Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

οντως! για να ακουστει ενας ενυσχητης καλα και να αποδοσει και να

σου βγαλει την ποιοτητα την οποια προσφερει πραγματικα πρεπει να παιξει δυνατα!

μαλιστα με εναν 75αρη PEAVEY που επαιζα με ενα φιλο και ειχαμε σχετικα δυνατη ενταση

ειχε παρα πολυ καλη αποδοση αλλα ταυτοχρονα παιζαμε και με εναν Μarshall 100αρη!

ο 100αρης εριχνε κατακεφαλα!!! η αποδοση πολυ καλυτερη!

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads

ρε παιδες σημερα χαθηκε ο Μακης απο το θεμα μας!

Εδώ είμαι. Απλώς έχουμε και σχολείο, τι νόμιζες;

κατι ειχα πει για μια παρουσιαση μιας Gibson!

ο λογος για ενα καινουριο μοντελο της Gibson

το leus paul digital!

secondaryheader29hp.jpg

και αλλη μια καλυτερη!

kiosk2ma.jpg

το μοντελο αυτο θα λειτουργει καπως ετσι.......

c1av.jpg

θα στελνει ψηφιακο σημα προς καποιες συσκευες(κονσολες, ηχεια, ενυσχητες)

και γενικα θα εχει πολλα καλουδια!

το ερωτημα ομως ειναι!:θα βγαινει μονο σε αυτο το χρωμα!?

ακουω τις αποψεις σας γενικα!

Δεν μπορώ να πώ οτι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα. Τι ακριβώς θα προσφέρει το να μπορείς να συνδέσεις την κιθάρα απ ευθείας στον υπολογιστή? Ηχογράφηση?

Αρχική απάντηση από No Quarter

Ρε συ δεν νομίζω οτι τα Watt κάνουν τη διαφορά, μάλλον τα ηχεία είναι. Αν έβαζες μια cabbin 4 x 12" Marshall και σε ενα ενισχυτή της πλάκας θα ακουγόταν πολύ καλύτερα. Τα 200 watt που τα έχεις αξιοποιήσει στο full? Και τι amp έχεις btw? Είναι αλήθεια οτι με τους μεγάλους ενισχυτές αν τους έχεις χαμηλά ακούγονται καλά τα καθαρά αλλά IMHO το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα θα είχες με έναν αδύναμο ενισχυτή σε μεγάλο volume. Για blues και rock παντα. Αν θες πεντακάθαρα clean τότε ίσως να πρέπει να πάρεις κανένα δυνατό ενισχυτή. Αλλά 200 Watts πάλι μου φαίνονται υπερβολή.

.

Σίγουρα τη περισσότερη διαφορά τη κάνουν τα ηχεία. Για να σηκώσεις 4x50 όμως θέλεις έναν 200watt ενισχυτή. Τα 200 σίγουρα δεν τα αξιοποιώ μιας και ο ενισχυτής είναι σχεδιασμένος για 4χ100. Πάντως συμφωνώ μαζί σου ότι τη διαφορά την κάνουν τα ηχεία, αλλά απότι βλέπεις με τον απλό υπολογισμό που σου έκανα θέλεις αρκετά Watt.

Ειδικά για Metal πάντως οι αδύναμοι ενισχυτές στο τέρμα τους χάνουν πάρα πολύ και κάνουν αρκετό θόρυβο. Δηλαδή αν με τον 50 Watt θέλω να βγάλω 50 Watt θα γίνεται πανικός στο θόρυβο. Αν με τον 100watt θέλω να βγάλω 50 watt προφανώς θα τα βγάζει άνετα.

Τα παλιά Gary Moore μοιάζουν πολύ με BB King, τα πιό πρόσφατα είναι ένα μείγμα εμπορικού rock-blues.

Οταν λες παλιά Gary Moore τι εννοείς? Σχετικά παλιό είναι το Still Got the Blues. Παλιότερα ο Moore ήταν αρκετά metal στην μετά Thin Lizzy προ Still Got the Blues εποχή του. Αλλά μίλαγα για τον ήχο στο συγκεκριμένο post όχι για το στύλ. Ο Moore πάντα ήταν τίγκα στο overdrive.

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω πολυμπεί στο τριπάκι με τους δυνατούς ενισχυτές γιατί δεν με ενδιαφέρει να παίξω metal που όπως λες θέλει Watt. Είμαι φανατικά υπέρ της λογικής less is more, για αυτό και είμαι υπέρ τον vintage ενισχυτών που δεν έχουν ούτε effects loops, ουτε 50 κουμπιά και που για να βγάλεις βρώμα πρέπει να τους τερματίσεις στο volume και να κοπανάς και τις χορδές. Νομίζω οτι για κλασσικά blues και rock αυτή είναι ενδεδιγμένη οδός, οστώσο ο καθένας εχει την αποψή του και οτι ακούγεται καλά σε αυτόν σε κανέναν δεν πέφτει λόγος.

Μιλάω για πρό-Still Got the blues εποχή, δεν είναι πάντως το καλύτερο παράδειγμα Blues ο Gary Moore όσον αφορά τον Blues ήχο, τον ήχο του τον πετυχαίνεις άνετα με μια Metal κιθάρα και Metal ενισχυτή.

Για κλασικά Rock-Blues συμφωνώ και εγώ ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς Vintage ενισχυτές αλλά και κιθάρες.

Ερώτηση: Αν μπορούσατε να έχετε μια οποιαδήποτε κιθάρα και ενισχυτή ανεξαρτήτως χρημάτων ποιά θα ήταν?

Εγώ μία Gibson Les Paul του 1959 original και ένας Marshall SLP 100 του 1968.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 00:41]

Εδώ είμαι. Απλώς έχουμε και σχολείο, τι νόμιζες;

Σχολείο????? :wassat: :wassat: :wassat: :wassat: :wassat:

εγω παιδια θα ηθελα μια Gibson Les Paul του 1959

ή μια Gibson Flying-V του '57!

απο θεμα ενισχυτη δεν καιγομαι και τοσο αλλα

θα ηθελα καποιον DIESEL 500 WATT

ή ενα σετ ενισχυτων οπως αυτους που εχουν

στις ''μεγαλες'' συναυλιες τυπου IRON MAIDEN κλπ.......!:D

Υ.Γ: Θα ηθελα και μια κιθαρα ,αν γινοταν αυτο ποτε,

σαν αυτη που εχει ο Randy Rhoads στο avatar μου!

και λεω αν γινοταν αυτο ποτε, γιατι αυτη η κιθαρα ηταν ολη

custom!!!!

ρε παιδες!

με τι καθαριζετε τις κιθαρες σας?

θα σας πω εγω ενα καλο τροπο!

την καθαριζω με ενα βρεγμενο πανι(οχι και μουσκεμα)!

και αμεσως σκουπιζω την επιφανεια που περασα με στεγνο μαλακο

χαρτι! ετσι γινεται κουκλι!

μετα ,αν εχω ορεξη, την περναω με overlay αυτο για τα επιπλα που ειναι

σπρεϊ! και η επιφανεια γινεται εντελος λεια και απαλη! επισης δεν κραταει καθολου

σκονη ετσι!

Το ίδιο ακριβώς και εγώ. Απλά δεν το κάνω με overlay. Το τελευταιο καιρό χρησιμοποιώ και lemon oil D'Andrea. Υποθέτω οτι κάνει πανω κάτω ότι κάνει και το overlay.

Αρχική απάντηση από morius

Σχολείο????? :wassat: :wassat: :wassat: :wassat: :wassat:

Ένα κλικ στο "προφίλ" μου θα σου λύσει την απορία. Μικιός είμαι ρε! :p

Πρέπει να κάτσω να βγάλω καμμία φωτογραφία τον εξοπλισμό μου κάποια στιγμή να τον postάρο...

Για την προηγούμενη ερώτηση σου: Όχι δεν είναι spray είναι ένα είδος λαδιού το οποίο απλώνεις και μετά το σκουπίζεις και κάνει το ξύλο πολύ γυαλιστερό.

Ρε παιδιά η ακουστική μου είναι γεμάτη γραντζουνιές, κυρίως ψιλές όπως κάθε λουστραρισμένο πράγμα που έχει υποστεί κάποια χρήση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω τουλάχιστον τις ψιλές;

Εγώ θα ήθελα την Ibanez DNA του Steve Vai ή την Crystal Planet του Satriani.

Τις Gibson δεν τις μπορώ καθόλου δε ξέρω.

Ενισχυτή έναν Mesa boogie triple rectifier με 2 καμπίνες 4x100.

Για καθάρισμα δεν υπάρχει καλύτερο απο το Dunlop Formula 65. Είναι ειδικά για κιθάρες και το χρησιμοποιείς παντού στη κιθάρα. Οι βρωμιές καθαρίζουν ώς εκ θαύματος.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Ρε παιδιά η ακουστική μου είναι γεμάτη γραντζουνιές, κυρίως ψιλές όπως κάθε λουστραρισμένο πράγμα που έχει υποστεί κάποια χρήση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω τουλάχιστον τις ψιλές;

φιλε Μακη διστιχος δεν φευγουν με απλο καθαρισμα!

εχω ακουσει πως πρεπει να την πας σε τεχνικο που εχει ενα μηχανημα

το οποιο εχει κατι μπαλες απο βαμβακι και την τρυβει κατα καποιο τροπο!

ετσι φευγουν οι μικρες αυτες γραντζουνιτσες και μετα περναει απο πανω καινουριο

λουστρο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.