jerry727span Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 :010:Σας γράφω γιατί έχω ένα πρόβλημα που με ψιλο-έχει γονατίσει καιρό τώρα.. Το [σχετικά καινούριο] pc μου με τα εξής χαρακτηριστικά :INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200 2.33 GHZ LGKINGSTON KVR1333D3N9K2/4G 4GB (2X2GB) PCASUS P5QCASUS EN9400GT/DI/1GD2 CUDA 1GB PCI-E RETWESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREE+ένα δισκάκο παλιό που έχω βάλει :MAXTOR 250S0 250GB - 16MB - SATA BULKΤο πρόβλημα είναι ότι από την αρχή της εγκατάστασης (έβαλα XP) κατά άτακτα χρονικά διαστήματα (και χωρίς να έχω εντοπίσει κάποια αύξηση θερμοκρασίας CPU ή κάποιο πρόγραμμα να το ενοχλεί) κολλούσε [έτσι ξαφνικά κολλούσαν τα πάντα] και ήθελε restart.Το θέμα δε λύθηκε όταν έβγαλα το maxtor δίσκο [γιατί να λυνόταν άλλωστε]. Πρόσφατα επίσης πέρασα Windows 7, και πάλι συνεχίζεται το πρόβλημα..Any ideas? Παίζει να είναι θέμα BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Αύγουστος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=49269&highlight=%F0%F1%EF%E2%EB%E7%EC%E1+%EC%E5+laptopΦιλε μου κοιτα εδω...Συμπασχω μαζι σου....:010:Εσενα ειναι κ desktop θα βρεις την ακρη πιο ευκολα.Τιποτα απ το hardware θα ειναι.Μητρικη καρτα γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 30, 2009 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Κατά σειρά συχνότητας θα έλεγα μνήμη, ρυθμίσεις στο BIOS, κακή εγκατάσταση λειτουργικού - οδηγών (πχ δεν αφαιρούνται προηγούμενοι οδηγοί σε update), καλώδια, μητρική, τροφοδοτικό.Ξεκινάμε βάζοντας μια μια τις μνήμες, με βασικό υλικό (χωρίς κάρτες, floppy, USB). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry727span Αύγουστος 30, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Τώρα έκανα reset τις ρυθμίσεις στο BIOS και όταν ξεκίνησαν τα windows βρήκε new hardware το floppy που να σημειωθεί ΔΕΝ ΕΧΩ]... Περίεργο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry727span Αύγουστος 30, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Και με μία μνήμη και με τις δύο το κάνει ξανά, όπως και με το bios στις αρχικές ρυθμίσεις...Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για τις μνήμες?Τώρα τρέχω το memtest (v2.11).I tend to be desperate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 30, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Έβαλες μια μνήμη μόνο και σου κόλλησε?Μετά έβαλες τη δεύτερη στην πρώτη θέση και πάλι σου κόλλησε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry727span Αύγουστος 30, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Έτρεξα το memtest και έβγαλε λάθη για τις 2 μνήμες μαζί ενώ δεν έβγαλε λάθη όταν το έτρεξα με τη μία μνήμη (χωριστά).Άρα τι υποθέτω τώρα; Ασυμβατότητα των μνημών μεταξύ τους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 30, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Η μια μόνη της δεν έβγαλε λάθη, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει. Τρέξε και με την άλλη. Αν βγάλει λάθη η μια μόνο τότε το ένα κομμάτι είναι χαλασμένο. Αν δεν βγάλει λάθη ούτε η άλλη, τότε ίσως κάτι δεν πάει καλά με τη συμβατότητα της μητρικής με τις μνήμες ή είναι οριακά χαλασμένες (θέλει πολλές ώρες έλεγχο) ή θέλουν παραπάνω ρεύμα για να λειτουργήσουν σωστά. Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να κάνεις με τις μνήμες. Ίσως να τις δώσεις για έλεγχο από εκεί που τις αγόρασες και αν ήταν kit (μαζί και οι δυο), τότε αν βγάλουν πρόβλημα και στο δικό τους μηχάνημα, σου αλλάζουν και τις δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry727span Αύγουστος 30, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Ε χμμ, δεν το είπα καλά μάλλον.Και για τις δύο χωριστά, δεν βγάζει κανένα λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 30, 2009 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2009 Δεν επιτρέπονται λάθη στις μνήμες.Δώστες για έλεγχο εκεί που τις αγόρασες.Τις δικές μου τις ελέγχω με το DVD των Vista ως boot συσκευή και πατώντας tab.Είναι πιο αξιόπιστο και βγάζει γρήγορα τα λάθη.Άσε το να τρέξει μια ώρα τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.