Lazaros1442169286 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Παιδιά λίγο τα φώτα σας. Εδώ και καιρό είχε αρχίσει να τα παίζει η παλιά κάρτα γραφικών μου (7600gt) κόκκινα πράσινα pixel και η οθόνη να αναβοσβήνει, οποτε παρήγγειλα μια XFX 9800gt. Την βάζω, ανοίγω το pc, περνάω τους drivers και κάνω reboot, όλα ωραία και καλά. Μετά το reboot ξεκινάει φορτώνει τα windows πατάω δεξί κλικ να αλλάξω ανάλυση και κολλάει εκεί. Δοκιμάζω 2-3 επανεκκινήσεις αλλα τίποτα. Έβαλα μια την παλιά κάρτα και με εκείνη άνοιγε κανονικά το monitor. Έτσι λοιπόν υπέθεσα ότι μάλλον ήταν ελαττωματική η κάρτα. Την περνώ όμως να τη δοκιμάσω σε ένα pc φίλου, και σε εκείνον παίζει κανονικά... Τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά????
TASOS Σεπτέμβριος 24, 2009 #2 Σεπτέμβριος 24, 2009 Μάλλον είναι θέμα software ... κάποιου είδους conflict θα είναι.Για αρχή δοκίμασε να απεγκαταστήσεις πλήρως όλους τους drivers της Nvidia που έχεις στο σύστημα σου ... και ξαναδοκίμασε να εγκαταστήσεις εκ νέου την 9800.
Greek Σεπτέμβριος 24, 2009 #3 Σεπτέμβριος 24, 2009 Παίζει να ειναι και αδύναμο τροφοδοτικό ή "πεσμένο" και να μην δινει τις ζωστές τάσεις οπότε η κάρτα υπολειτουργει. Αυτόμπορει να εξηγεί και την προηγούμενη κάρτα. Μερικές πληροφορίες απο το τροφοδοτικό και το σύστημα για να εχουμε καλήτερη εικόνα. Αλήθεια , με το πρόβλημα της προηγούμενης κάρτας, μήπως πρίν ειχε κάνει καμμία αναβάθμιση όπως επιπλέον μνήμη ή έβαλες άλλες συσκευές usb ?
Lazaros1442169286 Σεπτέμβριος 24, 2009 Author #4 Σεπτέμβριος 24, 2009 το σύστημα μου αποτελείται από:Επεξεργαστης : Core 2 Due E6400 2.14GHzΜητρικη: Msi P6n Sli PlatinumΜνημες: Kingston Hyper x 2x 1G DDR2 800MHzΤροφοδοτικο: 550w.Για καποια αναβαθμιση που ρωτισες, ναι ειχα αλλαξει τις μνημες. Ειχα επανω κατι buffalo παλι 800αρες αν θυμαμε καλα και μετα εβαλα τις kingston.Μολις τωρα εκανα format και παλι τιποτα....Εχω αρχησει και τρελαινομαι!!!!!!
Lazaros1442169286 Σεπτέμβριος 24, 2009 Author #6 Σεπτέμβριος 24, 2009 Δεν ειναι θεμα τροφοδοτικου.Μολις εβαλα την Gibabyte 9800gt 1gb απο το αλλο μου pc και περασα drivers και δουλευει μια χαρα.Και εβαλα την XFX στο καινουριο μου pc, που σε εκεινο ολος παραδοξως παιζει κανονικα... αν και αργη αρκετα να ανοιξει η οθονη, αλλα τουλαχιστον ανοιγει.Απλα το θεμα ειναι οτι η Gigabyte εχει εξτρα τροφοδοσια, ενω η xfx δεν εχει, το οποιο ειναι λιγο παραξενο, γιατι στο site της XFX λεει οτι το μοντελο αυτο χρειαζετε εξτρα τροφοδοσια.GeForce® 9800 GT 512MB DDR3 Standard (PV-T98G-YHF3) (Minimum Power Supply Requirement: 400W, 6-pin power connector )Ελα ομως που δεν εχει καμια 6-pin υποδοχη η καρτα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.