Jump to content

New desktop i7

Nick86

Recommended Posts

Στελιο δεν θελω να κανω overclocking στον επεξεργαστη...Θελω απλα οι μνημες να παιξουν στα 2ghz...Δεν γινεται αυτο??:/

Γινεται .

Ο συχνοτητα λειτουργιας των μνημων πρεπει να ειναι η μιση απο την συχνοτητα του uncore.

Δηλαδη για 2000mhz ram ... χρειαζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 4000mhz uncore.

Για να ανεβασει uncore o επεξεργαστης , χρειαζεται να ανεβασεις την ταση του qpi .

Δε μιλησα για συχνοτητα πυρηνα του επεξεργαστη . Μονο για το κομματι του IMC .

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Υπαρχει καπου που να μπορω να ξεκινησω να διαβαζω για αυτα??Ψαχνω καποιον οδηγο εδω στο σιτε και δεν βρισκω...Απο το cpu-z to qpi το βρηκα..Το dram core ομως οχι..

Υπαρχει καπου που να μπορω να ξεκινησω να διαβαζω για αυτα??Ψαχνω καποιον οδηγο εδω στο σιτε και δεν βρισκω...Απο το cpu-z to qpi το βρηκα..Το dram core ομως οχι..

Ψαξε για i7 overclocking guide ...

Πχ http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-920-overclocking.html

Δε θυμαμαι πως ονομαζει την ταση του qpi η gigabyte . Πανε αρκετα φεγγαρια απο τοτε που την ειχα ... Iσως την αναφερει vtt voltage

το qpi/vtt voltage ειναι 1.175 v.

το dram voltage ειναι 1.5 v

απο εκει και περα πως συνεχιζω??Πως μπορω να βρω ποσο ρευμα πρεπει να δωσω στο qpi voltage ετσι ωστε να ανεβει και το uncore??H λεω χαζομαρες?? :086:

Και πως μπορω να βρω το IMC της CPU???

Πολλες αποριες ε??

Για 4000mhz uncore το 1.175 του qpi/vtt voltage ειναι υπερβολικα χαμηλα . Βαλτο 1.5v .... ρυθμισε και τις μνημες στα 2000mhz με 1.65v και ξεκινα δοκιμες σταθεροτητας με memtest και linx(με full μνημη) στα windows x64 παντα.

Εαν κανει restart ή βγαζει λαθη ... ανεβασε το qpi/vtt voltage . Εχω δει απο 1.45v μεχρι 1.65v να χρειαζεται cpu για τα 4000mhz uncore.

Oσο ανεβαζεις την ταση του qpi/vtt , τοσο περισσοτερο μπορει να ανεβει το uncore. Mεχρι καποια λογικα πλαισια παντα .

windows εχω 7 64bit επειδη σε βλεπω μου τονισες να ειναι 32bit..

Θα ξεκινησω προπσπαθειες το βραδακι..

Εχεις καποιες εκδοσεις συγκεκριμενες που προτεινεις να βρω απο νετ στα memtest kai linx ?

Δοκιμαζω εδω και κανα 30λεπτο αλλα τιποτα...Ανεβαζω το qpi/vtt voltαγε οπως λεει στο bios δηλαδη απο 1.175 σε 1.495 και 1.515.Βαζω τα timings se manual mode στο 9-9-9-24 και παλι τιποτα..Δεν ανοιγει καν...Δοκιμασα να ανεβασω qpi/vtt voltage στο 1.515 και να βαλω απλα απο XMP to profile για να γινουν 2000 μhz Παλι με CL9 αλλα και παλι τιποτα.Δεν ανοιγει καν..:/

Κατι κανω πολυ λαθος...:p

Δέν γράφω με πόση τάση παίζω στη Bloodrage για 4010 uncore ... γιατί θα σου ανατρέψω τη θεωρία :D

Μιλαμε για linx stable με 5000 mb test . Για spi32m και 3d , ειναι πολυ χαμηλοτερα .

Και δεν ειναι θεμα bloodrage ... αλλα θεμα IMC . Η corsair δινει τα 2000αρα της με default 1.6v vtt . Καποιες αλλες εταιριες με 1.65v .

Stelaras added 1 Minutes and 20 Seconds later...

Δοκιμαζω εδω και κανα 30λεπτο αλλα τιποτα...Ανεβαζω το qpi/vtt voltαγε οπως λεει στο bios δηλαδη απο 1.175 σε 1.495 και 1.515.Βαζω τα timings se manual mode στο 9-9-9-24 και παλι τιποτα..Δεν ανοιγει καν...Δοκιμασα να ανεβασω qpi/vtt voltage στο 1.515 και να βαλω απλα απο XMP to profile για να γινουν 2000 μhz Παλι με CL9 αλλα και παλι τιποτα.Δεν ανοιγει καν..:/

Κατι κανω πολυ λαθος...:p

Σιγουρα κατι κανεις λαθος . :D

Ξεκινα το πιο ηρεμα. Δοκιμασε για 1600 μνημες ... μετα 1800 ... μετα 1900 κλπ.

Βρες τα ρευματα που θελει για σταθεροποιηση , ωστε να εχεις ενα μπουσουλα.

Να ξεκινησω δηλαδη να ανεβασω το qpi vtt voltage με 9-9-9-24 timings??Apo ekei kai pera den ua prepei to uncore στο βιος να ανεβαινει και αναλογα??Εχω την ενυπωση οτι εκει που αλλαζω το vtt voltage ειναι σαν να μην το περναει σαν επιλογη και να κραταει το 1.175...

Nick86 added 2 Minutes and 31 Seconds later...

Αυτον τον μπουσουλα προσπαθω να καταλαβω Στελιο και σε εχω ζαλισει και ολας..Σε γενικες γραμμες αυτα που εχω καταλαβει ειναι οτι Οσο ανεβαινουν τα mhz στις ram τοσο ανεβαινουν και τα τιμινgs.Απο εκει δεν παω να πιεσω τις μνημες με πιο χαμηλα timings,δηλαδη της ρυθμιζω στο 9-9-9-24 oσο αναφερουν και οτι λειτουργουν...

Οσο αναφορα το ρευμα που χρειαζεται ο επεξεργαστης για να αυξηση το uncore (vtt voltage) το ανεβαζω ετσι ωστε να εχω την μιση ταχυτητα στις μνημες απο οτι το uncore...

Απλα νομιζω οτι αυτο που περναω ως 1.5 v ειναι σαν να το κραταει απλα εικονικο γιατι διπλα συνεχιζει και γραφει 1.175 v...:/

Απο εκει και περα τι αλλες ρυθμισεις μπορει να χρειαζονται για να παιξεις με το θεμα της μνημης??

Τον επεξεργαστη τον εχεις στα 133x20 (default) ???

Επιλεγεις διαιρετη μνημης πχ 2000mhz και το uncore παει μονο του στα 4000mhz.

Βαζεις ταση vtt ... ταση dram και τελος. Τα timings αστα στο auto . Μην τα σκαλιζεις ακομη αυτα.

Δε νομιζω να μου διαφευγει κατι .

Για ξεκινα με τις μνημες στα 1600 . Να δουμε τι γινεται εκει . Το 3200mhz uncore ειναι αρκετα ευκολο .

Ο επεξεργαστης ειναι 133χ20 Οπως ηταν απο την αρχη..Δεν εχω πειραξει τιποτα εκει..

Διαιρετη μνημης??Ταση dram kai vtt??Εδω σε εχασα λιγο...

Εγω μεχρι στιγμης αλλαζα μονο το qpi/vtt voltage...:p

τα υπολοιπα πως αναφερονται ως επιλογες στο bios??Περιπου.Ξερω οτι δεν εχεις gigabyte...:)

Ειχα gigabyte για πολλους μηνες ... τη ud5 οπως και εσυ . Αλλα μετα εμπλεξα με evga , asus , foxconn και ξεχασα τη gigabyte τελειως. :D

Το divider ειναι ο διαιρετης . H επιλογη που διαλεγεις την ταχυτητα μνημης.

Πρεπει να βρω φωτογραφιες του bios σου . Ετσι θα μπορεσω να σε βοηθησω πιο ευκολα.

Καλημερα!!!

http://img233.imageshack.us/i/dsc00133fi.jpg/

http://img96.imageshack.us/i/dsc00134.jpg/

http://img268.imageshack.us/i/dsc00135kh.jpg/

http://img268.imageshack.us/i/dsc00136xe.jpg/

Αυτες ειναι οι photo απο το bios...εγω αλλαζω μονο την επιλογη στην 2η photo που λεει qpi/vtt voltage 1.175..

Λοιπον μετα απο απειρες προσπαθειες νομιζω κατι καταφερα....:p

Αφου ειχα ανεβασει το qpi/vtt voltage στο 1.495v αλλαξα το uncore frequency και το εκανα χ30 δηλαδη 4000 mhz.Πειραξα το system memory multiplier μετα και το εκανα χ14 και η μνημη πγε στα 1867.

Ανοιξε κανονικα το pc.Με Cl9 στα timings.

Απο εκει και περα οταν προσπαθησα να παω to multiplier παραπανω απο το χ14 για να εχω 2000 τις μνημες η επιλογη απο 1867 πηγαινε απευθειας στα 2133...Γιατι αυτο??

Το uncore το εχω στο 4000 οπως μου ειπες Στελιο..

Εχω κανει κατι λαθος μεχρι στιγμης που πειραξα και uncore frequency και system memory multiplier???

Οι επιλογες αυτες εχουν καμια σχεση και με το ρευμα που παει στον επεξεργαστη??

Nick86 added 20 Minutes and 0 Seconds later...

Αλλαξα λιγο το ρευμα σε qpi/vtt και το εκανα 1.455v

Κατεβασα το uncore freq (x28 apo x30 που το ειχα) και πηγε στο 3730.

αφησα το system memory multiplier στο χ14 και παιζει τωρα στα 1866 με CL9.

Δεν ανεβαινει το uncore μολις ανεβαζεις το system memory multiplier αυτοματα ?? Δεν πειραζει . Λεπτομερειες ...

Δεν υπαρχει μονός memory multiplier . Γι'αυτο σε παει απο τα 1867 στα 2133 . Φυσιολογικο ειναι αυτο . Για να πας στα 2000 μνημες , θα πρεπει να κανεις λιγο overclocking τον επεξεργαστη . Γυρω στα 142 block .

To qpi link speed να το εχεις στη μικροτερη επιλογη.

Το qpi/vtt voltage το τρωει ο επεξεργαστης . Αφου ο memory controller βρισκεται μεσα στον i7 .

Ακομη και εαν εχεις επιλεξει εναν μεγαλο memory multiplier , αυτο που θα καθοριζει την ταχυτητα της μνημης ειναι το uncore . Πρεπει το uncore να ειναι το διπλασιο απο την ταχυτητα της μνημης .

Ισως με καποιο συνδιασμο να μπορεσεις να το καταφερεις να παιξει στα 2000 . Με uncore 4000 και memory multiplier στα 16 πχ .

Τοση ωρα κανω προσπαθειες και μολις καταλαβα την χαζομαρα που εκανα...

Ειχα κρατησει το dram voltage σε default κατασταση στα 1.5v και ασχολιομουν μονο με το qpi/vtt voltage αλλα κατι δεν μου πηγαινε καλα...

Στελιο τι αλλαζει το καθε ενα και που αναφερετε??Και σε τι τιμες πρεπει να παιζουν περιπου??To dram voltage που ανακοινωνει H g.skill ειναι περιπου κοντα στο 1.65.Το qpi/vtt το παμε ψαχνοντας??

Και κατα δευτερον..Πως λειτουργουν τα προγραμματα stress??

Εχω γινει σπαστικος...i know..:(

Νομιζω οτι στα εχω γραψει αυτα που ρωτας .

Το dram core ειναι το παλιο γνωστο vdimm . Αυτο το πας στο 1.65v

Το qpi/vtt voltage ειναι η ταση του memory controller (ειναι ενσωματωμενος στον i7) .

Aναλογα με το ποσο καλο controller εχει ο επεξεργαστης σου (υπαρχουν καλοι και κακοι ... αλλα και μπανανες) , θα χρειαστει να πειραματιστεις με το ρευμα αυτο. Παντα μιλαμε για 4000mhz uncore .

Οι μεγαλοι κατασκευαστες μνημων δινουν default περιπου 1.65v . Εαν ο controller του i7 σου ειναι καλος , τοτε ισως μπορεσεις να παιξεις και με 1.45v .

Κατεβασες το linx ???

Εαν το τρεξεις , εχει ενα κουτακι που λεει "memory to use" . Δεξια του εχει τον αριθμο επαναληψεων του τεστ .

Εκει κανε μερικες δοκιμες για αρχη στα 1024mb και 5 επαναληψεις.

Εαν στο βγαλει ... δοκιμασε με τερμα μνημη (5000mb περιπου) και 5 επαναληψεις. Mπορεις μετα να το βαλεις και σε 10 ή 20 επαναληψεις . Θελει τις ωρες του .

Το prime95 παλι ενα menu options . Εκει εχει το stress . Εχει 3 επιλογες εκει ... και θα παει λιγο μακρια η συζητηση γι'αυτο .

Μιας και δεν κανεις o/c στον επεξεργαστη , αρκεσου στο linx για αρχη . :)

Εχεις ενα δικιο...Τα εχεις γραψει και πιο πανω αλλα δεν ειχα καταλαβει..Πριν λιγο καταλαβα τι παιζει μετα απο αρκετες προσπαθειες...:)

Σε ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.