Jump to content

Στησιμο Νεου PC για Extreme Gaming

ionas1442169305

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους,

Αποφασισα να ζητησω την βοηθεια σας σχετικα με ενα νεο Pc που θελω να στησω με πολυ δυναμικες επιδωσεις κ αξιοπιστια,να κρατησει δλδ κ να παιζει κ στο full για αρκετο καιρο(οσο τραβαει βεβαια)...

Επιτα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει τον κοπο να περιμενω λιγο να πεσουν οι τιμες στα φρεσκα προιοντα,μεχρι τα χριστουγεννα δλδ...η να παρω κατι μετριο,π.χ. σε καρτα γραφικων κ να κοιταξω αργοτερα για κατι καλυτερο(συμβατη με directx 11,ας πουμε)...

Εχω βρει αρκετα νεα καλουδια τα οποια κ θα ειναι στην αγορα σε λιγο καιρο για αυτο κ ρωταω για μια τριτη γνωμη,απο κει κ περα εχω δει αρκετα πραμματα που με ενδιαφερουν,αλλα καλυτερα θελω να δω τις δικες σας προτασεις !

Απο χρημα,γυρω στα 1000 με 1500 καλα ειναι,πιστευω, δεν αξιζει παραπανω,πεταμενα λεφτα...

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

Θα πρότεινα μια σύνθεση ως εξής.

δύο δίσκους ένα μεγάλο 1ΤΒ ή 2ΤΒ για αρχεία και προγράμματα και ένα Intel SSD 80GB για λειτουργικό.

Μια κάρτα ΑΤΙ 5870.

Ένα ποντίκι Razer mamba

Μνήμη 4+4=8GB Corsair ή OCZ.

Μια οθόνη 24ιντσών Samsung ή LG ή ότι άλλο σου αρέσει.

Μητρική P55

Επεξεργαστής ι750.

Δες περισσότερες πληροφορίες για μητρικές και επεξεργαστές P55 πλατφόρμας εδώ.

Πρωτού προτείνω κάτι εγω θα ήθελα να ξέρω πιο συγκεκριμένα τι χρήση θα κάνεις στο PC.

Δηλαδή πέραν από gaming, τι άλλο θα τρέχεις ?

Απλά εφαρμογές γραφείου & internet browsing ?

Τίποτα βαριά προγράμματα ? ( π.χ. Audio/Video Authoring ? A/V Encoding ? AutoCAD ? 3D animation ? )

Ενδιαφερουσα συνθεση αν κ εγω θα προτιμουσα τα εξης:

απο σκληρους με 1ΤΒ ειμαι καλυμμενος μιας κ εχω κ αλλους οσο για το λειτουργικο ενας 80Gb ειναι μια χαρα...

Για μητρηκη σκεφτομαι κατι σε EVGA με το τριπλο SLi (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1269186)αν κ δεν ξερω την επιδωση της...σε συγκριση με αλλες μητρηκες οπως Gigabyte η Asus και για λυγοτερη καταναλωση στα s1150

ram:8gb 4x2

με τις καρτες εχω προβληματιστει περισσοτερο μιας κ η HD5870-90 δεν εχει κυκλοφορισει ακομα κ εχω ακουσει πως οταν θα βγουν οι Nvidia GTX300 θα πεσουν οι τιμες της Ati με DirectX 11...

Τελος σε gpu i7 εννοειτε γιατι οι i9 εχουν καιρο μπροστα...πιστευω ο ι 7920 ειναι comple γιατι ο 975 πολυ τσιμπιμενος,τωρα δεν ξερω για τους phenomII της AMD,ας προτεινετε....

Α, κ κατι ακομα ι υδροψυξη λεει μετραει πολυ, οντος??

ionas added 3 Minutes and 51 Seconds later...

Ακομα ξεχασα κατι αν κ θα απευθυνθω αργοτερα,επισης,θα παρω κ μια εξωτερικη καρτα ηχου για να περναω την κιθαρα στο PC για να κανω κ χρηση studio ας το πω ετσι,θα ηθελα να τρεχω κ βαρια προγραμματα οχι τοσο για βιντεο αλλα πθο πολυ για ηχο...

Αν θέλεις συζητάμε για πλατφόρμα και όχι για συγκεκριμένα προιόντα αρχικά.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της P55 είναι ότι το TDP των 1156 επεξεργαστών της πλατφόρμας είναι χαμηλότερο από επεξεργαστές 1366 για x58, ενώ και ο αυτόματος υπερχρονισμός είναι καλύτερος. Γενικά είναι νεώτερη τεχνολογία. Μόνο για manual υπερχρονισμό στα όρια ή για φορτωμένο σύστημα θα υπάρχει διαφορά υπέρ του x58.

Πάντα είχα SLI από την πρώτη μέρα που βγήκε (πριν 4 ή 5 χρόνια)

Πρόσφατα το κατάργησα (έβαλα τη δεύτερη 285GTX σε άλλο υπολογιστή).

Η δύναμη μιας κάρτας είναι υπεραρκετή.

Αλλά SLI παίρνουν όλες πλέον οι πλατφόρμες.

Υδρόψυξη πλέον έχω μόνο στον επεξεργαστή, για ευκολία.

Για αρκετά χρόνια είχα και στις δύο κάρτες, οπότε έχω εμπειρία.

Κάθε φορά που άλλαζα κάρτα ή ήθελα να κάνω συντήρηση, ήταν μεγάλη ταλαιπωρία.

Χωρίς υδρόψυξη ο θόρυβος αυξήθηκε ελάχιστα, γιατί οι κάρτες μου κατεβάζουν στροφές όταν δεν παίζω παιχνίδια.

Δηλαδη λες οτι δεν αξιζει τοσο η evga καλυτερα μια p55(αν μπορεις με ενα link δειξε μου πιο συγκεκριμενα ενα μοντελο)

η EVGA παντος 1366 ειναι...οταν λες TDP τι εννοεις?

Για καρτα η GTX285 της sparkle νομιζω για μονη ειναι comple,τορα δεν ξερω αν αξιζει κ κατι αλλο...κ κατι ακομα αν ξερεις σχετικα αν ο phenom II ειναι καλυτερος απο i7?

Υ.Γ

Διαβασα πως δεν αξιζει να παρεις τριπλο SLI αν δεν το αξιοποιησεις

Αν θελεις Core i7/i5 και nVidia GPU καλως. Αυτο που θελω να σου πω ειναι το εξης, ειμαι φανATIκος οπαδος της AMD/ATI οποτε μπορει να μην ειμαι τοσο αντικειμενικος. Το θεμα ειναι ειναι ομως πως με AMD/ATI μπορεις να πετυχεις αντιστοιχες επιδοσεις με πολυ λιγοτερα λεφτα. Ενδεικτικα, αν παρεις π.χ. για CPU τον Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) και για GPU τον φτηνοτερο 295 της nVidia, το συνολο θα ειναι: 250+415= 665 ευρω (περιπου, αναλογα απο που θα το αγορασεις.

Εγω εφτιαξα επισης high end pc και χρησιμοποιησα τα τελευταια μοντελα της AMD/ATI. Συγκεκριμενα οπως βλεπεις απο το signature εβαλα για CPU τον AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edition και για GPU την Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5. Το συνολο για αυτα τα 2 ηταν: 220+230=450 ευρω! Και οσον αφορα τις επιδοσεις που ανεφερες θα σου πω απλα πως παιζω το Crysis σε DirectX 10 με Ultra High γραφικα και δεν "κολλαει" καθολου το game πουθενα...

Δε νομιζω πως χρειαζεσαι παραπανω απο αυτο, τουλαχιστον οσον αφορα το gaming. Εχω ακουσει πως οι Core i7 ειναι καλυτεροι σε Audio/Video Authoring A/V Encoding AutoCAD 3D animation κτλ οπως ειπε και ο Bill. Αυτος ειναι ο λογος που προτιμω τον συνδιασμο AMD/ATI γιατι πιστευω πως σαν εταιρια σεβονται πολυ περισσοτερο τον καταναλωτη.

Επισης να σου πω πως και η MoBo ηταν πιο φθηνη αφου αγορασα την high end ΜοΒο για socket AM3, την Asus Crosshair 3 Formula (sAM3, DDR3) η οποια εκανε 180 ευρω ενω αν θελεις να αγορασεις μια απο τις πιο high end MoBo για s1366 οι τιμες ειναι πανω απο 350 ευρω (οχι βεβαια πως δεν θα βρεις και με 180-200 ευρω). Και σε ολα αυτα προσθετω πως ο CPU ειναι Black Edition που σημαινει πως ειναι ξεκλειδωτος ο υπερχρονισμος κατι που δεν με χαλαει καθολου. Δεν το εχω κανει ακομα αλλα μολις περασει μερικος καιρος απλα με μερικες κινησεις στα BIOS θα εχω παει τον CPU στα 3.8 ή 4.0 GHz για να ειναι το pc ακομα high end.

Ελπιζω να μην σε επριξα με τον συνδιασμο AMD/ATI απλα πιστευω πως ειναι πολυ καλυτερος απο τον συνδιασμο Intel/nVidia για ολους τους παραπανω λογους. Και εφοσον ειπες πως "ενα νεο Pc που θελω να στησω με πολυ δυναμικες επιδωσεις κ αξιοπιστια,να κρατησει δλδ κ να παιζει κ στο full για αρκετο καιρο(οσο τραβαει βεβαια)..." σου λεω πως μπορεις να το εχεις με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Αυτα απο εμενα, αν καποιος διαφωνει με τα επιχειρηματα μου, ας κανει ενα post η ακομα να ανοιξουμε ενα thread μονο για αυτο το θεμα, το βρισκω πολυ ενδιαφερον.. :D

Καταρχας,σε ευχαριστω πολυ γιατι τις χρησημες πληροφοριες,νομιζω οτι συμφωνω με την επιλογη σου και η αληθεια ειναι οτι τωρα τελευταια που αρχισα να ψαχνω περισσοτερο κατελυξα πως ειναι περριτο να δωσεις τσαμπα λεφτα αφου μπορεις να βρεις κ με λιγοτερα περα απο αυτο ομως επειδη δεν εχω την πειρα να κρινω τι ειναι καλυτερο ως hardware σε επιδοσεις εννοω παντα, αναμεσα στις μαρκες κ τι κρυβετε πισω απο αυτα που λεγωντεα απευθηνθηκα σε forum...τελος θα με ενδιεφερε πολυ ενα νεο thread σαν και αυτο που προτεινεις...οποιος εχει την καλη διαθεση μετα χαρας θα ηθελα να δω την αποψη του...

Υδρόψυξη πλέον έχω μόνο στον επεξεργαστή, για ευκολία.

Για αρκετά χρόνια είχα και στις δύο κάρτες, οπότε έχω εμπειρία.

Κάθε φορά που άλλαζα κάρτα ή ήθελα να κάνω συντήρηση, ήταν μεγάλη ταλαιπωρία.

Χωρίς υδρόψυξη ο θόρυβος αυξήθηκε ελάχιστα, γιατί οι κάρτες μου κατεβάζουν στροφές όταν δεν παίζω παιχνίδια.

Δεν ηξερα αν επρεπε να ανοιξω νεο thread για αυτο απλα θελω αν πω την αποψη μου οσον αφορα την υδροψηξη. Σιγουρα η υδροψηξη ειναι πραγματικα αποδοτικη και αρκετα cool... xD Αλλα και παλι την θεωρω οικονομικα ασυμφορη. Και ο λογος ειναι ο εξης. Στο PC που εφτιαξα το κουτι, CoolerMaster Haf 932 Black Case εχει 4 coolers (2 για εισοδο και 2 για εξοδο). Αυτο μαζι με τον cooler για το CPU που εβαλα, την Xigmatek HDT-S1283 Darknight εχω τρομερα χαμηλες θερμοκρασιες. Δλδ εχω παρατηρησει πως μετα απο οποιοδηποτε game (σε full γραφικα παντα) δεν ειδα θερμοκρασια πανω απο 58 βαθμους κελισιου στον CPU. Κατεληξα λοιπον στο συμπερασμα πως ενα καλο συστημα air cooling ειναι πολυ καλυτερο (αποδοση προς τιμη) απο υδροψηξη. Ολα αυτα τα λεω για να τα λαβει υποψη του και ο ionas για το PC που θα φτιαξει φυσικα.. :)

Αυτα απο εμενα, αν καποιος διαφωνει με τα επιχειρηματα μου, ας κανει ενα post η ακομα να ανοιξουμε ενα thread μονο για αυτο το θεμα, το βρισκω πολυ ενδιαφερον.. :D

Θελεις να ξεκινησει ο Γ' παγκοσμιος πολεμος? :043: :043:

stealth

Να σ καλα κ παλι, θα θελα κ αλλα τετια για να μαθω οσο το δυνατων περισσοτερα χρειαζετε πριν παρω αυτο που θελω...με ενδιαφερουν κυριως θεματα περι οικονομικων μιας κ τωρα διαβαζω κατι που λεει για τον κυκλο ζωης των προιοντων μεσα στο χρονο,για αυτο εξ αρχης δηλωσα πως αν ηταν ποιο οικονομικο να περιμενω μεχρι τα χριστουγεννα θα το εκανα...και τελικα κατεληξα πως το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να μην δωσω πανω απο 1000 ευρω κ τα υπολοιπα να τα χρησημοποιησω μελλοντικα σε αναβαθμισεις οπου κ θα ειναι ποιο σκοπιμα.αν και το να περιμενω δεν εχει να κανει μιας κ οσο η τεχνολογια εξελισεται ολο κ νεα πραγματα κ θαματα βγαινουν στην αγορα..

Τα μηχανακια που σου προτειναν τα παιδια ειναι ολα πολυ καλα αυτο που εχω να συμπληρωσω μονο ειναι οτι εφοσον το μηχανημα προοριζεται για extreme game PC σαν δισκο λειτουργικου να βαλεις κατι μεγαλυτερο απο 80GB.Για παραδειγμα 5 καινουρια παιχνιδια να κανεις install απο 10GB(χονδρικα) το καθενα=50GB στο χαλαρο.

Θελεις να ξεκινησει ο Γ' παγκοσμιος πολεμος? :043: :043:

stealth

Εγω παντως γουσταρω να ακουσω γνωμες!!!:045:

ionas added 2 Minutes and 20 Seconds later...

Τα μηχανακια που σου προτειναν τα παιδια ειναι ολα πολυ καλα αυτο που εχω να συμπληρωσω μονο ειναι οτι εφοσον το μηχανημα προοριζεται για extreme game PC σαν δισκο λειτουργικου να βαλεις κατι μεγαλυτερο απο 80GB.Για παραδειγμα 5 καινουρια παιχνιδια να κανεις install απο 10GB(χονδρικα) το καθενα=50GB στο χαλαρο.

80gb προοριζονται για λειτουργικο κ θα συνοδευονται απο αλλον ενα 1TB σκληρο...

Εγω παντως ανοιξα 2 νεα threads με θεματα:

Συνδιασμος Intel/nVidia vs AMD/ATI (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=481611#post481611) κι ας γινει ο 3ος παγκοσμιος stealth :p

και

Υδροψηξη vs Air cooling (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=481615#post481615).

Βεβαια η συζητηση εδω συνεχιζεται.

Οσον αφορα τους σκληρους δισκους, η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει την αποδοση των SSD παντως δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι μεγαλη διαφορα. Δλδ εγω που εχω τον WD 500GB Black Caviar για Windows, προγραμματα και games δεν εχω κανενα παραπονο. Εχω πολυ γρηγορο boot, και -φαινομενικα- τελεια αποδοση στα games και στα προγραμματα. Προσωπικα λοιπον δεν θα σου προτεινα SSD, λογω τιμης και φυσικα λογω περιορισμενης χωρητικοτητας.

Νομιζω πως εχω καταληξει αν και εχω καποια διληματα σχετικα με τις μαρκες...οστοσο κ απο μητρηκη δεν ειμαι σιγουρος,ολες οι γνωμες δεκτες....

κατι ακομα δεν ξερω αν ισχυει αλλα νομιζω πως αναμεσα σε καρτες γραφικων ATI-Nvidia

η Nvidia εχει μεγαλυτερο χρονο ζωης απο οτι εχω δει οι ATI καιγοντε αρκετα ευκολα κ αντιθετος μιας κ εχω κ εγω Nvidia(δεν καταλαβαινει τιποτα)...Επισης η ati εχει χαμυλοτερη ταχυτητα μνημης κ memory interface,βεβαια δεν ξερω τιν σημασια τους ακριβως μα πιστευω πως παιζουν μεγαλο ρολο...μιας κ η μνημη αν ξεπερναει το 1GB εχει να κανει με υψυλοτερες αναλυσεις...οποτε δεν με ενδιαφερει τοσο...

η Nvidia εχει μεγαλυτερο χρονο ζωης απο οτι εχω δει οι ATI καιγοντε αρκετα ευκολα

Αυτο πρωτη φορα το ακουω. Οσον αφορα τις αποδωσεις των καρτων, κρατα αυτο που σου ειπα πριν, με την HD 4890 2GB GDDR5 συνδιασμενη με τον AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion παιζω το Crysis με DirectX 10 σε ultra high γραφικα χωρις κανενα προβλημα. Δεν ξερω τι παραπανω θελεις απο αυτο... Και αν κανεις λιγο υπομονη, βγαινουν τις επομενες μερες οι νεες καρτες της ATI... xD

Οσον αφορα τους σκληρους δισκους, η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει την αποδοση των SSD παντως δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι μεγαλη διαφορα. Δλδ εγω που εχω τον WD 500GB Black Caviar για Windows, προγραμματα και games δεν εχω κανενα παραπονο. Εχω πολυ γρηγορο boot, και -φαινομενικα- τελεια αποδοση στα games και στα προγραμματα. Προσωπικα λοιπον δεν θα σου προτεινα SSD, λογω τιμης και φυσικα λογω περιορισμενης χωρητικοτητας.

Assume not.

Search, read, view.

Η αληθεια ειναι πως σκεφτομαι να περιμενω να πεσουν οι τιμες μεχρι τα χριστουγεννα οπως προειπα κ παραπανω αλλα απο την αλλη σκεφτομαι πως αφου συνεχια βγαινουν νεα πραμματα τοτε θα θελω παλι το καλυτερο δηλαδη κατι ακριβοτερο οποτε δεν εχει νοημα...για της HD5870 εχω διαβασει αρκετα κ το πρωτεριμα τους η συμβατοτητα με directX11 λενε πως δεν αξιζει να παρεις κατι τετιο τωρα αφου σε λιγουσ μηνες που θα κυκλοφορισουν οι gtx-s 300 Nvidia οι τιμες θα πεσουν κατακορυφα...ποιος ο λογος να βιαστω...απο κει κ περα δεν διαφωνω για την αποδωση τους απλα θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για της συχνοτητες κ ταχυτητες μνημης κ.α και επισης σχετικα με αποδωση πανω σε oc....αυτα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.