Jump to content

Στροφες ανεμιστηρα psu

metal_slug

Recommended Posts

Θελω να μαθω τα rpm του 120ρη αν/ρα του τρφ/κου μου(400W).

Eαν συνδεσω το φισακι του με το cpu_fan port του επεξστη, θα το μαθω αυτο το νουμερο?

Και αλλη μια ερωτηση, εαν χαμηλωσω τα rpm του psu fan, μπορει να δημιουργηθουν προβληματα στην αποδοση του τροφ/κου?(υπερθερμανση ή πτωση της αποδοσης του)

Ευχαριστω:)

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Eαν συνδεσω το φισακι του με το cpu_fan port του επεξστη, θα το μαθω αυτο το νουμερο?

Και αλλη μια ερωτηση, εαν χαμηλωσω τα rpm του psu fan, μπορει να δημιουργηθουν προβληματα στην αποδοση του τροφ/κου?(υπερθερμανση ή πτωση της αποδοσης του)

νομιζω μονο του το τροφοδοτικο αλλαζει στροφες αναλογα το φορτιο

και δεν μπορεις να του χαμηλωσεις τις στροφες

Φιλε μου θα αστειευεσαι...

Αυτοματη ρυθμιση κανουν μόνο ορισμενα τροφοδοτικα που ειναι κατασκευασμενα με αυτο το τροπο. Το δικο μου δεν εχει τετοια λειτουργια.

Μπορω να κατεβασω τις στροφες οσο θελω με ενα ποτεσιομετρο ή τοποθετωντας εναν αν/ρα χαμηλων στροφων.

ποιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις; αν και ποιο πολύ είναι η ταλαιπωρία από το αποτέλεσμα, καλύτερα πάρε ένα των 50-80Ευρώ όπως έχουν οι περισσότεροι.

Αν ρίξεις τις στροφές έχεις πιθανότητα 50-80% να έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης γιατί θα είσαι εκτός προδιαγραφών αλλά με 120mm το να αποτύχει η αλλαγή είναι 20-40%.

Τι ανεμιστήρα έχεις σκοπό να βάλεις;

Υπαρχουν αν/ρες και με 500rpm αλλα με ενα ποτ/τρο το κατεβαζεις κι αλλο. Το θεμα ειναι εαν με το κατεβασμα υπαρξει υπερθερμανση ή πτωση της αποδοσης. Υποψη οτι μιλαμε μόνο για 400W.

Tαλαιπωρια δεν υπαρχει, που βλεπεις τη ταλαιπωρια? Αν ανοιξω το case θα ειναι και μια ευκαιρια για ξεσκονισμα.

Για ποιο λόγο να αγορασω αλλο τροφ/κο? Εδω μιλαω για συγκεκριμενο πραγμα, οχι για αλλαγη τροφ/κου.

Aνοίγεις το τροφοδοτικό και βλέπεις τον ανεμιστήρα. ΜΕ το σειριακό ψάχνεις στο google και καλή τύχη.

Φυσικά και θα έχεις πρόβλημα με υπερθέρμανση σε υψηλά φορτία...

το fan στο psu είναι μέσα για να βγάζει ζεστό αέρα έξω...ώστε να μην υπάρχει υπερ-θέρμανση ή ακόμα και να καεί το psu....που δεν είναι καθόλου απίθανο...

Εδώ με τα fan που έχουν τα περισσότερα psu και πάλι δεν είναι ότι καλύτερο...Πόσο μάλλον να βάλεις χειρότερο fan...

Άμα θες κάτι silent απλά πάρε ένα 300αρι fanless psu και είσαι οκ...αλλιώς θα έχεις προβλήματα...

Aνοίγεις το τροφοδοτικό και βλέπεις τον ανεμιστήρα. ΜΕ το σειριακό ψάχνεις στο google και καλή τύχη.

Φυσικά και θα έχεις πρόβλημα με υπερθέρμανση σε υψηλά φορτία...

Τι ακριβως θα δω αν δω τον αν/ρα? Στο google τι θα ψαξω? Υποψιν οτι το psu δεν εχει το μαμισιο του fan.

Στα πόσα rpm γυριζουν συνηθως τα 120ρια psu fans?

Πόσο μπορει να υπερθερμανθει ενα psu που ειναι σε συστημα χαμηλων ενεργειακων απαιτησεων? Ενας 120ρης στα 500 rpm δεν ειναι αρκετος?

Εδώ με τα fan που έχουν τα περισσότερα psu και πάλι δεν είναι ότι καλύτερο...Πόσο μάλλον να βάλεις χειρότερο fan...

Άμα θες κάτι silent απλά πάρε ένα 300αρι fanless psu και είσαι οκ...αλλιώς θα έχεις προβλήματα...

Μα δεν θα βαλω χειροτερο fan... απο που το συμπερανες αυτο? Καλυτερο θα βαλω.

300W ειναι πολυ λιγα αλλα δεν μιλαμε για fanless, για μειωση στριφων μιλαμε.

500 δεν είναι τίποτα, 2000rpm~ είναι καλά (όπου πάλι από τα 2000 θα δουλεύουν τα 1200~ αλλά θα είναι ΟΚ για το airflow).

Ποιο πάνω απλά ρώταγα μάρκα και μοντέλο τροφοδοτικού που έχεις.

Σιγα μη βαλω 2000rpm να μου παρει τ αυτια. Δηλαδη το δικο του δεν ειναι καλο?

Δεν απαντιουνται οι ερωτησεις μου ομως... ενα psu που δεν αεριζεται καλα(πχ. εχει fan με 500rpm) μπορει να υπαρξει επιπτωση στην αποδοση του(παροχη ρευματος)?

Η απόδοση θα πέσει αλλά αφού δεν έχεις δυνατό σύστημα δεν σε πολυνοιάζει. Στοιχειώδης ροή αέρα να υπάρχει και είσαι οκ (πρόσεξε ο ανεμιστήρας της CPU να μην "κλέβει" τον αέρα από το PSU)

Με κάθε καλή διάθεση να σου σημειώσω τα εξής μιας και βλέπω πως είσαι αποφασισμένος να το ανοίξεις τελικά το τροφοδοτικό σου...

1. Δεν είμαι αντίθετος με την αλλαγή ανεμιστήρα αλλά είμαι κάθετα αντίθετος με το να βάλεις ανεμιστήρα 500 μόνο στροφών και να θές να το χαμηλώσεις κι άλλο! :confused: Οτιδήποτε με 2000 rpm και με 20 db θα ήταν "μάλλον" αρκετό και αθόρυβο...(Είμαι σίγουρος οτι το σύστημά σου μόνο και μόνο απο τον δίσκο που γυρίζει θα έχει 20db θόρυβο) Και λέω "Μάλλον" γιατί αν ο ανεμιστήρας που έχει τώρα το psu σου είναι 45 cfm και εσύ βάλεις έναν με 33cfm τότε κατα 99% αν έχει over temperature protection θα σβήνει και αν δεν έχει θα καεί, κι ας είναι 400w μόνο...

2. Το να ανοίξεις ένα τροφοδοτικό είναι "απλό" αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο... Ακόμα κι αν δεν είναι στην μπρίζα αποθηκεύει θανατηφόρα φορτία, γι αυτό λοιπόν προσοχή... Σπρέυ αέρα για ξεσκόνισμα, και προσοχή τι ακουμπάς...

Αυτά απο εμένα και καλό μοντάρισμα...

Η απόδοση θα πέσει αλλά αφού δεν έχεις δυνατό σύστημα δεν σε πολυνοιάζει. Στοιχειώδης ροή αέρα να υπάρχει και είσαι οκ (πρόσεξε ο ανεμιστήρας της CPU να μην "κλέβει" τον αέρα από το PSU)

Η cpu δεν εχει ανεμιστηρα.

Oταν λες "η αποδοση θα πεσει", τι οριζεις "αποδοση"?

Με κάθε καλή διάθεση να σου σημειώσω τα εξής μιας και βλέπω πως είσαι αποφασισμένος να το ανοίξεις τελικά το τροφοδοτικό σου...

1. Δεν είμαι αντίθετος με την αλλαγή ανεμιστήρα αλλά είμαι κάθετα αντίθετος με το να βάλεις ανεμιστήρα 500 μόνο στροφών και να θές να το χαμηλώσεις κι άλλο! :confused: Οτιδήποτε με 2000 rpm και με 20 db θα ήταν "μάλλον" αρκετό και αθόρυβο...(Είμαι σίγουρος οτι το σύστημά σου μόνο και μόνο απο τον δίσκο που γυρίζει θα έχει 20db θόρυβο) Και λέω "Μάλλον" γιατί αν ο ανεμιστήρας που έχει τώρα το psu σου είναι 45 cfm και εσύ βάλεις έναν με 33cfm τότε κατα 99% αν έχει over temperature protection θα σβήνει και αν δεν έχει θα καεί, κι ας είναι 400w μόνο...

2. Το να ανοίξεις ένα τροφοδοτικό είναι "απλό" αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο... Ακόμα κι αν δεν είναι στην μπρίζα αποθηκεύει θανατηφόρα φορτία, γι αυτό λοιπόν προσοχή... Σπρέυ αέρα για ξεσκόνισμα, και προσοχή τι ακουμπάς...

Αυτά απο εμένα και καλό μοντάρισμα...

Φιλε μου, να σου πω καταρχην οτι εχω ανοιξει καμποσες φορες τροφ/κα. Δεν ειναι αυτο θεμα.

Πραγματι, ο δισκος ακουγεται περισσοτερο. Αλλα ετοιμαζομαι να παρω εναν ssd(χε χε χε).

Ωστε εσυ μου λες οτι δεν ειναι καλη ιδεα ενα 500ρι fan γιατι θα σβηνει ή θα καει... μαλιστα.

Δεν το πολυπιστευω ομως γιατι εχω δουλεψει σε κατεβαστηρι ενα 550ρι psu με ενα fanάκι της πλακας σε λιγες στροφες επι 2 μηνες και δεν υπηρξε προβλημα.

Η cpu δεν εχει ανεμιστηρα.

Oταν λες "η αποδοση θα πεσει", τι οριζεις "αποδοση"?

Φιλε μου, να σου πω καταρχην οτι εχω ανοιξει καμποσες φορες τροφ/κα. Δεν ειναι αυτο θεμα.

Πραγματι, ο δισκος ακουγεται περισσοτερο. Αλλα ετοιμαζομαι να παρω εναν ssd(χε χε χε).

Ωστε εσυ μου λες οτι δεν ειναι καλη ιδεα ενα 500ρι fan γιατι θα σβηνει ή θα καει... μαλιστα.

Δεν το πολυπιστευω ομως γιατι εχω δουλεψει σε κατεβαστηρι ενα 550ρι psu με ενα fanάκι της πλακας σε λιγες στροφες επι 2 μηνες και δεν υπηρξε προβλημα.

Στο πρώτο σου post μας ρωτούσες αν θα υπάρχει πρόβλημα... Όλοι που σου απάντησαν σου είπαν οτι, ναι, θα υπάρχει πρόβλημα... και εσύ μετά προσπαθείς να μας πείσεις οτι δεν θα υπάρχει γιατί οπως λες το έχεις ξανακάνει και με μεγαλύτερο τροφοδοτικό... Τότε η ερώτησή μου είναι γιατί αρχικά άνοιξες το post? για να ρωτήσεις η για να μας πείσεις οτι γίνεται?:confused::confused::confused:

Οχι φιλε μου,

προσπαθω να μαθω τι προβλημα θα υπαρξει χωρις ομως να εχω λαβει σαφεις απαντησεις.

Ενας φιλος μου ειπε οτι θα αποδιδει λιγοτερο ρευμα, πχ. απο κει που εδινε 80% θα δινει 70% κι εγω του απαντησα οτι αν ειναι ετσι δεν εχω προβλημα γιατι το συστημα μου ειναι ενεργειακως λιτο.

Αρα, κι εφοσον δεν υπαρχει αλλο ζητημα, συμπεραινω οτι μπορω αφοβα κα βαλω ενα χαμηλοστροφο fan στο τροφ/κο?

Οταν λεμε "αποδοση" τροφ/κου, αυτη εξαντλειται αποκλειστικα στο πόσα W δινει?

Το τροφοδοτικο θα ζεσταινεται παραπανω, και οσο πιο πολυ ζεσταινεται τοσο θα πεφτει η αποδοση του, δηλαδη μεγαλυτερο μερος του ρευματος που τραβαει απο την δεη θα μετατρεπεται σε θερμοτητα αντι για ρευμα να τροφοδοτησει το Pc σου.. και φυσικα ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι να "σκασει" απο θερμοκρασια το τροφοδοτικο.. επειδη το εκανες μια φορα και δουλεψε σε αλλο pc με αλλο τροφοδοτικο για δυο μηνες, δεν σημαινει οτι θα δουλεψει και παλι σε αυτο το pc και τροφοδοτικο.. και να ξερεις οτι αμα σκασει ενα τροφοδοτικο δεν ειναι απιθανο να παρει μαζι του και αλλα εξαρτηματα ( cpu, mb, gpu που τραβανε πολυ ρευμα απευθειας )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.