Νικος76 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2005 Σκέφτηκα κάτι τραβηγμένο (ίσως κι όχι) Υπάρχει πρόγραμμα ή τρόπος (με συνδυασμό προγραμμάτων κ.λ.π.) ώστε Να κάνουμε ένα boot DVD το οποίο να περιέχει τα WIN XP (boot)με ότι άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιούμε ( π.χ. Power DVD + cubase +acid + Nero + Office κ.λ.π.) κι όταν τελειώσει η εγκατάσταση να είναι εγκατεστημένα όλα τα προγράμματα ???? Θα ήταν Super για μας . . . τους βασιλιάδες του FORMAT . . . . . . . . . . :banging: :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Φεβρουάριος 20, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Επειδή είμαι και εγώ ένας από αυτούς... :banging: είχα κάτσει πριν πολύ καιρό να φτιάξω μια μήτρα (Windows XP... Drivers... και τα στάνταρ προγράμματα που χρησιμοποιώ ) με Norton Ghost... το οποίο τελικά μετά από δυο μέρες παιδέματος το παράτησα... Ελπίζω κάποιος που να ξέρει από Norton Ghοst να μας βοηθήσει... θα του είμαι ευγνώμων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Φεβρουάριος 20, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Και εγώ μέσα πάμε ομδική προσπάθεια το lab να το φτιάξουμε!!!!! Θα φρίξει ο Bill (Gates) :p :p :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Φεβρουάριος 20, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Εγώ θα είμουν ευτυχισμένος αν υπήρχε τέτοιο cd! Θυμάμαι στο PeBuilder μπορούσες να φτιάξεις ένα cd των windows και με ότι προγράμματα ήθελες, αλλά αυτό ήταν μόνο για live cd... Με τον Norton Ghost, μια σκέψη που έχω, είναι ότι ίσως θα μπορούσαμε, να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο του σκληρού, σε ένα άλλο σκληρό ή σε dvd. Και για να το επαναφέρετε αυτό το αντίγραφο μετά απο format, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το live cd του PeBuilder, το οποίο φυσικά θα έχει προεγκαταστημένο το Norton... Α, το αντιγραφο του σκληρού εννοείται ότι θα είναι σε μια απο τις "πρώτες ώρες" του pc μετά απο format, δηλαδή μόλις θα έχετε εγκαταστήσει updates, drivers, παιχνίδια και προγράμματα (γ@μήθηκε), και ακόμα θα ψιλοπετάει το pc λόγω του πρόσφατου φορμαρίσματος, τότε να αντιγράψετε τον σκληρό. Μια σκέψη είναι μόνο, αν είναι δοκιμάστε, εγώ πάντως θα ψάξω στο google για το πώς να γίνει τέτοιο cd, και αν βρώ θα σας πώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Φεβρουάριος 20, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Προσωπικά ποτέ δε συμπάθησα τέτοιου είδους λύσεις.Αφού στήσω ό,τι θεωρώ βασικό , το δουλεύω για λίγες μέρες για να δω ότι δε μου λείπει τίποτα και μπουτάρω από λίνουξ και κάνω ένα tar.gz όλο το διαμέρισμα με τα παραθύρια. Αν μάλιστα αντί gz το κάνετε .zip μπορείτε να βλέπετε και να χρησιμοποιείτε το αρχείο και από παραθύρια. Την τελευταία φορά που το χρειάστηκα , μπήκα από λίνουξ , έσβησα ό,τι υπήρχε στο διαμέρισμα με ένα απλό rm -R * (βάζω και -ν γιατί μου αρέσει να τα βλέπω να τρέχουν...) και απλά έκανα εξαγωγή όλων των αρχείων από το .zip στο καθαρό διαμέρισμα.Αντί για μερικές ώρες (ακόμη και με unattended instalation) μου πήρε γύρω στα δέκα λεπτά...Καλά δεν είναι? Αν χρησιμοποιήσετε σημαντική συμπίεση μπορεί να φτάσετε και 20λεπτο για την εξαγωγή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Φεβρουάριος 20, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 χαζομάρες λέτε. .δεν γίνεται κατι τέτοιο ,, μονο με ghost αλλα ,καθε τοσο βγαίνουν καινούριες εκδόσεις , nero ,, drivers . . αρα δώρο άδωρο ,, . Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Φεβρουάριος 20, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από R@tNET [Χθες, στις 23:26] Επειδή είμαι και εγώ ένας από αυτούς... :banging: είχα κάτσει πριν πολύ καιρό να φτιάξω μια μήτρα (Windows XP... Drivers... και τα στάνταρ προγράμματα που χρησιμοποιώ ) με Norton Ghost... το οποίο τελικά μετά από δυο μέρες παιδέματος το παράτησα... Ελπίζω κάποιος που να ξέρει από Norton Ghοst να μας βοηθήσει... θα του είμαι ευγνώμων... Γιατί έτσι ρε παιδιά; Εγώ το έχω κάνει και 2 φορές που μου χρειάστηκε δούλεψε μια χαρά. (στο PC1 γιατι τo shuttle μου κάνει διάφορα και δεν δουλεύει ούτε το ghost ούτε το true Image Server, με το οποίο παλαιότερα είχα πάρει backup!!! τεσπα) Κρατώ full backup του δίσκου που έχει το σύστημα σε άλλο δίσκο (ή σε άλλο parttion, αν δεν υπάρχει άλλος δίσκος) με συμπίεση. Μετά καίμε τα κομμάτια σε dvd. Οταν χρειαστεί η επαναφορά, βάζουμε τη δισκετούλα του ghost και restore. Ολα είναι όπως τα είχαμε. Πού είναι η δυσκολία;; Τι δεν δούλεψε σε σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Φεβρουάριος 20, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 morph πώς θα το κάνεις συμπίεση, θα το αναγνωρίσει μετά το πρόγραμμα? Είπες την λεπτομέρεια που μου ξέφυγε. Όταν δοκίμαζα το Ghost δεν είχα προσέξει ότι είχε δυνατότητα για δημιουργία τέτοιας δισκέτας. It is done! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adams Φεβρουάριος 20, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 χαζομάρες λέτε. .δεν γίνεται κατι τέτοιο Μην εισαι τοσο σιγουροςhttp://unattended.msfn.org/index.htmΑν καποιος εχει ορεξη και χρονο ας το δοκιμασει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Φεβρουάριος 20, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Εγώ αυτό είχα σκεφτεί από την αρχή... DVD μήτρα... Μπορούμε να το κάνουμε; Ωραία... Πια έκδοση Norton Ghost χρησιμοποίησες; Μπορείς να μας πεις τις διαδικασίες που έκανες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Φεβρουάριος 20, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 ΟΚNorton Ghost 2003φτιάχνω την απλή δισκεττούλα κ bootάρω από αυτή. Επιλέγω κατα τα γνωστά (πιστέυω) source k destination drive HD όχι dvd. Στην συνέχεια κάπου με ρωτάει για τη συμπίεση δίνοντας επιλογές Normal, Low High. Εγώ έβαλα το low για να μην καθηστερήσει πολύ. Από μόνο του χωρίζει το backup σε αρχεία των 2GB. Δείτε το από τις ρυθμίσεις ΠΡΙΝ αρχίσετε τη διαδικασία. Αφού τελειώσει το backup Κάνω κ intgrity check (για ασφάλεια) και μετά reboot και μπαίνω στα windows. Φτίάσνω τα dvd με nero (απλά περνάω τα αρχεία xxxxx.gho, xx001.gho κλπ.)Οταν έρθει η ώρα του restore, προτιμώ να το κάνω από σκληρό δίσκο, αντιγράφοντας, απο τα windows παντα, τα αρχεία σε hd διαφορετικό από αυτό που θα γίνει η εγκατάσταση. Νομίζω όμως οτι αυτό το βήμα είναι περιτό! μπορεί να γίνει κατευθείαν από τα dvd. βάζουμε τη δισκετούλα επιλέγουμε το dvd ως source κ το c gia destination και αρχίζει. Οταν τελειώσει μπουτάρουμε κ είναι έτοιμο.Η χρήση του ghost από τη δισκέτα είναι το πιο βασικό, πιστεύω. Μέσα από τα windows δεν εμπιστεύομαι οτι θα γίνει σωστό backup του συστήματος. Τη δισκέτα τη φτιάχνεις από το Ghost Utilities -> Norton Ghost Boot wizard και την standard boot Disk.Εχει και τη δυνατότητα να γράψεις κατευθείαν στο DVD αλλα δεν το έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Φεβρουάριος 20, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από LordOfRings χαζομάρες λέτε. .δεν γίνεται κατι τέτοιο ,, μονο με ghost αλλα ,καθε τοσο βγαίνουν καινούριες εκδόσεις , nero ,, drivers . . αρα δώρο άδωρο ,, . Οχι και τόσο άδορο. Καλύτερα να περάσεις μερικά updates παρά όλα απο την αρχή + ρυθμίσεις. Τώρα, βέβαια, όπως βολεύεται ο καθένας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Φεβρουάριος 21, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Thnx LordOfRings... :worship: :worship: :worship: μας βοήθησες όσο δεν φαντάζεσαι... θα το δοκιμάσω σήμερα. :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικος76 Φεβρουάριος 21, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 adams εγραψες !!!!!http://unattended.msfn.org/index.htmΓ@ματο !!!!!!!!!εχει πολυ διαβασμα αλλα αξιζει .θα δοκιμασω και θα σας πω τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Φεβρουάριος 21, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από adams Μην εισαι τοσο σιγουροςhttp://unattended.msfn.org/index.htmΑν καποιος εχει ορεξη και χρονο ας το δοκιμασει... χαζό φένεται ,,, αν και δεν μου χρειάζετε. . απο οτι είδα σαν ghost είναι , Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 21, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 χαζό φένεται ,,, αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.