Wizard! Σεπτέμβριος 29, 2009 #81 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Όσοι υποστηρίζετε ότι η αερόψυξη έχει ελάχιστα καλύτερη απόδοση και αρκετά φθηνότερα από την υδρόψυξη, οι εταιρίες αυτοκινήτων ψάχνουν για σχεδιαστές κινητήρων και πληρώνουν καλά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Σεπτέμβριος 29, 2009 #82 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Όσοι υποστηρίζετε ότι η αερόψυξη έχει ελάχιστα καλύτερη απόδοση και αρκετά φθηνότερα από την υδρόψυξη, οι εταιρίες αυτοκινήτων ψάχνουν για σχεδιαστές κινητήρων και πληρώνουν καλά....Δεν ειδα κανεναν να λεει κατι τετοιο.Το αντιθετο μαλιστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Σεπτέμβριος 29, 2009 #83 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Όσοι υποστηρίζετε ότι η αερόψυξη έχει ελάχιστα καλύτερη απόδοση και αρκετά φθηνότερα από την υδρόψυξη, οι εταιρίες αυτοκινήτων ψάχνουν για σχεδιαστές κινητήρων και πληρώνουν καλά.... Αυτό πάλι, για το ότι είναι αποδοτικότερη η αερόψυξη, μάλλον από άλλο thread το διάβασες:044::044: Ίσα ίσα η υδρόψυξη σαφώς θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά όχι τέτοια που να αξιζουν τα 250+Ε. Μπορείς να μου εξηγήσεις και εσύ, πως η υδρόψυξη είναι φθηνότερη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
WizarD1416003179 Σεπτέμβριος 29, 2009 #84 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Όσοι υποστηρίζετε ότι η αερόψυξη έχει ελάχιστα καλύτερη απόδοση και αρκετά φθηνότερα από την υδρόψυξη, οι εταιρίες αυτοκινήτων ψάχνουν για σχεδιαστές κινητήρων και πληρώνουν καλά....+1000Πιστευω τα ειπες ολα τωρα...:045:Περιμενω ακομα οποιος εχει καλη αεροψυξη και υπερχρονισμενο συστημα οταν βρει ελευθερο χρονο ας τρεξει το προγραμματακι που ανεφερα κι ας ποσταρει αποτελεσματα.PS1To οτι δεν ειναι για ολους εφικτο να αποκτησουν υδροψυξη το βλεπω λογικο:οικονομικα ακριβοτερη απο αεροψυξη,λογο γνωσεων,χρονου τοποθετησης/συντηρησης κτλ, αλλα μην προσπαθειτε ορισμενοι να την βγαλετε και σκαρτη...ελεος, "υδροψυξη -vs- γομαροψυκτρες" τo εχουμε αναλυσει παρα πολλες φορες στο παρελθον.PS2Με λιγοτερο απο 150 ευρω φτιαχνεις super νερακι.Αρκει τα λαστιχα,τα δαχτυλιδια,η αντλια και το ψυγειο να μην ειναι απο μαγαζι που πουλαει hardware υπολογιστων...ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 29, 2009 #85 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Αυτό πάλι, για το ότι είναι αποδοτικότερη η αερόψυξη, μάλλον από άλλο thread το διάβασες:044::044:Ίσα ίσα η υδρόψυξη σαφώς θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά όχι τέτοια που να αξιζουν τα 250+Ε.Μπορείς να μου εξηγήσεις και εσύ, πως η υδρόψυξη είναι φθηνότερη;Ναι, λάθος μου, ήθελα να γράψω ότι είναι ελάχιστα χειρότερη από το νερό.Όσο για την τιμή, εξήγησα παραπάνω γιατί το νερό δεν είναι όσο ακριβό φαίνεται αρχικά. Το κόστος του στο χρόνο είναι πολύ καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Σεπτέμβριος 29, 2009 #86 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Για την καρτα γραφικων οκ για το νερο πραγματι υπαρχει διαφορα.Αλλα για καποιον που εχει κανει OC κ παιζει παιχνιδια.Αξιζει ομως κ εκει να δωσεις 2 κατοσταρικα για ψυξη της καρτας γραφικων?Αναλογως το budget του καθενος βεβαια.Παντως να βαλω κ αλλη μια παραμετρο στο θεμα.Η πλειοψηφια αγοραζει midi tower κουτια...Στο κοστος της υδροψυξης να λαβουμε υποψην κ την τιμη ενος καλου full tower....Κ μην μου πει κανεις για υδροψυξεις σε midi tower με ολη την υδροψυξη να ειναι εξω απ το κουτι σαν τσαντηρι....Δεν το κατάλαβα το σχολιάκι για το τσαντήρι.Έχω αλλάξει 2 full tower κουτιά και πάντα την υδρόψυξη την έχω απέξω.Έτσι με βολεύει και έτσι μου αρέσει.Και αυτό θα το κρίνεις δηλαδή??:021::021: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 29, 2009 #87 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Οπότε συμφωνούμε για το <10% κέρδος σε oc με υδρόψυξη να υποθέσω?Να τελειώνουμε ένα-ένα θέμα την φορά για να προχωράμε και στα επόμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 29, 2009 #88 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Όχι, δεν τελειώσαμε γιατί δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... Για παράδειγμα, η υδρόψυξη αντιδρά πολύ καλύτερα από τον αέρα σε συνθήκες απότομων αλλαγών θερμοκρασίας (πχ ένα benchmark που διαρκεί 1'). Επίσης επηρεάζεται πολύ λιγότερο από τις συνθήκες ροής αέρα που επικρατούν στο κουτί. Εγώ έχω 4πλό ψυγείο με 4x120mm. Τους δύο τους έχω κλειστούς και σχεδόν ποτέ δεν τους ανοίγω. Η διαφορά είναι ~2°C. Τους άλλους δύο τους έχω επίσης κλειστούς και ανοίγουν μόνο σε φάσεις που πιέζεται η CPU. Ας έρθει κάποιος να μου φέρει αερόψυκτο Core i7 920 @ 3.6GHz χωρίς ανεμιστήρα και το συζητάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 29, 2009 #89 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Που είναι η αντίρρησή σου?60 ίδιοι επεξεργαστές δοκιμασμένοι στο μέγιστο ΣΤΑΘΕΡΟ oc (24 ώρες - το 1 λεπτό που το είδες?)Από απλά μέχρι 8πλά ψυγεία και από stock μέχρι γομαρόαερόψυξη. Το δείγμα είναι τυχαίο αλλά "αρκετό". Γιατί δεν είναι αξιόπιστο αποτέλεσμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Σεπτέμβριος 29, 2009 #90 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 ρε τριστενο δεν γίνετε ρε φίλε να συμφωνήσουμε γιατι απλα δεν λες να καταλάβεις και δεν χρειάζεται να συμφωνείς μαζι μας..το να βάλεις υδροψυξη δεν ειναι τοσο απλό. οποτε εφόσον παλι δεν μπορείς να το πιάσεις δεν σε κατηγορώ ουτε για αυτο. ξέρεις το ιδιο παθαίνω και εγω με τα phase που δεν γνωρίζω τπτ κ δεν μιλάω καθόλου.οσο για τις επιδόσεις θα στο ξαναπούμε αλλη μια φορα οτι είναι 100% καλύτερες απο τον αέρα.και αν δεν σου αρεσε το 100% να στο κανω 1000000% γιατι ετσι βλέπω εγω που εχω την δυνατότητα να δοκιμάσω και την υδροψυξη κ τον αερα στο ριμαδο pc μου.για μενα εχει λήξει το θεμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Σεπτέμβριος 29, 2009 #91 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Ρε παιδιά, έχετε δει το διάγραμμα που έδειξε ο άνθρωπος;; Τι στο καλό δεν βλέπετε; Λέει ξεκάθαρα ότι μια χαρά κερδισμένος βγαίνεις από την υδρόψυξη, αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό!Και συνεχίζω και λέω, δεν ξέρω για τους amd:p, αλλά τι στο καλό διαφορά, εκτός από bench, θα δεις με νερό σε i7;....ορατή διαφορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 29, 2009 #92 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Ο "άνθρωπος", επαναλαμβάνω, μας έδειξε την υπεροχή του νερού, σε σταθερές συνθήκες. Δηλαδή, έκαναν o/c στα μηχανήματα, τα έβαλαν να τρέξουν benches για κάποια ώρα και μετά μέτρησαν θερμοκρασίες. Δεν είναι πουθενά διάγραμμα της θερμοκρασίας σε σχέση με το χρόνο. Πόσο γρήγορα ανεβαίνει με τον αέρα όταν ξεκινάει το bench, ή πόσο αργά πέφτει. Δεν είδα τι κάνει η θερμοκρασία όταν εκτελούμε μια διαδικασία που πιέζει τον επεξεργαστή, αλλά για 1' μόνο (πχ unzip). Δεν είδα τι κάνει όταν έχεις το μηχάνημα o/ced να κάνει render στο 3DMax για 10-15 ώρες.Ας τα κάνει κάποιος, και μετά μιλάμε για απόδοση και διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Σεπτέμβριος 29, 2009 #93 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Εχω την Xigmatek HDT-1283+Noctua fan. 35 ευρω+10κατι ο ανεμιστηρας.Το ρευμα ειναι στο auto. Αυτος ο επεξεργαστης με μια ΜΗ εξωτικη ψυξη(phase,LN2,peltier) κατω απο 45 full load στο ιδιο προγραμμα δεν προκειται να παει.Απο o/c προκαλω οποιον θελει να φερω το pc στην εκθεση,αμα παει στο 10% εξτρα με υδροψυξη,του δινω 20Ε.Δηλαδη μιλαμε για 3860..δηλαδη 428fsb και ετσι για το καλο να το αφησουμε στα 430fsb.Μην βιαστειτε πολυ....:031: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Σεπτέμβριος 29, 2009 #94 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Ωραιος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 29, 2009 #95 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Εχω την Xigmatek HDT-1283+Noctua fan.35 ευρω+10κατι ο ανεμιστηρας.Το ρευμα ειναι στο auto.Αυτος ο επεξεργαστης με μια ΜΗ εξωτικη ψυξη(phase,LN2,peltier) κατω απο 45 full load στο ιδιο προγραμμα δεν προκειται να παει.Απο o/c προκαλω οποιον θελει να φερω το pc στην εκθεση,αμα παει στο 10% εξτρα με υδροψυξη,του δινω 20Ε.Δηλαδη μιλαμε για 3860..δηλαδη 428fsb και ετσι για το καλο να το αφησουμε στα 430fsb.Μην βιαστειτε πολυ....Δε μπορώ να καταλάβω τι γράφεις... Ποιός να πάει κάτω από 45? Με τι; Εδώ βλέπω 70άρια στη θερμοκρασία. Πιστεύεις ότι με νερό δε θα πέσει; Πιστεύεις ότι αν τον αφήσουμε 24 ώρες σε αυτή τη φάση, με τον αέρα δε θα ανεβάσει κι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 29, 2009 #96 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Ο "άνθρωπος", επαναλαμβάνω, μας έδειξε την υπεροχή του νερού, σε σταθερές συνθήκες. Δηλαδή, έκαναν o/c στα μηχανήματα, τα έβαλαν να τρέξουν benches για κάποια ώρα και μετά μέτρησαν θερμοκρασίες. Δεν είναι πουθενά διάγραμμα της θερμοκρασίας σε σχέση με το χρόνο. Πόσο γρήγορα ανεβαίνει με τον αέρα όταν ξεκινάει το bench, ή πόσο αργά πέφτει. Δεν είδα τι κάνει η θερμοκρασία όταν εκτελούμε μια διαδικασία που πιέζει τον επεξεργαστή, αλλά για 1' μόνο (πχ unzip). Δεν είδα τι κάνει όταν έχεις το μηχάνημα o/ced να κάνει render στο 3DMax για 10-15 ώρες.Ας τα κάνει κάποιος, και μετά μιλάμε για απόδοση και διαφορές.Τι σχέση έχει το πόσο γρήγορα ανεβαίνει ή κατεβαίνει η θερμοκρασία? Θα σου χαλάσει κάτι? Θα πάθει κάτι ο επεξεγαστής?Για το φορτίο σου λέω ότι τρέχουν με πλήρες φορτίο για 24 ώρες και εσύ μιλάς για 3Dmax :021:.tristeno added 3 Minutes and 10 Seconds later...Δε μπορώ να καταλάβω τι γράφεις... Ποιός να πάει κάτω από 45? Με τι; Εδώ βλέπω 70άρια στη θερμοκρασία. Πιστεύεις ότι με νερό δε θα πέσει; Πιστεύεις ότι αν τον αφήσουμε 24 ώρες σε αυτή τη φάση, με τον αέρα δε θα ανεβάσει κι άλλο;Δηλαδή στο laptop που είναι συνέχεια στους 60 έγινε κάτι? Μήπως είναι εκτός προδιαγραφών? Θα χαλάσει πιο γρήγορα? Στο Phase που είναι στους -70 θα αντέξει περισσότερο? :044:tristeno added 3 Minutes and 36 Seconds later... οσο για τις επιδόσεις θα στο ξαναπούμε αλλη μια φορα οτι είναι 100% καλύτερες απο τον αέρα.και αν δεν σου αρεσε το 100% να στο κανω 1000000% γιατι ετσι βλέπω εγω που εχω την δυνατότητα να δοκιμάσω και την υδροψυξη κ τον αερα στο ριμαδο pc μου.για μενα εχει λήξει το θεμα..Αν θέλεις βοήθεια με την αερόψυξή σου όλο και κάποιος μπορεί να βοηθήσει. Μάλλον δεν πατάει καλά :044: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Σεπτέμβριος 29, 2009 #97 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Δε μπορώ να καταλάβω τι γράφεις... Ποιός να πάει κάτω από 45? Με τι; Εδώ βλέπω 70άρια στη θερμοκρασία. Πιστεύεις ότι με νερό δε θα πέσει; Πιστεύεις ότι αν τον αφήσουμε 24 ώρες σε αυτή τη φάση, με τον αέρα δε θα ανεβάσει κι άλλο; Να παει κατω απο 45 ο επεξεργαστης φυσικα,με οτι υδροψυξη θες.Φυσικα και θα πεσει,πιθανον και με καλυτερη αεροψυκτρα θα πεσει αλλα λιγο.Το νερο δεν κανει θαυματα οπως νομιζουν μερικοι.Εχει καποια λογικα κερδη/αποτελεσματα τα οποια σε καποια θρεαντ σε αυτο το φορουμ λενε μερικοι οτι τα τελευταια χρονια εχουν μειωθει ποσοστιαια επειδη εχει προοδευσει η αεροψυξη σε αντιθεση με την υδροψυξη. Ποση ωρα θες να το αφησω πες μου! Απλα οταν κοιμαμαι θελω κλειστο pc.Ειμαι περιεργος με το θορυβο για αυτο.Οποτε αυριο που ξυπναω το αφηνω full load prime95 μονο επεξεργαστη να τρεχει και καμια μουσικη γιατι με το intel burn test δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο.Μια μερα μεχρι να κοιμηθω..12-14 ωρες..μετα απο 1 ωρα περιπου για να μη πω 30 λεπτα θα φτασει στη μεγιστη θερμοκρασια που ειναι 68 νομιζω...και θα παραμηνει εκει. Το οτι με αερα με τη παροδο του χρονου θα ανεβει σταδιακα η μεγιστη θερμοκρασια ειναι τελειως αβασιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Σεπτέμβριος 29, 2009 #98 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Η θερμοκρασια ΔΕΝ ανεβαινει παραπανω ουτε μετα απο ενα τεταρτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WizarD1416003179 Σεπτέμβριος 29, 2009 #99 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 γιατι με το intel burn test δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο.Ακριβως...γιατι με τα Ρrime και τα Οrthos δεν ειναι σε πραγματικο full load...Nos-Dio εγω θα ηθελα αν μπορεις να αφησεις το Intel Burn Test να τρεξει και τις 5 λουπες στο Maximum Stress,τραβα ενα PrtScn με temps οταν θα εισαι στην 5η λουπα για να εχουμε αξιοπιστα συμπερασματα.Aν δεις να ανεβαζει κι αλλο θερμοκρασιες κοντα στην 3η με 4η λουπα απλα πατα το Stop μην παθεις και καμια ζημια για μλκιες.Προσωπικα το 70αρι απο την 1η κιολας λουπα δεν μου αρεσει καθολου,δεν την βλεπω να την βγαζει καθαρη χωρις να μπει σε Throttling.Επιμενω για το συγκεκριμενο προγραμμα γιατι οι περισσοτεροι δοκιμαζουν με Orthos ή Prime95 και αμα το περασει νομιζουν οτι το Ο/C ειναι 100% stable κατι που δεν ισχυει (το ειδα και στο δικο μου συστημα αυτο το φαινομενο) γιαυτο και μερικες φορες τρωνε ξεκαρφωτα Restart ή ΒSOD.@ΤristenoΜιλας για πληρες φορτιο,σου ειναι ευκολο να μας δειξεις προγραμματα και θερμοκρασιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 29, 2009 #100 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 occt για 24 ώρεςθερμοκρασίες σου λέω έτσι στην τύχη 40 στο νερό και 60 με αέρα. Για πες μου τι έγινε που είναι πιο κρύος ο υδρόψυκτος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.