Hodad1442169305 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Ευελπιστώ σε 4-5 μέρες να είναι έτοιμο. Προς το παρόν το ένα πλαϊνό καπάκι κι αυτό σε πρώιμο στάδιο. :021:
Nemesis1442169105 Οκτώβριος 3, 2009 #3 Οκτώβριος 3, 2009 Ωραίο φίλε μου, ανυπομονώ να το δω τελειωμένο...!!!Τρελή λεπτομέρεια πάντως, πολύ δουλειά...!!!
Hodad1442169305 Οκτώβριος 3, 2009 Author #4 Οκτώβριος 3, 2009 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά. Paintstar freehand ούτε στα τρελά μου όνειρα δυστυχώς μιας και εκτός του ότι είναι η πρώτη μου απόπειρα για engraving τόσο μεγάλης επιφάνειας είμαι και πολύ κακός στο σχεδιασμό Οπότε δυστυχώς μόνο τυποποιημένα σχέδια και ασύνδετα (στην αρχή υπήρχε φιλόδοξια για ενιαίο σχέδιο σε όλο το κουτί αλλά λόγω απειρίας ο χρόνος κατασκευής θα ήταν τεράστιος) μεταξύ τους.
Paintstar Οκτώβριος 3, 2009 #5 Οκτώβριος 3, 2009 hahahaha Σε θελω του χρονου με freehand,ΤΕΛΟΣ! Μπραβο για την προσπαθεια παντως!!
Hodad1442169305 Οκτώβριος 3, 2009 Author #6 Οκτώβριος 3, 2009 Να σαι καλά. Όσο για του χρόνου βλέπουμε Άλλη μια photo μετά από αρκετές ώρες παιδέματος:
Jason_ Οκτώβριος 4, 2009 #8 Οκτώβριος 4, 2009 Να σαι καλά. Όσο για του χρόνου βλέπουμε Άλλη μια photo μετά από αρκετές ώρες παιδέματος: [ATTACH]25688[/ATTACH] Σε τι κουτί πάνω είναι αυτό? Μάρκα μοντέλο??
Jason_ Οκτώβριος 4, 2009 #10 Οκτώβριος 4, 2009 Έχεις φτιάξει και κάτι άλλο πάνω στο κουτί?Η μονο το πλαϊνό!
Hodad1442169305 Οκτώβριος 4, 2009 Author #11 Οκτώβριος 4, 2009 Δυστυχώς λόγω χρόνου και κυρίως κάποιων άλλων προβλημάτων η μόνη 'μόντα' στο κουτί θα είναι engraving στα δύο πλαϊνά και στο πάνω μέρους του κουτιού.Κοινώς μόνο ζωγράφισμα του κουτιού.
Hodad1442169305 Οκτώβριος 6, 2009 Author #12 Οκτώβριος 6, 2009 Μιας και άρχισα το δεύτερο πλαϊνό του κουτιού να πω και δύο πραγματάκια για όποιον ενδιαφέρεται: Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι η χαρακτική (engraving) και για να γίνει πράξη χρειάζεται ένα περιστροφικό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το γνωστό Dremel, και ένα εξάρτημα για τη χάραξη. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία το 'γέμισμα' γίνεται με διαμαντοτροχό της Dremel (no 7105) σε κάθετες γραμμές (έχει σημασία το πώς θα χαραχτεί το υλικό και αυτό φαίνεται καλύτερα στα κουτιά του διαγωνισμού ADW 2009 του Paintstar και πως διαθλάται πάνω στη χάραξη του plexi το φώς).
tzitzibp Οκτώβριος 6, 2009 #13 Οκτώβριος 6, 2009 Μιας και άρχισα το δεύτερο πλαϊνό του κουτιού να πω και δύο πραγματάκια για όποιον ενδιαφέρεται:Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι η χαρακτική (engraving) και για να γίνει πράξη χρειάζεται ένα περιστροφικό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το γνωστό Dremel, και ένα εξάρτημα για τη χάραξη.Στη συγκεκριμένη φωτογραφία το 'γέμισμα' γίνεται με διαμαντοτροχό της Dremel (no 7105) σε κάθετες γραμμές (έχει σημασία το πώς θα χαραχτεί το υλικό και αυτό φαίνεται καλύτερα στα κουτιά του διαγωνισμού ADW 2009 του Paintstar και πως διαθλάται πάνω στη χάραξη του plexi το φώς).φίλε ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό με dremel οπότε σου βγάζω το καπέλο!με το dremel εχω καταφέρει χίλια πράγματα αλλά engraving για 'μενα είναι το πιο δύσκολο. Το αστείο είναι ότι ζωγραφίζω και έχω σταθερό χέρι αλλά με dremel δεν μπορώ να πετύχω καλό αποτέλεσμα. ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμείς....
Hodad1442169305 Οκτώβριος 6, 2009 Author #14 Οκτώβριος 6, 2009 Σ ευχαριστώ πολύ tzitzib. Η αλήθεια είναι ότι 'κλωτσάει' το Dremel αλλά πιστεύω είναι μέχρι να συνηθήσεις (κοινώς να έχεις υπομονή).Φαντάζομαι για σένα που ζωγραφίζεις είναι πιο δύσκολη η προσαρμογή.
tzitzibp Οκτώβριος 6, 2009 #15 Οκτώβριος 6, 2009 Σ ευχαριστώ πολύ tzitzib. Η αλήθεια είναι ότι 'κλωτσάει' το Dremel αλλά πιστεύω είναι μέχρι να συνηθήσεις (κοινώς να έχεις υπομονή).Φαντάζομαι για σένα που ζωγραφίζεις είναι πιο δύσκολη η προσαρμογή.παρακαλώ!κι έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την υπομονή! practice makes perfect! Να ευχηθώ Καλή επιτυχία!
Jason_ Οκτώβριος 6, 2009 #16 Οκτώβριος 6, 2009 Η βλακεία σε όλη την υπόθεση είναι ότι με μια λάθος κίνηση το κατέστρεψες όλο..Καλύτερα δεν θα ήταν να είχες βάλει χαρτοταινία γύρο γύρο για να αποφύγεις διαφορες τέτοιες αναποδιές?
Paintstar Οκτώβριος 6, 2009 #17 Οκτώβριος 6, 2009 Το pc που εβαλα ειναι η πρωτη μου προσπαθεια για χαραξη σε μεταλλο.. Δεν ειχα ασχοληθει καν.. Thanxxx for the tip ομως,σε βρισκω σωστοτατο!!!!
Hodad1442169305 Οκτώβριος 8, 2009 Author #18 Οκτώβριος 8, 2009 Η βλακεία σε όλη την υπόθεση είναι ότι με μια λάθος κίνηση το κατέστρεψες όλο..Καλύτερα δεν θα ήταν να είχες βάλει χαρτοταινία γύρο γύρο για να αποφύγεις διαφορες τέτοιες αναποδιές? Έχεις δίκιο σ αυτό που λες αλλά βαριόμουν τη διαδιασία να βάλω χαρτοταινία στο περίγραμα του σχεδίου. Ευτυχώς ατυχήματα δεν είχαμε... Το pc που εβαλα ειναι η πρωτη μου προσπαθεια για χαραξη σε μεταλλο..Δεν ειχα ασχοληθει καν.. Thanxxx for the tip ομως,σε βρισκω σωστοτατο!!!! Η αναφορά στο δικό σου κουτί ήταν για τη χάραξη στο plexi (ειδικότερα στον άγγελο) όπου φαίνεται πολύ καλά πως διαθλάται το φως από τις λάμπες πάνω στο σχέδιo. Και προφανώς το έκανα με καλή πρόθεση (το λέω για να μην υπάρξει παρεξήγηση) Τελείωσε και το δεύτερο πλαϊνό: Μένει μόνο μια τελευταία 'πινελιά'. Άρχισε και το τελευταίο σχέδιο στο πάνω μέρος του κουτιού:
tzitzibp Οκτώβριος 8, 2009 #19 Οκτώβριος 8, 2009 πολυ καλο...δεν ξερω γιατι αλλα ο Αγγελος με το τσιγαρο μου θύμησε αμεσως το εξωφυλλο του Heaven & Hell των Bl. Sabbath......
Hodad1442169305 Οκτώβριος 11, 2009 Author #20 Οκτώβριος 11, 2009 Είναι σε παρόμοια φάση κι αυτός ο άγγελος, μόνο που αντί να παίζει χαρτιά πίνει ποτάκι
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.