνει τον ήχο και στα πίσω ηχεία από 5.1 ήχο(έχω 7.1). Τρέχα γύρευε...

το είπες και τότε...το λες και τώρα...μόνο που δε βλέπεις τα δικά μου screenshot με την κάρτα που έχω και την καρτέλα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ που γράφει SOUNDBLASTER...

έχω μία onboard...ΣΥΣΚΕΥΗ HIGH DEFINITION AUDIO...

και ξαναρωτάω...αν αγοράσω την Χ-Fi θα είμαι οκ????

θα εμφανιστεί πχ αυτή η καρτέλα για Soundblaster?????

γιατί αν κόσμος που έχει ήδη την Χ-Fi ακόμα έχει θέματα

το είπες και τότε...το λες και τώρα...μόνο που δε βλέπεις τα δικά μου screenshot με την κάρτα που έχω και την καρτέλα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ που γράφει SOUNDBLASTER...

έχω μία onboard...ΣΥΣΚΕΥΗ HIGH DEFINITION AUDIO...

και ξαναρωτάω...αν αγοράσω την Χ-Fi θα είμαι οκ????

θα εμφανιστεί πχ αυτή η καρτέλα για Soundblaster?????

γιατί αν κόσμος που έχει ήδη την Χ-Fi ακόμα έχει θέματα

Με κανονική X-Fi ( προφανώς όχι κάποια από τις "fake" που έχουνε τον παλιό επεξεργαστή και απλά μετονομάστηκαν σε X-Fi, παράδειγμα η X-Fi Xtreme Audio ) όλα παίζουνε τέλεια.

Παιδια καλησπερα πρωτα απο ολα...εχω ακριβως το ιδιο προβλημα...εχω τα LOGITECH 5.1 X530,σε μενα το θεμα δεν ειναι οτι δεν ακουω ηχο απο ολα τα ηχεια,αλλα,μονο απο τα 2 μπροστινα,το κακο ειναι οτι οταν δοκιμαζω τα ηχεια στο speakers/test μου ακουγετε ο ηχος και στα 5 μου ηχεια και στο woofer, και θα ηθελα να πω επισης οτι ειχα ΧΡ και εβαλα τα 7,και στα 7 μου κανει το συγκεκριμενο προβλημα στα ΧΡ ηταν μια χαρα,τι ανοιξω,media player,vlc,bs,winamp μου κανει τα ιδια..Τελος οπως ειπε ο billpeppas εχω την X-Fi Xtreme Audio,ειναι προβλημα για τα 7??στα ΧΡ δουλευαν περιφημα απο την αγορα τους μεχρι που εβαλα 7 πριν λιγες μερες..εβγαλα και το τικ απο το disable Sound Blaster Enchancements και παλι τα ιδια...ευχαριστω εκ των προτερων παιδια..

επισης το κουλο φιλε μου που ξεχασα να αναφερω..βαζω πχ ενα παιχνιδι το Dragon Age που ειναι και προσφατο και ακουγεται απο ολα...ειναι να τρελαινεσαι Η οχι?ενω απο ολα τα προγραμματα αναπαραγωγης που ειπα πριν ακουγεται ο ηχος μονο απο τα 2 μπροστινα..ενω στο παιχνιδι απο ολα...ελεος δηλαδη...πιο ειναι το προβλημα?

ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ input ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5.1 ΟΚ ΝΟ PRO ΠΡΟΦΑΝΩΣ...ΣΤΑ ΔΙΚΑΝΑΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ MP3 ΕΚΕΙ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

DRIVERS ΜΕ SOUNDBLASTER ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΩ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ...

παιδιά εμένα μου δουλεύουν ολα κανονικά κ χωρίς να πειράξω τπτ

σε win7ultim/32 με audigy και τα logitech x-540 στο winamp και τον wmp ακούω mp3 κανονικά σε 4.1 ηχεία (τα 2 μπροστά, τα 2 πίσω κ το γουφερ). όπως άκουγα κ δούλευε πάντα κ οπως πρέπει να ακούω.

οσο για τις ταινίες κ τα υπόλοιπα και εκει ολα δουλεύουν οπως πρέπει κ εχω κανονικά 5.1.

οι drivers που χρησιμοποιώ ειναι οι τελευταίοι απο την σελίδα υποστήριξης τις creative.

post-926-1442175632,5362_thumb.jpg

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια,αλλα θα ηθελα να πω επισης οτι πριν πχ με τα ΧΡ και mp3 τραγουδακια που εβαζα τα ακουγα 5.1,τωρα με τα 7 μου το κανει αυτο το 2.1..μηπως φταινε τα προγραμματα αναπαραγωγης?η καρτα ηχου μου? αν και κατεβασα τους drivers της για τα 7...το εχω βαρεθει ολο αυτο..με εχει κανει να καταριεμαι την στιγμη που εβαλα τα 7..γιατι μουσικη,ταινιες και παιχνιδια ειναι κατι στανταρ για το PC,και θελω να ακουω απο ολα..αν ειναι ετσι παω και αγοραζω 2.1 οχι 5.1! :-(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.