Jump to content

Αξίζει η αγορά μιας οθόνης tft 24" ;

Γεώργιος

Recommended Posts

Γνωρίζετε εαν η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ της ειζο και της philips είναι αξιοπρόσεχτη από τον μέσο χρήστη ; Μεταξύ των δύο ποιά θα διαλέγατε ;philips brillince 240sw9fs ή κάποια αντίστοιχη της eizo;για τον μέσο χρήστη η διαφορά μεταξύ flexscan και coloredge είναι ορατή ;Στον μικρό μου υπολογιστή έχω μια phiilips brilliance 17 (107p5) , crt , δουλεύει μια χαρά και είμαι πολύ ευχαριστημένος .

Γνωρίζετε εαν η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ της ειζο και της philips είναι αξιοπρόσεχτη από τον μέσο χρήστη ; Μεταξύ των δύο ποιά θα διαλέγατε ;philips brillince 240sw9fs ή κάποια αντίστοιχη της eizo;για τον μέσο χρήστη η διαφορά μεταξύ flexscan και coloredge είναι ορατή ;Στον μικρό μου υπολογιστή έχω μια phiilips brilliance 17 (107p5) , crt , δουλεύει μια χαρά και είμαι πολύ ευχαριστημένος .

ναι σε οποια review και να δεις η ειζο παντα πρωτοπορει

αλλα και τα χρηματα ομως ειναι αξιοπροσεκτα που ζηταει

υγ εαν τα εχεις βουρ για ειζο:yelclap:

Φυσικά και οι διαφορές eizo και philips είναι εμφανές, καταρχάς η eizo καλύπτει πολύ μεγαλύτερο χρωματικό εύρος από ότι η philips, αυτό είναι εμφανές σε ταινίες(που εκεί που πάσχουν πραγματικά οι άλλες φτηνές tft under 400Euro είναι οι χαμηλοί τόνοι και γενικά πολύ φτωχά χρώματα) και photoshop.

Η CRT όμως έχει άλλα ατού, σε fps παιχνίδια είναι η καλύτερη επιλογή λόγω μηδενικού input lag, αν ασχολείσαι με τέτοια παιχνίδια κράτα την η αν είναι ΟΚ από χρώμα και δεν έχει πέσει το φως.

Το εχω ξανα αναφερει και το ξαναλεω,η eizo ειναι για χρηστες που προσεχουν τα ματια τους και εχουν ταση να εμβαθυνουν στην λεπτομερεια....μιλαμε για τρελο panel και τεχνολογια υγρων κρυσταλλων που σκοτωνει!!!αν εχεις τα χρηματα και σου περισσευουν οπως λεει και ο ultraex2003 βουρ στη μητερα ιαπωνια!!!θα ξεχασεις να αλλαξεις monitor για πολλα πολλα χρονια!!!!:045:το καταλαβα οταν χρησιμοποιησα το photoshop#

η eizo ειναι για χρηστες που προσεχουν τα ματια τους

Οι άλλες οθόνες TN-F, δηλαδή πειράζουν τα μάτια? Ηξερα πως γενικά οι TFT οθόνες δεν κάνουν κακό στα μάτια σε αντίθεση με τις παλιές CRT

Οι άλλες οθόνες TN-F, δηλαδή πειράζουν τα μάτια?
Οι περισσότερες, το καταλαβαίνεις αν κάτσεις 8-12 ώρες(υπάρχουν μεν οι εξαιρέσεις αλλά τα περισσότερα panel είναι ψεύτικα),

στο κομάτι εργονομία οι Eizo έχουν extra χαρακτηριστικά όπως :

Bright regulator : ρυθμίζει αυτόματα το φως τις οθόνης σύμφωνα με το φως του περιβάλλοντος.

Color profiles : ανάλογα την χρήση υπάρχουν ξεχωριστά προφίλ για movie, image/photo, custom profile, text, game και επίσης τα ρυθμίζεις ανάλογα με ποιο πρόγραμμα θα ανοίξεις(αν έχεις συνδέσει με USB την οθόνη και έχεις εγκατεστημένο το screen manager, εκεί ρυθμίζεις ότι θες, δεν σπας τα νεύρα σου με μενού και κουμπιά).

Υπάρχει διαφορά ΑΛΛΑ,

(α) δεν είναι χαώδης (κάθε άλλο θα έλεγα),

(β) δεν είναι πάντα ορατό από όλους τους χρήστες, αλλά και να είναι, δεν προκαλεί πάντα εντύπωση

(γ) καλό θα ήταν να αγοράζεις κάτι βασιζόμενος πρωτίστως στην χρήση που πρόκειται να κάνεις.

Τα (πολλά) εξτρά λεφτά της Eizo αξίζει να τα δώσεις αν ασχολείσαι σε σοβαρό ερασιτεχνικό ή καθαρά επαγγελματικό επίπεδο με photo/video editing. Μόνο εκεί θα δεις πραγματικό όφελος από τα καλύτερα ηλεκτρονικά τους και την αυξημένη χρωματική πιστότητα τους. Αν δεν ασχολείσαι σε αυτό ακριβώς το σοβαρό επίπεδο, τότε απλά μην τα δίνεις. Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν στις φωτογραφιούλες σου (που κατά 99% τις τράβηξες με κάποια budget ψηφιακή φωτογραφική μηχανούλα των €100-€150 και όχι με κανά μεγαθήριο επιπέδου Nikon D5/ Canon EOS 50D), δεν έχεις 99,9% του "σωστού" κόκινου αλλά μόνο 95%.

Τα εξτρά χαρακτηριστικά εργονομίας (preset profiles, auto brightness adjustments, software controlled menus) που αναφέρει ο pokemon τα έχουν και πολλές άλλες, οπότε προς θεού μην πιστέψεις ότι είναι αποκλειστικότητες της Eizo.

Επίσης, ας σταματήσει η καραμέλα-urban-myth ότι με τις Eizo προσέχεις τα μάτια σου. Η πλειοψηφία των TFT monitor που πουλιούνται είναι καλά σεταρισμένες για χρήση out-of-the-box, και συνήθως αν παίξεις και λίγο με τα ρυθμιστικά τους τις φέρνεις και σε πιο καλό επίπεδο απεικόνισης για τα προσωπικά γούστα σου. Δεν θέλουν όλοι οι χρήστες το ίδιο επίπεδο contrast ούτε brightness κτλ. Και επιπλέον είναι έτη φωτός μπροστά σε αυτόν τον τομέα από τις CRT που ακόμα ευαγγελίζεται ο pokemon.

Βέβαια, ότι ισχύει σε όλα τα πράγματα στην ζωή ισχύει και εδώ. Δηλαδή το τσάμπα κρέας το τρώνε οι σκύλοι, οπότε μην περιμένεις με γελοία λεφτά να πάρεις καλό monitor.

Τέλος, το monitor που αναφέρεις (240sw9fs), μια χαρά επιλογή φαίνεται.

Αν υπήρχε η επιλογή εγώ θα διάλεγα Eizo , γιατι όποτε την έχω προτιμήσει με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο . Επίσης σχεδόν όλα τα reviews βγάζουν την Eizo σε πολύ καλές θέσεις . Η διαφορά στις οθόνες είναι ορατή . Και γίνεται ακόμα πιο έντονη οσο περισότερο χρόνο κάθεσαι .

(α) δεν είναι χαώδης (κάθε άλλο θα έλεγα),

Όχι απλά χαώδης, αλλά και κάτι παραπάνω...

(β) δεν είναι πάντα ορατό από όλους τους χρήστες, αλλά και να είναι, δεν προκαλεί πάντα εντύπωση

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, σε αυτούς τους χρήστες που βλέπουν τις διαφορές. Αν δεν τις βλέπεις, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να πληρώσεις παραπάνω.

(γ) καλό θα ήταν να αγοράζεις κάτι βασιζόμενος πρωτίστως στην χρήση που πρόκειται να κάνεις.

Όπως επίσης και να έβλεπες μόνος σου τις οθόνες δίπλα δίπλα.

Υπάρχει διαφορά ΑΛΛΑ,

((γ) καλό θα ήταν να αγοράζεις κάτι βασιζόμενος πρωτίστως στην χρήση που πρόκειται να κάνεις.

Τα (πολλά) εξτρά λεφτά της Eizo αξίζει να τα δώσεις αν ασχολείσαι σε σοβαρό ερασιτεχνικό ή καθαρά επαγγελματικό επίπεδο με photo/video editing. Μόνο εκεί θα δεις πραγματικό όφελος από τα καλύτερα ηλεκτρονικά τους και την αυξημένη χρωματική πιστότητα τους. Αν δεν ασχολείσαι σε αυτό ακριβώς το σοβαρό επίπεδο, τότε απλά μην τα δίνεις. Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν στις φωτογραφιούλες σου (που κατά 99% τις τράβηξες με κάποια budget ψηφιακή φωτογραφική μηχανούλα των €100-€150 και όχι με κανά μεγαθήριο επιπέδου Nikon D5/ Canon EOS 50D), δεν έχεις 99,9% του "σωστού" κόκινου αλλά μόνο 95%.

Τέλος, το monitor που αναφέρεις (240sw9fs), μια χαρά επιλογή φαίνεται.

Συμφωνώ απόλυτα...εγώ όπως βλέπεις το 2ο monitor μού είναι μία TFT Eizo 15άρα από την εποχή του λίθου. Δε θες να ξέρεις πόσο την πλήρωσα...

Σαφώς και οι τιμές πια δεν είναι στα ταβάνια...αλλά θα σου πω οτι το ακριβό είναι και φτηνό...την οθόνη αυτή την έχω πάνω από 10ετία και ακόμα και τώρα που οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί, παραμένει μία πολύ καλή ποιοτική λύση...τουλάχιστον για εμένα και τη χρήση που κάνω...

Όχι απλά χαώδης, αλλά και κάτι παραπάνω...

Υπερβολές, αλλά και κάτι παραπάνω....

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, σε αυτούς τους χρήστες που βλέπουν τις διαφορές. Αν δεν τις βλέπεις, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να πληρώσεις παραπάνω.
Όπως επίσης και να έβλεπες μόνος σου τις οθόνες δίπλα δίπλα.

Δεκάδες φορές παλαιότερα στο Πλαίσιο στεκόμουν και χάζευα τις αντιδράσεις του κόσμου/υποψήφιων πελατών στο τμήμα των οθονών όπου είχαν στημένες τις καλές Eizo δίπλα στα πιο ταπεινά/μέτρια monitor. Λοιπόν ούτε μία φορά δεν άκουσα κανέναν να λέει "πώπω ρε π@@στη, φοβερή εικόνα αυτό το monitor σε σχέση με τα άλλα".

Αν και το δείγμα στατιστικά απέχει πολύ από το να είναι αντιπροσωπευτικό, δείχνει πάραυτα ότι για τον πολύ κοσμάκη η διαφορά ποιότητας απεικόνισης των Eizo δεν ήταν ικανή για να γείρει προς τα εκεί την προτίμηση τους.

Και επαναλαμβάνω, οι διαφορές μεταξύ panel και κατασκευαστών είναι υπαρκτές αλλά το θέμα μας εδώ (και που ξεκίνησε ο συμφορουμίτης Γεώργιος) είναι ο μέσος χρήστης που κάνει λίγο από όλα ή συγκεκριμένα βασικά πραγματάκια και όχι ο εξειδικευμένος χρήστης που ψάχνει τις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Για τον πρώτο τα υπερδιπλασια ή υπερτριπλάσια χρήματα μιας Eizo απλά δεν δικαιολογούνται.

Το έχεις χάσει λιγάκι... Το "θέμα μας" δεν είναι ο "μέσος χρήστης", αλλά ο Γεώργιος... Αυτός ενδιαφέρεται να πάρει οθόνη και σε αυτόν εξηγούμε πως να διαλέξει. Ο κάθε άλλος χρήστης, διαβάζει και πράττει ανάλογα με την κρίση του.

Όσο για τις χαοτικές διαφορές, επειδή εσύ δεν τις βλέπεις, ή τις βλέπεις αλλά δεν διατίθεσαι να τις πληρώσεις, δε σημαίνει το ίδιο και με όλους τους υπόλοιπους. Προσωπικά αν κάτσω πάνω από 2 ώρες μπροστά σε άλλη οθόνη, με πονάνε τα μάτια μου. Άσε που χάνω αποχρώσεις σε γνωστά sites που σπίτι τα βλέπω πολύ διαφορετικά.

Η πλειοψηφία, αν οδηγήσει Ferrari θα τη βρει δύστροπη, δύσκολη, άβολη, καθόλου άνετη, θορυβώδη, καίει πολύ και παρκάρει απίστευτα δύσκολα, γιατί η πλειοψηφία θα τη χρησιμοποιήσει όπως χρησιμοποιεί ένα καθημερινό αμάξι. Δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό το λόγο. Για το λόγο που έχει σχεδιαστεί είναι η καλύτερη και κοστίζει και ανάλογα. Αν όμως τη βάλεις σε μιά βιτρίνα δίπλα στα άλλα, σχεδόν κανείς δε μπορεί να αντιληφθεί τις οδηγικές διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα και φυσικά δε βρίσκει το λόγο να την αγοράσει (πετώντας και την ξεκαρδιστική ατάκα "που θα την πάς μωρέ...; )

Αναφέρθηκε ο συμφορουμίτης ότι θα ασχοληθεί με επεξεργασία εικόνας/φωτό/βίντεο κτλ σε σοβαρό ή έστω ερασιτεχνικό επίπεδο?

Όχι.

Ανέφερε πουθενά ότι έχει κάποια ειδική απαίτηση από το Monitor του σε θέματα καλιμπραρίσματος & ρυθμίσεων?

Όχι.

Ανέφερε πουθενά ότι το θέλει για ειδική επαγγελματική χρήση?

Όχι.

Ανέφερε πουθενα ότι θέλει απλά το top monitor ανεξαρτήτως τιμής?

Όχι.

Γνωρίζετε εαν η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ της ειζο και της philips είναι αξιοπρόσεχτη από τον μέσο χρήστη ; Μεταξύ των δύο ποιά θα διαλέγατε ;philips brillince 240sw9fs ή κάποια αντίστοιχη της eizo;για τον μέσο χρήστη η διαφορά μεταξύ flexscan και coloredge είναι ορατή;

Να πω ότι δεν το έγραψε αλλά όπως βλέπεις δυό φορές το αναφέρει το μέσος. Αλλά και να μην το ανέφερε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Από τον τρόπο που θέτει την ερώτηση του, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχει τις απαιτήσεις από το monitor που θα επιλέξει, απλά θέλει κάτι καλό και προσπαθεί να βρει μια κάποια άκρη. Δεν ρωτάει εγκυκλοπεδικά ποιό είναι το καλύτερο μονιτορ, αλλά να καταλάβει μέσες-άκρες αν αξίζει να δώσει το βαρβάτο premium που απαιτούν τα σοβαρά μοντέλα της Eizo.

Με ποιά λογική να του προτείνουμε με το στανιό κάποιο από τα ακριβότερα monitor που κυκλοφορούν τότε σαν το καταλληλότερο? Δηλαδή με την δική σου λογική αν αντί του monitor ρωτούσε για κάρτα γραφικών για νορμάλ χρήση, τι θα του απαντούσαμε? Πάρε GTX295 ή 4870X2?

Ο μέσος χρήστης μπορεί και να προσέξει την διαφορά ποιότητας υπέρ της Eizo, αλλά 99% θα προσπεράσει γιατί κατά βάση η προσφερόμενη ποιότητα έρχεται σε αναντιστοιχία τόσο με τις ανάγκες του όσο και το πορτοφόλι του. And that's a fact.

Τέλος, αφήνω απλά ασχολίαστα το ποιός τα έχει χάσει και το πως πάει ή δεν πάει η ferrari δίπλα στα hyundai.

Αναφέρθηκε ο συμφορουμίτης ότι θα ασχοληθεί με επεξεργασία εικόνας/φωτό/βίντεο κτλ σε σοβαρό ή έστω ερασιτεχνικό επίπεδο?

Όχι.

Ανέφερε πουθενά ότι έχει κάποια ειδική απαίτηση από το Monitor του σε θέματα καλιμπραρίσματος & ρυθμίσεων?

Όχι.

Ανέφερε πουθενά ότι το θέλει για ειδική επαγγελματική χρήση?

Όχι.

Ανέφερε πουθενα ότι θέλει απλά το top monitor ανεξαρτήτως τιμής?

Όχι.

Δεν ανέφερε πουθενά το αντίθετο όμως. Κι αν θέλεις να παίξουμε με τις λεξούλες, αναφέρετε στις ColorEdge και ρωτάει αν είναι καλύτερες από τις Flexscan για το μέσο χρήστη. Δεν του πρότεινε κανείς ColorEdge, αλλά για να ρωτάει, ίσως τη θέλει για επαγγελματική χρήση, αφού αυτά τα μοντέλα μόνο για επαγγελματίες προορίζονται.

Να πω ότι δεν το έγραψε αλλά όπως βλέπεις δυό φορές το αναφέρει το μέσος. Αλλά και να μην το ανέφερε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Από τον τρόπο που θέτει την ερώτηση του, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχει τις απαιτήσεις από το monitor που θα επιλέξει, απλά θέλει κάτι καλό και προσπαθεί να βρει μια κάποια άκρη. Δεν ρωτάει εγκυκλοπεδικά ποιό είναι το καλύτερο μονιτορ, αλλά να καταλάβει μέσες-άκρες αν αξίζει να δώσει το βαρβάτο premium που απαιτούν τα σοβαρά μοντέλα της Eizo.

Το μέσος χρήστης δεν έχει να κάνει με τα μάτια, αλλά με τη χρήση του υπολογιστή. Κι εγώ "μέσος" χρήστης είμαι, αλλά τις διαφορές μεταξύ Eizo και λοιπών, τις βλέπω πεντακάθαρα. Επίσης, ο "μέσος" μπορεί να τρώει 8 ώρες το ΣΚ στο internet και να παίζει στοίχημα, όπου με άλλες οθόνες θα τον πονέσουν τα μάτια του. Και αν στην τελική αξίζει να δώσει τα παραπάνω για την Eizo, του απάντησα με τον πιό απλό τρόπο: Ας τη δει δίπλα σε άλλη και αποφασίζει μόνος του!

Με ποιά λογική να του προτείνουμε με το στανιό κάποιο από τα ακριβότερα monitor που κυκλοφορούν τότε σαν το καταλληλότερο? Δηλαδή με την δική σου λογική αν αντί του monitor ρωτούσε για κάρτα γραφικών για νορμάλ χρήση, τι θα του απαντούσαμε? Πάρε GTX295 ή 4870X2?

Ο μέσος χρήστης μπορεί και να προσέξει την διαφορά ποιότητας υπέρ της Eizo, αλλά 99% θα προσπεράσει γιατί κατά βάση η προσφερόμενη ποιότητα έρχεται σε αναντιστοιχία τόσο με τις ανάγκες του όσο και το πορτοφόλι του. And that's a fact.

Δεν πρότεινε κανείς με το στανιό να πάρει τα ακριβότερα. Ο ίδιος ρωτάει για τις ColorEdge που είναι κορυφαίες αλλά για συγκεκριμένη χρήση. Επίσης, αν διάβασες προσεκτικά θα έβλεπες ότι κανείς δεν του πρότεινε οθόνη, είπαμε να τις δει μόνος του και να αποφασίσει.

Όσο για τις κάρτες, αν ερχόταν και μου έλεγε, "υπάρχει διαφορά για το μέσο χρήση μεταξύ μιάς 9500GT και μιάς GTX295", η απάντηση θα ήταν, "ναι υπάρχει τεράστια διαφορά, αλλά μόνο αν παίζεις παιχνίδια", οπότε απαντάει σε αυτό το ερώτημα και είναι ικανός να κρίνει μόνος του αν του κάνει η καλύτερη και αν πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα.

Εσύ αφορίζεις την Eizo με το έτσι θέλω (και δεν είναι "fact") και πιστεύεις ότι αφού δεν κάνει για εσένα, δεν κάνει για κανέναν. Επειδή εσύ δε βλέπεις τις διαφορές, δε θα τις δει κανείς, επειδή εσύ μπορεί να δουλεύεις 1 ώρα ή να θεωρείς δεδομένη την κούραση στα μάτια, ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος άλλος να το αποφύγει. Αν ήταν έτσι, η Eizo και η Lace που έχουν διπλάσιες τιμές από "αντίστοιχα" monitors της αγοράς, θα είχαν κλείσει εδώ και χρόνια, κάτι που όμως δε συμβαίνει, αλλά αντίθετα πουλάνε και σε πληροφορώ, αρκετά περισσότερο από το 1% της αγοράς, που υποστηρίζεις ότι θα αγοράσει κάτι άλλο.

Ετσι Wizard, πες τα!

Οι ΕΙΖΟ τα αξιζουν τα λεφτα τους με το παραπανω ακομα και αν δεν εισαι επαγγελματιας γραφιστας.

Πχ

Στις ~5000 ωρες που την εχω δουλεψει την δικια δεν εχω παρατηρήσει κατι που να με ενοχλει. Και η εικονα παραμένει οπως οταν την αγόρασα. Το ιδιο και το casing. Ουτε χαλαρωμενα πλαστικα ουτε τριγμοι οπως σε άλλες οθονες.

Και ο Ιαπωνας εγγυαται 30000 ωρες λειτουργίας χωρις καποια αλλιωση στην συσκευη.

Μια οθονη κινεζικης κατασκευης(LG/Samsung/Philips κλπ) δεν μπορει να το κανει αυτο.

Εδω οι περισσοτερες εχουν σοβαρα ελαττωματα οπως ο ανομιομορφος φωτισμος απ την μανα τους...

Αλλά ειπαμε: Οτι πληρώνεις, παίρνεις.

Μερικα απο σα λετε υπερ της Eizo ειναι τρελες υπερβολες. Η Eizo παντα προσπαθουσε (και το καταφερνε) τα μοντελα της να ειναι τα top της αγορας. Οταν κανεις τετοιο ελιτισμο, εχεις και το δικαιωμα να ζητας οσα λεφτα θες. Παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα δωσουν οσο-οσο για να παρουν το καλυτερο, και ποτε τα καλυτερα προιοντα δεν εχουν καλο value4money οποτε κανει δε γκρινιαζε οταν η Eizo ειχε τριπλη τιμη αλλα 20/30/50/whatever (παντως οχι 150) % παραπανω ποιοτητα.

Μεχρι εδω ολα καλα. Μετα αρχισε να βγαζει και φτηνοτερα (για τα δεδομενα της ομως μονο) μοντελα με TN panels. Εκει προς θεου, ειναι ηλιθιοτητα να παρεις την Eizo, γιατι με τα 500 ευρω που θα δωσεις παιρνεις πολυ καλυτερο panel (και κατ' επεκταση οθονη) σε αλλη εταιρεια. Καμια Eizo δε μπορει να κανει μαγικα και να μεταμορφωσει ενα TN panel σε IPS....το μονο που μπορει να κανει ειναι να το κανει καλυτερο απο τον ανταγωνισμο των ΤΝ. Αλλα σε αυτα τα λεφτα πλεον δεν εχει νοημα.

Οποτε Eizo μονο αμα θες να πας στα ακριβα της μοντελα, ναι εκει παιρνεις αριστη οθονη και δεν εχει σημασια το αν αξιζει τα λεφτα της η οχι, σημασια εχει οτι δε μπορεις να παρεις κατι καλυτερο με αυτα τα λεφτα. Αν δεν εχεις αυτη τη λογικη, κακως κοιτας τις Eizo.

Μεχρι 500 ευρω απλα ψαχνεις το καλυτερο panel και οχι την εταιρεια.

Ακριβώς αυτό που λεει ο Blinky αν είναι να πάρεις Ειζο TN με τα ίδια λεφτά παίρνεις

LG,Samsung, Phillips σε PVA ή MVA.

Εξάλου αν δεν κάνω λάθος Panels δικά της δεν βγάζει η Eizo αλλα παίρνει συνήθως Samsung.

Επίσης συμφωνώ στο ότι για το μεσαίο χρήστη η διάφορα σε μεταξύ μιας ΕΙζο και μιας άλλης δεν φαίνεται ευκολα και ειδικά αν έχουν και το ίδιο πανελ.

Για τον φίλο που θέλει οθόνη ας μας πεί σε τι λεφτα κινείται και αν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και βλέπουμε

O Γεώργιος μίλησε για Flexscan και ColorEdge... Αυτά δεν είναι ΤΝ panels... Οι ColorEdge αρχίζουν από 2000€ νομίζω και ανεβαίνουν, με μοναδικό ανταγωνισμό τις Lace. Μόλις γύρισα μάλιστα από το φωτογράφο μας που πήρε πρόσφατα καινούριο Mac με την 24άρα τη Cinema, που θεωρείται από τις κορυφαίες στην αγορά και μου παραπονιόταν ότι δεν έχει την ποιότητα της Eizo... και δεν έχει ColorEdge, έχει μια πολύ καλή 24άρα (νομίζω την 2430)

Νομίζω ότι ο kerneld έχει δίκιο. Κάποτε αγοράζαμε τηλεοράσεις και monitor και κοιτάζαμε απόδοση γιατι ήταν το μοναδικό κομματι που δεν θα αλλάζαμε στο υπολογιστή. Πλεον δεν αξίζει να χαλάς πολλά λεφτά εκτός και αν πρόκειται για ειδική περίπτωση (βλπ γραφίστας) . Ετσι είναι πιο εύκολη η αλλαγή σε πόμενη και μεγαλύτερη. Δε λέω καλή η Eizo αλλα με τα λεφτά που κάνει παίρνεις 2 24 και τις βάζεις δίπλα δίπλα και κάνεις απίστευτα πιο μεγάλη δουλεια. Και όσο για αυτούς που λένε οτι δεν έχουν πονέσει τα μάτια του μπροστά απο μία ΕΙΖΟ ε και εγω λέω ότο εδώ και 4 χρόνια δε με εχουν πονέσει τα μάτια μου απο μια 19αρα LG πρώτης γενιας και τα 2 απο αυτά έχω αλλα μια 19αρα Dell με το καλο το πάνελ οπότε ουτε με 2 19αρες εχω το ίδιο πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.