Jump to content

Αξίζει η αγορά μιας οθόνης tft 24" ;

Γεώργιος

Recommended Posts

Επισης να προσθεσουμε οτι το καλο ονομα η Eizo το εβγαλε επι εποχης CRT. Εκει υπηρχαν 5 φορες περισσοτεροι παραγοντες που επαιζαν ρολο στην ποιοτητα απεικονησης και ειχε μεγαλυτερο περιθωριο να κανει τη διαφορα.

Στον ψηφιακο κοσμο, καλως η κακως το Panel ειναι το Α και το Ω, δηλαδη το 80% (ισως λεω και λιγο) της τελικης αποδοσης κρινεται ηδη απο τα αποδυτηρια, και ειναι κατι που δε το κατασκευαζει η Eizo. Οποτε σε οθονες με κοινο panel , ολοι ξεκινανε απο αυτο το 80% σα βαση....τωρα η "φτηνη" LG, μπορει να φτασει στο 86%, η NEC στο 92% και η Eizo στο 99%.....αλλα ειναι προφανες οτι δεν εχει πολλα περιθωρια να ξεφυγει η Eizo. Αυτος ειναι και ο λογος που τα TN μοντελα της ειναι καταδικασμενα, εστω και αν ειναι Eizo...

Στις CRT, η πιο κοντινη αναλογια στο Panel, ηταν ο καθοδικος σωληνας. Εκει η Eizo θα ειχε σιγουρα τον Diamondtron/Trinitron ενω οι φτηνες οχι.... Καποιες μετριας τιμης θα μπορουσαν επισης να ειχαν τον καθοδικο της Eizo. Αλλα υπηρχαν τοσοι παραγοντες να ψαξεις την τελειοτητα (ειδικα στο θεμα της γεωμετριας, που στις LCD δεν τιθεται καν) που δε μπορεις να πεις οτι ο καθοδικος θα σημαινε πανω απο το 50% της τελικης αποδοσης (παλι ενα σεβαστο ποσο βεβαια....αλλα οχι οσο του panel).

Αυτο που λεει ο Greek, για το χρηματικο θεμα, σωστο μεν, για τον μεσο χρηστη (και ειναι ο λογος που ενω η πρωτη μου οθονη ηταν Eizo CRT 15", μετα απο 8 χρονια που την αλλαξα δεν εχω ξαναπαρει Eizo), ωστοσο νομιζω οτι εξαρχης συζηταμε οτι οποιος παει για την Eizo, τα χρηματα δε θα ειναι θεμα...αν μπορει να του προσφερει εστω και λιγο παραπανω, θα την παρει.

Θα έπρεπε να είχες βάλει κάποτε δίπλα δίπλα Eizo με Sony Trinitron για να δεις ότι παρόλο που είχαν τον ίδιο καθοδικό, οι οθόνες είχαν πελώριες διαφορές... Το ίδιο συμβαίνει και με τα panels σήμερα. Όποιος θέλει, παίρνει την 24άρα του, τη φέρνει σπίτι, τις βάζουμε δίπλα δίπλα και του δείχνω τις διαφορές. Αν δεν τις βλέπει, ή δεν τον ενοχλούν, ας κρατήσει τη φθηνή. Ότι υπάρχουν όμως και ότι για κάποιους είναι μεγάλες και ενοχλητικές, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Η υπερβολή στην οθόνη είναι σταθερό δεδομένο σε κάθε απόκτηση υπολογιστή.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι με τις eizo δε θα είχαν πρόβλημα με τα μάτια τους επί εποχής crt

Και έδιναν λεφτά για να δουν καλά χρώματα και να μην κουράζονται τα μάτια τους.

Τώρα το όνομα έχει πλέον δημιουργηθεί και απλά χρησιμοποιείται από την ΕΙΖΟ.

Μαγκιά της μεν, φοβερές οθόνες, αλλά όσο μου χρειάζεται τετραπύρηνος ξεκλείδωτος με μονοβάθμιο για τις καθημερινές μου δουλειές, άλλον τόσο μου χρειάζεται η ΕΙΖΟ (αν δεν είναι μέρος της δουλειάς μου η ΤΕΛΕΙΑ χρωματική απόδοση).

Χρήστης LG1915s εδώ και χρόνια. Το ανέκδοτο των οθονών κατά τα άλλα

• 2 weeks later...

Καλησπέρα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρον . Κοίταξα και την Philips 240p η οποία μπορεί να μην έρθει ελλάδα. Αναφέρει κάτι για μία τεχνολογία η οποία έχει πολύ καλύτερο χρώμα , κάτι στα 102 τις εκατό ενός προτύπου. Απλά δεν γνωρίζω εαν αξίζει να δώσεις τετρακόσια και πάνω ευρώ για αυτή να την αγοράσεις . Είναι η καλύτερη στην κατηγορία της . Τα άλλα μοντέλα είνα το 240s και το 240 bw .

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Το εχω ξανα αναφερει και το ξαναλεω,η eizo ειναι για χρηστες που προσεχουν τα ματια τους και εχουν ταση να εμβαθυνουν στην λεπτομερεια....μιλαμε για τρελο panel και τεχνολογια υγρων κρυσταλλων που σκοτωνει!!!αν εχεις τα χρηματα και σου περισσευουν οπως λεει και ο ultraex2003 βουρ στη μητερα ιαπωνια!!!θα ξεχασεις να αλλαξεις monitor για πολλα πολλα χρονια!!!!:045:το καταλαβα οταν χρησιμοποιησα το photoshop#

+100000 :001:

Οι άλλες οθόνες TN-F, δηλαδή πειράζουν τα μάτια? Ηξερα πως γενικά οι TFT οθόνες δεν κάνουν κακό στα μάτια σε αντίθεση με τις παλιές CRT

Στη δουλια ειμαι μπροστα σε 4 οθονες EIZO PHILIPS και 2 ΗΡ

Στην EIZO τα πραγματα ειναι απλα κορυφη

Υπάρχει διαφορά ΑΛΛΑ,

(α) δεν είναι χαώδης (κάθε άλλο θα έλεγα),

(β) δεν είναι πάντα ορατό από όλους τους χρήστες, αλλά και να είναι, δεν προκαλεί πάντα εντύπωση

(γ) καλό θα ήταν να αγοράζεις κάτι βασιζόμενος πρωτίστως στην χρήση που πρόκειται να κάνεις.

α- Η διαφορά οντως δεν ειναι χαωδης Απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ

β- Η EIZO Που εχω σπιτι μονο με την Plasma TV KURO που εχω μπορει να συγκριθεί

γ- Κανουμε σκοντο σε ολα (cpu-ram-hd) αλλα ποτε στην οθονη και την καρτα γραφικών εαν σεβομαστε τα ματακια μας

Γειά. Εαν δεν έχει θύρα HDMI σημαίνει ότι δεν μπορεί να απεικονείσει HD ?

To HD μπορεί να απεικονειστεί και μέσω των θυρών vga και dvi.

Το HDMI στην ουσία είναι ένας συνδυασμός 2 θυρών: dvi+audio, για να παίζουν hd οι τηλεοράσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.