Jump to content

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ MEMORY CONTROLLER

SLN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προβλημα με τον winchester AMD64 Greekfragma...

Ακομα και στα default (200ΗΤΤ, 2GHz ΟΛΑ default )

βγαζει λαθη στο #8 του memtest που δειχνει memory controller problem.

Δωσαμε volt σε memory/cpu μηπως και γινει κατι αλλα συνεχιζει να βγαζει λαθη. Στα Win μπαινει κανονικα....

Εχετε ακουσει κατι παρομοιο??

Λες να εχει τα καλα που μας ελεγε ο παπατσονης στον καφε και να τα παιζει ο κοντρολερ?? Ας δοκιμασει σε single channel ενα ενα τα καναλια!

Παιζει, αλλα απο την αλλη δουλευει μια χαρα dual channel σε 2000 μεχρι 2600.

Μονο στο memetest #8 βγαζει λαθη.

ηρθα και γω.....μολις σεταρα επιτυχως το νεο μου μοντεμακι.τεσπα.

μεμτεστ τρεχω το 1.51 μεσα απο το βιος του δφι.το μηχανημα ειναι πραημ σταβλε και στα 2620 αλλα και σε οτι συνδυασμο και να δοκιμασα.........(απο ντιφολτ μεσαιες καταστασεις μεχρι 2620 με διαφορετικα μουλτι)

το αν εχει προβλημα καποιο ντιμακι απο τις pqi χλωμο το κοβω........μεσα στη βδομαδα θα τις δοκιμασω και σεν ιντελ πλατφορμα.

θα προσπαθησω αργοτερα τι παιζει και με σινγκλ τσανελ μπας τα φτυσε και μενα ο κοντρολερ

(αν μπορειτε πειτε μου πως να δοκιμασω σε σινγκλ)

παντως σαν στοιχειωμενος ειναι ο επεξ μου........

9χ292 πραημ σταβλε και Σ&Μ ροκ σταβλος ατελειωτες ωρες.οι μνημες στο τεστ 5 πανω απο 500λουπες ερορ φρι.......

στα 10χ260 με σωστες πλεον ρυθμισεις στις μνημες να τρωω μπλε οθονη?????παραξενα πραματα.....

το test 8 στο 1.4 x86pro, 3.2 x86 και πάνω έχει αλλάξει και δεν είναι όπως το παλιό τεστ, δηλαδή όμοιο με το 5 με περισσότερες μετακινήσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό.

Τώρα στο θέμα μας δε ξέρω τι παίζει κανονικά δε θα έπρεπε να βγάζει στα default

endu για πες συ που σαι και πιο σχετκος.....

τι μπορω να κανω για να τσεκαρω αν οντως εχει προβλημα ο επεξεργαστης......?????

τι προγραμματακια να τρεξω πως κλπ κλπ..........

To τεστ 8 (Modulo 20) ειναι και σε εμενα προβλημα . Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μονο για τα TCCD αλλα συμβαινει το ιδιο και με τα BH .Δηλαδη στα 5αρια καθαρο το memtest και στο

8αρι να σκιζεται στα λαθη . Παντος δεν νομιζω να ευθυνεται ο winchester συγκεκριμενα ,

απλα αναλογα με τον επεξεργαστη . Και κατι ακομα αν βγαζει λαθη το 8 τεστ το συστημα οντως δεν ειναι σταθερο και ας βγαζει prime (τρεχτε cpu test στο 3dmark πχ)

δε νομίζω να είναι πρόβλημα CPU, όποιο Wini και να βάλεις με τα ίδια sets θα σου βγάλει αυτό το λάθος. Μάλλον θέμα settings είναι. Αυτή είναι η άποψη μου μπορεί να είναι λανθασμένη. Το max asynch που το έχεις setάρει και read preamble?

Αρχική απάντηση από Husky125

To τεστ 8 (Modulo 20) ειναι και σε εμενα προβλημα . Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μονο για τα TCCD αλλα συμβαινει το ιδιο και με τα BH .Δηλαδη στα 5αρια καθαρο το memtest και στο

8αρι να σκιζεται στα λαθη . Παντος δεν νομιζω να ευθυνεται ο winchester συγκεκριμενα ,

απλα αναλογα με τον επεξεργαστη . Και κατι ακομα αν βγαζει λαθη το 8 τεστ το συστημα οντως δεν ειναι σταθερο και ας βγαζει prime (τρεχτε cpu test στο 3dmark πχ)

εγώ τις λίγες φορές που τσέκαρα το 8, ήταν έρρορ φρι ακόμα και με σέττινγκς που ψιλο/χοντροχτύπαγαν τα UTT

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 03:17]

δε νομίζω να είναι πρόβλημα CPU, όποιο Wini και να βάλεις με τα ίδια sets θα σου βγάλει αυτό το λάθος. Μάλλον θέμα settings είναι. Αυτή είναι η άποψη μου μπορεί να είναι λανθασμένη. Το max asynch που το έχεις setάρει και read preamble?

max asynch 7ns

read preamble 5ns

Αρχική απάντηση από Vudas [Σήμερα, στις 03:19]

εγώ τις λίγες φορές που τσέκαρα το 8, ήταν έρρορ φρι ακόμα και με σέττινγκς που ψιλο/χοντροχτύπαγαν τα UTT

να αρχισω να ανησυχω?????

Εναν Newcastle που δοκιμασα εβγαζε λαθη και αυτος στο 8αρι.Γι' αυτο λεω οτι ειναι αναλογα το cpu και οχι του winni συγκεκριμενα

Και ως μονη λυση για το 8αρι ταση στο cpu και στις μνημες τουλαχιστον ετσιι βρηκα την ακρη στο δικο μου

Αρχική απάντηση από greekfragma

max asynch 7ns

read preamble 5ns

δοκίμασε να βάλεις maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5, σκαλί σκαλί και μία μία τις αλλαγές, όταν θα χαράξει θα δεις αν φταίει αυτό :p
Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 03:33]

δοκίμασε να βάλεις maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5, σκαλί σκαλί και μία μία τις αλλαγές, όταν θα χαράξει θα δεις αν φταίει αυτό :p

αν ειναι να χαραξει την κατσαμε.........εχω αρχισει και σπαζομαι με το θεμα οβερκλοκιν και στεπινγκ και κλπ κλπ..........αμα βρω διαθεση θα το παλεψω.....για την ωρα θα χωσω ενα 8αρι ασυνκ και ενα 6.5αρι ριντ και θα δω εκει τι κανει......αμα παλι δεν το κλεινω και δεν ασχολουμε για κανα 3ημερο να χαλαρωσω:TD:

:giveup: :innocent: :giveup:

Τι του λετε ρε παιδια να τρεξει μεχρι να "χαραξει". Αφου το λεει ο τιτλος του θεματος... "ΕΠΕΙΓΟΝ..." . Δηλαδη για πλακα με εβαλε και το εγραψα το "επειγον". Το παιδι θελει κατι να τρεξει για 5 λεπτακια... αντε 10, να του πει τι προβλημα εχει να τελειωνει η υποθεση... :D

Ειναι και δυσκολο το RMA με τετοιου ειδους "υπουλα" προβληματα παναθεμα το....

- Φιλε ο επεξεργαστης ειναι ελαττωματικος. Βγαζει λαθη στο #8 memtest

-.....Eεεε....?

εβαλα και διαφορους συνδυασμους στα maxasynch 8 και readpreamble μέχρι 6.5 αλλα φως δεν ειδα......τα λιγοτερα λαθη τα ειδα σε αυτες τις τιμες και ηταν 50 ανα λουπα..........μου φαινεται οτι κατι αλλο φταιει.........θα δοκιμασω σημερα ή αυριο και τις μνημες.........εντωμεταξυ ριξτε καμια αλλη ιδεα μπας και μας ξεφευγει κατι

• 3 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.