SLN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2005 Προβλημα με τον winchester AMD64 Greekfragma...Ακομα και στα default (200ΗΤΤ, 2GHz ΟΛΑ default ) βγαζει λαθη στο #8 του memtest που δειχνει memory controller problem.Δωσαμε volt σε memory/cpu μηπως και γινει κατι αλλα συνεχιζει να βγαζει λαθη. Στα Win μπαινει κανονικα....Εχετε ακουσει κατι παρομοιο??
Daidalos Φεβρουάριος 20, 2005 #2 Φεβρουάριος 20, 2005 Λες να εχει τα καλα που μας ελεγε ο παπατσονης στον καφε και να τα παιζει ο κοντρολερ?? Ας δοκιμασει σε single channel ενα ενα τα καναλια!
SLN Φεβρουάριος 20, 2005 Author #3 Φεβρουάριος 20, 2005 Παιζει, αλλα απο την αλλη δουλευει μια χαρα dual channel σε 2000 μεχρι 2600. Μονο στο memetest #8 βγαζει λαθη.
Daidalos Φεβρουάριος 20, 2005 #4 Φεβρουάριος 20, 2005 Ποιο memtest δουλευει?? Μηπως φταιει η εκδοση?? Ειναι prime stable το μηχανημα?
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2005 #5 Φεβρουάριος 20, 2005 ηρθα και γω.....μολις σεταρα επιτυχως το νεο μου μοντεμακι.τεσπα.μεμτεστ τρεχω το 1.51 μεσα απο το βιος του δφι.το μηχανημα ειναι πραημ σταβλε και στα 2620 αλλα και σε οτι συνδυασμο και να δοκιμασα.........(απο ντιφολτ μεσαιες καταστασεις μεχρι 2620 με διαφορετικα μουλτι)το αν εχει προβλημα καποιο ντιμακι απο τις pqi χλωμο το κοβω........μεσα στη βδομαδα θα τις δοκιμασω και σεν ιντελ πλατφορμα.θα προσπαθησω αργοτερα τι παιζει και με σινγκλ τσανελ μπας τα φτυσε και μενα ο κοντρολερ(αν μπορειτε πειτε μου πως να δοκιμασω σε σινγκλ)παντως σαν στοιχειωμενος ειναι ο επεξ μου........9χ292 πραημ σταβλε και Σ&Μ ροκ σταβλος ατελειωτες ωρες.οι μνημες στο τεστ 5 πανω απο 500λουπες ερορ φρι.......στα 10χ260 με σωστες πλεον ρυθμισεις στις μνημες να τρωω μπλε οθονη?????παραξενα πραματα.....
enduracell Φεβρουάριος 21, 2005 #6 Φεβρουάριος 21, 2005 το test 8 στο 1.4 x86pro, 3.2 x86 και πάνω έχει αλλάξει και δεν είναι όπως το παλιό τεστ, δηλαδή όμοιο με το 5 με περισσότερες μετακινήσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό.Τώρα στο θέμα μας δε ξέρω τι παίζει κανονικά δε θα έπρεπε να βγάζει στα default
greekfragma Φεβρουάριος 21, 2005 #7 Φεβρουάριος 21, 2005 endu για πες συ που σαι και πιο σχετκος.....τι μπορω να κανω για να τσεκαρω αν οντως εχει προβλημα ο επεξεργαστης......?????τι προγραμματακια να τρεξω πως κλπ κλπ..........
Husky Φεβρουάριος 21, 2005 #8 Φεβρουάριος 21, 2005 To τεστ 8 (Modulo 20) ειναι και σε εμενα προβλημα . Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μονο για τα TCCD αλλα συμβαινει το ιδιο και με τα BH .Δηλαδη στα 5αρια καθαρο το memtest και στο 8αρι να σκιζεται στα λαθη . Παντος δεν νομιζω να ευθυνεται ο winchester συγκεκριμενα , απλα αναλογα με τον επεξεργαστη . Και κατι ακομα αν βγαζει λαθη το 8 τεστ το συστημα οντως δεν ειναι σταθερο και ας βγαζει prime (τρεχτε cpu test στο 3dmark πχ)
enduracell Φεβρουάριος 21, 2005 #9 Φεβρουάριος 21, 2005 δε νομίζω να είναι πρόβλημα CPU, όποιο Wini και να βάλεις με τα ίδια sets θα σου βγάλει αυτό το λάθος. Μάλλον θέμα settings είναι. Αυτή είναι η άποψη μου μπορεί να είναι λανθασμένη. Το max asynch που το έχεις setάρει και read preamble?
voudas Φεβρουάριος 21, 2005 #10 Φεβρουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Husky125 To τεστ 8 (Modulo 20) ειναι και σε εμενα προβλημα . Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μονο για τα TCCD αλλα συμβαινει το ιδιο και με τα BH .Δηλαδη στα 5αρια καθαρο το memtest και στο 8αρι να σκιζεται στα λαθη . Παντος δεν νομιζω να ευθυνεται ο winchester συγκεκριμενα , απλα αναλογα με τον επεξεργαστη . Και κατι ακομα αν βγαζει λαθη το 8 τεστ το συστημα οντως δεν ειναι σταθερο και ας βγαζει prime (τρεχτε cpu test στο 3dmark πχ) εγώ τις λίγες φορές που τσέκαρα το 8, ήταν έρρορ φρι ακόμα και με σέττινγκς που ψιλο/χοντροχτύπαγαν τα UTT
greekfragma Φεβρουάριος 21, 2005 #11 Φεβρουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 03:17] δε νομίζω να είναι πρόβλημα CPU, όποιο Wini και να βάλεις με τα ίδια sets θα σου βγάλει αυτό το λάθος. Μάλλον θέμα settings είναι. Αυτή είναι η άποψη μου μπορεί να είναι λανθασμένη. Το max asynch που το έχεις setάρει και read preamble? max asynch 7nsread preamble 5nsΑρχική απάντηση από Vudas [Σήμερα, στις 03:19] εγώ τις λίγες φορές που τσέκαρα το 8, ήταν έρρορ φρι ακόμα και με σέττινγκς που ψιλο/χοντροχτύπαγαν τα UTTνα αρχισω να ανησυχω?????
Husky Φεβρουάριος 21, 2005 #12 Φεβρουάριος 21, 2005 Εναν Newcastle που δοκιμασα εβγαζε λαθη και αυτος στο 8αρι.Γι' αυτο λεω οτι ειναι αναλογα το cpu και οχι του winni συγκεκριμεναΚαι ως μονη λυση για το 8αρι ταση στο cpu και στις μνημες τουλαχιστον ετσιι βρηκα την ακρη στο δικο μου
enduracell Φεβρουάριος 21, 2005 #13 Φεβρουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma max asynch 7ns read preamble 5ns δοκίμασε να βάλεις maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5, σκαλί σκαλί και μία μία τις αλλαγές, όταν θα χαράξει θα δεις αν φταίει αυτό
greekfragma Φεβρουάριος 21, 2005 #14 Φεβρουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 03:33] δοκίμασε να βάλεις maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5, σκαλί σκαλί και μία μία τις αλλαγές, όταν θα χαράξει θα δεις αν φταίει αυτό αν ειναι να χαραξει την κατσαμε.........εχω αρχισει και σπαζομαι με το θεμα οβερκλοκιν και στεπινγκ και κλπ κλπ..........αμα βρω διαθεση θα το παλεψω.....για την ωρα θα χωσω ενα 8αρι ασυνκ και ενα 6.5αρι ριντ και θα δω εκει τι κανει......αμα παλι δεν το κλεινω και δεν ασχολουμε για κανα 3ημερο να χαλαρωσω :giveup: :giveup:
SLN Φεβρουάριος 21, 2005 Author #15 Φεβρουάριος 21, 2005 Τι του λετε ρε παιδια να τρεξει μεχρι να "χαραξει". Αφου το λεει ο τιτλος του θεματος... "ΕΠΕΙΓΟΝ..." . Δηλαδη για πλακα με εβαλε και το εγραψα το "επειγον". Το παιδι θελει κατι να τρεξει για 5 λεπτακια... αντε 10, να του πει τι προβλημα εχει να τελειωνει η υποθεση... Ειναι και δυσκολο το RMA με τετοιου ειδους "υπουλα" προβληματα παναθεμα το.... - Φιλε ο επεξεργαστης ειναι ελαττωματικος. Βγαζει λαθη στο #8 memtest -.....Eεεε....?
greekfragma Φεβρουάριος 21, 2005 #16 Φεβρουάριος 21, 2005 εβαλα και διαφορους συνδυασμους στα maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5 αλλα φως δεν ειδα......τα λιγοτερα λαθη τα ειδα σε αυτες τις τιμες και ηταν 50 ανα λουπα..........μου φαινεται οτι κατι αλλο φταιει.........θα δοκιμασω σημερα ή αυριο και τις μνημες.........εντωμεταξυ ριξτε καμια αλλη ιδεα μπας και μας ξεφευγει κατι
Chosen Ιούλιος 21, 2008 #17 Ιούλιος 21, 2008 Bump.Sorry για το ξε-θάψιμο, αλλά μόλις έμαθα τα ευχάριστα και περιμένω feedback asap0rz.Ειδικά μετά τα ανεπανάληπτα χαλαρώματα και παρθενοραφές, το καινούριο επεισόδιο το περίμενα πως-και-πως!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.