serpico75 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Καλησπέρα.Έχω ένα τοπικό δίκτυο LAN (Αθήνα-κέντρο) στο οποίο συνδέεται και ένα υποκατάστημά του στη Γλυφάδα με VPN.Ψάχνω έναν αναλυτικό οδηγό για videoconferencing. Μεταξύ των χρηστών του LAN αλλά να μπορούν να κάνουν τηλεδιάσκεψη και με το υποκατάστημα στη Γλυφάδα.Τί εξοπλισμός θα χρειαστεί, πρωτόκολλα, γραμμές (ISDN, aDSL,), ταχύτητες γραμμών, διαστάσεις παραθύρων, κ.τ.λ., κ.τ.λ. Άπαντα...Όσο πιό αναλυτικός με επιθυμητά στοιχεία:a. Ελληνικός οδηγός καιb. ΦωτογραφίεςΑν πάλι δεν είναι ελληνικός και δεν έχει φωτό, τί να κάνουμε; Αρκεί να βρουμε κάτι..Θα μπορούσα να ζητήσω να γίνει από σας κάποια παρουσίαση αλλά νομίζω πως δε θα γίνει και τόσο αποδεκτό. Αν πάλι κάποιος/κάποιοι έχουν όρεξη για κουβεντούλα και να απαντήσουν σε αρκετές ερωτήσεις μου, όλα αποδεκτά.thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 7, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Αν και δεν έχω ασχοληθεί σε επαγγελματικό επίπεδο, χοντρικά και σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι οι αρχές είναι οι παρακάτω (περισσότερο για κουβέντα τα γράφω με όσους έχουν εμπειρία).aDSL+ 24 με σταθερή ip στα δύο καταστήματαVPN υποστήριξη από τα router για σύνδεση των δύο LAN μεταξύ τους μέσω Internet (θέλει προσοχή ο router να δουλεύει με VPN και να μην έχει προβλήματα με Vista/7).Web κάμερες με μικρόφωνα στους υπολογιστές.Πρόγραμμα video conferencing.Κάθε πάροχος έχει και έτοιμα πακέτα για αυτή τη δουλειά, αλλά είναι ακριβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Σεπτέμβριος 7, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Εξαρτάται το τι θες.Αν μιλας για VC όπου θα πρεπει να μοιράζεσαι και παρουσιάσεις και να ειναι και interactive τοτε πας σε ειδικό ρουτερ που εχει πάνω aναμονές για κάμερες και με κοντρολ αλλάζει (κατι σαν PnP) την παρουσίαση με την εικόνα του conference room. Υπάρχουν πολλές επιλογές ειτε μεσω dial-up είτε μέσω ADSL.Βασικα επειδή έχεις μόνο 2 σταθερα καταστήματα και λόγω κόστους σε συμφέρει να πάρεις κάποιο μέσω adsl. 2-4 MBit σου φτάνουν αλλα αν πας στην μέγιστη (24 γαρ) ακόμα καλύτερα. Με τα τηλέφωνα για να παίξει καλα θες τουλάχιστον 2 ISDN ( δηλαδη 4 κλήσεις ταυτοχρονα) για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα.Τώρα , αν μιλας για απλό conference 1με 1 τότε και ένα απλό MSN με μια καλή κάμερα εκατέρωθεν θα σου κάνει δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 7, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 http://code.google.com/p/openmeetings/Είναι δωρεάν πρόγραμμα web conference ανοικτού κώδικα.Το δίκτυο με VPN και ADSL το έχεις ήδη στήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.